8 vidéki hely ami egy utazást is megér!

2023. augusztus 19. 10:54 - GastroGuide

Kalandozzunk az ország gasztrotérképén, nézzük meg, milyen klassz helyek vannak a fővároson túl, amelyeket jó szívvel ajánlunk nektek!

 

Újváros Bisztró (Szarvas)

 

4cf6e9ab-3d6d-40fb-b8b6-695f36512524.jpeg

 

Az elegáns és modern Újvárosban új szelek fújnak: Várvízi Péter kreatív séftől Piltz Zoltán vette át az irányítást, aki az eddigi magas színvonalat tovább folytatva egy igazán izgalmas, kicsit közérthetőbb, de még mindig fine bistrofogásokkal teli étlapot álmodott a high-tech épület kínálatába. Többször méltattuk a hely úttörő mivoltát, ami abban is megmutatkozik, hogy egy év alatt elérték céljukat, és felkerültek az ország gasztrotérképére, ugyanis a Michelin-csillagokat osztogató bizottságnak is a látókörébe kerültek.Üde és kellemes egyensúlyt teremtett a nemzetközi, olykor különleges ízek és alapanyagok, illetve a kissé elfeledett, néha mellőzött hazai zamatok és húsok, zöldségek, fűszerek között. Imádjuk a vargabélest, és hogy a borpárosítás mellett immár az ételhez illő alkoholmentes italt is ajánl a menüsor. Szarvasra és környékére nagyon oda kell figyelni a közeljövőben, mert nagy dolgok fognak még itt történni!

Cím: 5540 Szarvas, Arborétum utca 2.

Facebook: https://www.facebook.com/ujvarosbisztro

 

 

Cukorborsó Kertvendéglő (Páty)

 

89f2faab-8030-4135-a42f-1394226f2dc9.jpeg

 

Ha őszinte és őrületes szenvedély izzásából született pizzát szeretnénk enni, akkor Pátyon a helyünk! Balázs Attila fatüzelésű kemencéjében nápolyi stílusú tésztacsodák készülnek, a séf és csapata pedig folyton fejlődik, tanul, kísérletezik. Különleges, mégis ismerős ízekkel játszik, ahogyan a vendéglő többi fogása is. Mert bár a főszerepet a pizzák játsszák, a mellékszerepekben ínycsiklandó hazai ételek is tündökölnek, melyek magyaros, házias vonalat képviselnek, de egyre inkább belecsempészve a modernebb elemeket, ételeket. Rákóczi Feri és Balázs Attila kertvendéglőjében a kedvesség, a barátságosság, az otthon melege és a vasárnapi családi ebédek szívmelengető kényelmeöleli körbe a vendéget minden alkalommal.

Cím: 2071 Páty, Somogyi Béla út 131.

Facebook: https://www.facebook.com/cukorborsovendeglo

 

 

Bálint Borárium (Pázmánd)

 

7084b7f6-0ec2-4112-a3b1-2b71699e4884.jpeg

 

A Szerelem-völgyben megbúvó kis helyen nemcsak a kilátás és a név miatt eshetünk szerelembe. Különlegesen bájos atmoszférája mellett sparhelten készült ételekkel, fenségesborokkal, gyönyörű kilátással és a természet hangjaival csábít Pázmándra. Az 1700-as években épült papi-birtokon fekvő 50 négyzetméteres dézsmapincét, tíz évvel ezelőtt Bálinték tovább gondolták és kiegészítették egy 400 nm-es boltíves látványpincévé. Eleinte csak tematikus borkóstolókat és boresteket tartottak, mígnem a hatalmas népszerűségnek hála az étterem is megnyitotta kapuit, ahol a vidék hamisítatlan idilli romantikája hatja át a vendéglő és a birtok minden négyzetcentiméterét. Barátságos, figyelmes az étlap, amelyen a kevesebb több és az egyszerű természetközeliség a fő irány, és bár a húsevőknek kedveznek inkább, mégis meglepően kreatív vegetáriánus fogásokkal találkozhatunk.

CímPázmánd, Szerelemvölgyi út 1026/1 hrsz.

Facebookhttps://www.facebook.com/BalintBorarium/

Web: https://balintborarium.hu/

 

 

Bandy’s Bisztró (Veresegyháza)

 

1ed09a42-e344-4542-a810-db0987467b04.jpeg

 

Budapesttől mindössze 20 perces autóútra található Veresegyház főterén a Bandy's Bisztró. Széles, igényes étel választékkal várja a vendégeket, legyen szó vasárnapi családi ebédről, vagy egy barátokkal eltöltött vacsoráról az étlapon mindenki megtalálja a kedvére való ételt. 

A reggelitől elkezdve a street food ételeken és a bisztrófogásokon át a szendvicsekig minden megtalálható az étlapon. Ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni az a Bandy's vendégei által leginkább kedvelt fogás, ami nem más, mint a csokoládé szuflé, amit mango sorbet-val tálalnak. Ha ide látogatunk ezt semmiképen nem szabad kihagyni. 

Tavasztól őszig a hangulatosan berendezett belső tér mellett egy nagy napfényes terasz is várja az ide látogatókat, ahol a finom ételek mellé elfogyaszthatunk egy hűsítő koktélt is, akár  Budapesten is érezhetjük magunkat a széles és minőségi választékkal rendelkező koktéllapot megnézve. 

Érdemes követi a facebook oldalukat, mert rendszeresek a szuper ajánlatok és rendezvények, amelyekre ellátogathatunk. 

Cím: 2112 Veresegyház, Fő út 39.
Facebook: https://www.facebook.com/Bandysbisztro

 

 

Padys Bistro (Székesfehérvár)

 

3deb4ebe-8752-4ae0-b4fd-f18407f8cda0.jpeg

 

A Pady’s egy laza, fiatalos bisztró nemzetközi, modern konyhával, ahol mindenki megtalálja a kedvére valót, és bár első hallásra inkább standardnak tűnnek, de aztán rájövünk, hogy mindegyikben van egy kis egyedi csavar. A vidéki város életébe meghökkentő újdonságokat beújító bisztró enteriőrje is igazán különleges atmoszférát áraszt, modern, misztikus, kellemes. Talán sokaknak nem nagy cucc, de mi azért nagyon örülünk neki, hogy a fehérvári étteremben nem mirelitből készül a csokiláva, hanem helyben! Ez is azt garantálja, hogy gondos odafigyeléssel készülnek a vendégvárásra.

Cím: 8000 Székesfehérvár, Fő utca 1.

Facebook: https://www.facebook.com/padysbistro

 

 

Bodza Fagylaltozó Tihany

 

f14dfd58-5ed0-4ddb-a00b-d2bc997b713e.jpeg

 

Egy ultracuki cuki, ahol hűsölhetünk a nyári kánikulában. A hely egyszerűen kedves, jókedv és derű járja át, az édességek mámora pedig csak hab a tortán, csak hogy egy kézenfekvő hasonlattal éljünk. A hatalmas fagylaltválaszték mellett van minden, ami a napfényes évszak kötelező kelléke: jeges kávé, hideg limonádé, levendulaillat és káprázatos kilátás a magyar tengerre! A mi kedvenc fagyink a tökmag, egyszerűen zseniális, de leírhatatlan! Ha a Balatonnál jártok, feltétlenül kóstoljátok meg a Bodza fagyizó finomságait!

Cím: 8237 Tihany, Kossuth Lajos utca 18.

Facebook: https://www.facebook.com/BodzaFagylaltozo

 

 

Tihanyi Gasztrokert

 

aac6fe19-3c97-4b7a-9ae9-b7439d02036d.jpeg

 

Egy lendületes kerti parti, ami után nem neked kell mosogatni. Jól hangzik, igaz? A fiatalos lendülettel megálmodott Tihanyi Gasztrokert minden elemében kirobbanó: színek, ízek, lombok, vidámság, zene. Egy hely, ahol kétpofára falhatod az életet, méghozzá a legnagyobb élvezettel. A napot kezdhetitek a Kaffeine Espresso Barban, a tőlük megszokott, kiváló minőségű specialty kávékkal, amit mostmár saját, soproni pörkölőjéből, a One Eleven-ből hoznak el nektek. A kertjükben ott a Che Che Burger, de más klassz street foodfogásokból is választhatunk. Rövid, frappáns, csalogató étlapjukon hatalmas kedvenc ezidőtájt a hideg gazpacho, de mindenféle laza finomságból pillanatok alatt terülj, terülj asztalkám varázsolódik a hatalmas gesztenyefák árnyéka alá.A kertben a kicsiket játszótér és sütikínálat várja, a nagyokat pedig kézműves sörök, borok és frissítő italok.

Cím: 8237 Tihany, Batthyány utca 18.
Facebook: https://www.facebook.com/tihanyigasztrokert

 

 

Next Bistro (Debrecen)

 

 d4d890db-e5db-44a7-be39-2d168a4d3d75.jpeg

 

Trendi, kozmopolita, könnyed, laza, kötetlen és élettel telihely és étlap jellemzi a debreceni Nagyerdő melletti éttermet. Kiváló az elhelyezkedése, hiszen központi, mégis nyugalmas a hatalmas fák közelsége miatt. Vibráló ízek, kevés komponens, érdekes fűszerek és őszinte eklektikusság jellemzi a kínálatot, ami városszerte különleges, de még a sokat látott fővárosi gasztromániás is találhat olyat, amire elégedetten felvonja a szemöldökét. A nyáron maximálisan kihasználják a csodás Josper kemence minden lehetőségét és adottságát, elképesztő faszénen sült fogások, és parádés grill csemegék készülnek benne. A terasz szerelmesei pedig nagy örömmel vették birtokba az új terasz részt! Az estéket pedig DJ-k fantasztikus zenei előadása koronázza meg.  Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, most sem tudnánk másképp összefoglalni:nemcsak Pest, de Debrecen és a Next Bistro is megér egy estet.

Cím: 4032 Debrecen, Bolyai u. 2.

Facebook: https://www.facebook.com/nextbistrodebrecen

komment
Címkék: guide Etterem
süti beállítások módosítása