Cuki, szívmelengető cuki már Budán is – a Dobay Horváth-kert

2024. február 03. 16:10 - GastroGuide

Karácsonyi ajándékként vehették birtokba az 1. kerület lakói a halásztelki Dobay Cukrászda kistestvérét, a Dobay Horváth-kert Cukrászda és Pékséget december elején. Az első cukrászda igazi sikersztori, messziről járnak Halásztelekre a sütemény- és tortacsodákért az édesszájú vendégek, sőt mi több, a környék találkozópontja lett az egy év alatt. Így a jól bevált receptet követve már Budán is élvezhetjük a mesteri édességeket.

 

Az épületben sokáig nem láttak fantáziát, üresen állt. Az igazi kis ékszerdoboz azonban tökéletesen beleillett a Dobay Cukrászda által elképzelt hangulatba, a csodás, árnyas fák, a budai polgári miliő megfelelő otthonául szolgált a hiánypótló vendéglátóhelynek. Kevés hasonló stílusú helyet találunk a lokációban, hiába Budn járunk, a Dobay árérzékeny filozófiájának, vagyis hogy magas minőséget nagyszerű ár-érték arányban kínáljanak a vendégeknek, ez nem szabott gátat

f82b4694-7749-4479-b394-019823564236.jpeg

 

Amint belépünk, azonnal elvarázsol a világos, fényes, melegséget árasztó helység, a visszafogott francia elegancia, a bejárattal szemben pedig mindig áll valaki a pultban mosolyogva. A macaron puffok látványa őrületes cukiság, mosolyt csal az ember arcára.

 

5ee6e7af-eb4a-4416-9fc8-0795cae49b42.jpeg

 

Nemcsak édességeket habzsolhatunk itt, a VakVarjú étteremcsalád kreatív séfje álmodta meg a csak itt megtalálható levesmenüt. Elképesztő, 15 féle krémlevest kanalazhatunk (és ebben nincsenek benne a gyümölcslevesek!), melyek 95%-a vegetáriánus, glutén- és laktózmentes. A tartalmas, ám könnyű fogások kínálata hétfőtől péntekig naponta változik, és háromhetes etapokban forognak, így viszonylag rövid idő alatt visszatér mindenki kedvence, mi például imádtuk a körtés zellerkrémlevestbatátachipsszel. A menü második fogása lehet szendvics vagy sütemény is, de egyelőre a szendók tarolnak, azok közül is a nagy kedvenc a lazacos, mellé pedig egy ínycsiklandó paradicsomlevest választanak a leggyakrabban a környéken élő és dolgozó ínyencek. Jó hír, hogy elvitelre is lehet kérni, de a Dobayban már nagyon várják a tavaszt, hogy kinyílhasson a terasz, és a szabadban is elkölthessük az ebédünket.

 

7604287c-9387-4f44-8354-1c7e510f63fa.jpeg

 

Az elmúlt másfél hónapban kiderült a budaiakról, hogy imádják a krémest, ez robbant be azonnal. Igaz jelenleg csak péntektől vasárnapig elérhető a kínálatban, de a vendégek kérlelésére tervezik, hogy állandóan kapható legyen. Nem különös ez, a Dobayban különös figyelmet fordítanak a vásárlók igényeire, véleményére, meghallgatják a kívánságaikat, mit szeretnének. Ezért a cukrászok folyton kísérleteznek, robognak a sütitesztelések, újításokkal igyekeznek mindenki kedvben járni, ennek mentén hamarosan a szendvicskínálat is bővül.

 

8389a69f-2953-48a6-94c3-632aed9748ca.jpeg

 

A tervek és az álmok pedig csak szárnyalnak, szeretnének minél több emberhez eljutni, így március-április magasságában egy harmadik cukrászdát nyitnak majd, amely olyan grandiózus lesz, mint a halásztelki. MI már alig várjuk, de addig is irány a Krisztina körút 38.!

komment
süti beállítások módosítása