Legjobb 10 étterem Budán amit szívesen ajánlunk

2023. november 18. 08:28 - GastroGuide

Ismét Budán csavargunk, mutatjuk a kedvenc helyeinket, amelyek közül sokuk már ismerős lehet más listánkról. Hiába no, ami jó, az jó.

 

Leo Bistro

 

29e00276-dc18-4833-8d51-4785af2f2f7b.jpeg

 

Káprázatos koktélokkal és lélegzetelállító kilátással csábít minden évszakban, minden ünnepre, minden alkalommal a Clark Hotel étterme és koktélbárja. Elképesztő koncepciók mentén készülnek a lehengerlő italok, de ha éhesen érkezünk, a bisztró folyton megújuló izgalmas kínálata is több mint kecsegtető. A gasztronómiai kényeztetés közben a háztetők fölött csodálhatjuk a Lánchidat, a Dunát és a Budai várat.

Cím: 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.

 

 

 

Riso Ristorante & Terrace

 

003d26d6-137a-4faa-afe3-7fb03754c78e.jpeg

 

Egy falat Itália a Budai vár lábánál. Ha az olasz konyha szerelmese vagy, akkor már biztosan jártál a Risóban. Amennyiben esetleg mégsem, érdemes sürgősen pótolni ezen hiányosságot, hiszen az autentikus és isteni fogások mellett a mamma otthonának hangulata köszön vissza mindennégyzetcentiből. Kedves, családias étterem idilli, zöldellő terasszal, játszótérrel – minden adott egy meghitt családi naphoz vagy egy összebújós randevúhoz, ahogy egy vidám baráti tésztavacsorához is a mediterrán miliőben.

Cím: 1012 Budapest, Lovas út 41.

 

 

 

Fenyőgyöngye Vendéglő

 

689e71e6-7bd0-484e-a57b-103ada3db1df.jpeg

 

A Hármashatár-hegy lábánál az erdő szélén áll egy közel százéves étterem, ahol a hagyományokat, a jól megszokott, magyaros ízeket, a kedves, kockás abroszt és a századelő kedvelt fogásait kapják magam színvonalon a vendégek. Nemcsak a kirándulókat, kerékpárosokat várják szívélyes és a szó klasszikus értelmében vett vendéglátással, hanem mindenkit, aki szeretne egy kicsit visszarepülni az időben a hazai ízek szárnyán.

Cím: 1025 Budapest, Szépvölgyi út 155.

 

 

 

Zsiráf Buda

 

ad57a2f6-ba8a-490f-ad8a-6028ca83bf41.jpeg

 

Egyszerűen imádjuk ezt a helyet! Vérbeli fiatalos közösségi tér, laza és változatos, hatalmas terasszal, füves térrel, fényekkel, illatokkal, zenével, nonstop piknikezéssel, vidám hangulattal és gasztrokocsma lévén finom kajákkal – melegen ajánljuk a nápolyi pizzájukat és a frisstő koktéljaikat. Bámulhatjuk a naplementét a Millenáris cseresznyefáinak árnyékában nyáron, téli estéken pedig egy puha, meleg takaróba bújva a város fényeit fürkészhetjük.

Cím: 1024 Budapest, Kis Rókus u. 2-4.

 

 

 

Planet Sushi

 

 dsc00171.jpg

 

Ritka, hogy egy bevásárlóközpontban álló étterem el tudjon rugaszkodni az épület korlátozott lehetőségeitől. A Planet Sushi viszont nemhogy elrugaszkodott, hanem előnyére fordította, és egy kétszintes, dupla teraszos, hangulatos ázsiai éttermet varázsolt az Alleeba. Noha már az idő nem feltétlenül indokolja, hogy a különböző hangulatú teraszokon dőzsöljünk, a beltér melegsége ugyanolyan vonzó. Az ételekről nem is beszélve. Nemcsak Japán különleges fogásait kóstolhatjuk meg, hanem különböző ázsiai ihletésű, akár fúziós ételeket is. Egzotikumra és kényelemre fel!

Cím: Allee Bevásárlóközpont

 

 

 

Spíler Buda

 

7bfb90ad-5040-4fa7-a891-1e6214b752a5.jpeg

 

Csillogó, féktelen, grandiózus gasztrokocsma a MOM Parkban. A Spílerben az isteni kézműves hamburgerek, rusztikus pizzák és klassz saláták mellett a város egyik legkomolyabb steak választékát kínálják. Itt nincs semmi cicó, náluk van a slukker: elképesztő bor szortimentet válogattak össze a legjobb külföldi és hazai pincészetektől. Valójában itt semmi finomkodás nincs, sem kompromisszum, óvatoskodás, már ami az ízeket és a hangulatot illeti. Fergeteges, fenomenális, észbontó, brutális és állati önfeledt – valahogy így lehetne jellemezni a helyet és az ételeit.

Cím: MOM Park

 

 

 

Stelázsi Kávézó, Étterem és Borbár

 

1b60cb51-f398-4d86-8729-bdcf3a0dd723.jpeg

 

Hagyományos ízek újragondolva és a legjobb borok. Nekem a nyári életérzéshez alapvetően hozzátartozik mondjuk a lecsó és a fröccs, egy árnyas terasz és a jó társaság. A Stelázsiban, ha lecsó épp nem is érhető el, de valami igazán magyaros biztosan, persze nem a megszokott és unalmas formájában. Külön piros pont jár érte, és felettébb szimpatikus, hogy bár a magyar konyha erősen húsfókuszú, elég szép a húsmentes ajánlatuk. Igazán izgalmas fogások szerepelnek rajta, úgyhogy egy izzasztóan forró napon a húsevőknek is biztosan jólesik ezekből választani. A jó borok pedig adottak, akár tisztán, akár fröccsként öblítenénk le a szuper ebédet az urbánus teraszon.

Cím: 1036 Budapest, Nagyszombat u. 3.

 

 

 

Harapó Mókus

 

b0b61efb-9591-4e33-a5f8-f4702eebc0e6.jpeg

 

Nemrégiben lett harmincéves a tradíciókon és a családi hagyományok alapjain nyugvó budai vendéglő, ezzel pedig egy igen komoly vérfrissítés is járt. A fák ölelésében megbúvó kedves és barátságos étterem leszámolt a kockás abroszos miliővel és kínálattal, sokkal inkább egy modern, egyszerű, mégis jól értelmezhető és szerethető bisztrókonyha felé vette az irányt. Épp ezért azok is megtalálják itt a kedvükre való fogást, akik a hagyományosabb ízvilágot részesítik előnyben, és azok is, akik kísérletezőbbek, nyitottak a friss megoldásokra. A környezet nyugalma, békéje pedig nagyszerű záloga a közösen eltöltött időnek.

Cím: 1032 Budapest, Zápor u. 69.

 

 

 

Fekete Holló Kisvendéglő

 

26838fb0-494b-4b6b-8c0c-f786352c5b9c.jpeg

 

Az autentikus hangulatú, magyaros konyhát képviselő étterem egykor ikonikus eleme volt a Budai vár környékének és az egész 1. kerületnek. Sokak örömére a közelmúltban újra megnyitotta kapuit, és olyan szívmelengető finomságokkal várja vendégeit, melyek egy nem hiányozhatnak egy hamisítatlan magyaros kisvendéglő étlapjáról. Lecsó sült kolbásszal, sertéspörkölt, palacsinta, és amit külön imádunk: főzelékek! Ők aztán megmutatják, hogy a menzás emlékeinknek köze sincsen a valósághoz, ha főzelékről van szó.

Cím: 1014 Budapest, Országház utca 10.

 

 

 

Aranybástya

 

988177c6-85a5-4c74-ac0b-c9291dec78c7.jpeg

 

Ugyancsak a Budai Vár egyik gyöngyszeme az Aranybástya Étterem, amelynek panorámateraszáról elképesztő kilátás nyílik Budapestre, a Dunára és az Országházra. A ragyogó miliő természetesen nem csak látszat, a gyönyörű tálalással szervírozott fogások a nemzetközi konyha remekei, parádés játékai az ízeknek, textúráknak, és a legmodernebb eljárásokkal, üdítően friss megközelítésből és ízléssel készülnek. A szemet gyönyörködtető koktélok pedig felteszik az i-re a pontot. Ha pazar vacsorával szeretné valaki lenyűgözni kedvesét, meglepni szeretett családtagjait vagy egyszerűen csak egyedül ünnepelni az életet, az Aranybástya az ideális választás.

Cím: 1015, Budapest, Csónak utca 1.

 

komment
süti beállítások módosítása