Fűszeres, titokzatos egzotikum a Bem-rakparton

2022. október 18. 08:45 - GastroGuide

Egy csipet fűszer, egy kicsi titokzatosság, némi egzotikum. Elengedhetetlen, egyben jellegzetes összetevői egy hamisítatlan közel-keleti étteremnek. A Baalbek ezt hozza, és tradicionális libanoni fogásokkal csábít, izgalmas ízvilágában észrevétlenül ölelkezik össze a mediterrán hatás, a török és francia uralomból származó ízek, illetve a távol-keleti konyha jellegzetességei. Nemcsak az ételek, hanem a tálalás, és a sokféle külföldi nyelv asztalok körüli kavalkádja is azt idézi, mintha Bejrút belvárosába érkeztünk volna meg.

 

c14884c1-dfda-4950-98ae-8afc6f7c7c07.jpeg 

 

Elsőként az ébenfekete tányérban aranyló vöröslencselevest kóstoltuk, amelynek selymes krémessége a chips ropogós textúrájával remekül összeillik. Gazdag, fűszeres ízével nagyszerű indításnak bizonyult.

 

Noha a bárányhústól sokan ódzkodnak, a keleti konyha megkerülhetetlen alkotóeleme, és ha valahol igazán jól tudják elkészíteni, az a mediterrán konyha. Karakteres ízét kiemeli a titkos recept alapján készült mártás, a csontról lágyan leomló hús mellé tálalt arab fűszeres rizs pedig meglepetést is tartogat: még több bárányhúst, darálva. Színpompás napkitörés a szájban.

 

Muszáj volt górcső alá venni a kebab tálat is, és nem csalódtunk. Friss és savanyított zöldségek, forró, faszénen grillezett hús, friss pitával, minden, ami egy jó vacsorához kell. Csipegetős, laktató és ízletes.

 

 408ece33-0270-4952-a0b2-3f62531672bf.jpeg

 

Desszert gyanánt az om alit választottuk, amely egy tradicionális puding tésztával, tejjel, magvakkal, mazsolával és tejszínnel, a tetején pisztáciával. Kellemesen édes, egyáltalán nem gejl, nem folyós vagy nyúlós nyalánkság, amely levezette végül a vacsora minden pikáns ízét.

Az italokban is megjelennek a libanoni ízek, az egzotikus teák otthonos gőzölgése is az autentikus világot sejteti. Összességében elmondható, hogy a különleges ízek dominálnak, és a kevesebb több jegyében egyszerűségre törekednek. Csupa egészséges, könnyed és ízletes alapanyag, melyekből a Baalbek ételei is építkeznek, úgyhogy élményekben nem lesz hiány.

 

da366f3d-1c44-471f-9d38-929776dd0543.jpeg 

 

Az étterem kialakítás is abszolút a jelenlegi trendeket követi, a séf munkáján pedig érződik a szállodaiparban szerzett alapos és sok éves tapasztalat. A hely egy fülledt hangulatú randevúra is remek választás, hiszen a széles és hatalmas teraszról csodás kilátás nyílik a Gellért-hegyre és a Dunára. De lehetőségünk van baráti társasággal elmerülni a vízipipák füstjében, de akár rendezvények, összejövetelek helyszínéül is melegen ajánljuk.

 

d87428b5-efb5-41fe-b706-1955a48a0666.jpeg 

 

 

Baalbek címe:Belgrád rakpart 22 Budapest 1056

komment
süti beállítások módosítása