9 bakancslistás burgerező amit ki kell próbálni!

2023. október 06. 19:22 - GastroGuide

Legyen kétkezes vagy egykezes, egy jó hamburgerért hajlandóak vagyunk a város másik oldalára is elmenni. Most hoztunk 9 olyan burgerezőt, amit érdemes tesztelni, mert egytől egyig szaftos, ízletes és igazán vendégmarasztaló bucikat készítenek.

 

I55 AMERICAN RESTAURANT

 

480e727e-c31e-49f1-aaba-4e7789dac5a4.jpeg

 

„A hús legyen veletek!” Lehetne ez is mottója az amerikai stílust képviselő étteremnek, ahol burgerektől a steakeken át a bbq hús variációkig minden húsimádó találhat magának ízletes és szaftos fogásokat. A hamisítatlan amerikai hangulat mellett a belváros szívében működő étterem a magas minőséget képviseli: burger húspogácsáik csak a legjobb minőségű ausztrál vagy USDA black angus marhahúsból készülnek. Ebben az ízutazásban, ami átvezet Amerikán, a számos kiváló fogás mellett érdemes megkóstolni a ház két kedvencét: az i55 burgert, aminek az alapját egy 180 grammos marhahúspogácsa adja, megspékelve 14 órán keresztül füstölt marhaszeggyel, krémes camamberttel, sült lilahagymával és gombaszelettel. Az sem fog csalódni, aki az O’Sallivan mellett teszi le a voksát! Ebbe a burgerben teljes mértékig a sajt dominál: már maga a pogácsa is sajttal töltött, amire rákerül egy ropogós sajtkorong és egy kis bacon teszi igazán pikánssá.

címAlkotmány u. 20., Budapest

 

DR.BBQ

 

0ab73725-a3fa-461c-90fc-4eed1136c7c6.jpeg

 

Rögtön orvosolhatunk egy problémát: aki Soroksáron szeretne egy burgerezőt, ahová aztán végleg odaszokik, az a Molnár-szigeten fekvő DR. BBQ étteremben „receptre” irathatja fel magának a jobbnál jobb burgereket és bbq húsokat. A 2020-ban alakult étterem különlegessége nem más, mint a 4 méter hosszú szmoker, ahol 6-10 órán keresztül kizárólag fa és füst használatával sülnek szaftossá, ízletessé a pulled porc és -chicken finomságok, készül a feledhetetlen porchetta, a BBQ csülök, a marhaszegy steak, a mázasan csillogó, ropogós oldalas. Minden burger Angus marhából készül, signature receptúra alapján. A hosszas előkészítések miatt az állandó étlap mellett a street food étterem a péntektől vasárnapi tartó kínálatot a prémium alapanyagok beszerzése alapján készíti elő, aminek meglétét közösségi oldalain teszi ismertté. A burgerezés élményét vacsora estek, tematikus partik varázsolják emlékezetessé, aki pedig haza szeretné vinni a DR. BBQ élményt, a ház szószait, fűszereit, vagy chili készítményeit megvásárolhatja a Duna-parti burgerezőben.

címMeder utca 2, Budapest XXIII. kerület

 

AMERICAN BURGER AND STEAK HOUSE

 

04607ccb-e68a-4c0a-99bb-27233c28b469.jpeg

 

Az amerikai kajákat többnyire street foodként ismerjük és eszerint is fogyasztjuk. Egy szaftos, emeletes burger, mellé sültkrumpli, kóla. Az óbudai étterem ettől mindig is többet akart. A klasszikus diner feelinget hozták el nekünk, ahol a kiszolgálás élménye és a környezet hangulata rögtön egy vidéki amerikai étterembe varázsol minket és persze a tudat, hogy a tulajdonos 22 év amerikai „kitekintés” után az általa megismert betonbiztos klasszikus vonalat tárja elénk. A klasszikus Peanut Butter & Jam szendvics  ‘Damn Good Burger néven, mint klasszikus tini-kedvenc, csak a kezdet. Ne lepődj meg, ha az étlapon szembe jön veled az eredeti amerikai csokis keksszel kevert húspogácsás ‘Cookie Burger’ vagy a ‘Heart Attack’ (szívinfarktus) brutál húsos szörnyeteg. Minden egyedi, amerikából hazacsent recept, így esélytelen, hogy a város másik felén ehhez hasonlót együnk. A vásárlói vélemények alapján ide nem lehet ‘csak úgy’ eljönni. Jobb, ha az ember külön felkészül az élményre. 

cím: Reményi Ede u 1. Zöld Ház, Budapest

 

BURGER LABOR

 

49945873-7b1b-4a7a-bdb2-2c998382ea0b.jpeg

 

A Belváros gasztró dominanciáját szerette volna ellensúlyozni a Burger Labor azzal, hogy éttermeinek köszönhetően a külvárosi kerületekben élők számára is elérhetővé tette a minőségi kézműves hamburgereket. Így született meg a XV. kerületben működő Burger Labor, ami nem törekszik másra, mint hozni azokat az alap elvárásokat, amiket egy hamburgerező esetében megfogalmazunk: legyen a kiszolgálás gyors, a hamburger ízes és szaftos, a szervíz körültekintő, a hangulat baráti. Nos, itt minden adott: a friss, kézműves édeskés bucikban 100%-os, friss, minőségi marhahús pogácsa kerül, amiket a házi receptek alapján készített szószok extrán megdobnak. A klasszikus alapdaraboktól az izgalmas ízkombinációig találunk hamburgereket, érdemes végig kóstolni mindegyiket!

cím Budapest, Rákospalotai határút 12, 1158

 

TUNING BURGER

 

d7048504-b7ed-4762-95d8-5a14d43302a1.jpeg

 

Ha egy street food falatozó helyett kényelmes, beülős, időtöltős hambizásra adnánk a fejünket, nem is választhatnánk jobbat, mint a 9 éve töretlen sikerrel működő Tuning Burgert. Erdélyi Róbert, a Tuning Burger atyja vallja, hogy a szaftos, izgalmas burgereken túl már csak az a jobb, ha mindezt olyan környezetben fogyasztjuk, ahol a kiváló ízek tökéletes szervízzel párosulnak. A Tuning Burger több mint burgerező, inkább étterem, ahol nincs lehetetlen – bármilyen kérést megoldanak. Feltehetően erre nem lesz szükség, hiszen az étlapon a classic burgereken túl olyan ínycsiklandó finomságokat is kóstolhatunk, mint a fekete erdei sonkával és calvadosban érlelt almával, sült libamájjal tuningolt Rockefeller Burgert vagy a teriyakis shiitake gombával megbolondított Shiitake Burgert. Az Akácfa utcai egység mellett a Liszt Ferenc téren Meat Heaven néven nyitottak steakekre és BBQ fogásokra specializálódott éttermet, de a nagy húsoktól és minden földi jótól rogyadozó hamburgereket a fesztiválokra kitelepült foodtruck autójukból is megrendelhetjük.

cím: Budapest, 1072 Budapest, Akácfa utca 45.

 

FUNNY BURGER

 

537cb119-05a2-4558-8cb6-77ab92f96934.jpeg

 

Néha a szerencsén, máskor az időzítésen, olykor a jó helyszínen múlik a siker. A Funny Burger esetében minden együtt állt ahhoz, hogy street food étterem a pilisi régióban kedvenc burgerezővé váljon. Csizmazia Adrienn és párja a pandémia kellős közepén döntött arról, hogy saját étteremet nyit, és a majd két évtizedes, vendéglátóiparban megszerzett tapasztalattal ezt sikerre is vitte. A cél egy olyan burgereket és pizzákat kínáló étterem volt, ahol a kiváló minőségű alapanyagokra helyeződik a hangsúly, így a kézműves bucikban 100% marhahúspogácsa lapul, a szószok házi készítésűek, megspékelve friss és marinált zöldségekkel. A pizzákhoz az alapanyag Olaszországból érkezik, kelesztési technikájuknak megfelelő minőségű lisztből. Az étlapon 17 fajta burger várja, hogy leteszteljük, a változatosság kedvéért pizzákat, leveseket és édességeket is kínálnak a 2020 óta működő burgerezőben.

címBécsi út 51. , Pilisborosjenő,

 

WESTY KIRÁLY BRGR

 

24334e29-a19a-4fa4-8465-bba1b6b15f82.jpeg

 

Legyen a klasszik sajtos! Nem, inkább a jalapenos-s! És mi lenne, ha most A Ford New T-modell-t kóstolnám meg? Várj, Dodge Jack D Viper nem lenne ütősebb? Hogy lehet 23 ennyire speckó burger közül választani? Képzeletbeli dilemmázásunk a győri Westy Király BRGR étlapja láttán merült fel bennünk, de nem kizárt, hogy a valóság is erre hajaz, hiszen a kézműves hamburgerező amerikai autók után elnevezett burgerei nemcsak jól hangzanak, és brutál jól néznek ki, de ízben is rendben vannak. Zrinszky Tamás séf 10 éve töretlenül dolgozik a Westy konyháján, így nemvéletlen, hogy a Westy Király BRGR már ’Győr legjobb burgerezője’ címet is elnyerte. A háromszor kelesztett bucikból a kétszer darált húspogácsára tornyozott szószok és feltétek csak úgy kibuknak, a csajszis kis mérettől az 500 grammos változatig mind nagyon ütős. A felmerülő igények szerint itt az is jól lakik, akinek gluténmentes, teljes kiőrlésű vagy vegán hambira fáj a foga.

címKirály utca, Győr

 

THE BURGER PROJECT

 

6086a2cb-7f3d-4dc4-8409-f33aa3630917.jpeg

 

Újpest legjobbra értékelt hamburgerezője kis mérete ellenére nagy célokat dédelget. Egy évvel a nyitást követően magasra tette a lécet mind a minőség, mind a változatosság terén. A házilag készített szószok mellett figyelmet szentelnek annak is, hogy mindenből a legjobb minőség álljon rendelkezésre: a 130 grammos smashed pogácsák az elérhető legjobb minőségű hazai angus marhahúsból készülhetnek. A szétlapított, jól átsütött hús íze tökéletes párost alkot a könnyed, légies brioche jellegű bucival, amihez izgalmas feltéteket álmodtak meg. A srácoknál folyamatosan pörögnek az újdonságok, minden hónapban érkezik egy izgalmas hónap burgere variáció az étlapjukra. Az újpesti kézműves gasztro élet másik szereplőjével, a First Brewery-vel együttműködve idén ősszel megjelenik a burgerező első söre: The Burger Project x First Project IPA. A hűvösebb napok beköszöntével megnyílik a téliesített terasz, ahol 8-10 fő kényelmesen étkezhet, így télen sem maradnak prémium kézműves hamburger nélkül az észak-pestiek.

cím: István út 5., Budapest 

 

VASLAP

 

1a69552f-db28-42eb-a6a9-de7bef98fdf8.jpeg

 

Az a nemes egyszerűség, ami a Dohány utcai Vaslap hamburgeres büfét jellemzi, továbbá a burgerek iránt érzett őszinte tisztelet megléte juttatta el őket oda, hogy a kimagasló vendégélmény szinte mindennapos. A frissen készült hamburgerek nemcsak marhahús pogácsával, de csirkéből készítve is kérhetőek, sőt, lazacot és grill sajtot is ehetünk, ha egy kis változatosságra vágynánk a klasszik burger vagy például a Vaslap névre hallgató japaleno-s, sajtos, baconos változat után. Vegán megoldással is élhetünk, ebben az esetben grillezett halloumi sajttal készül a burger. A szendvicsek jól variálhatóak, cserélhetjük, extrázhatjuk, ahogyan csak szeretnénk – az hamisíthatatlan Vaslap élmény garantáltan meglesz.

címDohány utca 59., Budapest, 

 

komment
süti beállítások módosítása