Top teraszok Budapesten vol. 2.

2021. július 31. 14:05 - GastroGuide

Hová menekülhetnénk a kánikula elől, ha jólesne egy hűsítő ital és a kellemes atmoszféra? Folytatjuk cikksorozatunkat, amelyben összeszedjük Budapest legmenőbb teraszait, hogy megkönnyítsük a választást!

 

Park vendéglő

ec1328b8-4710-44e9-95ab-b6a944b26118.jpeg

Mi lenne kellemesebb, mint egy jeges limonádé egy árnyas teraszon, a budai fák lombja alatt? A 12. kerületi Park vendéglő békés hangulatáról a Gesztenyés park és az Apor vilmos tér közelsége gondoskodik. Családok és párok kedvelt helye, egyúttal meghitt baráti beszélgetések helyszíne is lehet ez a klasszikus zöldvendéglő, ahol olyan hagyományos kedvenceinkkel lakhatunk jól, mint a babgulyás magyar tarkából füstölt csülökkel és csipetkével, vagy épp a bécsi szűz petrezselymes újburgonyával és uborkasalátával. A vörösboros szarvascomb vargányás dödöllével és a ház specialitása morzsában sült préselt csülök füstöltpaprikás majonézzel steakburgonyával.Az étlapon ezen felül olyan szuperegészséges fogásokat is megtalálhatunk, mint a rostonsült kecskesajt baconos quinoával és salátával. A Park a budai hegyvidéki környezet ellenére csapott árakkal és szívélyes kiszolgálással várja a környékbelieket, a pestieket és a vidékről kirándulókat egyaránt.

Park Vendélő címe: Budapest Böszörményi út 44-46.

 

 

Vogue Boat Café & Restaurant

70c72988-6b2f-4d18-a352-4ab75c40a952.jpeg

Ki ne szeretné az ebédet vagy a vacsorát festői környezetben, a Duna vizén lebegő hajón fogyasztani? A Vogue Hajó Étteremből lenyűgöző panoráma tárul elénk a folyó és a Budai Várnegyed látképével, amit a hely eleganciája és luxuskialakítása tesz páratlan élménnyé. Az állóhajó csapata csaknem harminc év nemzetközi tapasztalattal fogadja a vendégeket, az étlapon pedig a fúziós konyha különböző remekeit is megtalálhatjuk. Az itallapon a limonádék és koktélok széles választéka mellett nagy szerepet kapnak a minőségi csapolt sörök, a legjobb magyar termelői borok, a pálinkák és a különböző pezsgőfajták is. A hagyományos magyar ételek mellett a mediterrán és a délszláv konyha olyan remekeivel is találkozhatunk, mint a grillezett csevapcsicsa ajvárral, báránycomb görög módra vagy a vendégek egyik nagy kedvencével a Csokoládé souffllé-val. Aki pedig egy esemény után még élvezné a dunai panorámát, az a két apartman egyikébe eltölthet pár éjszakát.

Vogue Boat Café & Restaurant címe: 1137 Budapest, Carl Lutz rakpart XIII/19. raszter,

 

 

Pintxo Budapest

550645b4-58c2-46c6-bf39-436684242c09.jpeg

Iyenkor bárki szívsebben lenne egy mediterrán tengerparton. A Pintxo Buda-pest éppen ezt a hangulatot szállítja: a könnyed, kellemes tapas bárban üc-sörögve a barcelonai strandon érezhetjük magunkat. A spanyol konyha legjobb hagyományait meghonosító étterem a klasszikus tapas mellett - nevéhez híven - baszk pintxókat és katalán különlegességeket is kínál az ide látogatóknak, azzal a céllal, hogy a finom falatok mellett a mediterrán bárok nyüzsgését és vibrálását is megidézze a budapestiek számára. A változó menühöz az alapanyagokat hazai és spanyol termelők biztosítják, az étkezésnek pedig méltó lezárást adnak a pintxo mellé remekül passzoló borok, a cava és a Barcelonából, hordóban érkező Estrella Damm sör, vagy éppen a Txakolí, a baszkok különleges habzóbor.

Pintxo Budapest címe: 1053 Budapest, Henszlmann Imre utca 1.

 

 

Émile 

8c538c17-2a40-4b69-a269-e88abd29d9ff.jpeg

Árnyas kerttel, házi készítésű pékáruval és egész napos reggelivel várja a vendégeket a pasaréti Émile étterem, a Gerbeaud budai kistestvére. A három szintes villában minden emeleten másfajta izgalmak várnak ránk: a földszinti Cacao pékségben a Gerbeaud péksüteményeivel és desszertjeivel találkozhatunk, míg az emeleti szalon reggelik és teadélutánok helyszíne lehet. Legfelül, a szeparéban kertre néző terasszal élvezhetjük a magánren-dezvényeket. A családbarát hely a legkisebbeknek is kellő elfoglaltságot biz-tosít a gyereksarokkal, míg a többiek a kerti cabanában hűsölve élvezhetik a hűsítő fagyit. Az á la carte fogások mellett az Émile séfje, Frideczky András minden héten újabb ízekkel várja az ide látogatókat, mint például az Émile híres madárteje, ami a nyitás óta a vendégek kedvence.

Émile címe : 1026 Budapest, Orló utca 1.

 

 

aMajomhoz -Buda titkos kertje:

efb60403-70c5-44b9-89de-fb76a58c0803.jpeg 

A frissen nyitott, és máris a budaiak favoritja A majomhoz, ami nevében az egykor a Városmajorban állt fogadó hagyományát viszi tovább. Ez a hely ugyanakkor nem is lehetne haladó szelleműbb, hiszen a környezetbarát, zöld szempontokat épp annyira szem előtt tartják, mint a gyors és praktikus rendelést: bankkártyával tud mindenki fizetni , ha nem lenne akkor pedig kiválthat egy Hellopay kártyát, amire akárcsak a fesztiválokon, pénzt tud feltölteni és azzal fizetni, a  majomhoz így kiiktatja a készpénzforgalmat. Az étel rendelésünket nemsokára QR kóddal, appon keresztül is leadhatjuk. A kert min-den ízében a nyári rendezvényeket idézi, hiszen különálló food truckokból rendelhetünk a kézműves hambugerektől a mexikói fogásokig, az ételek és italok mellé pedig DJ-k és akusztikus zenészek előadását is élvezhetjük. A partykat hajnali egyig lehet tartani ahol hamisítatlan fesztiválhangulat uralkodik: a koronavírus miatt elmaradt szilvesztert is nyáron pótolták be egy fergeteges buli keretében. 

aMajomhoz- Buda titkos kertje címe: 1122 Budapest, Maros utca 56.

 

 

Montenegro Gurman Wine Bar & Grill

28226881-c0ac-4a74-a3a2-7d5f728e6a58.jpeg

A Montenegro étterem és borbár a belváros szívében, a Hercegprímás utcában található, ahol nagyméretű terasszal várja a meccset nézni, sörözni, beszélgetni vágyókat. Az estét a bükkfa-szénen grillezett húsok és a legkiválóbb montenegrói borok teszik tökéletessé. A hagyományőrző fogá-sokat egyenesen Szerbiából és Montenegróból érkezett szakácsok készítik, így itt igazi, autentikus formájában élvezhetjük a délkelet-európai konyha fogásait, így a pljeskavicát, a csevapcsicsát vagy az ustipákot. Utóbbiak szín-tiszta borjúhúsból készülnek, saját kézzel gyúrt, kemencében kisütött lepén-nyel tálalják őket. Habár itt minden frissen készül, idő hiányában rendel-hetünk akár igényes gyorsételeket is. A mediterrán hangulatot pedig a séf lazasága is garantálja, aki a privát rendezvények alkalmából akár a vendég által összeállított menüsort is elkészíti - akkor is, ha az adott fogás egyébkéntnem szerepel az étlapon.

 

 

Platz Budapest

73823eef-66ad-45a5-846a-b9f81dc0dbbe.jpeg

A belváros egyik legnépszerűbb pontján, közvetlenül a Szent István Bazilika mellett található, ahol közel 100 négyzetméteres terasz várja a nagy melegben hűsölni vágyókat. A Platz nem pusztán a lokációjával biztosítja a kellemes környezetet: a vintage-indusztriál enteriőr tökéletes fotó témát nyújt a szelfizni vágyóknak, amihez a barokk tükrök, vaskályhák, rézmozsarak és szódásszifonok a modern hangulattal ötvözve nyújtanak tökéletes hátteret. A kétszintes étterem és szórakozóhely már 10 éve a budapesti éjszaka ikonikus szereplője, ahol nagy hangsúlyt kap a zene is: pénteken és szombaton a Platz jól ismert rezidens DJ-je szórakoztatja a vendégeket. Akkor is jó helyen járunk, ha a barátokkal közösen, óriás kivetítőn élveznénk a meccseket és a sportközvetítést. A felfrissülést a minőségi magyar borok, a belga sörök és a nemzetközi italok garantálják, de kóstolhatunk kávé és koktél különlegességeket is. Az étlap nagy része szezonálisan megújuló, azonban vannak olyan állandó, klasszikus fogások is, melyek a nagy érdeklődésre való tekintettel, már évek óta töretlenül a menü részét képezik. Amit semmiképpen sem szabad kihagyni, ha a Platzban járunk: tokaji borban érlelt, hízott kacsamáj terrine-füge chutneyval, lazacderék - pirított idényzöldségekkel és kapros újburgonyával, valamint a verhetetlen császármorzsa - házi baracklekvárral.

komment
süti beállítások módosítása