5+2 szuper belvárosi hely, ha valami különlegeset szeretnél

2023. július 01. 09:42 - GastroGuide

EPIC Burger

 

e8bab10a-9168-4161-90e8-42fd3b35a3fe.jpeg

 

Szeretjük az olyan helyeket, ahol nem mások által összepakolt burgereket lehet enni. Gyakran járunk úgy, hogy a kaja, amit kinéztünk, olyan összetevőt is tartalmaz, amit nem szeretünk, nincs hozzá kedvünk. Persze, akkor lehet kérni, hogy ne menjen bele ez, vagy helyette legyen inkább az, de nem sokkal kényelmesebb, ha te pakolhatod össze a saját buridat hangulatodnak, aktuális ízlésvilágodnak megfelelően? Dehogynem! A Corvin negyedben található EPIC Burgerben a választás és kreativitás szabadságát is megkapod, de ha inkább profikra bíznád vagy szereted a meglepetést, akkor természetesen ellőre összeállított burgerekből is választhatsz.De szerepel az étlapon Tex-Mex, szendvicsek, saláták is, igazi street food álom!

Cím: 1082 Budapest, Corvin sétány 1.

 

 

Béchamel

 

af3eed7c-a041-4a45-ac3f-40a9e8252fe5.jpeg

 

Ha az Akácfa utcában jártok, menjetek be a Béchamelbe! Akkor is, ha a kedvenc étkezésetek a reggeli, mert a Béchamelben egész nap bruncholhattok, és még az is lehet, hogy tényleg ott fogtok ülni egész nap – és ez nem csak a finom és bőséges fogásoknak köszönhető. Kicsit a francia, bohém művészvilágot idézi a hely hangulata magával ragadó, a puha kalács finom illata a kávéval összesimulva maradásra csábít. A rókagombás omlett pedig egyenesen odaszoktat, és függővé tesz, nekünk ez a kedvencünk, bár a french toast is megér egy misét, azaz egy kóstolást.

Cím: 1072 Budapest, Akácfa u. 36.

 

 

 

Arch & Beans

 

045f6027-41d7-4bb1-9c97-f39191d008bb.jpeg

 

Ha érdekel a kávék világa, és nem csak berohannál egy csésze feketéért, ami lendületet ad a napi pörgéshez, jó helyen jársz! A kávézó mellett helyben működik a pörkölőüzem is, ahová látogatásokat is szerveznek, de ha még mélyebbre szeretnél ásni, oktatással is foglalkoznak, szóval a következő kávészünetben vagy vasárnapi reggelinél lenyűgözheted a kollégáidat, barátaidat, családodat újdonsült barista tudásoddal. A stílusos kávézó az Astoriánál elképesztő specialtykávé kínálata mellett arra is kísérletet tesz, hogy átmentse a 21. századba a múlt századok kávéházi kultúráját, és a vendéglátáson túlmutatva újra a szellemi, művészeti élet színterévé emelkedjenek.

Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 5.

 

 

 

Meshuga

 

294b3cba-fb01-4f63-addc-a126e0b0e48e.jpeg

 

A Közel-Kelet és a keleti mediterrán életöröm és ízkavalkád találkozik a tomboló budapesti pörgéssel. Vibrálás, színek, ízek, textúrák, signature koktélok, fűszeres fülledtség, egzotikus hangulat és autentikus ételek várnak, és magad is meg fogsz lepődni, hogy a vacsora utána az ajtón kilépve nem a sivatag szomszédságában találod magad, az olajfák illatától balzsamos utcákon. A Meshuga egy izgalmas merülést ígér a török, görög, izraeli és közel-keleti konyha mélyére, valódi különlegességeibe, túlmutatva a török gyorsbüfék jól ismert hajnali kínálatán és a már megszokott alapanyagokon. Kifinomult, kellemes, izgalmas a hely, ugyancsak efféle étlappal és koktélkínálattal.

Cím: 1075 Budapest, Holló u. 12—14.

 

 

 

Vicky Barcelona

 

5f3bb626-f7e8-4bd2-9d65-85d2050841c9.jpeg

 

Fieszta a Dob utcában! Csipegess, élvezd az ízeket, az életet, egy kellemes baráti beszélgetést, vagy fedezz fel újdonságokat a Vicky Barcelona egyedi koktéljaival, bulis hétvégéivel. Aki járt már Barcelonában, annak nem kell bemutatni azt az eklektikus, életteli és semmihez nem hasonlítható hangulatot, ami a tengerparti városban uralkodik. Nos, ez a tapas bár nem csak a nevében hozta el a budapesti belvárosba az egyik legnépszerűbb spanyol várost, tökéletesen interpretálta a barcelonai pezsgést, no meg ízeket.

Cím: 1072 Budapest, Dob u. 16.

 

 

 

Havana Salsa Bar & Restaurant

 

26e9fa20-8dd1-48be-82e9-5d4de35bd4b3.jpeg

 

Szivarfüst, rum, nevetés, tánc, karibi életöröm és autentikus kubai ízek várnak a Havana Salsa Bárban. Az esti időszakban nyitva tartó étteremben komolyan ráerősítettek a gasztróvonalra, ami a tenger ízeit hozza el a belvárosi asztalra. Ahagyományos kubai fogások, mint a ropa vieja (tépett marhahús kreol szósszal, fekete babbal, jázmin rizzsel és olívabogyóval) vagy a Cayo Sabinal kubai szigetről elnevezett fogás (chilis-fokhagymás tigrisrák fűszervajas baguettel és salátával) mellett empanada, fajitas vagy karibi burger csempészi be a szürke hétköznapjainkba a csodás egzotikumot.nyár beköszöntével a Josper kemencét is beizzították, a grill ételek illata teszi teljessé az élményt. A valódi karibi hangulatot Dél-Amerikából érkező zenekarok élő koncertjei és kubai táncosok biztosítják, úgyhogy mi is a táncparkettre perdülhetünk és felhőtlenül bulizhatunk minden este, mintha csak egy elvarázsolt szigeten lennénk a Dob utca kellős közepén.

Cím: 1075 Budapest, Dob u. 57.

 

 

 

ShowRum Spirit Bar

 

d0f40c74-26d8-4710-ba1f-c1af11762f53.jpeg

 

Egy hely, ahol szeretnék a gasztronómia részévé emelni a koktélozást, méghozzá egy kulcsfontosságú mozzanattal: élményekkel. És valóban, a ShowRumban az embert nem pusztán egy pohár italt kap, hanem egy történetet, technológiát, koncepciót, kreativitást, kísérletezést, ötleteket és új ízeket. Mégis laza, emberközeli, kicsit extravagáns, és nem utolsó sorban megfizethető. Jelenlegi signature koktéljaikban a világ különböző országait, gasztronómiájuk jellemző ízvilágát mutatják meg folyékony formában, így készült el a Dobos József tortája ihlette, pálinkás magyar koktélja, vagy a mexikói Frida Kahlót idéző, tequila alapú, grapefruittal és frissen őrölt kávéval megbolondított itala. Ha pedig nem tudod, mit szeretnél, a bartender kifaggat és egy igazán hozzád illő, egyedi koktélt kever – csak neked, és ez nem csak duma. Próbáld ki!

Cím: 1065 Budapest, Hajós u. 23.

 

komment
süti beállítások módosítása