Az idegenforgalom beindultával egyre több hely nyílik meg a belvárosban, ám az újak közül is kimagaslik egy, amiről már előre meggyőztek a személyes beszámolók.
Az Október 6. utcában, a KNRDY helyén nyílt meg a Mylow Bisztró, ahová belépve elsőként a hatalmas kutyaszobor szúrhat szemet: a letisztult, tágas teret a kutyákat ábrázoló, modern és színes festmények teszik különleges hangulatúvá. Ennyi ebmotívum után talán nem csoda, hogy kutyabarát helyről van szó, ami a tulajdonos saját kedvencéről kapta a nevét. Hamar kiderült, a Mylow-ban nem csak a dekorációra fordítanak figyelmet, a gasztronómia iránt is hasonló műgonddal viseltetnek: a tálaláson és az ételek ízesítésén is érződött, hogy a séfnek minden mozdulat a kisujjában van.
Az a la carte menü mellett kérhető két -illetve háromfogásos business menü is. Mi előételként lazac krémsajtot, illetve konfitált mangalicatarját választottunk káposztás reszelt tésztával, és amíg az ételek elkészülésére vártunk, egy bodzás, illetve mangós limonádéval csillapítottunk szomjúságunkat. Nem sokára érkezett is a rendelésünk, méghozzá a legjobb fine bistrókhoz mérhető minőségben: a tányérokon minden elemet jól átgondolt kompozícióban helyeztek el, amiben a színek és formák mellett az ízek is harmonizáltak egymással.
Tökéletes összhangot alkotott a lazac a gombával: a lágy sajt és a lazac frissessége mellett egy kis savasság is megjelent, ez tette teljessé az ízélményt. Kifogástalan volt a konfitált mangalica, ahogyan a hozzá illő káposztás reszelt tészta is. A kiszolgálás is dicséretet érdemel, különösképpen, hogy a vendéglátószakma egyik legnehezebb kérdése a megfelelő személyzet megtalálása. Szerencsére úgy tűnik, a Mylownál ezzel nem volt gond: remekül ajánl maga az étteremben gyakran tartózkodó tulaj is, aki szívélyes házigazda.
Bár a bisztró alig pár hete nyílt, jó eséllyel lehet a környék egyik legüdébb, legismertebb gasztropontja, ahová ebéd- és vacsoraidőben is érdemes lehetbetérni. Ajánljuk, hogy keressétek fel, mi biztosan visszatérünk még ide!
Fotók: GastroGuide