Megmutatjuk Bicsár Attila séf segítségével, hogy milyen könnyen el lehet készíteni a Kukoricalevest!
Nehézségi fok: 2/5
Elkészítési idő : 60 perc
Hozzávalók:
-
6 db kukorica
-
250 g garnéla farok, tisztított
-
1 fej vöröshagyma
-
2 db paradicsom
-
1 kisebb fej lilahagyma
-
1 db lime
-
só, frissen őrölt bors, chiliszósz
-
5-6 friss bazsalikomlevél
-
étolaj
Előkészítés:
-
A kukoricákat, hagymákat tisztítsuk meg.
-
A hagymát aprítsuk fel.
-
A paradicsomokat vágjuk apró kockákra.
Elkészítés:
-
A kukoricákat vízben főzzük puhára.
-
Ha elkészült, vágjuk le a szemeket a kukoricacsőről.
-
Olajon pároljuk meg az aprított vöröshagymát.
-
Tegyük hozzá a kukoricaszemeket.
-
Sózzuk, borsozzuk.
-
Öntsük fel a kukorica főzőlevével.
-
Pár percig forraljuk, majd turmixoljuk krémesre.
-
Szűrjük át.
-
Közben forró serpenyőben, kevés olajon pirítsuk le a garnélát.
-
Max. 1 perc.
-
Tegyük egy keverőtálba.
-
Rakjuk hozzá az aprított lilahagymát, paradicsom kockákat, sót, chili szószt, vágott bazsalikomot.
-
Locsoljuk meg lime lével.
-
Tálalás: tegyük a garnéla salátát tányérba. Öntsük rá a levest. Locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük.
Séf tipp:
Főzés közben tegyünk súlyt közvetlenül kukoricákra.(pl. egy tányért) így a tetején lévők is biztosan megfőnek.
A leves hidegen is fogyasztható.
a garnélát ne pirítsuk sokáig, mert rágós lesz