Top teraszok Budapesten Vol. 1.

2021. június 26. 20:26 - GastroGuide

Minden percet a szabadban töltenél? Bemutatjuk a főváros 14 legjobb kiülős helyét! Itt a nyár, a hőhullám és az Európa-bajnokság, minden adott tehát hozzá, hogy végre a szabadban élvezzük a jó időt. Eközben nem kell hanyagolnunk kedvenc éttermeinket sem, hiszen rengetegen várnak hangulatos teraszokkal. Lássuk, hova érdemes a leginkább ellátogatnod.

 

Trattoria Toscana

3bedfc9a-2ab6-4c55-b9a1-ad3831aed1f4.jpeg

Trattoria Toscana. Ki ne ismerné a patinás Trattoria Toscanát? Budapest egyik legnagyobb múltú autentikus olasz étterme tavaly év végén ünnepelte 20. évfordulóját, igaz, ezt akkor még csak zárt ajtók mögött tehették meg. Szerencsére a vendégek idén nyáron már akár a rusztikus hangulatú étterem teraszán, szikrázó napfényben, a Duna-menti panorámában gyönyörködve kortyolhatják a jobbnál-jobb borok valamelyikét, vagy a vadonatúj Spritz lapról is választhatnak nyári hangulatú frissítőket. Mellé a közel 60, eredeti recept szerint készült étel közül válogathatnak, a grillezett poliptól egészen a bundázott báránybordáig. Toszkán étterem lévén természetesen nem hiányozhat az étlapról a livornói halleves, a linguine tenger gyümölcseivel toszkán módra, a pappa al pomodoro, a pici tészta vagy épp az eredeti olasz pizza sem. Az igazi toszkán életérzést a magas minőségű alapanyagokból készült fogás felül a Trattoria Toscana olasz séfje, Fabrizio Caldarazzo is garantálja a vendégek számára!

Trattoria címe: 1056 Budapest, Belgrád rakpart 13.

 

TGI Fridays

95f529ba-1bd1-45dd-b307-4a3a6a3a676c.jpeg

Kinek ne hiányoztak volna már a TGI Fridays-től megszokott, amerikai ízek? Akár a legendás Signature whiskey szósszal leöntött steakre, egy sokszintes hamburgerre vagy egy jó caesar salátára vagyunk kiéhezve, tárt karokkal vár az Oktogon melletti étterem. A Fridays a mindenki által ismert és szeretett, piros-fehér színekbe burkolt amerikai diner hangulatát árasztja, aminek remek kiegészítője a szellős terasz. Egy Frozen Lava Flow vagy egy Jamaican Holiday koktél különösen jól csúszik itt a nyári napokon, ami mellé remekül passzolnak Amerika kedvenc fogásai, így a whiskey alapú Signature szósszal készült hamburger, a Chicken Quesadilla vagy az epres-mentás New York cheesecake.

TGI Fridays címe: Budapest, Oktogon tér 3. 

 

Á la Maison Buda

8058c6fc-0b8f-4bc7-b73b-2592e221a397.jpeg

2020-ban Budán is megnyitott az Á la Maison, így mostmár az Apor Vilmos téri HegyvidékBevásárlóközpontban is élvezhetjük a Szervita téri kedvenceket. A kiadós reggeli és brunchélménye közös, ám a budai menün olyan izgalmas fogásokat is megtalálunk, mint a közel-keletilecsója, a tojással és fetasajttal tálalt shakshuka, vagy épp a klasszikus belga waffle. Az inkábbfrancia vonalon mozgó bisztróétlapon a csirkemáj-libamáj terrine savanyított uborkával, almachutney-val, kovászos kenyérrel, a marha tatár, konfitált kacsa cossoulet, burger, nizzai saláta ishelyet kapott. Az pedig csak a non plus ultra, hogy mindezt a csendes teraszon ücsörögve fogyaszthatjuk el.

Á la Maison Buda címe: Budapest 1124, Apor Vilmos tér 11.

 

 Planet Sushi

b4513eb5-7ff5-4d3a-876a-a5e097a7438b.jpeg

Aki ide látogat, a japán konyhaművészet harmonikus szigetén érezheti magát - írja a Planet Sushi, amit ma már az Oktogon mellett Budán, az Allee melletti sétányon is megtalálunk. Ha valami könnyed, finom és mégis egészséges fogást keresünk a nagy melegben, a sushi lehet az egyik legjobb választás - a Planet Sushi éttermeiben pedig művészi precízióval készülnek el a kedvenc falatkáink, ahogyan számos más japán klasszikus, így a tempurázott csirkemell, a spicy tonkatsu ramen vagy a krémes tom-kha leves is. Ezeket pedig akár az Allee hangulatos, parkra néző teraszán ülve is fogyaszthatjuk.

Planet Sushi címe: Budapest, 1117 Október-huszonharmadika utca 8-10.

 

Felicita

ea052751-f36f-46cd-8fdb-643777386d5d.jpeg

“Szenvedéllyel lenni, enni, inni” - ez a mottója a Felicitának, ami egy szempillantás alatt repítminket a rekkenő olasz nyárba: itt minden tökéletesen autentikus, akárcsak az Amalfi-partonlennénk, főleg, hogy az étterem egy kellemes méretű terasszal is büszkélkedhet. Az eredetiségtitka, hogy a tizenhat féle pizza igazi nápolyi kemencében készül, ráadásul egy torinói mesterpizzaiolo, Marcello Verdoia keze alól kerül ki. A menü összeállításáért Massimiliano Porta bergamói séf felelt: nem véletlen, hogy már az előételválogatás is olyan olasz delikátesz különlegességeket ígér, mint a Picante és a milánói szalámi, a gorgonzola sajt, prosciutto sonka, a szarvasgombás pecorino, olíva és kapribogyó.

Felicita címe: 1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11. 

 

Á la Maison Pest
4fc87ef0-0a4f-471e-90ba-f02d6fcd757a.jpeg
Június 15-ével a pesti gasztrorajongók kedvence, az A La Maison Pest is újranyitott, ami évek óta fix pont a brunch-térképen, sőt: a reggeli és ebéd közti étkezés egyik budapesti meghonosítója. A hedonista, francia reggeliző megjelenésében és kínálatában is alaposan frissült, mióta legutóbb találkoz-hattunk vele. Habár minőségében a fine dining éttermeket idézi, a kiadós adagok sokáig kitartanak, legyen szó akár egy croque monsieurről, libamáj benedictről vagy juharszirupos, házi tejszínhabos palacsintáról. A nap első ét-kezését is érdemes itt fogyasztanunk, hiszen angol, bécsi, villás, fitness, vega, francia, New York vagy Los Angeles reggelit is választhatunk. Kell ennél jobb napindító?
Á la Maison Pest címeBudapest 1052, Szervita tér 3.
 
Porcellino Grasso Ristorante
1d67304b-e061-4ce8-b4db-bc62974ab144.jpeg
Ezt a zöldövezeti, rózsadombi éttermet nem csak az autentikus olasz konyha kedvelői fogják a szívükbe zárni, hanem azok is, akik a gyerekek és a házi kedvenceik társaságában szeretnek összegyűlni. A Porcellino Grasso a rózsadombiak közkedvelt találkozási pontja, de távolabbról is sokan látogat-nak hozzájuk. A könnyed hangulatot nem csupán toszkán és szicíliai, de Itáliaszámos vidékét megelevenítő fogások teszik teljessé, ahogyan a 110 tételes borkínálat is. Az étterem legkellemesebb része ilyenkor a virágokkal övezett,kockás abroszos terasz. Most ráadásul a séf ajánlatát is kipróbálhatjuk, például a pepperonatát argentin vörös rákkal vagy a Szent Jakab kagylót mentás zöldborsóval és pármai sonka chips-szel.
Porcellino Grasso címe: 1024 Budapest, Ady Endre utca 19. 
Riso Ristorante Terrace 
0c624016-127a-4cb8-acdb-ee2f13e2e813.jpeg
A Riso étterem már lokációjában is verhetetlen, hiszen a Bécsi kapu tövében,a Budai Vár közvetlen közelében kap helyet. Ebben az elegáns környezetben,a festői zöld lombok alatt kóstolhatjuk meg az étterem gourmet pizzáit és olasz klasszikusait, mindezt minőségi magyar-olasz borok  és prosecco, plusz élőzene kíséretében. A buja növényzettel övezett terasz garantálja a ben-sőséges hangulatot. Ha le szeretnétek nyűgözni a családot, párotokat, vagy üzleti partnereteket a kíváló ízek mellett gyönyörködhetünk a pazar kilátásban.  A Riso most háromfogásos, üzleti ebédmenüt is kínál, de dönthetünk a séf ajánlata, például a lazackrém rizottó mellett is. Foglalni mindig kell, ha nem szeretnétek meglepetést. 
Riso Ristorante címe: 1012 Budapest, Lovas út 41. 
Raffaello Ristorante
c839490a-cf80-4f0f-904d-97c510cd73e3.jpeg
Mi is lehetne jobb, mint a Raffelo kivilágított teraszán, olasz melódiák mellett élvezni a tradicionális fogásokat? A Karolina úti étterem kizárólag olasz alapanyagokkal, eredeti recept alapján dolgozik, így minden fogás hűentükrözi a toszkán ízvilágot. Érdemes a családdal együtt érkezni, hiszen amíg a szülők beszélgetnek, a kicsit figyelmét a nekik berendezett gyereksarok kö-theti le. A változatoságról a séf folyamatosan megújuló ajánlata gondoskodik. Az étlapon a több mint húszféle pizza és a tagliatellek, pennék, raviolik mel-lett olyan izgalmas fogásokkal is találkozhatunk, mint a Sous-vide kacsamell édesburgonya tócsnival, céklapürével, grill édesköménnyel.
Raffaello Ristorante címe: 1113 Budapest, Karolina út 72. 
Leo Rooftop bár
e3952cc1-78b6-4f7e-a7d5-1699dd0a355a.jpeg
Már tavalyelőtti nyitása idején a szívünkbe lopta magát a Lánchídra néző Leo Rooftop Bár. A Clark Hotel ékköve kozmopolita hangulattal, italokkal, könnyed falatokkal várja a vendégeket, akik a körettől a salátán át mindet külön kérhetnek, saját tálat állíthatnak össze maguknak. Most már az időjárástól függetlenül élvezhetjük a Budavár Palotától egészen a Bazilikáig ívelő panorámát, a Leo Rooftopugyanis üvegfedést kapott. A panelek nyithatóak, zárhatóak és árnyékolni is lehet velük, így ha esik, ha fúj, a vendégek tökéletes körülmények közt élvezhetik a tetőteraszt. A rooftop olyan könnyed fogásokkal vár, mint az angus marha miniburgerek vagy a házi gar-nélás krokett. Kötelező még megkóstolni a hét bolygónak dedikált koktélok valamelyikét - vagy akár az összeset. Ameddig esetleg várunk a Rooftop asztalunkra, addig érdemes egy italt elfogyasztani a Leo Bistróban, ahol szintén remek a hangulat és trendi a belső. 
Leo Rooftop címe: 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1. 
Stex étterem
a419a919-d738-40a4-9c16-f4250f3ac744.jpeg
A patinás Stex Ház étterem a mai napig kávéházi légkört áraszt, és ikonikus pesti találkozóhellyé nőtte ki magát az évek során. A tulajdonos, ifj. Stex Alfréd legendás édesapja a szerencsejátékok megszállottja volt, Las Vegasban utcát is elneveztek róla - igaz, valójában soha nem létezett, alakja mégis határozott karaktert kölcsönöz a helynek. A Stex Étterem továbbvitte a “felmenő” szellemiségét: egykor lottózni, kaszinózni, biliárdozni is lehetett a falai közt. Aki kevésbé rajong a játékokért, azt ma a naponta változó, háromfogásos ebédmenü fogja levenni a lábáról, vagy épp az olyan házi specialitások, mint a dupla bélszínjava lávakövön grillezve.Mindezt pedig természetesen fogyaszthatjuk az árnyas, körútra néző teraszon is. Az Európa-bajnokság meccseire pedig a teraszra elhelyezett TV-vel és napi nyereményekkel is készültek.
Stex étterem címe: 1085 Budapest, József körút 55-57. 

 

 

Little Budapest

 

15f7b77a-51e4-4d4e-b9d5-3a3d34f6da51.jpeg

A Madoff bár utódját is a minőség, a világszínvonalú konyha és kiszolgálás jellemzi, ahogyan az elképesztően gazdag italválaszték is. A Little Budapest-ben egy igazán nyugat-európai nívójú, modern bisztróban érezhetjük ma-gunkat, ahol visszafogott árakon, kreatív tálalásban kóstolhatunk többek közt a friss osztrigát vagy az angus bélszín carpacciót. Minden este élő zene, a pianón játszik Kaszap Sanyi zongorista. Így minden este  alaphangulata adott.  A hercegprímás utcai bisztróhoz hangulatos terasz is tartozik, ahol a terebélyes napernyők alatt rejtőzhetünk el a hőhullám elől. 

Little Budapest címe: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 11. 

 

Melba Panoráma Étterem  Bár

f22520dc-7bac-4f52-afc6-47dfb91f7f12.jpeg

A Duna-parti Melba páratlan panorámával lopja be magát első látásra szívünkbe, főként a hangulatos tetőterasszal, ami közvetlenül a folyóra néz. Ha szívesen ücsörögsz pár koktéllal a vízparti naplementében, mindenképp érdemes ellátogatni a Marina-partra. A tetőterasz rendezvények, esküvők, baráti összejövetelek ideális színhelye, de az első randis párokat is vonzza ide a romantikus atmoszféra - a kivilágított kikötővel a háttérben simán egy tengerparti nyaralóhelyen érezhetjük magunkat. Hétvégenként grillparty-k, tematikus estek kapnak itt helyet, élőzenét és DJ-szetteket is élvezhetünk a nyári estéken. Szívesen fogadják négylábú barátainkat is, így minden adott egy laza vacsorához. A Melba ideális alapozó hely, a kellemes italok és finom ételek után jó hangulatban vethetjük bele magunkat az éjszakába. A vendégek körében népszerű a kacsa, a steak, ahogy a halételek is, emellett a Melbában a hagyományos magyar konyha remekeit is kipróbálhatjuk.

Melba étterem címe: 1138 Budapest, Meder utca 9. 

 

Pavilon Kert  / A hely Mindenkinek / 

f315e318-8d83-49e1-831c-78aa6d57da93.jpeg

A Hősök tere, az Állatkert és a Széchenyi fürdő ölelésében helyezkedik el a 2017 áprilisában megnyitott, a Városliget aranykorát idéző Pavilon Kert. A Liget ősfái alatt – ami kész street food paradicsom- kürtőskalácsozó, fagyizó, bár, olasz kézműves pizzázó és sokak szerint Budapest egyik legjobb lángosozója is megtalálható. Teszteltük – tényleg szuper!A 3 szabadtéri műemlék épület, a Pavilon Kertüzemeltetői a 2020-as szezonban a koronavírus által a vendéglátás mellett a legkomolyabban sújtott zeneipar problémáit felismerve esti koncertek megtartásával igyekezett támogatni a zenészeket a „Zene a lombok alatt”koncertsorozattal. 2019-ben és 2020-ban sikeres koncertekkel találkozhattak a vendégek, többekközött a Parno Graszt, a Kerekes Band, a Kék Nyúl és a Mongooz and the Magnet is fellépett a Pavilon Kertben. Idén is céljuk egy családias, barátságos kulturális tér működtetése, ahol változatos zenei és közösségi programokat kínálnak a látogatóknak. Az idei fellépők listáját DJ live szettekkel, tematikus eseményekkel és felolvasó estekkel is színesítik A Pavilon Kert vezetői elmondása szerint az elmúlt év tapasztalata azt mutatta, hogy a zenészek és a közönség is hálásan fogadta a kezdeményezést, ami ingyenes, biztonságos, szabadtéri szórakozási lehetőséget nyújtott fiataloknak, időseknek, kiscsaládosoknak, nagycsaládosoknak, zenekedvelőknek, zeneértőknek és kultúra függőknek egyaránt.Napközben, de akár estébe nyúlóan a Pavilon Kert tökéletes helyszíne lehet születésnapi buliknak, kisebb és nagyobb családi és baráti összejöveteleknek, iskolai rendezvényeknek, leány- és legénybúcsúknak, évfordulós partiknak, sőt filmvetítéseknek és filmforgatásoknak is. Pihenést nyújtó menedék az Állatkerti látogatás vagy a ligeti séta után, találkozóhely a petanquesport szerelmeseinek.Továbbá a terasz és a miliő tökéletesen alkalmas vállalati és céges rendezvények lebonyolítására. Az idilli környezetet semmi nem zavarhatja meg,illetve mégis van valami... a különleges állatokÁllatkertből átszűrődő izgalmas zörejei.
Pavilon Kert címe: 1146 Budapest, Állatkerti krt. 5. 

 

komment
süti beállítások módosítása