Kacsamell szilvával-Sztárséf receptek, Bicsár Attilával

2021. október 23. 13:34 - GastroGuide

Recept+videó

Itt a szilva szezon, ilyenkor nincs jobb mint egy tökéletes szilvás étel! Bicsár Attila séf megmutatja Ő hogyan is készíti a kacsamellet szilvával.

 8835d103-6203-4151-a24d-5a34b7fa3515.jpeg

 

Nehézségi fok: 3/5

Elkészítési idő: 60 perc

 

Hozzávalók 

4 db pecsenye kacsamell

500 g szilva

10 db füge

3 fej lilahagyma

4-5 szál menta

2 szál rozmaring

4 db csillagánizs

1 tk. gyömbérpor

2 db narancs

3 ek. balzsam vagy cider ecet

só, frissen őrölt bors

étolaj a pirításhoz

 

 

Előkészítés

1 A kacsamellek bőrét beirdaljuk.

2 A szilvákat félbevágjuk, maját eltávolítjuk.

3 A lilahagymákat megpucoljuk. 

4 Vékony szeletekre vágjuk.

5 A fügéket cikkekre vágjuk.

6 A narancsot kifacsarjuk.

 

 

Elkészítés

1 A kacsamelleket forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. 

2 Először a bőrös oldalát, majd a másikat is. 

3 Sózzuk, borsozzuk. 

4 Pirítás után áttesszük egy tűzálló tálra vagy tepsire. 

5 A serpenyőben keletkezett zsiradékot ráöntjük a húsra. 

6 Köré rakjuk a felezett szilvákat, csillagánizst, rozmaringot.

7 Sütőben készre sütjük. 180 C 8-10 perc. 

8 Sütés után pihentetjük.

9 Közben a lilahagymát kevés olajon megpároljuk. 

10 Kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a fügéket, gyömbért, sót, borsot. 

11 Teljesen szétfőzzük.

12 A végén ráöntjük az ecetet és a narancslevet. 

13 Krémesre turmixoljuk.

14 Tálalás: a kacsamelleket forró serpenyőben átmelegítjük, majd hosszában felszeleteljük. A fügeszószt a tányér közepére öntjük. Ráhelyezzük a kacsamell szeleteket. Köré rakjuk a sült szilvákat. Friss mentalevelekkel díszítjük.

 

 

Séf Tipp

A nagyobb, hízott kacsamellet kapunk, ugyanígy készítjük el.  Csak a sütési idő lesz hosszabb.

A fügeszószhoz rakhatunk mézet, ha édesebb ízt szeretnénk kapni.

komment
Címkék: recept
süti beállítások módosítása