A street foodok királya, ami soha nem megy ki a divatból: a hamburger. Mostanában ezeken a helyeken ettük a legjobb burgert, és ajánljuk nektek is jó szívvel – nem csak Budapesten. Nem lövünk le minden poént, inkább csak utat mutatunk, merre induljatok, és bizonyosodjatok meg a saját ízlelőbimbóitokkal a legjobb bucik és húsok forgatagáról.
TGI Fridays Budapest
Hamisítatlan amerikai street food ízek és életérzés, épphogy nem áll az étterem előtt egy Cadillac. Ahol a tévében meccseket nézhetsz, miközben az omlós hambit és a ropogós sült krumplit majszolod, vagy a turmixodat szürcsölöd. Kalóriabomba és boldogság, ujjakon lecsurgó szafttal. Nyammm.
Cím: TGI Fridays Oktogon: 1067 Budapest, Oktogon tér 3.
TGI Fridays Westend: 1062 Budapest, Váci út 1-3. Westend Bevásárlóközpont földszint
Meatology
Ha burger, akkor a Meatology egyszerűen megkerülhetetlen. A húsok Mekkája, ahol pillanatok alatt függővé válsz. Szaftos, forró, érlelt húsok, friss zöldségek, házi szószok, különleges sajtok és a vajas buci... Ha épp fogyózol, akkor függeszd fel, mert ez kihagyhatatlan! Nem véletlen, hogy évről évre képtelenek vagyunk lehagyni a listánkról.
Cím: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 15.
Petrol Beer & BBQ
Újonnan nyílt, újhullámos BBQ hely, ahol új szemszögből közelítik meg a közismert és népszerű street food ételeket, anyári grillezések fílingje köszön vissza az esti lakomák színhelyén. A kínálatot nem mondanánk éppen könnyednek, de a füstös, szaftos, ragacsos finomságok és a kézműves sörök szerelmesei itt egészen biztosan megtalálják a számításaikat. Mindenki nagy kedvence a Mini-Burgerek, amit akár minden ízben tesztelhetsz! Hogy mást ne mondjunk, a Philly Cheese Steak szendvics, az étlap egyik legkomolyabbika: grillezett flank steak, olvasztott cheddar, karamellizált hagyma és paprika kerül a puha hotdog kenyérbe.
Petrol Beer and Barbeque címe: 1085 Budapest, József krt. 35.
Spíler Buda
A környék abszolút legjobb kézműves hamburgereikétségkívül a MOM Parkba költözött, féktelen és vadrocksztár asztalainál kaphatók. A vagány gasztrokocsma rövid, ámde velős és felejthetetlen burgerkínálatából nálunk most a Spíler Buda Csirkeburger vette át a vezetést. A ropogós bundázott csirkével, paradicsom lekvárral és avokádókrémmel töltött puha buci egyszerűen mennyei!
Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 53 (MOM Park)
Grøenk Bistro, Velence
A Grøenk Bistro elsőre nem egy klasszikus bistro , de ne felejtsük el, hogy azon, a pompás brunchon kívül bisztrókínálatukban is le tudnak nyűgözni seperc alatt. A házi ízek, a faszenes grillen készült ételek mellett most inkább ejtsünk szót az ínycsiklandó burgerekről, melyek díjnyertes, minőségi, kézműves alapanyagokból, és a kecskeméti NPK Beef 100% Charolais marhájából készülnek. Természetesen a ház specialitása az első számú választás: érlelt marha-húspogácsával, gorgonzolával, spenótlevéllel, házi paradicsomszósszal és házi hagymalekvárral tömik dugig a faszénen készült bucit!
Cím: 2481 Velence, Tábor utca
Újváros Bisztró, Szarvas
Nem titkoljuk, hogy odavagyunk a szarvasi High-Tech épületben nyílt grandiózus és lélegzetelállító étteremért, amely immár végleg odaszögelte magát a gasztro térképre. Egyetlen és egyszerű burgerük a bárfalatoknál keresendő, s noha nem egy agyonvariált fogásról van szó -, nincs benne szarvasgomba vagy karamellizált körte -, amit egy finom hamburgernek tudnia kell, azt az újvárosi szendvics maradéktalanul hozza. Az ízletes coleslaw saláta és fűszeres burgonya chips már csak hab a tortán: az egész úgy jó, ahogy van.
Cím: 5540 Szarvas, Arborétum u. 2.
Bitang Burger, Alsóörs
Nem véletlen a név, a Bitangban bitangos kaják vannak. Ha a Balatonnál jársz, az északi parton mindenképp ugorj be ide, mert akkora hústornyok várnak, hogy leesik az állad, és nem az ajtóban, hanem a tányérodon. Vidám hangulat, rock ’n’ roll életérzés, füstös kaják, de a kemény külső mögött odafigyelés és kedvesség rejtőzik: gluténmentes változatban is kérhetők a szendvicsek, ahogy van vegán burger is.
Cím: 8226 Alsóörs, Endrődi Sándor utca 24/A.
Farm Burger, Vác
A legtöbb vélemény, amit eddig hallottunk a helyről, az a különleges ízvilágot, a húsok meglepő és isteni fűszerezését dicsérte. Elmentünk hát, hogy megbizonyosodjunk róla, tényleg olyan-e jó dolgokat kutyulnak-e a váci „boszorkánykonyhában”, mint azt mondják. Nos, röviden szólva: tényleg. A majonézes szósz az egyik legínycsiklandóbb, amihez valaha is szerencsém volt, nem tudom, hogy csinálják, de még a csupasz kenyérre is szívesen ezt kenném. Ezek után el tudjátok képzelni, milyenek a burgerek… Szóval irány a Dunakanyar!
Cím: 2600 Vác, Március 15. tér 21.