10+3 legjobb pesti étterem, ahová el kell mennetek!

2023. december 09. 11:50 - GastroGuide

Megint a várost jártuk és kerestük, hogy az Adventi időszakban is tudjunk nektek szuper éttermeket ajánlani! Vettük a fáradtságot és kóstoltunk, beszélgettünk, értékeltünk, hogy megosszunk veletek mexikói, amerikai és egyéb szuper ízeket. íme a legjobb 13 étterem! 

 

Platz

 

9c0738de-daa7-4d47-8e6e-48a32fd2e10a_1_201_a.jpeg

 

Hívogató, trendi és vibráló belvárosi hely, amely nem véletlenül kerül fel újabb és újabb listánkra. A hangulatos vintage-indusztriál enteriőr és az áprilistól novemberig nyitva tartó terasz minden évszakban együttes erővel vonzza be a Bazilika környékén csatangoló turistákat és a helyieket egyaránt. Decemberben az Adventi Vásár ad különleges apropót arra, hogy egy szezonális alapanyagokból készült ínycsiklandó étellel vagy forró itallal felmelegedjünk a Platzban, de az étterem karácsonyi party helyszínként is rendkívül népszerű választás.

Cím: 1051 Budapest, Szent István tér 4-5.

 

 

Beerstro 14

 

59d0d7a5-5bc2-4ae8-b66a-80499f261f37.jpeg

 

A YBL palotában található Beerstro14 kézműves sörözőből lett az egyik legkedveltebb belvárosi steak bisztró, és varázslatos atmoszférájával, belső kertjével és szökőkútjával a békebeli pesti bisztróhangulatot idézi. A hazai kraft és kézműves sörök mellett a borlap közel 100 gondosan válogatott belföldi és nemzetközi borral kecsegtet, melyeket fantasztikus steakek egészítenek ki, a háttérben pedig folyamatosan zajlik a kreatív munka, hogy hűen és maximálisan tükrözze filozófiájukat: „Good food. Good beer. Good people.”  A hitvallást nemhogy sikerült elérni, még meg is fejelték, itt nemcsak jó, hanem kiváló élmény eltölteni egy estét, akár egyedül, akár kettesben vagy baráti társasággal.

Cím: 1052 Budapest, Károlyi utca 12.

 

À la Maison

 

cf69bb5a-6f25-4692-9123-9dfa987dca2a.jpeg

 

Egy igazi zen hely a belváros közepén, az egészséges életmód híveinek Mekkája. Az À la Maison a brunchkultúra egyik megalapozója, ahol a párizsi kávézók könnyed eleganciája lengi be a teret, egy csipetnyi otthonérzéssel, és változatos reggeli kínálattal. Nagyon fontos szerepvállalásuk az egészséges ételek és életmód megismertetése, hirdetése, és ez nemcsak az étlapon jelenik meg. Amellett, hogy sikerül megmutatniuk, egy étel lehet egyszerre fenséges és egészséges, valahogy a hangulat is azt sugallja, hogy ez itt a béke szigete, ahol a lelkünk is feltöltődhet.

Cím: 1052 Budapest, Szervita tér 3.

 

Madhouse

 

c3629b04-9f57-4d6d-92fa-a1ea60434b0a_1_201_a.jpeg 

 

Izgalmas, megújult koncepcióval és átalakított belsővel rukkolt elő a Madhouse csapata. Kettévált a hely egy bárra és egy bisztrórészre, így választhatunk, hogy sörözni és csipegetni szeretnénk vagy komolyabb vacsorát kívánunk. A klasszikus és a fine bisztró közé pozícionálják magukat, magyaros fogásokban egy kis csavarral, a szezonalitással a középpontban, farm-to-table koncepcióban, nyolcvan százalékban csak hazai és környékbeli termelőktől származó alapanyagokat használnak. Természetesen a legizgalmasabb az ételekben az alapanyagként használt sör, és az ételekhez a sörpárosítás.Új távlatokat nyitnak a hazai gasztronómiában, fontos szempontokat szem előtt tartva, igényesen és unikálisan.

 

Cím: 1061 Budapest, Anker köz 1-3.

 

 

Best Bagel Basilica

 

899b2f95-84fa-4672-b49b-2d964d878232_1_201_a.jpeg

 

Maradunk a Bazilika körül, de egy csöppnyi New York-i hangulatban. Kézműves, frissen sütött péksütemények illata száll a szélben az aprócska üzletből. Bagelek, minden jóval megtömött szendvicsek, ízbomba sütik, édes finomságok készülnek a Best Bagel Basilicában, ráadásul környezettudatosan! Ritkaságszámba megy az olyan hely, ahol egyszerre tartják szem előtt a fenntarthatóságot, a vegán étrendet, az egészséget, a szezonalitást, a hazai termelőket és az ízeket.

Cím: 1051 Budapest, Zrínyi utca 16.

 

 

N28 Wine & Kitchen

 

dc455adc-3842-43cc-82f4-b14109eeff05.jpeg

 

Ebéd- és vacsoraidőben is tábláról kínált bisztrómenüre számíthatnak azok, akik a Nagymező utcában újra versenybe szálló N28 Wine & Kitchen-be látogatnak, amely konyhájának élén mostantól Nagy Szabolcs áll egy rendkívül összeszokott stábbal a háttérben. Az N28 új séfje dolgozott már Franciaországban, ott volt az Olimpiában, edződött Fausto mellett, vezető séfje volt
Bib Gourmand elismerésben részesülő ikonikus budapesti helynek is, és a Dining Guide korábban díjazta, mint az Év Ifjú Séftehetsége. A vendégek igényeire és a szezonalitásra épülő konyha nem a díjak hajszolására teszi fel a mindennapjait, hanem arra, hogy szerethető legyen, hogy az odalátogatók mindennapjainak részévé váljon és hogy mosoly nélkül senki se távozhasson az új N28 élmény után. Az új, szezonális alapanyagokra építő konyhában nincs helye kompromisszumnak, de nincs helye felesleges
sallangoknak sem. A tiszta ízvilágot szeretik, azt amikor az alapanyagok önmagukért beszélnek, ezért is készítik a lehető legtöbb dolgot helyben, mint a kenyér, a tészta és a fagylalt. Bár az étlap folyamatosan változni fog, lesznek állandóan visszatérő tételek is, amelyek között biztosan számíthatunk marhapofából készült gulyásra mangalicakolbásszal, marha velőscsontra gratenírozva
– tárkonyos mustárral, gyöngytyúk raviolira, illetve házi burgonyás kenyérre. A főként hazai pincészetekre építő, és a városban máshol nem kapható izgalmas bortételek rendkívül széles kínálata pedig továbbra is alap. www.n28.hu

Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 28.

 

 

DiVin Porcello

 

bfd9955d-5e61-4ad0-a383-0cf6f8c69903.jpeg

 

Egy rusztikus, délies hangulatú sonkabár, vagyis egy látványkonyhával, delikátesszel és pékséggel felszerelt mediterrán étterem, ahol prémium minőségű spanyol, olasz és magyar alapanyagok várják a vendégeket. Minden jó egyben, mondhatni. Tapas és antipasti tálak a csipegetőknek, külön sonkatál a húsimádóknak, körülbelül 20 féle hidegkovászos technológiával készült kenyér, péksütemény, aprósütemény az illatos pékségek szerelmeseinek, illetve a mediterrán és magyar konyha legjava az étlapon. A spanyol ihletésű „komplexum” megbeszéléseknek, üzleti ebédeknek, kotélpartiknak, születésnapoknak és mindenféle rendezvénynek is kiváló és hangulatos helyszíne lehet.Tematikus esteket, borvacsorákat is gyakran rendeznek.

Cím: 1051 Budapest, Apáczai Csere János utca 7.

 

TGI Friday amerikai étterem és bár (Oktogon és WestEnd) 

 

663307d4-2808-4c77-b0c1-a8ffd7c56d46.jpeg

 

Újra itt a listánkon a TGI. Hogy miért? A steakek miatt, a sok-sok-sok cheddar miatt, az eredeti ribs, és a szuper hangulat miatt, ami azt sugallja, hogy egy valódi amcsi étteremben ülünk. Az étteremlánc, amely immáron 23 éve nagy sikerrel nyűgözi le a budapesti közönség ízlelőbimbóit, ugyanazt a minőséget hozza, teljesen mindegy, hogy az Oktogonon vagy New Yorkban foglalsz asztalt. Szeretjük benne, hogy a durva, fűszeres, szaftos és omlós oldalasok mellett a könnyedebb ételek is ugyanúgy megtalálhatók, például halak, rákok, tészták vagy saláták. A koktél- és italkínálat láttán is igencsak összedörzsölhetjük a tenyerünket, ráadásul mindkét egységben folyamatosan készülnek Happy Hour ajánlatokkal, a hölgy vendégeknek külön kedvezménnyel bizonyos napokon.

cím: Budapest, Oktogon és West End Plaza 

 

 

BOHO

 

09ac9cfb-2027-476a-bb06-660356642b11.jpeg

 

Nem véletlen a név: egy bohém, laza, mediterrán életérzést sugalló klassz hely, ahová sokan az extravagáns enteriőr miatt térnek be. Először. Egy hamisítatlan közösségi tér, egy nyüzsgő kultúrsziget a Bálnában. Tökéletesen olyan érzés, mintha külföldön lennénk, köszönhetően a hívogató multikulturális környezetnek, ami nemcsak a turistákat, de a helyieket is vonzza, mint méhet a méz. Bruncholhatunk, ebédelhetünk, vacsorázhatunk, koktélozás mellé rágcsálhatunk, a könnyed, mediterrán ételeket is felsorakoztató étlap követi az évszakok nyújtotta lehetőségek széles tárházát, és legalább olyan kreatív és vibráló, mint maga a hely.

Cím: 1056 Budapest, Fővám tér 11-12.

 

Hugo's Mexican Bar & Kitchen

 

2918e24a-1c84-440f-950e-829b30563799.jpeg

 

Megbízható, bombabiztos tex-mex étterem, ahol felvillannak izgalmas újítások és azonnal beszippant a jól elkapott életérzés. A Hugo’s nem egy éjszakai bár, nem egy gyorskajálda, de nem is egy szimpla beülős étterem, hanem valahol ezek között egy klassz középút. Kellemes, jó hangulatú, laza, vidám atmoszférájú és kisugárzású hely, ahol az elégedett vendégek nevetése visszhangzik a falakról és az ember szívesen tart születésnapi vacsorát, baráti összejövetelt. A tex-mexkonyha kedvencei mind megtalálhatók, mint a taco, quesadilla, italok tekintetében viszont több tequila és sör is egyenesen Mexikóból érkezik. Csapd a fejedbe a sombrerodat, és irány a Molnár utca!

 

Cím: 1056 Budapest, Molnár u. 26.

 

 

Vígvarjú Étterem

 

7e4c76ae-152c-4041-98a4-565941216b2c.jpeg

 

A fővárosiak óriási kedvence a VakVarjú étteremcsalád, amelynek „fehér hollója” a többi egységtől sok szempontból eltérő Vígvarjú. A Vigadó csillogó környezete magasabb szintű vendéglátást ígér, de minden tekintetben különleges és kifinomult, szárnyalóan kreatív konyha és gasztronómiai remekek várják a vendégeket, egy letisztult, egyedi irányba kalandozó kínálattal. Minden körülmények között kimagasló színvonalat biztosítanak, aminek ékes példája a degusztációs menü, benne egy elképesztő ételsorral és lehengerlően elegáns tálalással. Elegancia, kifinomultság és kellem árad a Vígvarjú minden szegletéből.

Cím: 1051 Budapest, Vigadó tér 2.

 

 

Prime Steak & Wine

 

773e5f7b-1e90-416c-89a4-550533c9acb4_1_201_a.jpeg

 

Magyarországon az egyetlen, nemzetközi szinten is elismert és díjazott steakhouse, amely immár 14 éve várja hihetetlen hangulatával a vendégeket. Elegáns, csillogó, látványos és egyedi, nemcsak az enteriőr csodáinak, az üvegmennyezetnek, a Baccarat kristálycsillároknak és a hosszú, onyxból készültbárpultnak köszönhetően, hanem a kínálat tekintetében is. Az egyedülálló steak választék mellett kivételes osztriga és kaviárkínálat, a hazai és nemzetközi konyha remekei, kétszáz féle bor és koktél show kápráztatja el, aki asztalt foglal a Sas utcai éttermben.

Cím: 1051 Budapest, Sas utca 18.

 

 

ÉS Bisztró

 

d6171e8c-7085-45bc-8111-50f44055096e_1_201_a.jpeg

 

Az elsősorban magyar és osztrák fogásokkal operáló bisztrót a hús – és sörkedvelőknek talán nem kell bemutatni, ugyanis mindkettőben nagyon erősek. Aki viszont még nem ismeri őket, de szereti a békebeli ízeket, az azonnal menjen el a Deák Ferenc utcába. Minden bizonnyal az egész városban itt a legjobb a Tafelspitz, de van még 48 órán keresztült marináltsertésoldalas, wagyu sirloin, magyaros borjúpörkölt és serpenyőben sült kacsamáj szilvásgombóccal is. Bár nyilvánvalóan nem ez a fő profiljuk, ha netán vega a kísérőtök, ő sem fog éhen maradni, mert kapható beyondburger és nagy kedvencem a burrata, amit hokkaido tökkel, vadsóskával, valamint vérnaranccsal tálalnak. Rohanásban? Az ÉS csapat azokra is gondolt, akiknek nincs idejük, vagy kedvük órákig üldögélni, így a delijükben a konyhában készült húsokból összeállított, brutálisan jó szendvicseket árulnak, amihez a saját pörkölés kávéjukkal pörgethetitek fel magatokat egy húzósabb munkanapon. Szintén szuperszimpatikus, hogy vasárnaponként megidézhetjük náluk a családi ebédek semmihez sem fogható hangulatát, azzal a nem utolsó előnnyel, hogy nem nekünk kell mosogatni. Ilyenkor korlátlan mennyiségben fogyasztható náluk az 5-féle előétel, 6-féle főétel, és 9, azaz KILENCFÉLE desszert! Mindeközben a gyerekeknek van foglalkoztatósarok, a kellemes hangulatot pedig az élőzene biztosítja, szóval minden adott egy kifogástalan vasárnapi ebédhez az egész család számára. 

Cím: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 12.

 

Figyeljétek az oldalunkat, mert hamarosan elhozzuk nektek a 10 legígéretesebb éttermet is! 

komment
süti beállítások módosítása