A pizzamánia új otthona a Szent István körúton és a belvárosban A pizza a világ egyik legkedveltebb étele, és a budapesti Forni di Napoli étterem remek példa arra, miért is hódít meg milliókat. A Szent István körúti étterem régóta a helyiek és a turisták kedvence, köszönhetően az autentikus nápolyi pizzáknak, amelyek eredetvédett olasz alapanyagokból, kézzel készített, levegős tésztával és fantasztikus feltétekkel készülnek.
A Forni di Napoli története a Szent István körúton kezdődött, ahol a nápolyi pizza szerelmesei már a nyitás óta sorra látogatják az éttermet. A vendégtér barátságos, a vendégek szinte egymásnak adják a kilincset, hogy megkóstolják Damu László pizzamester kreációit. Az étterem központi eleme a vegyes tüzelésű Morello Forni kemence, amely óránként akár 90-100 pizzát is képes készíteni. Laci több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik, és számos szakmai mérföldkövet tudhat maga mögött. 2023 nyarán a Forni di Napoli második éttermét is megnyitotta az Október 6. utca 19. szám alatt, amely a nyitás óta nagy népszerűségnek örvend. Az új étteremben a megszokott minőség és Forni kínálat várja a vendégeket. A körúti étterem októbertől több mint kétszeresére bővül, az új részleg középpontjában a házi készítésű tészták állnak, amelyeket modern Morello gépek garantálnak. A tésztafélék között a házilag fejlesztett és klasszikus variációk egyaránt megtalálhatóak lesznek. A Forni di Napoli nemcsak a helyi vendégeket hódította meg, hanem nemzetközi sikereket is elért.
Damu László a pármai pizza-világbajnokságon a 7. helyet szerezte meg a világ 36 nemzetének és 700 indulójának mezőnyében. Az étterem csapata elkötelezett a minőség iránt, a pizzatészták 48 órás kelesztés után, saját fejlesztésű recept alapján készülnek, ami garantálja az egyedülálló ízvilágot és könnyedséget. A San Marzano paradicsom, ricotta, pesto, kiváló minőségű mozzarella, pármai sonka, prosciutto cotto és pecorino mind az alapanyagok között szerepelnek. Az étterem figyelemmel követi a nápolyi trendeket, amelyeket azonnal be is vezet. Mindkét helyszínen széles választék várja a vendégeket, gluténmentes és vegán opciók is elérhetőek lesznek, például saját készítésű gluténmentes pizzatészta. Az édesszájúak sem maradnak csalódottak, hiszen a házi készítésű cannoli, tiramisù és pisztáciás tiramisù különleges desszertélményt kínálnak.
Az éttermek népszerűségét a Google Értékelések is bizonyítják: a Szent István körúti helyszín több mint 3000 értékelés alapján 4.7-es, az Október 6. utcai helyszín több mint 2000 értékelésnél 4.9-es átlagot ért el. A folyamatos fejlesztések, barátságos vendéglátás és kifogástalan minőség garantálja, hogy a Forni di Napoli hosszú távon a főváros egyik kedvenc étterme maradjon. Látogass el a Forni di Napoli valamelyik helyszínére, és tapasztald meg a pizza új dimenzióját, ahol az autentikus ízek, a szenvedély és a kiváló minőség találkoznak!
cím: Budapest, Október 6. u. 19, 1051