A nagy pizza teszt!

2019. október 02. 11:51 - GastroGuide

Egy év eltelt és tovább kerestük a legjobb és legújabb pizzákat! Nagyon sok új és jó pizzázó nyílt, és elhoztuk nektek a 10 legjobbat! 

 

1. Pizza Excellence

 

e2f14c24-bc08-4367-953d-784fffb0fe40.jpeg 

A Pizza Excellence több dolog miatt is lett első a listán. Az egyik ilyen ok az, hogy nem régen nyitottak és már rekordokat is tudhat maga mögött. Nem egyszer fordult elő, hogy a pizzák elfogytak még zárás előtt, növelniük kellett a kiszállítás területet, mert egyre több helyen kíváncsiak a pizzáikra. A cukrászuk Magyar Barbara, az egyik legtehetségesebb magyar cukrász lett, és a vendégek büszkén fogyasztják kedvencük desszertjeit. A pizza pedig hagyományos olasz recept alapján készül hála Massimonak. Mindent összevetve ennyire jól összerakott pizzázót manapság keresni kell. A másik fantasztikus dolog pedig az, hogy ezt a külvárosban lépték meg, ahol pedig a legjobbak lettek, és azóta a környékbeliek csak itt pizzáznak. Azt nem is mondtam, hogy a városból pedig kijönnek a pizzák miatt, meg azért a sok szeretetért, amit itt kapnak a vendégek.

 Pizza Excellence címe: 1048 Budapest, Megyeri út 205.


 

2. Riso Ristorante & Terrace

 

5ca18700-74b9-40a2-b686-dcfeb07609bb.jpeg

Most, hogy beköszöntött az ősz , válasszuk a teraszt, hiszen még mindig jó az idő, és élvezhetjük, ahogy a Vár tövében, csodálatos panorámával fűszerezve élhetjük át az olasz és hazai gasztronómia ízeit a RisoRistorante & Terrace étteremben. A belső kialakítás teljesen modern, mégis letisztult, az olasz éttermek hangulatát idézi. A mediterrán konyhában pedig kiváló az igazi kemencében sült pizza választék, de fantasztikus tészták is vannak az étlapon. A magyar konyha ízekeit is meglehet találni a menüben, ha éppen egy kis hazait ennénk. Egy jó tanács: érdemes foglalni mielőtt jövünk!

Riso Ristorante & Terrace címe: 1012 Budapest, Lovas út 41.3. Raffaello étterem és pizzéria 

 3ba842dc-1576-4930-9527-077b1fd72683.jpeg

 A Raffaello egy igazán családias, mediterrán étterem Újbuda szívében, ahol autentikus olasz ételeket lehet enni. Az étterem olaszos belsővel büszkélkedhet, ha beül az ember, egy római pizzériában érezheti magát. A teraszon még így ősszel is érdemes kiülni és élvezni a környezetet. Itt hétköznap is nagy a forgatag, egyik vendég a másiknak adja a kilincset, jó látni azt, amikor valami működik. A pizzák kemencében készülnek igazi olasz alapanyagokból, a tésztája vékony és könnyű; a hamisítatlan olasz tészták nagy része pedig házi készítésű változatban is kapható. A kiszolgálás színvonalas, maga a hely pedig hangulatos, ha erre teszitek a voksot, akkor jó választás. 

Raffaello étterem és pizzéria címe: 1113 Budapest, Karolina út 72.4. Tommy Di Napoli

 

d9d5203c-77de-42d8-af94-5ac4268d76b4.jpeg 
Nem szeretnék senkit befolyásolni, de nekem az egyik nagy kedvencem és favoritom ez a pizzéria! Nekem ez a pizza jött be a legjobban mind ízében, mind állagában, friss nem gumis a tészta, a paradicsomot nem sajnálják, és az ár-érték arány nagyon rendben van. Az étterem inkább mondható lokációs helynek, de az autentikus ételek miatt simán jönnek messzebbről is a vendégek. A személyzeten látszik, hogy profi és összeszokott. A megközelíthetősége szintén jó, van parkoló, és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Mindent összevetve, nekem ez lett a legjobb pizzás hely, csak ajánlani tudom!

Tommy di Napoli címe: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 8.

 

5. Digó Pizza

 468ce617-722a-4b50-8297-dfa2f66887bd.jpeg


Mára Budapest egyik meghatározó pizzázója a Digó Pizza. Megtalálhatóak a Sziget, a BalatonSound, Gourmet Fesztivál, és még sok más fesztiválon is, de az Akvárium előtt lévőhelyszínen is. Nápolyi pizzájuk már legendássá vált, és a fiatalok szinte mind ismerik a Digó Pizza kiváló pizzáit. Pizzáik kemencében sülnek és a legjobb feltéteket tartalmazzák, aki nem kóstolta annak ajánlom, tényleg nagyon finom.

Digó pizza címe: Akvárium Deák tér 6. Impasto Pizza

 

1554de36-92c6-4053-b6b5-b3ba69d6413b.jpeg 

Egy, a gasztronómia területén feltörekvő lokációban, a Mester utcában található egy légtérben a fagylalt-szigettel az Impasto Pizza. A környéken élők ma már nem is tudnákelképzelni, hogy ez a hely ne legyen, hiszen délben Renato pizzáira mindenki kíváncsi. A legfantasztikusabb és egyben a legnépszerűbb feltétekkel találkozhat az idelátogató, hiszen itt mindenki megtalálja az ízlését, kiindulva a Margaritától egészen a Pármai sonkásig. A tésztája pedig valami fantasztikus, a szélén buborékokkal, jól átsütve; fantasztikus! Fontos még, hogy hosszan érlelik a tésztát: minimum 24, maximum 48 órát, ettől lesz olyan lágy és könnyen emészthető. Annak ki kell próbálni, aki szereti az olasz ízeket.

Impasto pizza címe: 1095 Budapest, Mester u. 40-447. Pizza & Beer

 

 

Ez a trendi, abszolút mai hely, nem a kimondott pizzéria kategória, hanem inkább egy esti találkahely, és pihenő! A szórakozóhelyek közé zárva, mint egy sziget várja a töltődni vágyókat a Pizza & Beer. Aki először tér be hozzájuk, annak csak az ugrik be, hogy egy divatos, minden sallangtól mentes helyen van, rengeteg szín mindenhol, kicsit olaszos a hangulat, és ha ez nem elég még az orrunkba csempészi magát a friss pizza illata is. Minden pizza egy 3 aknás kemencében készül. Itt nem csak a szokványos ízeket találjuk meg, hanem teljesen egyedi is őrült kreálmányokat is, amik nekem egy kicsit már kiütik az ízlésküszöbömet, de az idejárók nem tudnak betelni vele. Ilyen a Calzone vagy az ananászos pizza is, vagy az alap nélküli sajtos. Szóval aki idén nem jut el Olaszországba, akkor érdemes elbandukolni 18:00 óra után a Pizza & Beerbe, egy szelet vagy egy egész pizzára, ha kedve van hozzá, arról nem is beszélve, hogy itt akár reggel 6-ig lehet enni.

Pizza & Beer címe: 1073 Budapest, Akácfa utca 51.8. Pizza Me

 

bb4e96fb-8a06-439a-8d26-56dcc57c8c02.jpeg 


Aki pedig rajong a szelet pizzákért azoknak a Pizza Me üzleteit ajánljuk, ahol a már jól megszokott pizzák mellett megtalálhatóak a havi ajánlatok is. Az igazi pizza rajongók lassan mindent ízét kipróbálják a Pizza Me-nek. Hiszem nem véletlenül lett a szelet pizzák Rolls-Roys-a. Az ár 500-550 között mozog, de ha igazi olasz pizzát szeretnénk, akkor ezt be kell vállalni. A Pizza Me Magyarországon már mindenki számára ismert és közkedvelt márka, és a pizzáikat pedig nagyon .

Pizza Me címe: Budapesten már 14 helyen 

 

9. Jamies Oliver pizzeria Budapest 

 

 Jó hely ez a Jamie Oliver rajongóknak akik kiváncsiak a Jamies pizzákra. Már két helyszínen is ehetik kedvenc pizzáikat, sôt házhoz is tudják rendelni. A pizzák mellett lehet választani hét héten keresztül vegetáriánus ételeket. Én a vargányás tésztát kóstoltam, és meglepôen finom volt és ízletes, nem lett benne túltolva a gomba. Aki pedig a pizzákat választja, fog találni olyat ami az ízlése.

Jamies Pizzéria Budapest: 1072 Budapest, Király utca 13.Gozsdu Udvar 

 

10.  IlPasta Io Budapest 

 d09079b5-0cd9-4a9a-847e-aa6d1f12330a.jpeg

 Végül pedig egy igazi belvárosi csemege ez az étterem, én már többször is teszteltem, mert szeretem az olasz kajákat, és az itt akad bôven. A pizzát pedig nagyon tudom ajánlani, a séf már nagyon sok olasz helyen volt pizzákat tesztelni, így itt nem csak a megszokott ízeket fogjuk megtalálni hanem egészen különlegeseket is tudunk kóstolni. 

Il Pastaio Budapest címe: 1051 Budapest, Vörösmarty tér 2.

 

+1 tipp PizzaRicca

 

 Ez a hely tényleg olyan mintha valahol Olaszországban lennénk. Azt ajánlom, aki ki szeretné próbálni valamikor délután látogasson el ide és tesztelje az egyik rusztikus pizzát, igazi bivaly mozzarellával, és nem fog csalódni. Délután, este felé sok olasz jön ide, enni és beszélgetni, és a hely átváltozik, és olyan mintha Nápolyban lennék valamelyik pizzázóban. Mindenki finom pizzát eszik, és közben csak olasz szöveget lehet hallani. Mindenképpen ki kell próbálni, a hangulat miatt is!

PizzaRicca címe: 1072 Budapest, Klauzál tér 10.

Címkék: top guides