10 Bakancslitás Burger

2024. augusztus 31. 09:09 - GastroGuide


A nagy
burgerkalauz – ide menj a legjobb helyekért!

Szíved szerint minden nap hamburgert ennél? Akkor jó helyen jársz! Budapesten innen és túl több olyan gyöngyszemet találhatunk, ahol a hamburger nemcsak egy étel, hanem egy valóságos mestermű. Tartsatok velünk, ebben a szaftos húsokkal és kövér bucikkal szegélyezett kalandban, és tudd meg, hol találhatod a város legizgalmasabb lelőhelyeit, ahol minden falat maga a bűnös élvezet. Nem lesz egyszerű dolgod, hogy kiválaszd a kedvencedet, így legjobb, ha mindet kipróbálod!

 

The Burger Project

 

b564a116-1082-4c1b-b97b-0de42474191e_1_201_a.jpeg

 

A Burger Project tavaly év végén lepte meg újpest lakóit, elsősorban angus marhából készült smash burgereivel, most pedig a XIII. kerület szerencsés lakói is megismerhetik őket. Az újpesti egységük egyetlen hátránya a mérete, a Viza utcában azonban bőven van hely a csapatnak és a vendégeknek egyaránt, ha helyben élveznéd a rendelésed. Mi több, a kiszállítás terén is nagyot léptek előre: már nem csak a szomszéd kerületet, hanem Buda egyes részeit is meghódították, sőt, a pesti belváros sem marad éhen! A 16-féle burger között akad marhás, csirkés és néhány speciális fogás is. Nem csak a vegák jutnak extrákhoz, hanem azok is, akik szeretik a különleges kombinációkat. Utóbiak közül a bevállalósaknak ajánlom a Peanut Butter&Jelly-t, amiben a nevében adódóan a marhapogihoz kerül mogyoróvaj, LEKVÁR, ír cheddar, jégsali, paradicsom, házi káposztasaláta és fokhagymás szósz. Óriás piros pont, hogy a húsmentes verzióban sem az unásig ismert kecske/grill vagy bármilyen „hihetetlenül kreatív” sajféle kerül a hús helyére, hanem egy beyond pogi. De nemcsak rájuk, hanem a gluténmentesen étkezőkre is gondoltak, így ők kérhetnek alternatív bucit. A törzsvendégek számára pedig ott a ’hónap hamburgere van, így biztos lehetsz benne, hogy mindig tartogatnak valami újdonságot.

Cím: 1043 Budapest, István út 5. / Budapest, Viza u. 9, 1138

Facebook: The Burger Project 

 

 

Petrol Beer

 

907642b0-b050-47f0-af8b-84bbf49297cb.jpeg

 

Amikor az igazán jó barbecue-ról van szó, Budapest egyik bombabiztos pontja a Petrol. Csupán nemrég robbantak be a város gasztronómiai életébe, máris a helyi és külföldi húsimádók egyik kedvenc állomásaként tartják számon. Nem véletlen, hiszen Kelemen Áron séf és társa egészen Texasig ment, hogy hazahozza az autentikus barbecue titkait. Ez a csapat valami teljesen újat kínál, ez a "new wave bbq". Ez pedig egy olyan hullám, amit – higyj nekem – megakarsz lovagolni. Meglepő ízpárosításokkal és kreatív konyhatechnológiákkal értelmezik újra a legősibb főzési formát. Az étterem kínálatában a klasszikus fatüzelésű smookerben sült húsok mellett helyet kapnak a nemzetközi ízek is. A jelenlegi étlapon van koreai csirkeszárny, szarvasgombás rántott mac&cheese és füstölt kimchi is, szóval itt tutira nem fognak unatkozni az ízlelőbimbóid. Amire viszont mi most különösen koncentrálunk az a Petrol NY style sajtburger, illetve a Juicy Luicy sliders. Előbbi egy igazi, amerikai feelinget hozó szendó, amivel egy pillanat alatt a Nagy Alma közepén érezheted magad. Az álompuha vajas buciba egy 200 grammos angus húst raktak, házi füstölt ketchuppal, ír cheddarral, hagymával, uborkával és persze egy korrekt adag bacönnel. Utóbbi pedig a double trouble nevet is kaphatta volna, hiszen két miniburgert kapsz majd, cheddaral töltött húspogival, a már említett füstöt ketchuppal és szintén házi relishel. Mindkettő teljes ízorgia. A Petrol emellett a kultúra és közösségi élet egyik izgalmas keresztmetszete is egyben. Kiállítások, koncertek, tetoválóművész-bemutatók és még sorvacsorák is helyet kapnak, így valóban egy minden igényt kielégítő szórakozóhelyről beszélhetünk. A helyi Fehér Nyúl kifőzdével való együttműködés révén pedig a sörvacsorák is garantáltan felejthetetlen élményeket nyújtanak.Szóval, ha egy olyan helyet kerestek, ahol nem csak a gyomrod, hanem a lelked is megtalálja a számításait, a Petrol a tökéletes választás!

cím: József krt. 35., Budapest

Facebook: Petrol Beer 

 

 

Chop n go

 

d013298c-ad53-4b8c-8c7d-d7589f719bfe.jpeg

 

Listánk legfrissebb versenyzője, a smash-trend vonatra csatlakozó Chop n Go. Ha szoktatok csavarogni a Karaván udvarban, vagy különböző zenei fesztiválokon egészen biztosan belefutottatok már a Smoke Riders mesterműveibe. Most végre kaptak egy állandó bázist a Király utcán, ami ugyancsak egy zsebkendőnyi hely, de ami kijön onnan, az cserébe annál nagyobbat szól. A műfajra jellemző minimalizmus jegyében 2 típusú, azon belül pedig 2-féle szendvicsre esküsznek: az egyik a már említett smash burger, a másik pedig a névadó, tépett húsos bbq szendvics. Ez utóbbiból nagyon extra a mangalicás, ha újat keresnétek a nap alatt ez lesz az! A BBQ szendvicsekben dupla annyi hús van, mint a burgerekben, és bár ezért kicsit drágábbak, így sem kell nagyon mélyre nyúlni. A smash burger olyan, amilyennek lennie kell: szaftos hús, karakteres szósz, minimális zöldség és a legtöbb burgerrel ellentétben szélesebb, mint amilyen magas, ami azért klassz, mert nem esik atomjaira miközben eszed. Az ára is baráti, ráadásul egy burger+krumpli kombóval garantáltan lehozol egy fél napot, anélkül, hogy kellemetlenül eltelítene. A szendvicsek mellett egyféle krumpli, háromféle szósz és néhány ital van, de higgyétek el, több nem is kell, mert ami van, az nagyon korrekt! Ahogy azt a neve is sugallja a Chop N Go hely az elvitelre, na meg a 20-as, 30-as korosztályra épít, ennél fogva minimális a berendezésre fordított költség, de van pár hely, ahova odakönyökölhetsz, ha jó az idő. Jelenleg 10-11-ig vannak nyitva, de szeretnék kihasználni a bulinegyed adta lehetőséget, így tervben van egy további nyitvatartás. De ne várjatok egy átmulatott éjszakáig, hogy kipróbáljátok a Smoke Riders-es srácok legújabb dobását, hanem ejtsétek útba mihamarabb – nem fogjátok megbánni!

cím: Budapest, Király utca 38. 

Facebook: Chop N go 

 

 

 

Simon’s Burger

 

44a2efba-29c2-4a66-be5d-efb8075b5eb1_1.jpeg

 

A smashburger – őrületet kirobbantó Simon’s burger tavaly nyitotta meg első egységét és azonnal a Z-generáció kedvenc spotja lettek. Köszönhető ez egyszerű arculatuknak, villámgyors kiszolgálásuknak és diákbarát áraiknak. Bár a célközönség már sokkal tudatosabban fogyaszt, itt nem találsz vegán, fitness de még csak vega opciót sem. Van viszont könyöködön-is-csorogni-fog-olyan-szaftos smash pogácsa, kiváló minőségű sajt és naponta frissen vágott holland krumpli, amiről ordít, hogy sosem látott fagyasztót. Ez egyébként ugyanúgy elmondható a húspogácsáról, ami 80-20%-ban tartalmaz húst és zsírt, majd kézzel gyűrt gombócként kerül a rostlapra. Álompuha bucijuk a kiváló pékáruőshazájából, egyenesen Dániából, míg az uborka Amerikából érkezik hozzájuk. A 17 hozzávalóból készült sajtszószukon nem kevesebb, mint egy évig kísérleteztek, hogy megtalálják a tökéletes arányt. Ezeknek a válogatott alapanyagoknak az összességéből pedig meg is született a burger, amiért az esőben is kígyózó sorokban álltak az emberek.  A koncepció egyébként az amerikai hamburgerfanok egyik legnagyobb kedvence, a Five Guys ötletén alapszik, melynek lényege, hogy minden a maga egyszerűségében úgy jó, ahogy van. Mindössze 5-féle hamburgert kínálnak, a húspogácsa mellé pedig kizárólag a legfontosabb alapanyagok kerülnek, vagyis sajt, hagyma, paradicsom és uborka, de kérhetsz bele extra feltétet is. A valóban autentikus feeling kedvéért pedig üdítők helyett (vagy mellett) 10-féle shake kapható náluk a mogyoróvajastól kezdve az oreóson át, a hagyományosabb eperig. Hogy mennyire jól csinálják, amit csinálnak, arra mi sem jó példa, mint hogy alig 2 év leforgása alatt 11(!) egységet nyitottak országszerte.

Üzleteik: www.simonsburger.hu/

Facebook: Simon's Burger 

 

 

B4 Brisket

 

f14efb7c-9ccc-4a12-ae2b-f40028ff91c9.jpeg

 

A Bazilika szomszédságában található burgerező több szempontból is bombabiztos választás, ugyanis minden igényt kielégítenek a témában. Kapható náluk klasszikus húspogácsás, juicy (vagyis sajttal töltött) verzió, a vegánoknak beyond, és marhaszegyes vagy füstölt kacsamelles is. Utóbbi két típus legendás a környéken élők vagy dolgozók között, így érdemes felkerekedni, hogy ti is személyesen győződjetek meg, hogy mennnnnnnyire isteni, amit művelnek. Hétféle burgerük és háromféle bbq szendójuk mellett a quesedilla boxaik és a fluffy palacsintájuk sem egy utolsó dolog, tehát a mexikói ízek szerelmesei és az édesszájú vendégek is tele hassal távozhatnak. Ha pedig extráznátok a rendelésetek, figyelmetekbe ajánlom az áfonyás coleslawt vagy a fermentált káposztasalátájukat, mert mindkettő durva csavart ígér.  Lokációjuknak hála a város szinte bármely pontjáról könnyedén megközelíthetőek, így nincs mese, muszáj beugrani hozzájuk!

Cím: 1051 Budapest, Szent István tér 2.

Facebook: B4 Brisket and Burger 

 

 

Smashy Budapest

 

d483e3a0-c44f-4bca-ae0a-f4623bf47f60.jpeg

 

A Smashy Burger szintén azoknak szól, akik nem hisznek a libamájas - wasabis többemeletes óriásokban, cserébe az alapokban látják a perfekt burger titkát: jó hús, jó buci, jó szósz, ennyi és nem több. A Smashy – és úgy általában a smash burgerek sajátossága a hús elkészítési módja: a rostlapon kilapított húspogácsákba préselik bele a hagymát, így együtt karamellizálódnak. Minden (az az mindkét) szendvicsükben dupla adag hús van, mindegyiken két szelet sajt, a klasszikváltozatban ketchup és mustár, míg a másikan egy titkos házi szósz teszi teljessé az ízélményt. A zsemléket egy pillanatra olvasztott vajba mártják, majd megpirítják, így lesz észbontóan ropogós. Az itallapot sem gondolták túl, mindössze vízből és kólából áll. A Smashy másik nagy vonzereje, hogy a sokszor már 6000 Ft fölé rugó menük helyett megfizethető árakkal csábít. Mindössze 1990 forintért kínálják a hamburgereket, míg a sült krumpliért csak 590 forintot kell fizetni. Így akár 5000 forintból az egész étlapot végigkóstolhatod.

Cím: 1085 Budapest, Baross utca 4.

Facebook: Smashy 

 

 

Kalóz Burger & More

 

a67b2499-19e5-4f29-a98a-5d0edfc9d390_1_201_a.jpeg

 

Szerencsére már rég nem kell a belvárosba menni egy igazán jó burgerért, a külvárosban is egyre több a magas színvonalat képviselő, szuper hangulatú hely. Ilyen a 16. kerületi Kalóz Burger is, ami már több mint 8 éve kényezteti a helybelieket. Jelenleg 7-féle burger van az étlapon, nagyon dicséretes módon a vegánokra is gondoltak, ami a külkerületekben még mindig siralmasan ritka, illetve a gyerekek számára is készültek egy kisebb változattal, amiben csak sajt és ketchup van, így biztosan nem fog pocsékba menni a fele. Ettől függetlenül a többiben sem találtok indokolatlan hozzávalókat, de jól megkomponált verziókban, harmonikus ízekben nem lesz hiány. A bucik egy kerületi pékség termékei, és nem a nagy fényes, hanem egy jóval kevésbé fojtós, semleges ízű, laposabb típus, amik fatüzelésű kemencében sülnek ropogósra a felejthetetlen végeredményért. A családosoknak extra jó hír, hogy a közvetlen szomszédságukban van egy nagyon klassz játszótér, így valószínűleg nem kell sietni majd a mellé rendelt itallal sem. A hot dog idehaza valahogy nem terjedt el, még a street food szegmensben sem, így aki hiányolja az életéből, itt azt is tud enni, de olyat, amit utána még napokig emleget majd! Télen sajnos híján vannak az ülőhelyeknek a teraszuk azonban a jó idő erejéig várja vendégeit.

Cím: 1162 Budapest, Szlovák út 142.

Facebook: Kalóz Burger 

 

Zing Burger & Co.

 

6c754ce8-5c81-4b07-a311-344dc264ec06.jpeg

 

Szinte hihetetlen, de már több, mint tíz éve, hogy a Zinges arcok mindössze egy food truckkal berobbantották a „nagy kézműves burgerforradalmat”. Király utcai állandó egységük után pedig nem volt megállás és gomba módjára szaporodtak az új üzletek, a főváros után pedig Debrecent, Győrt és Székesfehérvárat is meghódították. Filozófiájuk azonban a kezdetektől változatlan: „Ételeinket úgy készítjük, hogy saját gyerekeiknek is szívesen adnánk.A fenntarthatóság a kezdetektől szívügyük, ezért csak olyan partnerekkel dolgoznak, akik garantálják a teljesen átlátható termelési folyamatokat.A zöldségeket hazai termelőktől szerzik be, az angus marhahús pedig egy balatonfenyvesi tenyészetből érkezik. A zsemléket saját kezűleg készítik, a lisztet egy kisüzemi malom 100 éves gépein őrlik, és a szószokat is ők maguk keverik, mindenféle adalékanyag vagy tartósítószer nélkül. Bár a kínálatuk egységenként változhat, alapvetően 9-féle burgerből választhatsz náluk, a menü összeállításánál ráadásul még a keto-étrendet követőkre is gondoltak. A nyári étlap slágere egyértelműen a Balcsi burger, amibe dupla smash angus húspogácsa, uborka, retro burgerszósz, uborkarelish, lilahagyma, paradicsom, saláta és érlelt trappista került az aranybarna bucik közé. Ha sietsz, még megkóstolhatod!

Üzletek: https://www.zingburger.hu/ettermeink/

Facebook: Zing Burger 

 

 

Ribster American Bar&Grill

 

9da86b01-3935-40d4-ae8a-a5d42f1c7386_1.jpeg

 

A korábban TGI Fridays néven futó lánc májusban jelentette be, hogy nem hosszabbítják meg a szerződésüket az amerika frenchise-al, így név – és arculatváltozásuk után Ribster American Bar&Grill -ként üzemelnek tovább. Az étlap koncepciója, a minőség, valamint a legnépszerűbb fogások azonban továbbra is változatlanul várja a vendégeket. A menü gerincét továbbra is a rostlapon, tűzön készült bbq fogások, cuppogni való bordák, tex-meg fogások, szuperszaftos steakek és persze a burgerek adják. Utóbbiból 4-fél klasszikust és 2 kevésbé hagyományos verziót kínálnak. Ezek mindegyike marhahúsból készül, a mi kedvencünk a whiskey szósszal készült hamburger, ropogós bacönnel és Monterey Jack sajttal, aranybarnára pirult buciban. Szintén kihagyhatatlan a Cowboy burger, amiben fűszerezett hamburgerhús BBQ szószban kisütött omlós marhahússal, cheddar sajt, krémes tormás szósz, ropogós bacon és lyoni hagyma felelnek az ízorgiáért.

Cím: 1067 Budapest, Oktogon tér 3.

Facebook: Ribster étterem 

 

 

Platz Budapest 

 

ef0d66b7-0f0b-4c39-93b6-fca3e41b075f.jpeg

 

A Platz szintén Bazilikánál található és bár nem kifejezetten burgerező, sőt, egész konkrétan egyféle burgert kínálnak, de az olyan jó, hogy nem hagyhattuk ki őket. Ebben a klasszikusnak mondható burgerben találtok egy méretes marhahúspogit, cheddart, bacönt, római salit, paradicsomot, jalapenot, mellé pedig csónakburgonya és remulád mártás érkezik. Aki ettől nem lakik jól az semmitől, úgyhogy éhes férfiak és félelmet nem ismerő csajok ide gyűljetek! Ha stílusosan sörrel öblítenétek le ezt a jól megpakolt burgert, a csapolt kínálatban szerepel a hőn szeretett Leffe (üvgeesben pedig Dark és Blond), valamint a Hübris IPA-ja, valamint a Rüdlere. Szintén érdemes ellátogatni hozzájuk a délelőtti órákban, ugyanis híresen jó a brunch kínálatuk, olyannyira, hogy foglalás nélkül szinte esély sincs asztalt találni, szóval erről ne feledkezzetek meg ha nem szeretnétek csorgó nyállal várni, míg valaki feláll!

Cím: 1051 Budapest, Szent István tér 4-5

Facebook: Platz Budapest 

 

 

Farm Burger Vác

 

5eccf3bd-deeb-43d9-8610-96a61f991384_1_201_a.jpeg

 

Listánk legeredetibb koncepciójával büszkélkedhető burgerezője egyértelműen a váci Farm Burger. Tulajdonosa ugyanis történész, aki nem szerette volna korábbi szakmáját teljesen elengedni, ezért úgy álmodta meg az étlapot, hogy azon keresztül beutazhatjuk a világot. Hogy hogyan? Az egyes burgerek a különböző országok gasztronómiáját hivatottak bemutatni, így kitekinthetünk Genovába, Tihuanába, vagy akár San Diegóba is. De kóstolhatunk pankó csirkemelles, vagy ipolyvecei fokhagymás szószós burgert is. A legbátrabbaké a Vác burger, amiben többek között dupla húspogácsa, kolbászmorzsa, bacön és tépett tarja űz ádáz harcot a koleszterinszinttel. Szintén érdekesség náluk, hogy bizonyos burgerek kis és nagyméretben is kaphatóak, amik ideálisak azoknak a vendégeknek, akik bár szeretik a hamburgert, de hozzám hasonlóan képtelenek megbirkózni egy gyerek alkarjával megfelelő magasságú monstrummal. A környezet és a fenntarthatóság kiemelt szerepet játszik náluk, így a hozzávalók egy része a saját kertjükből érkezik a tányérokra. A húsok fenntartható gazdaságban nevelkedett állatokból származnak, a bucikat egy penci pékség készíti számukra, Hosszútávú tervük része, hogy több lokáción is élvezhessük az ételeiket, de addig is irány Vác!

Cím: 2600 Vác, Március 15. tér 21.

Facebook: Farm Burger 

komment
süti beállítások módosítása