5 csodálatos helyszín Valentin napra

2024. február 12. 08:31 - GastroGuide

Ünnepekre szükség van, hogy a rohanó hétköznapokban, megállhassunk egy pillanatra és élvezzük az életet. Az évfordulónkon túl a Valentin-nap nyújt lehetőséget megünnepelni szerelmünket, közös életünket. Most segítünk, hol érdemes töltenetek a február 14-i közös programot.

 

Aranybástya Étterem 

 

Az Aranybástya étterem fenséges kilátást, káprázatos gasztronómiai alkotásokat és páratlan élményt kínál vendégeinek. A Budai vár romantikája utánozhatatlan, így akik Valentin nap alkalmából különleges kényeztetésre vágynak, azoknak mindenképpen érdemes asztalt foglalnia az ötfogásos vacsorára. Sőt, ha páratlan exkluzivitást szeretnétek, kicsit elbújva a nyüzsgés elől, akkor az Aranybástya SkyTeraszán iglut is foglalhattokahol igazán intim, csöndes pillanatokban osztozhattok a lélegzetelállító látvány fölött, csak ti ketten. Klasszikus elegancia, meghittség, varázslat és  Philipponnat champagne – mi kell még egy tökéletesen romantikus estéhez. 


cím: Csónak utca 1., Aranybástya, Budapest I. kerület

 

 

À la Maison

Ha már ti sem csak az esti randiban gondolkodtok Valentin-napkor, hanem akár közös és romantikus reggeliben vagy ebédben, esetleg fontos számotokra az, hogy sokáig lustálkodhassatok, utána pedig egy fejedelmi lakomával indítsátok a napot, akkor érdemes az À la Maisont választani. Energikus, fiatalos és hangulatos brunchozó, ahol változatos ebédmenüvel is készülnek, a francia könnyed elegancia pedig, amely a Maison védjegye, már eleve megalapozza a kedves és szerelmes hangulatot. Habzsoljatok, dőzsöljetek, szeressetek, a helyszín pedig legyen ehhez az À la Maison! 

címBudapest 1052, Szervita tér 3.

 

 

Platz

 

 

Mi lenne, ha formabontó módon ünnepelnétek idén a Valentin-napot? Vacsora helyett egy pompás reggelivel, például, hiszen közösen indítani a napot ugyanolyan meghitt, mint egy gyertyafényes napzárás, nemde? A reggeli kávé fölött álmosan egymásra bámulás, rohanva belapátolt zabkása vagy elcsomagolt szendvics és kapkodva odanyomott puszi helyett most szökjetek meg egy pazar reggelire! Nézzetek mélyen egymás szemébe, tervezzétek a közös napot, a közös jövőt, és mélyítsétek el a kapcsolatotokat. Elbűvölő vintage-indusztriál enteriőrvár benneteket a Bazilika szomszédságában, a csodálatos napindító étkezés pedig külön élmény lehet, ha ti is mindennap rohanásban vagytok. Természetesen vacsorára is foglalhattok asztalt a Platzban, ha szeretnétek, de a villásreggelijük mennyei, ezért bátorkodtunk ezt javasolni Valentin-napra.

cím: Szent István tér 4-5., Budapest

 

 

Kató Néni Finomságai

 

 

Édes élet, édes szerelem, koronázzátok meg egy Valentin-napi nyalánksággal! Akár egy finom vacsora után vágynátok valami különleges édességre, akár kevésbé vagytok oda a nagy felhajtásért és egy közös kalácsozást választotok a fő programnak, biztosan nem nyúlhattok mellé Kató néni finomságaival. Ha a Pavilon Kertben keresitek fel a kürtőscsodákat, akkor egy romantikus sétával is összeköthetitek a falatozást, andalogva, padon ücsörögve beszélgetni olyan dolgokról, amelyekre hétköznap ritkábban jut idő. Kató néniék ráadásul különlegességekkel is készülnek a szerelmesek ünnepére: a Valentin-kürtős tölcsérrel és a páros díszdobozos kürtős dobozzal.

cím: Budapest, Október 6. utca 6.

 

 

Stelázsi

 

 

Az összetartozás idilljét élvezhetjük a Stelázsiban, ahol a romantika és a felfokozott érzelmek mellett az otthon melegségének varázsát is átélhetjük kényelmes, kedves éttermi környezetbenA Házasság Világnapja és Valentin-nap alkalmából elkészített ünnepi menüt február 9-e és 18-a között kínálja az étterem, így nem csak egyetlen napon szökhetünk el randevúzni a szürke mókuskerékből. A stabilitás biztonsága, a derűs boldogság köszön vissza a fogásokból is, amelyek a hosszú évek után velejárói és alapjai egy csodálatos szerelemnek.

cím: Nagyszombat utca 3., Budapest

komment
süti beállítások módosítása