10+2 Top terasz Budapesten

2018. április 29. 16:34 - GastroGuide

A viszonylag hosszú tél után gyorsan nyár lett, és ha nyár, akkor pedig terasz! Sokat kutattunk, hogy megtaláljuk nektek Budapest legjobb teraszait, de megérte, ugyanis nagyon jókat gyűjtöttünk össze, van amelyik szerintünk bakancslistás, nem szabad kihagyni, vannak benne elbújósak ,de mi mindegyiket tudtuk élvezni! Megéri végigjárni szinte mindet, jó böngészést!

1. La Perle Noire 

436995fd-d945-4831-b10e-5cc905199e51.jpeg

Mi is lenne különlegesebb, mint a belváros fókuszából kiszabadulva, mégis közel a centrumhoz, egy kellemes teraszon ücsörögni? Ez nem más, mint a La Perle Noireigazán elegáns környezete, ahonnan páratlan kilátás nyílik az UNESCO Világörökség részét képző csodálatos Andrássy útra. Konyhájukat a  modern és a magyaros ízvilág ötvözése jellemzi, a kifinomultságáról híres francia konyhával. Az étterem ismert és elismert séfje pedig Kovács Árpád, kinek mesteri munkáival sokan találkozhattak már. Az udvarias, első osztályú kiszolgálás csak emeli a kiváló ételek által szervírozott hangulatot. Az étterem reggelivel, a tavasz ízeit bemutató kétfogásos (2900 Ft), vagy háromfogásos (3900 Ft) ebéddel, és fantasztikus vacsorával várja vendégeit.

f77cc48f-222e-427d-a916-d26a942e993c.jpeg

Érdemes birtokba venni a teraszukat, és kipróbálni azt a hangulatot, amit a profizmus és a meghitten laza környezet nyújthat számunkra. A La Perle Noire minden hét szerdájától élő zenével is ízesíti az étterem élményszerűségét: Csikós József és vendégei, Ökrös Károly (Budapest Bár), és Kuzbelt Péter (ShowderBand) minőségi dallamok szárnyán járulnak hozzá a La Perle Noire harmóniájához.

 La Perle Noire Restaurant and Lounge: 1063 Budapest, Andrássy út 111. 

 

2. Platz: nyüzsgő belvárosi terasz a Bazilikánál

5eae86b4-a22e-461c-92cd-bb629b2c0e5d.jpegA belváros szívében, a Szent István Bazilika lépcsői előtt közvetlenül található a Budapest Platz étterem áprilistól novembering nyitvatartó, közel 100 m2-es terasza. Varázslatos hely a Platz Terasz, ahol sokan azért ülnek le, hogy megpihenjenek, lelassulva szemléljék a tovasiető helyieket, a turistákat és a lüktető várost, mások számára ugyanilyen fontos szempont, hogy ők is 'látszanak' a Platzon, hiszen a főváros társasági életének egyik középpontja is egyben ez a hely.


Mind napközben, mind az esti fények mellett egyedülálló élményt nyújt a Bazilika előtti Platz Terasz, ahol közvetlen, kedves, profi felszolgálóktól kaphatjuk meg a finom ételeket, a frissen csapolt söröket, kávékülönlegességeket, vagy a nemzetközi trendeket naprakészen követő koktélcsodákat.

0686581d-1519-4cc8-bc24-017aac9d851a.jpeg

A Platz Terasz hangulata felülmúlhatatlan, legyen szó akár baráti sörözésekről, romantikus vacsorákról, születésnapokról, bulik előtti találkozóról, vagy közös meccsnézésekről. Óriáskivetítőinken  a focirajongók a 2018-as Labdarúgó-világbajnokság minden meccsét nyomon követhetik, akár a Szent István téren ülve, akár éttermünkbe betérve. A rezidens DJ szerdán, pénteken és szombaton esténként 8-tól gondoskodik arról, hogy a zenei háttér is összhangban legyen a Platz pezsgő életérzésével.

www.platz.hu1051 Budapest, Szent István tér 4-5.

3. Arany Kaviár 

cab0fdbb-a4c2-4079-9d16-a3b0262e77be.jpeg

Az Arany Kaviár állócsillagként, immáron több mint 20 éve ragyog a magyar gasztronómia palettáján - hosszú ideje méltón vannak a Top 10 étterem listájában. Ez annak az alázatos munkának az eredménye, mely a folyamatos megújulás mezsgyéjén halad. Alkalmazkodva a trendekhez, és az egyre minőségibbétteremkínálathoz, ők azok, akik megtartva a tradíciókat, képesek folyamatos magas minőséget produkálni. A kaviár és a pezsgő alapkoncepciója új szintre lépett általuk. Egyediségüket legújabban azzal is bizonyították, hogy remekbe szabott ebédmenüvel is várják a közönséget. Családi hétvégéhez, vagy baráti ebédhez teljesen ideális az ajánlat, ahol az előételek folyamatosan kerülnek az asztalra. Magának az ebédnek a jellegzetessége, hogy a Törley Chardonnay Brut pezsgő kíséri végig az ebédet. A kínálat rendszeresen változik ezeken az ebédeken, ahol mindigmeglepetésekben lehet részünk.

40c3f60a-29b1-4df5-86cb-5c0e3e8d3959.jpeg

Az étterem terasza ugyancsak egy gyöngyszem: aBudai Vár aljában, a város zajától elszigetelt, nyugodt, zöld környezet, ami fantasztikus hangulattal ajándékozza meg a vendégeket. Ahogy az étterem, úgy a terasz is az elegancia, és a minőség utánozhatatlan élményét nyújthatja.

Arany Kaviár: 1015 Budapest, Ostrom utca 19. 

4. Montenegro Gurman Grill & Wine Bar 

828ebc8c-fbac-4be7-a0e4-a01effb2ac97.jpeg

Egyediségéhez nem férhet kétség! Egyrészt a kiváló lokációja, másrészt az általuk képviselt gasztronómia miatt. Hogy mit is kell tudni róluk? Egyszerű: mindenki által szerethető balkáni konyha, melynek nincs is igazából konkurenciája. Ki ne ismerné a bureket, vagy a friss salátákat, de a nagyon finom chilis vagy sajtos grillkolbászt is? Az ellenállhatatlan csevapcsicsa és a sertéstarja pedig már tálaláskor csábítja az ízlelőbimbókat.

e453ec0a-9f97-4bcd-b41a-41f246d90ab6.jpeg

A Montenegro terasza abban egyedülálló, hogy összeköti a Deák tér forgatagát a Bazilika gasztroutcájával. Kifejezetten kellemes elbámészkodni és felfedezni a városi forgatagot, mondjuk egy jó kis grillezett brie sajt mellett, ami a vegetáriánus vendégeknek is megfelelő. Igazi montenegrói borkínálatával kellemes ücsörgésre csábító hely. De nem csak napközben, hanem este is érdemes betérni hozzájuk, mivel a terasz csalogatóan attraktív fényei kiváló hangulatot biztosítanak.

Montenegro Gurman Grill & Wine Bar: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 2. 

5. Apacuka Kávéház Étterem Varieté

f883e7d1-cc56-458c-8014-33ae4e963371.jpeg

Az Apacuka Éttermet nem kell bemutatni a nagyközönségnek, hiszen már jó ideje működnek, a Nagymező utcában a vendéglátás magasiskoláját mutatják be. Bacsa Gábor séf csodálatos ételeivel már bizonyított: remek ízek, és gyönyörű tálalás jellemzi őket. Az sem véletlen, hogy tavaly bekerültek a Top 10 legjobb gasztrobár közé.

Az étterem saját hitvallása szerint egy fine dining hely, és egy laza bár kombinációja. Esténként prémiumkonyhával várnak minket, miközben teljesen fesztelenül érezhetjük magunkat náluk öltönyben, de akár turistaként is. Az étterem rendkívüli enteriőrrel rendelkezik, a művészetek megjelenése nem csak az ételekben mutatkozik meg, hanem  modern szobrokban, és élményteli színekben káprázatos egyediséget ad a helynek.

ef62cbba-e1c6-4da5-a1b6-44118ba54e49.jpeg

 A teraszukra is az egyediség jellemző. A város szívében vannak, ugyanakkor a terasz a belső udvaron található, ami amolyan nyugalom szigete: kényelmesen elbújhatunk a város zakatolásától, és átadhatjuk magunkat a kulináris élvezeteknek. Természetesen, ha az esti koktélunkat szeretnénk elfogyasztani, vagy egy kellemes borozás mellett szeretnénk beszélgetni, abszolút alkalmas rá.

Apacuka Kávéház Étterem Varieté : 1065 Budapest, Nagymezô utca 54-56. 

6. Planet Sushi Allee

7451a4e6-6810-4bfc-81e9-66388a4c90ae.jpeg

Mióta a Planet Sushi lehorgonyzott az AlleeBevásárlóközpontban, már a budai oldal is büszkélkedhet egy igazán minőségi sushi- hellyel. Nyitásuk óta rengeteg minden történt náluk, de most aztán eljött az ő idejük!

Ez bizony terasz a javából! Nem akármilyen kiülős lehetőséggel bír az étterem, mivel kétszintes mivoltából adódóan két terasszal büszkélkedhet. A nyüzsgőbbvárosi feelinget adó földszinti teraszukon a város megannyi élménye várja a vendégeket, és ideális arra is, ha csak egy jó cappuccino-t szeretnénk elfogyasztani. A másik óriási hangulatú teraszuk már az emeleten található, mely egy nyitott lounge terasz. Kényelmes fotelekben nyúlhatunk el, és sütkérezhetünk a verőfényben, miközben a teraszon lévő bárból akár koktélt is rendelhetünk. Az étterem legújabb választékából sushi-tálak finomságait majszolva, egy teljesen tökéletes ebédet fogyaszthatunk el. Amennyiben esti lazításra térnénk be hozzájuk, romantikus hangulatot szívhatunk magunkba, ahogy a naplementében még varázslatosabb teraszukon töltjük az időt.

bc2561b1-6c5b-4ded-813b-0def6450edfe.jpeg

A Planet Sushi újabban remek kezdeményezésként elvitelre is készít sushi-tálakat, és ha az esténket otthon folytatjuk, biztosak lehetünk a vacsora sikerében! 

Planet Sushi Allee : Allee Bevásárlóközpont 

7. Grand Cafe Budapest 

 0430447a-84bd-4d47-b4fc-2cd85863c82f.jpeg

Ha Párizsban, a Champs-Élysées-n szeretné valaki érezni magát, de inkább Budapesten marad, akkor csakis a Grand Café terasza a jó választás - az Andrássy út kivételes, rendhagyó életérzése átjárja a helyet. Nem véletlen, hogy az idegenforgalom itt összpontosul, hiszen az egyedi igényeket, a város patinás épületeinek hangulatát csak itt találhatjuk meg.

4108f3fc-acc0-41a9-9f1f-bdd9a438fbc0.jpeg

A terasz jellegzetesen úgy is van felépítve, hiszen a székek az utca felé néznek, ezzel is bizonyítva a franciás feelinget. A fondue party-jairól is híres hely kínálatában megtalálható az egész napos reggeli, az ebéd, és természetesen a vacsora is. A töltött croissant, és az Illy kávé náluk alap, és azon sem kell csodálkozni, hogy egyedi, különleges süteményeket majszolhatunk. Az meg már teljesen természetes, hogy borban is széles palettával várják a vendégeket.

Grand Cafe : 1061 Budapest, Andrássy út 46.

8. Japanika

a12bfb0a-8e41-4f34-a6d2-6e1920b39d5e.jpeg

A Bazilika gasztronómiai vonzáskörzetében találjuk meg az éttermet, mely a Szent István tér színes forgatagának különlegessége. Teraszukról megcsodálhatjuk a Bazilika fenséges épületét, és felfedezhetjük ezáltal a város egyik legjellegzetesebb látványosságát.

A Japanika fiatalosan laza, megnyerő környezetébenigazi urbánus életérzés fogadja a vendéget, ezért ha a környéken járunk, érdemes náluk teraszolni. Egyértelműen a belváros legalkalmasabb helye arra, hogy kiüljünk egy igazán jó sushi, vagy kellemesenhűsítő koktél mellett, és beengedjük lelkünkbe a város nyüzsgő forgatagát.

2918b42f-72c5-4fb6-84bd-d8a8283ebafc.jpeg

A Japanika, mint nevéből is adódik, ázsiai fúziós tematikájú konyhát prezentál, és rengeteg olyan meglepetést is tartogat, amivel kedvünkre kipróbálhatjuk a térség konyhájának legízletesebb falatjait. A koktélok egyediek, a kiszolgálás korrekt és kedves, és a hely hangulata egyedi. Ha Bazilika, akkor Japanika!

Japanika: 1051 Budapest, Szent István tér 7. 

9. Bestia 

efa440c6-e30f-49ab-865a-ff678c1cf15d.jpeg

 A Bestiát már nem kell bemutatni a közönségnek, tekintve, hogy a Szent István tér egyik legmeghatározóbb helye. 2015 tavasza óta töretlen sikerrel és hedonista életszemlélettel üzemelnek. A teraszról eszméletlen kilátást kapunk Budapest egyik legszebb terére és természetesen a Bazilikára, és még a hömpölgyő turista tömeg sem tud minket kizökkenteni a fesztelen életélvezetből.

1a5a6c13-aa07-40ea-8dd1-86feff5b08a2.jpeg

A felkészült konyhatechnológiával, josperrel. rotisserie-vel, isteni húsokkal és ínyencségekkel ugyanúgy találkozhatunk, mint a sörkorcsolyákkal, ami a több, mint 30 fajta jóféle kézműves sör mellé dukál. Legyen szó akár déli ebédmenüről, munka utáni lazításról vagy egy kiadós vacsoráról, a Bestia tökéletes választás a hét minden napján - ám az asztalfoglalás erősen ajánlott. 

Bestia : 1051 Budapest, Szent István tér 9-11. 

10. Kishusom 

1a1666a5-b07b-4bed-bf8d-ad0a29a5e12a.jpeg

Fotó by Cseh Eszter 

2017 nyarán kapott szárnyra Wossala Rozina hotdog világa, a Kishusom. A Madách tér hipszter paradicsomának vibráló környezetében igazi urbánus hangulat és lazaság várja a vendégeket, áprilistól ráadásul napfényes terasszal is megfejelték a dzsungelhangulatba öltözött street food falatozót. A Kishusomban Wossala Rozina saját receptúrái alapján újragondolták az eddig hotdogokról alkotott képünket, és bizony elég magasra is tették a lécet. Szezonálisan frissülő kolbászokat helyben készült sztílókkal - azaz feltétekkel - kérhetjük.

5aff6276-662a-4468-ad92-5fbea77049af.jpeg

Ha pedig liszt- vagy gluténmentes verziót szeretnénk, akkor az összes kolbászt és feltétet kérhetjük buci nélkül, hogy ne maradjunk ki az élvezetből. Azt már mondani sem kell, hogy kézműves söröket kérhetünk a dogok mellé, és a teraszon elnyúlhatunk, szürcsölve az élet édes élvezeteit. A Kishusom terasza pontosan az a hely, ahova bármelyik napszakban beugorhatunk és lazíthatunk.

Kishusom: 1075 Budapest, Madách Imre út 10. 

+ 1 : ÉS Bisztró 

2f49590a-554f-4a3d-99f1-f9bf09d762a1.jpeg

Menő belvárosi terasz! A Kempinski Hotel ad otthont az ÉS Bisztrónak, melyet a Zsidai Csoporttal üzemeltetnek, ami a  kifinomultságot ötvözi a fesztelen, légieshangulattal. Konyhájukat a könnyed saláták, kézműves hamburgerek, egyedi steak-ek jellemzik, ugyanakkor bele lehet botlani klasszikus ételekbe is. A borjúpaprikás burgonyagombóccal, vagy a grillezett libamáj, zöldborsóval, lecsóval és gombával, mindig a vendégekrendelkezésére áll. Főként azért is, mert hétvégentevasárnapi családi ebéddel, Sunday Family Table-lelcsábítják közös időtöltésre mindannyiunkat.

1f81da20-42e2-404a-9e8a-0607538244c2.jpeg

Teraszuk, mely a Fashion Street-re néz, tényleg egyedi és trendi. Azon náluk soha nem kell csodálkozni, ha belefutunk egy-két hírességbe, vagy épp a szomszéd asztalnál falatozik valamelyik celeb. Mindezek mellettmégis olyan laza hangulatot tudnak produkálni, hogy nyugodtan beülhetünk egy jó cappuccino-ra, vagy a nyári hangulatot megspékelhetjük egy frissítő koktéllal.

ÉS Terasz: 1051 Budapest, Deák Ferenc utca 12. 

 

+2 Bubba’s Captain pub terasz:

af05b731-4ef3-432e-9b5d-92e877297da4.jpeg

Bubba's kapitány kikötött Buda szívében, egyugrásra a Szél Kálmán és a Móricz Zsigmond körtértől” - szuper megközelítéssel és az épület kerti bejáratánál ingyen parkolási lehetőségekkel.

Az étterem ötvözi a classic English Pub és a Bubbától már megszokott barátságos és otthonos hangulatát, legújabban helyben készülő autentikus BBQ fogásokkal is bővült a terjedelmes Surf & Turf étlap.

 Laza, egyedi hangulat, mely John Bull Pub alapjaiból nőtte ki magát, mindez a tenger hullámzásának ígéretével, kiváló halas ételekkel, vibráló környezetben - talán így lehetne a Bubbas-t jellemezni. Az étlapról 80 féle tengeri és édesvízi kedvenc közül lehet választani, és rákattanhatunk a seafood-, vagy marha burgerre is. Az étterem a klasszikus eleganciával várja a vendégeket, melyet elegyítettek a trendekkel. Az étterem belső terasza kellemes, zöld környezetével feledteti a BAH-csomópont forgatagát.

9bb1e9e8-88db-47bf-b29a-4fe07cefe9f2.jpeg

Családosoknak kifejezetten alkalmas a teraszon kialakított játszórésszel, melyet a kicsik birtokba vehetnek. Igazi tengerparti hangulatot sugall a bár, mely koktélozásra, sörözésre csábít, és kiváló hangulatot is áraszt. A hely teljesen olyan, mintha a saját kertünkben piknikeznénk, háborítatlan békében.

Bubba’s Captain Pub Buda: 1118 Budapest, Budaörsi út 7. 

Mindenkinek jó teraszozást! Vidám nyarat : ) 

komment
Címkék: guides
süti beállítások módosítása