Top őszi helyek Budapesten

2020. november 02. 16:24 - GastroGuide

Hová érdemes ellátogatnunk, ha igazán friss és egyedi gasztronómiai élményekre vágyunk? A Gastro Guide összeszedett 16 éttermet, ami nem csak az ételek ízvilágával okoz kiemelkedő élményt, hanem igazán modern, szexi és felpezsdítő hangulatot is hordoz.

 

 

Hot Stone

6a57fcff-e32b-4b67-a6ca-2894665e14a3.jpeg 

A Bazilika melletti Hot Stone legfőbb specialitása nem más, mint a forró kövön sült steak, méghozzá mindenféle elképzelhető változatban: csirkemell filéből épp úgy készülhet, mint magalica karajból, magyar bélszínből,szürke marhából vagy báránybélszínből. De a lávakövön nem csak a húsfélék sülnek ropogósra, hanem a halak is, így például a tigris garnéla. És hogy ki a séf, aki ezt a folyamatot felügyeli? Nem más, mint te! Rendelés után ugyanis egy kerámiatányéron kapod meg a 400 fokra hevített lávakövet, így saját kezűleg sütheted meg az általad kiválasztott húst. Azt is magad döntheted el, mennyire sütöd át, így a blue-tól egészen a well done-ig választhatsz: míg az előbbi esetben a hús belül véres marad, az utóbbinál teljesen szürkére sül. Természetesen a köretek tárháza is sokszínű a coleslaw-tól a cheddar sajttal töltött jalapeno paprikáig.

Hot Stone címe: Október 6. utca 7.

 

Trattoria Toscana

b5bf7f90-6c78-4b5b-8499-da4d188f3be4.jpeg

Ez a nagy múltú, autentikus olasz étterem idén ünnepli a fennállásának 20. évfordulóját. Nem csoda, hogy a két évtized alatt a város egyik legnívósabb pizzériájaként vonult be a köztudatba, és ennek megfelelően nagy törzsközönséggel is büszkélkedhet. A Belgrád rakparti étterem mindenben az olasz vendéglők hangulatát idézi, a fagerendás tetőszerkezettől a téglakemencéig. Itt készülnek a hamisítatlan toszkán pizzák, amik mellé 120 féle olasz és magyar bor közül választhatunk.

Trattoria Toscana címe: 1056 Budapest, Belgrád rakpart 13.

 

Riso Ristorante & Terrace

 
e63826c7-0d6d-4fe5-8333-4d9011b5f753.jpeg

A Riso étterem már lokációjában is verhetetlen, hiszen a Bécsi kapu tövében, a Budai Vár közvetlen közelében kap helyet a festői zöld lombok alatt. Ebben az elegáns és megnyugtató környezetben kóstolhatjuk meg az étterem újraértelmezett, gourmet pizzáit és olasz klasszikusait egyaránt, mindezt minőségi magyar-olasz borok és élőzene kíséretében. A mozgalmas, mediterrán dekoráció a belső térnek is modern hangulatot kölcsönöz, így az őszi napokon is garantált a sokszínű élmény.

Riso Ristorante & Terrace címe1012 Budapest, Lovas út 41.

 

Szimply

szimply-restaurant-budapest-breakfast-14.jpg

Mi hangozhat ígéretesebben, mint az egész napos brunch? A Röser udvarban épp ezt kínálja a pici, de annál hangulatosabb Szimply. Reggeltől estig válogathatunk az olyan ínyencségek közt, mint a sült fokhagymás avokádóhummusz kovászos kenyéren, a gorgonzolás sós pite bébirépával és buggyantott körtével, vagy açaí bowl. Mindez már ránézésre is szín –és ízkavalkád, pedig még el se jutottunk a duplacsokis brownie matcha-hoz, vagy a „lebegő sziget” madártejhez pisztáciával.

Szimply címe: 1052 Budapest, Károly krt. 22.

 

 

Montenegro Gurman

d0e79525-133b-4ab0-ad3d-37ead3ff7864.jpeg 

Kevés eredetibb helyet találunk a fővárosban, mint a tradicionális szerb és montenegrói ételeket kínáló Montenegro Gurman, ahol színvonalas kivitelezésben ismerkedhetünk meg a balkán ínyencségekkel. A Hercegprímás utcában, a belváros szívében kínál bükkfaszénen grillezett húsokat, köztük olyan különlegességeket, mint a pljeskavica borjúpogácsából házi lepénnyel, vagy épp a sertés razsnyics, azaz grillezett sertéshús-falatok lila hagymával és kápia paprikával. A húsimádók odáig lesznek az egyedi fűszerezésű kolbászokért és a vesalicáért, azaz sertéskarajért is. Az élményt bőséges borválaszték és a csupa üveg, elegáns, letisztult kialakítású étterem teszi teljessé.

Montenegro Gurman címe: .Hercegprímás u. 2.

 

Little Budapest

292638f1-dd1d-4b4d-bad3-8df19d02300b.jpeg 

A Madoff bár az idén átalakult és némileg profilt váltott. Ami azonban változatlan: a minőség, a világszínvonalú konyha és kiszolgálás, ahogy az elképesztően gazdag italválaszték is. A Little Budapest bárja mellett a trendi bőrszékekben ülve, vagy épp az egyedi kialakítású, emeleti privát helyiségben egy igazán nyugat-európai nívójú, modern bisztróban érezhetjük magunkat, ahol megdöbbentően visszafogott árakon, kreatívan újragondolt tálalásban kóstolhatunk magyar és francia ételeket.

Little Budapest címeHercegprímás u.11.

 

Horizont

horizont-cafe-budapest-11.jpg

Kevés stílusosabb helyszínt tudnánk elképzelni a bruncholáshoz, mint egy kávézóvá alakított art deco mozit. A Horizont erről a kör alakú belső térről kapta a nevét, ami minden oldalról kilátást biztosít az Erzsébet körútra és környékére. A menü itt az évszakokhoz igazodik, így egy évben legalább négy alkalommal érdemes ide ellátogatni! Most többek közt a hideg zabkása  és chai tea-habos belga csokis goffri van soron, de a lazacos-avokádókrémes sós palacsinta is ígéretes választás.

Horizont címe1073. Budapest, Erzsébet krt. 13.

 

Pizzi Budapest

1604407591512_pizzi_cikk.jpeg

Ez a Szondi utcai kis pizzázó a tökéletes választás, ha beugranál egy szelet friss, ropogós kifogástalan pizzáért. Ha úgy tartja kedved, rendelhetsz egész pizzát is. Ha pedig éppen kreatívabbnak érzed magad, összerakhatod a saját pizzádat: a pizzaszósz és a sajt mellett 5 külön feltétet, a klasszikus helyett pedig teljes kiőrlésű tésztát is választhatsz hozzá. A Pizzi házhozszállítást is vállal, ám ha személyesen térsz be hozzájuk, akár a tésztagyúrástól kezdve nézheted, ahogy a rendelésed elkészül.

Pizzi címe: 1062 Budapest, Szondi utca 19.

 

Brunch Bistro

62170522-3f4c-4bd5-a2ee-457fd5f29de1.jpeg

Ez a hely már nevében képviseli, hogy specialitása a brunch: a korán ébredők reggel 8-tól nekieshetnek, de egészen délután 3-ig elérhető. Frissen sült pékáruk,frissen facsart narancslé, tojásételek, gyümölcslevek és smoothie-k várják a betérőket. Az egészségtudatosak választhatnak granolát, zabkását, chia magot is. A kézműves kávét minden héten egy helyi pörkölőből szerzik be, a Bazilikára nyíló óriási terasznál pedig nincs is hangulatosabb hely, hogy méltóképp fogyasszuk el.

Brunch Bistro címe: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinkszky út 19/b. / és  Fővám tér 2-3.

 

Porcellino Grasso

d53a84b3-e733-4d02-9ae1-6cf559a3bea1.jpeg 

Ezt a zöldövezeti, rózsadombi éttermet nem csak az autentikus olasz konyha kedvelői fogják a szívükbe zárni, hanem azok is, akik egy fine dining étkezde fehér galléros merevsége nélkül szeretnék élvezni a minőségi ételeket, akár családjuk és házi kedvenceik társaságában. A Porcellino Grasso laza, fiatalos szellemiséget hordoz, ezért a rózsadombiak közkedvelt találkozási pontja, de távolabbról is sokan látogatnak hozzájuk. Az oldott hangulatot nem csupán toszkán és szicíliai, de Itália számos vidékét megelevenítő fogások teszik teljessé, ahogy a 110 tételes borkínálat is.

Porcellino Grasso címeAdy Endre u. 19.

 

BarSteak a MészárSteak-ben

d6446f70-e8d1-4039-90a2-cd836f79323d.jpeg

Van egy hely a városban. Egészen pontosan egy steak étterem. Egy hely, ahová, ha egyszer bemész, legközelebb is vissza szeretnél térni, mert azon felül, hogy vendég vagy, egy kicsit a család részévé is válsz. Egy étterem, ahol nem csak ínyencségeket kóstolhatsz, hanem egy élménnyel is távozol, és ahol megtapasztalhatod, hogy manapság már nem luxus steaket enni. És ez a hely most megnyitotta kistestvérét – a BarSteak Cocktail Bart. A kihagyhatatlan klasszikus, század eleji koktélok mellett pár teljesen új, csakis magyar alapanyagokra épülő "hungarikummal” és a barmanager - Tarjányi Zsolt -  által kreált, saját signature italaival várja vendégeit a BarSteak a Károlyi utca 11-ben.

BárSteak címe:  Károlyi utca 11.

 

Platz 

platz_1.jpg

 A Bazilika közvetlen közelében vár minket a tízéves múltú és töretlenül népszerű Budapest Platz. Különösen ajánljuk baráti összejövetelekhez, hiszen a minőségi belga és hazai sörök, koktélok és borok megalapozzák a felhőtlen együttlétet, ahogyan a heti kétszer (pénteken és szombaton) fellépő rezidens DJ által teremtett zenei atmoszféra is. Folyamatosan kínálnak heti menüt, rajta olyan finom ételekkel, mint ottjártunkkor a tejszínes zellerkrémleves vagy a tiroli almás rétes. Ezeket vétek lenne kihagyni! Ha ez nem lenne elég, a hely enteriőrje is ellenállhatatlanul egyedi: a falon megtekinthetünk például egy 90 színes szódásüvegből álló összeállítást az ország minden tájáról, de találkozhatunk barokk tükrökkel, rézmozsarakkal, vaskályhákkal, rádiókkal és régi mérlegekkel is. Az összhatás így egyszerre vintage és indusztriál, kimeríthetetlen fotótémát szolgáltatva az Instagram használóinak. Mindazoknak, akik otthon is szeretnék megtapasztalni a Platz életérzést, javasoljuk a NetPincéren keresztül leadott rendelést.

Platz Budapest címe: Szent István tér 4-5. 

 

 

Sport Bistro BVSC

bf9a08bf-db28-410b-ad18-04ba39668896.jpeg

A zuglói Sport Bisztró nevéből is kitalálhatjuk, hogy a közös meccsnézések kedvelt és színvonalas helyszíne, de Zugló közkedvelt étterme ennél sokkal több izgalmat rejt. A friss házi tészták, magyaros fogások, halételek, és az eredeti olasz alapanyagokból készült kovászos pizzák mellett smoker különlegességekkel is találkozhatunk az állandó étlapon. Saját smokerrel füstölnek a konyhán, ahol több hónapig kísérleteztek különböző fa típusokkal, hogy a tökéletes füstölt falatokat tehessék a vendégek elé. Bíró Péter séf havonta változó 'Chef Ajánlata' pedig mindig egy kulináris feltöltődés - akár hazai, akár nemzetközi különlegességekkel kápráztatja el a Sport Bisztró vendégeit.
A Sport Bisztró laza és fesztelen hangulata nem csak a mindennapokat aranyozza be, de családi, baráti vagy céges összejövetelekre is várja vendégeit magyaros és nemzetközi bisztrókonyhájával a szezonalitás jegyében. A Sport Bisztró terasz, bisztró, különterem és klub részekre tagolható, így kiváló helyszíne állófogadásoknak, büfé ebédeknek, ültetett vacsoráknak bel- és kültéren, egybe nyitva vagy részekre tagolva egyaránt. Nagy előny napjainkban, ha van parkolási lehetőség Budapesten, szerencsére ez a Sport Bisztróban nem okoz problémát, mert az étterem vendégei ingyen parkolhatnak a BVSC melletti privát parkolóban. 

Sport Bisztró címe: 1142 Budapest, Szőnyi út 2.

 

Planet Sushi Allee

 2311f926-60ab-418a-889a-22c0961b9217.jpeg

Ki ne imádná a sushit? Mindannyiunk kedvenc falatkája számtalan kombinációban, gyümölcsökkel, salátákkal kerül terítékre a Planet Sushi-ban, de nem szabad elfeledkeznünk a többi japán ételről sem, ami az ízek eddig ismeretlen világába kalauzolhat el minket. Kiadós ebéd például a ramen spicy tonkatsu, azaz ramen leves yakisoba tésztával és pácolt sertésszűzzel. A saláták összetevői közt is olyan egzotikumokra bukkanhatunk, mint a wakame alga, a pácolt chukka vagy a teriyaki lazac. A laktató tészta -és rizsételek közt malájtésztát épp úgy találunk, mint mézes-chilis rizstésztát, vagy a nálunk is egyre népszerűbb, klasszikus pad thai-t. De vajon kóstoltunk már sushit édesség formájában? Itt tejszínes, kókuszpelyhes változatban is kipróbálhatjuk!

Planet Sushi címe1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 8-10.

 

TGI Fridays Oktogon

 1c703b2e-c5f8-41a9-bab5-f09dbac0f760.jpeg

Fehér-piros csíkok, hamisítatlan amerikai diner hangulat, elképesztő méretű burgerek és kiváló steakek - ezek juthatnak elsőnek eszünkbe a TGI Fridays éttermekről, amelyek már sok éve a magyarok szívét is meghódították. Vacsora után a legjobb koktélok széles palettájáról válogathatunk, de arra is van lehetőség, hogy az ételünkhöz leginkább passzoló italkölteményt válasszák ki a számunkra. Akárcsak a Strawberry Lynchburg Lemonade koktélban az eperpüré mellett, a Fridays signature szószában is megtaláljuk a Jack Daniels whisky-t, ami különleges aromát kölcsönöz a halaknak és steakeknek is. Ha hiányzik Amerika a koronavírus idején, elég az Oktogonig mennünk érte!

TGI Fridays címe1067 Budapest, Oktogon tér 3.

 

KicsiZso reggeliző és kávézó

92b9ebec-a2df-4bc4-9517-54834eda5c01.jpeg

 

Aki egy bőséges és hangulatos reggelire vágyik a Margit híd környékén, annak bátran ajánlhatjuk KicsiZso konyháját. Találunk itt például gazdagon megpakolt bundás bagelt tejföllel, sonkával és sajttal, de ígéretes választás a kacsamájas bundás kalács, vagy épp a pulled pork bagel is. A minden nap változó, levest és főételt is tartalmazó ebédmenühöz szuper áron juthatunk hozzá, de érdemes a heti kínálatot is végigböngészni, mert olyan gyöngyszemekre akadhatunk benne, mint például a fenyőmagos, fügés, szarvaskolbászos rántottás szendvics. A reggelit megkoronázhatja egy csésze egyedi pörkölésű Bagira kávé épp úgy, mint a saját készítésű süteményeik egyike.

KicsiZso címe Frankel Leó 11

komment
Címkék: guides
süti beállítások módosítása