5+1 Vagány Vega & Vegán étterem

2023. július 30. 16:05 - GastroGuide

Igaz, manapság már a legtöbb étteremben alapvető a vega-vegán kínálat, sajnos sokszor a rántott sajt, rántott karfiol, valamilyen zöldség vonalon megragadunk. Viszonylag kevés olyan hely van, amelyik kizárólag a húsmentes, vagy az állati eredetű élelmiszerektől mentes étrendet követőknek szól. Persze nem kell nagyítóval keresnünk őket, de azért most figyelmetekbe ajánlunk néhány szuper helyet!

 

Napfényes Étterem (Budapest)

  

e8bbe3bf-7e7b-4837-9578-f5a734288af2.jpeg

 

Közép-Európa legnagyobb vegán à la carte étterme Budapesten, mely már 15 éve várja magyaros és nemzetközi ízekkel, napi menüvel, egészséges, trendi és házias fogásokkal vendégeit. A Napfényes Étterem küldetése a tisztán növényi étrend népszerűsítése, ami kiegészül azzal, hogy bio- és minőségi alapanyagokkal, sőt, szűrt vízzel főznek. A világ valamennyi ízét igyekeznek a tányérra varázsolni, méghozzá úgy, hogy étrendtől függetlenül mindenkinek a kedvében járjanak. A finom ételek mellé a Napfényes Rendezvényteremben különleges kulturális csemegéket kínálnak, hiszen szívügyük, hogy az étterem fontos találkozóhely legyen a testi-lelki feltöltődést keresők számára. Az 500 m2-es helyen 100 vendég befogadására alkalmas, májustól szeptemberig pedig az árnyas fák alatti teraszon lehet hűsölni. A valódi vegánkomplexum ráadásul színészek, sportolók, művészek kedvelt helye is.

Cím: 1053 Budapest, Ferenciek tere 2.

 

 

Süt a Nap Vegán Bisztró (Miskolc)

 

 46de2c91-8088-4faa-81de-348f68f5475d.jpeg

 

A kedves nevű miskolci bisztró Borsod megye első teljesen vegán étterme, ami nem csak teljesen vegán, hanem gluténmentes is. A kezdetektől fogva az a küldetésük, hogy azok, akik bármilyen ételallergiával vagy -intoleranciával élnek, lemondások nélkül, természetesen és egészségesen élvezhessék az evés-ivást anélkül, hogy árgus szemekkel kelljen kutatniuk az étlapot és kérdezgetni a személyzetet, hogy mi miből van. Ez a felszabadító könnyedség árad az ételekből is, a kézműves, egyedi receptúra alapján készített és gluténmentes péksütemények, street food ételek, napi menük és desszertek kínálatából. Bebizonyították, hogy lehet igazán ízeset, finomat főzni hús és állati eredetű alapanyagok nélkül is, ezáltal átadva a „Süt a Nap-életérzést”. Levesek, frissensültek, főzelékek, édességek, minden, mi szem-szájnak ingere.

„Az élet egy utazás, kóstold meg a világot nálunk!” – szól a mottójuk, és mi is arra biztatunk benneteket, kalandozzatok el a gasztronómia ezen területére is, ha Miskolcon jártok!

 

Cím: 3525 Miskolc, Széchenyi u. 43.

 

 

 

Las Vegan’s (Budapest)

 

82bd1f0c-37ce-44e1-8df0-df8890b86606.jpeg

 

A vegán street food úttörője Budapesten, mely már étteremhálózattá nőtte ki magát 2016-os indulása óta, és lett meghatározó szereplője a hazai vegán piacnak. Céljuk, hogy a növényi étrendet mindenki számára elérhetővé tegyék, a vendégeik megismerkedhessenek a növényi ételek sokszínűségével és változatosságával, ötvözve a modern streetfoodélményt a vegán koncepcióval, illetve, hogy kellemes környezetet teremtsenek a vendégek számára. Étlapjukat úgy alakították ki, hogy azok is megtalálják a kedvükre valót, akik már a vegán életmódot követik, illetve azok is, akik csak valami újdonságra vágynak és szeretnének mást kipróbálni. A Las Vegan’s erőssége a hamburger. A változatos, helyben készült, friss növényi alapú burgerek között találhatunk szója, borsó, sárgarépa, csicseriborsó és gombafasírt alapú burgereket. Legújabb dobásuk, hogy fokozatosan szeretnék kivezetni a szójafehérjét, így a Veg-Chicken és Veg-Nuggetsmár rizsfehérjéből készül, szintén saját receptúra alapján. Különféle szószokat és feltéteket is kínálnak, amitől a burgereik egyedi és ízletes élményt nyújtanak. Aki nem szeretne burgert enni, az talál az étlapon burritót, roll-t és tálakat is, de még vegán desszertek is kaphatóak.

 

Üzletek: Etele Plaza; Corvin Plaza; Kazinczy utca 11.; Karaván udvar; ZSIRÁF Pest; Miamor

 

 

 

 

EPOCH Vegan Burger (Budapest)

 

85dc5e0c-6788-4991-abe5-3ea99f15c7cd.jpeg

 

 

Magyarországon az első vegán burgerező, amely a fővárosban, Budapest szívében található meg. 2013-ben Istvánffi Veggie Burger néven nyílt meg az étterem a Kolossy téren, amely a költözést és névváltozást követően 2020-tól EPOCH Vegan Burger néven ismerik az emberek a Kálvin tér mellett található Királyi Pál utcában. Víziójuk, hogy megmutassák minden, húsevőnek és növényi étrendet követőnek egyaránt, hogy húsmentesen, kiváló alapanyagokból összerakott, növényi ételek változatos fogyasztásával is lehet , ízletes vegán burgert kínálni, ami felül múlja nem csak a vegán, de még a gyorséttermi társai színvonalát is. Szerintünk ez már nemcsak vízió, hanem tény is. Különlegességük, hogy a burger bucijaink, a vegán szószaik és a zöldségpogácsáik egyaránt saját készítésű, házi termékek és a burger bucikat helyben sütjük meg. Az EPOCH vegán burger étterem érdekessége, hogy a vendég a saját ízlésének megfelelően, személyre szabottan tudja összeállítani a vegán burgerét. Kiválaszthatja, hogy a különböző burgerekbe, milyen fajta zöldségpogácsát szeretne kérni. 4 fajta zöldségpogácsából áll a kínálat, ami a borsófehérjés EPOCH meat zöldségpogácsa, gombás zöldségpogácsa, zabpelyhes zöldségpogácsa és a búzás zöldségpogácsa. A házi szószokat is ki kell emelnünk, mert itt található a vegánok kedvenc szósza, a mandulaszósz és az ezersziget öntet. Ha a vegán burgerek mellett kedvet kapnál egy másik ételhez, akkor ki kell próbálnod a Slapjacket, ami egy gluténmentes tésztába csavart vegán gyros zöldségekkel és csicseriborsóval is választható. Ha még nem jártál az EPOCH vegán burgerezőben, mindenképp látogass el, mert ez a jövő vegán gyorsétterme.

 

Cím: 1053 Budapest, Királyi Pál utca 20

 

 

Tahina Bite Vegan Food (Budapest)

 

80356548-39df-4fb1-a561-d844067bc49e.jpeg

 

Izgalmas, egzotikus és húsmentes? Igeeen! A Tahina Biteegészséges, növényi alapú fogásokat kínáló gyorsétterem, ahol elsősorban az ebéd- és a vacsoraknálat dominál. Az étlapon a modern trendeket ötvözték a közel-keleti ihletésű fogásokkal, minden étel teljes mértékben vegán feldolgozott cukor- és szójamentes, illetve 100%-ban halal és kóser. Itt a „Poke bowl” találkozik a falafellel, a jellegzetes és isteni, immár védjegyükké vált hummusz az egyik legcsábítóbb fogás, de a quinoa tabbouleh-t vagy a baba ghanoush-t is érdemes megkóstolni.

Cím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 2.

 

 

 

 

Madal Food (Budapest)

 

0a853fa9-dc95-429a-8889-5848ace5ddf7.jpeg

 

A tészta azért az egyik legistenibb fogás, mert iszonyatosan gyorsan elkészül, és a variációknak csak a képzelet (no meg a hűtő és a kamra tartalma) szabhat határt. Mindenféle szószok, zöldségek, magvak, olajok tehetik gazdagabbá és ízletesebbé, ebben pedig a Madal Foodban igazi mesterek. 2017 tavaszán nyitottak meg a Parlament mellett, a MadalKávézó területén. Hagyományos olasz és fúziós tésztákkal, tartalmas napi levessel és nemzetközi street food fogásokkalvárnak mindenki hétköznap ebédidőben. Ételeik tisztán növényi alapú összetevőkből készülnek, de étlapjukon gluténmentes alapanyagokból készült fogások is szerepelnek. Céljuk, hogy mindennap ízletes ebéddel kedveskedjenek nemcsak a növényi étrendet követőknek, hanem mindenkinek, aki nyitott és érdeklődő a növényi konyha iránt vagy egyszerűen csak egy finom tésztára vágyik.

Cím: 1054 Budapest, Alkotmány utca 4.

 

komment
Címkék: guide
süti beállítások módosítása