Legjobb reggelik Budapesten

2022. szeptember 10. 11:16 - GastroGuide

Ha megjutalmaznád magad egy szabadnappal, egy kis énidővel, lazítással, vagy csak lustálkodnál és kényeztetnéd magad, akkor kezdd a reggelinél! Bőséges, királyi fogásokat ajánlunk, olyan helyeket, ahol pazarul indul a nap.

 

 

Á la Maison Grand

 

 39e0495c-4747-4e32-99a3-de841dfa7c02.jpeg

 

A bájos és kellemes párizsi kávézók könnyed eleganciáját, légiességét, hangulatát idézi Budapest egyik és első kedvenc reggelizőhelye, az A lá Maison Grand. Amikor leülünk egy hófehér abroszos asztalhoz és megkapjuk a friss, ropogós croissant-t puha vajjal és édes lekvárral, vagy meglátjuk a tányéron habosan csurgó hollandi mártást az Egg Benedicten, azt kívánjuk: bárcsak minden reggel így indulna! Nem csoda, hiszen a hely neve is azt jelenti: otthonos. Hosszú évek tapasztalatát rejtik az ínycsiklandó ételek, melyek közt ugyanúgy találunk igazi brunch klasszikusokat, mint vegaajánlatot, egészséges vagy édes reggeli ajánlatot. A Duna mindkét oldalán foglalhatunk asztalt a kutyabarát éttermekbe, Budán pedig már ebédmenüre is beülhetünk, a pesti üzletben pedig chef ajánlattal várnak: izraeli reggeli, pirított garnéla benedict, csirkés-baconös-tojásos waffle csábít jelenleg.

Á la Maison Grand címe: Budapest 1052, Szervita tér 3.

Facebook: Á la Maison Grand

 

 

The Açaí Spot

 

 02db0906-0e3c-4d43-8b87-b4c3ad056b39.jpeg

 

Akinek fontos, hogy egészséges ételeket fogyasszon, szeret kreatívan és változatosan étkezni, vagy esetleg növényi alapú étrendet követ, annak ajánljuk figyelmébe a The Açaí Spot éttermet. A brazil ötleten alapuló, Dubaiból származó franchise első európai üzlete a budapesti étterem, ahol különböző egészséges és ízletes hozzávalókból válogathatjuk össze, mit szeretnénk enni, az alapanyagok középpontjában pedig az áfonyaszerű szuperélelmiszer, az açaí áll. Egy halom könnyű, friss, és színes finomság közül választhatunk: saláták, gyümölcsök, granola, magvak, chia puding, görög joghurt, hozzá egy pohár narancslé az asztalon. De összeállíthatók szendvicsek, wrapek, bagelek, joghurtok, saláták, müzlik is.Nemcsak a forró nyári napokon jön jól egy könnyű reggeli, csipegethetünk, kóstolgathatunk, de az egészséges ételek térhódításának nem lehet megálljt parancsolni.

The Acai Spot Budapest címe: Apor Vilmos tér 11., Budapest

Facebook: The Acai Spot Budapest 

 

 

Villa Bagatelle

 

 617780dc-fe54-4bd9-9481-a184510db935.jpeg

 

Egy igazi ékszerdoboz a Németvölgyi úton, mely helyben készült, ropogós pékáruval csábít, és az elsők között hozta el a magyar fővárosba a reggelizés élményét. Folyton virágzó kert a villában, a MOM Parkban található üzletben pedig fa installációkkal hozzák közelebb a parkos, terasz-kert hangulatot. Különleges figyelmességgel készítik az ételeiket, a kenyereket, a pékárukat és a cukrászsüteményeket helyben sütik, a pékség és a bisztró pedig emellett egy élhető ritmusban létezik, nem a nagyüzemi pörgésben. A személyes odafigyelésnek és a standard magas minőségnem köszönhetően az ember itt családtagnak érezheti magát. Nem csak a reggelizőasztalnál, hanem a bisztróebédnél is. Folyamatosan emelik a tétet, olyannyira, hogy idén Papdi László executive séfként csatlakozott a csapathoz, akivel megállás nélkül valami kifinomult különlegességen kísérleteznek. Asztalt foglalni erősen javallott.

Villa Bagatelle címe:1126 Budapest, Németvölgyi út 17.

Facebook: Villa Bagatelle 

 

 

Best Bagel Basilica

 

 16d1d982-a2a5-43a4-9587-bbb74d88bb47.jpeg

 

Hamisítatlan New York-i életérzés egy csöppnyi teraszon, a Bazilika lábánál. A kézműves péksütemények szinte mindegyike elérhető vegán formában, ráadásul a készítés során sem használnak fel semmilyen állati eredetű segédanyagot. Emellett igyekeznek a lehető legegészségesebbé tenni a helyben sütött termékeiket, azok ízfokozóktól, tartósítószerektől és mesterséges színezékektől mentesen készülnek. Sőt, a környezetre is figyelnek, hazai termelőktől származó alapanyagokból, illetve olyan eljárásokkal dolgoznak, melyekkel a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyják. A Best Bagelben reggeltől estig élvezhetjük a frissen sütött, mesés karikákat, akár simán, töltve, sósan vagy édesen. Nutellával, gyümölcsökkel, lazaccal, hússal, krémekkel, roppanós zöldségekkel, amivel csak szeretnéd! A fancyreggeli mellé kérj egy csésze forrón kényeztető kávét, és élvezd a laza pillanatot a belvárosi nyüzsiben!

Best Bagel Basilica címe: Budapest, Zrínyi utca 16. 

Facebook: Best Bagel Basilica 

 

 

Christie's Urban Bistro Budapest

  

cbc6a0d1-668c-46c3-976e-08d74916f7ac.jpeg 

Ha olyan helyet keresel, ahol a maximális odafigyelés és törődés az alapja mindennek, akkor ne menj tovább! A Christie'sUrban Bistróban nemcsak abban érhető tetten ez a törődés, hogy megannyi tej- és húsmentes reggeli is megtalálható a kínálatban, sőt, a bundás kenyér is kérhető mentes változatban, hanem abban is, hogy a lehető legtöbb dolgot házilag, helyben készítenek. A nemzetközi konyha nem csak üres beszéd, az amerikai palacsinta, az angol reggeli és a pastramiszendvics mellett kérhetünk klasszikus magyar reggelit is. Ez szerintünkkülön szuper, hiszen így a pezsgő Király utcában megforduló külföldi turisták is megízlelhetik mi mit tömünk az üres hasunkba a fáradt (esetleg másnapos) vasárnapokon. Ráadásul itt a hétköznapok korai életmentőjét akár délután négyig is élvezhetjük.

Christie's Urban Bistro Budapest címe: Király u 53, Budapest

Facebook: Christie's Urban Bistro

 

 

KicsiZso Reggeliző Kávézó

 

 2d45f306-36ba-454d-b726-77aa20889fa8.jpeg

 

Nem akarsz elegáns, feszengős, fancy vagy túlhájpolt helyen enni? Akkor irány a KicsiZso! Manírtól mentes, laza, színes, kényelmes hely, ahol úgy érezheted magad, mintha csak a legjobb haverodhoz ugrottál volna át harapni valamit. Ételek terén is ezt az életérzést sugallják: olyan házias jellegű és isteni finom reggeliket szolgálnak fel, mintha csak anyukád készítette volna egy mesterszakács bőrébe bújva: rengeteg szeretettel, de elképesztő magas minőségben. A kecskesajtos-céklás kalács egy ünnepi reggelt idéz, a bundás bagel kakaóval pedig a gyerekkorunk maszatos, ráérős hétvégi nyammogásait eleveníti fel. Egyszerű, nagyszerű, imádnivaló. A komolyabb, nehezebb ételek mellett könnyed, édes fogásokat is találunk a sallangmentes étlapon, hozzá kávé, tea, gyümölcslé. Otthon, édes otthon.

KicsiZso címe: 1027 Budapest, Frankel Leó 11 

Facebook: KicsiZso Reggeliző Kávézó 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása