Egyszerűen csak SuWu

2018. március 07. 11:28 - GastroGuide

 img_8657.JPG

Egy induló üzlet a belváros legbelsejében mindig érdekes lehet, ami a Haris köz 5. szám alatt található. Már csak azért is, mert a környék telis-tele van különféle gasztrohelyekkel, köztük olyanokkal is, amik magasra tették a lécet. Úgy néz ki, a SuWu helytáll ennek a kihívásnak: az enteriőr, a képviselt gasztronómia, és a minőség mind ezt sugallja. A porta óriási üvegtábláin át szemlélve már biztosak lehetünk abban, hogy itt érdekes élményekben lehet részünk. Ha pedig belépünk, egyáltalán nincs kétségünk afelől, hogy mit is tesznek az asztalra. A modern design, és a speciality kávézókra jellemző egyszerű, szinte már klasszikussá vált skandináv letisztultság, és a fa használata otthonos melegséget áraszt. A fém elemek ötvözése az itt-ott felbukkanó zöldellő növények kellemes kontrasztjának természetközeliségével pedig nyugalmas, megérkező légkörrel emeli a hely rezgését. Figyeltek az érdekes designelemekre, mint például az egyik sarokban megbúvó, egészen Sanghajból érkező mobil pörkölő berendezésre, mellyel később látványpörkölést is fognak végezni; vagy a tálalásnál felbukkanó kerek eszközökre, melyek a teljességet és kiegyensúlyozottság érzéstét adják.

img_8659.JPG
A tulajdonos egy kínai úriember, aki a helyet régebben is tulajdonolta, amikor mint cipőbolt funkcionált. Most egy teljesen más dologba vágta bele a fejszéjét: a SuWu, mint fantázianév pattant ki a fejéből, és a hozzá amúgy is közel álló gasztronómia megvalósítását tűzte ki célul. A hely megálmodásánál két dolgot szeretett volna megvalósítani: minőségi kávézást, ezen belül is a speciality vonalat; illetve a tradicionális teázást elegyíteni egy hívogató eleganciával. Szerintünk sikerült, hiszen a kínai teák, és Nezvál Máté 42-es pörkölője ad alapot hozzá.
Természetesen kínai teákat találunk náluk, melyek egyenesen az őshazából érkeznek, és személyesen a tulajdonos válogatja ki. A teákat nem áztatják, hanem az átfolyásos technológiával készítik, ami a tradicionális teázás ismérve. Az első forrázatot leöntik, és utána kerül bele a filterbe, és kíméletes átfolyó víznél extraktálják, és csak a legvégén teszik a „batyut” ázni. Zöld- és fekete teákat, illetve godzsi teákat kóstolhatunk náluk. Ezek igazi különlegességek, nagyon kellemes virágos illattal, de megízlelhetjük a tiszafavirággal kevert zöld teákat is. Nemrégiben rendeltek meg például fekete godzsi bogyót, mely még a termőterületén is ritkaságnak számít. Különlegesség még a nálunk nem annyira elterjedt cascara, (a kávé gyümölcsének leszárított gyümölcshúsa), amiből ugyancsak tea készül, ami igazi csemege. Az teljesen egyértelmű, hogy a teázás kedvelőire élmény vár náluk!

img_8663.JPG
A kávék tekintetében a 42-es pörkölő nem kérdéses, hogy jó választás volt, hiszen mint sokan tudják, Nezvál Máté nem adja mindenhova a termékeit, ha meg mégis, akkor komolyan odateszi magát. Szakmai oktatások és a folyamatos ellenőrzés, plusz a magas minőségű pörkölések nyilvánvalóvá teszik a kiváló minőséget. Ennek bizonyossága még a mosolygós baristák mögött szembetűnő La Marzocco kávégép, mely mint tudjuk, a kitűnő minőség jelképe a szakmában. Mindig kétfajta kávé van az őrlőkben: a saját blend-jük, és egy szezonálisan változó single origin. Újat hoznak a budapesti palettára azzal is, hogy náluk házi szójatejet próbálhatunk több ízben, amit ha valaki ott jár, feltétlenül próbálja ki. Ha valaki nem ivott még chai latte-t, hát náluk azt is megteheti! Abban biztosak lehetünk, mindig fognak pozitív meglepetéseket okozni.

img_8661.JPG
Azon kívül, hogy teák és kávék, úgy az ételek tekintetében is találhatunk meglepetéseket. A palacsinta szendvics például megint csak a tulajdonos ötlete, ami tulajdonképpen a kínai palacsinta. Vastagabbra sütik, sok tejjel készül, és ebbe tekerik bele a különféle összetevőket. A minőség itt is egyértelmű, hiszen Serrano sonkát, kézműves sajtokat és friss zöldséget tesznek bele.
A kínálat még nem a teljes képet mutatja, mivel nemrégiben indultak, és rengeteg megvalósítandó tervük van. A SuWu remek lokációja, és a szerintünk jól eltalált koncepció kétségtelenül nyerő párosítás!

Fotók: SuWu

Még több gasztrohír: GastroGuide 

komment
Címkék: Gastrospots
süti beállítások módosítása