Demo konyha a piacon

2018. február 28. 18:13 - GastroGuide

Societe demo a Hold utcai piacon

img_8546.JPG

Mit takarhat ez a név, és miért is Budapest gasztropiacaként emlegetett Hold utcai piacon nyílt? A választ a szakmabeliek már tudják, de kicsit utánajártunk annak, mi is van készülőben. Az eredeti terv szerint a2016. év végéig, a Sas utca 15.-ben nyitott volna meg a Société Ház, de az építkezéssel járó csúszások közbeszóltak, így tulajdonképpen egy mondhatni normál építkezéssel járó rumli volt az eredendő ok. Deli Jánosnak, a Société gasztronómiai vezetőjének viszont jött az ötlet, hogy kivehetnének valahol egy konyhát. Nem hagytuk ki az adódó lehetőséget, és megkérdeztük őt, miként is volt ez.

img_8547.JPG

 Végül, mint látjuk, nem konyha lett belőle.


- Valóban nem! Gondoltam, a Hold utcai piacon ezt az ötletelés fázist akár meg tudjuk mutatni egy demó éttermen keresztül is a nagyközönségnek.

img_8545.JPG

Azt tudjuk, hogy a Société egy közösségi tér, amibe be lesz vonva a művészet, és a divat. Ezzel egyetemben a gasztronómia is komolyan megmutatja magát


- Pontosan! A fő koncepció az, hogy a művészet elérhető legyen mindenki számára, és ennek a gondolatiságában lett az a Hold utcai Société demó kitalálva. Itt össze tud szokni a csapat, itt meg tudjuk osztani a közönséggel. Meg lehet kóstolni, és ki lehet próbálni mindazt, amit képviselni fog a konyha.


Az étterem séfje ki lesz?


- Egy fiatal tehetséges séf, Krasznai Norbert fogja vezetni a konyhát, akit esetleg a Monk’s Bisrtot-ból lehet ismerni. Aztán a Márgából Gellért Bence, mint üzletvezető, és ugyancsak üzletvezető Ízer Péter. Most gyakorlatilag itt a management viszi a helyet. Nagyon jó lehetőség ez az összeszokásra, egymás jobb megismerésére, és ezáltal, amikor a nagyobb munka elindul, egy kiválóan összeszokott brigád állhat fel.

img_8548.JPG


Ez olyan, mintha egy háttérkonyhát tenne valaki publikussá.


- Igen, abszolút így van. Szerintem mindenkinek jó lehetőség, akár a csapatot, akár a közönséget nézzük. Természetesen az itt elkészített és kóstolható ételek az egyszerűbb verziói a majdan elkészítésre kerülőknek, viszont remekül átadható ezen keresztül is a leendő tematika. A Házban lévő koncepció az lesz, hogy egy körülbelül ötvenfős részt elkülönítünk majd egy Fine Bistroba, a belső udvar majd egész nap várja a vendégeket, és az első emeleten egy 200 fős rendezvényterem kap helyet. Egy rendkívül sokoldalú, nagy organizáció lesz.

img_8549.JPG

 A Bazilika közelsége, és a belvárosi lokáció óriási erő lesz.


- Ez kétségtelen, ilyen összetett megoldás, ennyire jól felépített közösségi tér nem található másik a belvárosban. A gasztronómiát tekintve is sok meglepetés várja a közönséget. Én jómagam azt tűztem ki célnak, hogy mind a rendezvény, mind a reggeli, ebéd, vacsor tekintetében magas minőséget produkáljunk. A rendezvényekbe is belőttünk egy olyan színvonalat magunknak, amivel még szerintem itthon nem találkozhatott senki.


Deli János, sok sikert nektek és a csapatnak!

Fotók: Societe Gastro 

Címkék: Gastrospots