Volt szerencsénk a DiningCity keretében tesztelni a Spíler Shanghai éttermet a Gozsdu udvarban. Jó lehetőség volt ez azért is, mert már régóta szerettük volna kipróbálni a legendás éttermet. Maga az egység fiatalos, abszolút trendinek mondható, és ahogy el szoktam menni mellette, általában tele van. Szerintem a Gozsdu udvar is büszke erre a helyre, hiszen ennek a területnek egyik alapítója a Spíler.
Ételekben annyiban tér el a Shanghai a tesójától, hogy itt az ételek az ázsiai ízvilágot hozzák, de maga a belső megegyezik a tesóval. De milyen is a belső? Teljesen a mostani design, fiatalos, a színek nagyon jól ki vannak találva - kicsit olyan, mintha Ázsiában lennénk, ugyanis a belső arra hajaz, és az itt-ott megjelenő elemek is ezt a hatást keltik a vendégben. Amúgy nem lóg ki semmi, harmonikusan illeszkednek egymásba a színek és a teljes bútorzat. A felszolgálók ruhája is a fiatalos, laza stílust hozzák. Mindent összevetve: egy karakteres, mai hely.
De igazából az ételekre voltam kíváncsi, vagyis hogy a konyha hogyan szerepel. Lehet-e jót enni a "bulinegyed" közepén? Alapból erre a környékre zömmel külföldiek jönnek, nem gasztróélményeket hajkurászva, hanem egyéb más kalandokat kergetnek errefelé. Csapjunk bele: a levesem egy dim sum (gőzölt malacgombóc) volt, ponzu szósszal. Kellemes meglepetés volt, ugyanis nagyon ízlett ez az előétel - nem lógtak ki az ízek, finom volt –, azt hiszem, jól választottam.
Innentől már kíváncsi voltam a következő fogásokra és vártam a folytatást, hová lehet ezt fokozni. A főétel egy marhaburger cheddar sajttal volt, némi sertés szalonnával. Erre azért is voltam kíváncsi, mert szeretem a burgereket, és érdekelt, hogy itt milyet is készítenek.
A buci felülmúlta az elgondolásomat, mert egy majdnem tökéletesnek mondhatót kaptam. A húspogácsa is ízletes és finom volt, de az egész harmónia sajnos megtört, mivel a torma erőssége elvitte az ízeket. De ezt leszámítva nem lehet belekötni, viszont egy pontot emiatt levontam: nekem csak négyes. A desszert pedig, ami megkoronázta a sor végét, egy kókuszos mangós rizspuding volt, egy kis mentás almasalátával és tört mogyoróval. Itt lehet, hogy én hibáztam el, mert a hangzatos név alapján többet vártam, de csak egy tejberizs jellegű desszertet kaptam, ami igazából semmi extra nem volt. Nekem ez is négyes volt.
Én azt mondom, hogy mivel először látogattam el ide, szerintem ez jó volt - máskor már bátrabban fogok választani, és több mindent próbálok ki. Mindenkit arra buzdítok, hogy itt érdemes tesztelni enni, és nem csak bulizni jönni, mert tud gasztronómiailag is élményt nyújtani a Spíler Shanghai! Még jövök több mindent megkóstolni, kíváncsi leszek, mit tud még ez a hely!
Lelôhely: Gozsdu Udvar