Top teraszok Budapesten vol. 3.0

2021. augusztus 24. 19:07 - GastroGuide

Maxoljuk ki a nyarat és látogassunk el a legjobb teraszos helyekre, hogy feltöltődjünk. Összeválogattuk nektek, hol érdemes még kikapcsolódni és a finom ételek mellett a panorámába gyönyörködni. 

 

FELIX Kitchen &  Bar

 

8c2e55e8-9986-4aef-8906-88528c638b7c.jpeg

 

 Az Ybl Miklós-tervezte Várkert-kioszkban kap helyet a FELIX Kitchen Bar, amit nem csak Várkert Bazár közelsége tesz egyedülállóvá: az elegancia és a nívós alapanyagok, így például a Párizsbóérkező hal és a nádudvari magyar tarka is fémjelzik a helyet. A FELIX széles brunchválasztékával is belopta magát a budai közönség szívébe, ahogyan azzal is, hogy náluk a magyar és a nemzetközi konyha remekei egyaránt helyet kapnak. A belső tér, az üveggel zárt loggia és a fűtött szivarterasz hármas egységet alkot, amelyet a dunai panoráma koronáz meg. A gazdag brunch-kínálatban már szombaton 11:30-tól acai bowl, eggs benedict, ramen és sok más izgalmas fogávárja az érdeklődőket. Az étlapon egyébként is számos különlegességgel találkozhatunk, a kamcsatkai ráktól a langusztáát a grillételekig. Az étkezés méltó lezárása lehet egy igazi magyar finomság, így például a klasszikus borjú bécsi, burgonyasalátával, vagy Borjú picatta burgonyapürével.

Felix Kitchen  Bar címe: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 9. 

 

Aligátor-Kopaszi

 

42c3de94-c2be-44ee-a762-508c78d4bfd3.jpeg

 

A nyári, vízparti kikapcsolódás remek helyszíne lehet a Kopaszi-gáton nemrég megnyitott Aligátor. A BBQ-s bisztróételeket a zöldben, a Duna közvetlen közelében élvezhetjük, míg az italok a színes nyugágyakban fekve esnek a legjobban. Az évtizedes tapasztalattal rendelkező tulajdonosok számára épp olyan fontos volt kedves kiszolgálást, mint kiváló grillételeket biztosítani, amelyek egyébként is mindannyiunk nyári favoritjai. Bátran kísérletezhetünk: a számos lehetőség közt a vaddisznót vagy a koreai BBQ-t is kipróbálhatjuk, de vega opciót is találunk az étlapon. A hangulathoz nem is kell több, mint az árnyas fák és a kellemes dallamok, hiszen itt a jazztől a rumbáig minden nap más stílusú zene szól.

Aligátor-Kopaszi címe: 1117 Budapest, Kopaszi-gát 10. 

 

 

Piknik Kert városliget

 

124dd08f-a046-47da-9eab-4013e20e64b1.jpeg

 

Csak a Majális jut eszedbe a Városligetről? Most egy merőben más élménnyel gazdagodhatsz ezen a környéken! A Mőcsei Mihály Botanikus kertben nyílt Piknik Kert egy unikális vendéglátóhely, amire nem vonatkoznak az éttermek kötöttségei. Itt nem muszáj az asztal mellé ülni: akár a fák tövében, a fűben ücsörögve is lehet enni, inni, beszélgetni. A Botanikus kertben adott a lehetőség a piknikhez, amihez a vendégek külön bérelhetnek plédeket, piknik asztalokat és kosarakat is. A kert többféle street fooddal, így tortillákkal, salátákkal és különböző desszertekkel vár. A széles italválasztékban szerepelnek smoothie-k, fehérjeitalok, turmixok, szörpök, limonádék, borok, üveges és dobozos sörök és persze rövid italok, koktélok is. Az üzemeltetők örülnének, ha New York-i mintára nálunk is meghonosodna a szokás, hogy az irodai alkalmazottak a parkban töltik az ebédidejüket. A mottó: “Gyere, dobd le magad, itt nincsenek kötöttségek!”.

Piknik Kert címe: 1147 Budapest, Ajtósi Dürer sor és a Stefánia út kereszteződésétől 20m-re a Városligetben

 

Moxva Kert

 

4441f934-07ed-49ec-95db-4ce90125223d.jpeg

 

Ez az étterem már most kultikussá vált mindenki kedvenc találkozóhelyén, a Moszkvából lett Széll Kálmán téren. A Moxva Kert kínálatában kizárólag a legjobb magyar, cseh és lengyel kézműves söröket találjuk. Ehhez passzol az étlap is, ahol a “sörországok” kedvelt fogásai is felbukkannak: van itt rántott pacal, rántott préselt oldalas és helyben készülő hermelin, amit még a cseh vendégek is dicsérnek. A haluski tetejére nem szalonna, hanem előre főzött, hagymás füstölt tarja kerül, a kolbásztál az Osvárt Kolbászműhelytől érkezik. Az étlapon mindig szerepel egy “Pörkölt of the day”, de nyáron jól megy a kovászosuborka-krémleves is, joghurtosan, szalonnával. Ami a desszerteket illeti, frissen készített osztrák kaiserschmarrennel vagy mákos gubával zárhatjuk az étkezést.

Moxva Kert címe: 1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8. 

 

Horgásztanya vendéglő

30ffc169-525c-4fc4-80ce-c8b482fd9830.jpeg

 

A Horgásztanya Vendéglő az elsô kerület legpazarabb részén helyezkedik el, neve már harminc éve ismerősen csenghet mindenkinek, aki kedveli a minőségi halételeket. Itt nem falatokat kínálnak: a kétszemélyes bőségtálakkal bárki jóllakhat, közben önfeledten nézheti a csodálatos panorámát. A magyar halak széles választékában szerepel többek közt az Aranyszalag Minőségű akasztói sziki ponty is. Ami a desszerteket illeti, a kihagyhatatlan somlói és a túrógombóc mellett a mákos túrógombóc is felkerült az étlapra, erdei gyümölcsös öntettel. Egy urbánus vendéglő  ahol vendégnek érzi magát az ember. A Horgásztanya minden nap déltől éjfélig nyitva tart, és ez még karácsonykor is igaz: tavaly például 8-900 liter halászlét értékesítet-tek az ünnepek alatt.

Horgásztanya vendéglő címe: 1011 Budapest, Fő utca 27. 


komment
Címkék: guides
süti beállítások módosítása