Top 15+1 pesti étterem

2021. október 15. 22:23 - GastroGuide

Alábbi válogatásban a legjobb pesti éttermeket és bisztrókat szedtük össze, melyek között találsz sportrajongóknak dedikált helyet és autentikus olasz finomságairól híres éttermet is.

 

 

Platz Budapest

 

73e0e5ff-6292-473d-ac83-71d85c772bbf.jpeg

 

A Budapest Platz már tíz éve egyik kedvenc helyünk a belvárosban, amit egyrészt annak köszönhet, hogy a Bazilika szomszédságában helyezkedik el, ezért teraszáról csodás panoráma nyílik a környező épületekre és a mindig nyüzsgő, élettel teli Szent István térre. Népszerűségét annak is köszönheti, hogy a lokáció nyújtotta vizuális élvezeteken túl kifogástalan ételek és italok társaságában élvezhetjük itt a lemenő nap sugarait. A Platz sikere a megújulásban rejlik. Szezonálisan frissülő étlapján az ízletes levesektől a szó legnemesebb értelmében vett egyszerűbb és különlegesebb főételeken át egészen az ellenállhatatlan desszertekig mindent megtalálunk. Nem meglepő, hogy ételeik mellett remek bor- és sörkínálata miatt is közel áll szívünkhöz a Platz, és természetesen nem szabad elmennünk a szakértő kiszolgálás mellett sem. Nem fogunk csalódni, ha a profikra bízzuk magunkat és hagyjuk, hogy a szokásos kedvencünk helyett például a hely egyik finom, nemzetközi trendekhez illeszkedő koktélját kóstoljuk meg.

Platz Budapest címe: 1051 Budapest, Szent István tér 4-5.

 

 

LR Italian / új hely /

 

db6e24eb-3456-47fc-8783-61c019b53fbe.jpeg

 

Egy hely, ahol a szemedet is legeltetheted a vibrálóan színpompás és ínycsiklandozó tányérokon. A kézzelfogható luxust hozza el a belváros szívébe az LR Italian, minőségi és különleges alapanyagokból, mégis autentikus olasz ételekkel. A pizza-spagetti-tiramisu itáliai szentháromságon jócskán túlmutat a kínálat, inkább egy tengerparti étteremben érezhetjük magunkat. Friss és könnyű tengeri ételek, halak, melyeket az egészséges életmódotkövetők is bátran választhatják. Csábító tészták, krémes és gyümölcsös desszertek, sajtok és saláták, no meg persze paradicsom minden mennyiségben és változatban. Kérhetjük levesként, köretként vagy szószként egy mennyei tagliatelle-re vagy pennére is. A könnyed, nyaralást idéző dolce vita életérzést az italok is tükrözik: az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő gin-tonik mellett frissítő koktélokkal kényeztethetjük magunkat. Varázslatos íze, illatok, autentikus hangulat, csipetnyi luxus és elegancia. Ez az LR Italian.

L R Italian címe:1051 Budapest, Wekerle Sándor utca 5. 

 

 

Felisa Tapas Bar / új hely /

 

ec9db11a-0d40-4b23-8e02-4fb2df5daada.jpeg

 

Bizonyára nem vagyunk egyedül, akikkel előfordult már, hogy egy csábító étlap minden fogását szívesen megkóstoltuk volna. Jó hírünk van: a Felisa Tapas Barban megannyi lehengerlő spanyol fogásból csipegethetünk, anélkül, hogy választanunk kellene. Mi sem példázza jobban a hely vonzerejét, mint hogy a történelmi jelentőségű, első alkalommal megrendezett PDC European Tour Hungarian Darts Trophy versenyzői itt vacsoráztak. A kétféle krémes leves mellett falatozhatunk hideget is: kolbászok, sonkák, sajtok, olívabogyók kacsintanak ránk a kínálatból. Tengeri ételek, fajsúlyosabb húsok, friss zöldségek, fűszeres mártogatósok és természetesen az elmaradhatatlan paella vár ránk a tapas csomagokban és a főételekben egyaránt. Kihagyhatatlan a churros és a Felisa házilag készített sangríája. Mediterrán életérzés-falatkák várnak a vendégekre, némi magyar gasztronómiai ízelítővel kiegészítve, hogy a külföldi turisták a hazai ízeket is megismerhessék.

Felisa Tapas Bar címe:1051 Budapest, Zrínyi utca 16.

 

 

Mylow Bistro / új hely /

 

b2cba873-7325-47b6-ae30-199c3b5c9efc.jpeg

 

Az Október 6. utcában található Mylow Bistro tulajdonosát a kutyusa ihlette, nem csoda, ha a berendezés némely elemén is visszaköszön a kutyamotívum. Azonkívül, hogy egy remek hangulatú, kutyabarát helyről van szó,  azt érdemes még tudnod a Mylowról, hogy többféle hetimenüjük is van: az egyik kettő- a másik három fogásos, de amit a napi menüjüktől függetlenül ajánlunk, az a friss hozzávalókból készült hamburgerjük. Akkor is jó választás a Mylow Bistro, ha egy jó borra vagy koktélra szomjazol, sőt, a baráti iszogatásokhoz el sem tudnánk képzelni megfelelőbb környezetet.

Mylow Bistro címe:1051 Budapest, Október 6. utca 15.

 

 

Meatology 

 

1f463cee-6123-4c1b-a3af-892ddeffb74e.jpeg

 

"A franchise terjeszkedésre készülő Meatology a 2020 márciusi zárá-sokk és annak hatásai után harmadjára nyitott újra a Bazilikánál. A zászlóshajója a Haris közben ugyan elúszott, de a balatoni élmények Földváron és a kifli.hu-val közösen megálmodott kiskereskedelmi dobozok teljesen átstrukturálták a cég működését. A Covid hozta tapasztalataikból tanulva az eredetinél is sokkal ütőképesebb üzleti modellel álltak elő. A magas szintű feldolgozottság mellett óriási hangsúlyt fektetnek a beszállított alapanyagokra. Elmondásuk szerint a munkaerőhiány mellett ez lesz az elkövetkezendő időszakban az iparág legnagyobb problémája. A Meatologyban reggeltől estig megtalálunk mindent mi szem-szájnak ingere. Kövér Zoli bácsi Debrecenijétől az érlelt Angus Burgereken, fél kacsán, csülkön, libacombon, malac pofa Brassóin keresztül a steakkel bezárólag. Foglalni mindenképpen kell hozzájuk, mert nagy népszerűséget élveznek! Egyik kedvenc helyünk is egyben! 

Meatology címe: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky utca 15.

 

 

N28 Wine and Kitchen

 

37f1dd0d-013a-43ba-af02-fca0e159b971.jpeg

 

Neked melyik a kedvenc borod? Egy fajtához ragaszkodsz, vagy szeretsz új borászatokat felfedezni? A Nagymező utcában található N28 Wine and Kitcheben minden hangulatodhoz tudnak társítani egy tökéletesen passzoló bort. De az N28-ban nemcsak a bort kezelik mesterfokon, hanem a pezsgőt is. És bár természetesen étlappal is rendelkezik az étterem, az N28-nál az a különleges felállás van, hogy ők nem az ételeikhez keresték meg a borokat, hanem épp fordítva, ők a borokból indultak ki, és az italhoz passzoló ízvilágú fogásokat alkottak. Az N28 Wine and Kitchen egy jóhangulatú családi vállalkozás, ahol érződik, hogy szívvel-lélekkel dolgoznak azon, hogy a vendégeknek maximális kiszolgálást nyújtsanak. 

N28 Wine & Kitchen címe: 1065 Budapest, Nagymező utca 28.

 

 

Caviar and Bull

 3bf5d295-b003-47fd-b9be-0af00549eb40.jpeg

 

A Caviar and Bullról már akkor tudni, hogy egy igazán különleges, exkluzív hely, amikor belépünk az étterembe. A Corinthia Hotel Budapest szomszédságában lévő hely megálmodója Marvin Gauci, aki arra a feladatra vállalkozott, hogy Málta utánozhatatlan gasztronómiáját Budapestre csempéssze.  Az évek során Hegedűs Tamás, az étterem igazgatója, Tivadar György executive séffel karöltve az eredeti koncepciót kissé átformálva jutott el a mai kínálatig, amit úgy jellemeznek: "Nemzetközi konyha, helyi érintésekkel."  A Caviar and Bullban megtapasztalhatjuk az igazi luxus életérzést. Például akkor, amikor belekóstolunk a királyrák, édeskömény, lime és yuzu ízharmóniájára, egész biztosan valami olyat tapasztalunk, amit aligha felejtünk el. A mediterrán finomságok mellett, jól ismert hazai fogásokkal is találkozhatunk az étterem étlapján, mint például a lassan készült mangalica fekete rizzsel. A jó értelemben vett sokkoló hatás itt sem marad el.

Caviar & Bull címe: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.

 

 

Párisi Passage Café & Brasserie

 

0b12a31d-6342-4e88-9a3d-9b4c0d695009.jpeg

 

Budapest ikonikus épülete 2019-ben nyitotta meg kapuit luxusszállodaként. A főváros ékkövét négy és fél éven keresztül restaurálták, és olyan gyönyörű lett, hogy nem csak a turistáknak, hanem a helyieknek is kötelező megcsodálniuk. Az épület passzázsában helyet kapó étteremben – a Párisi Passage Café & Brasserie-ben – klasszikus magyar ételek és fantáziadús nemzetközi fogások társaságában élvezhetjük a lenyűgöző környezetet. A megújult Bisztró Ebéd ajánlatuk – ami minden nap 11:30 és 15:00 óra között érhető el – tökéletes egy üzleti vagy baráti találkozóra. Ha pedig este érkezünk a Ferenciek tere közelébe, akkor sem kell gondolkodnunk, hol lazuljunk a nap végén: fantasztikus koktélkínálattal várják a vendégeket, csütörtökönként pedig élő zongorajáték kíséri a finom ízeket és illatokat.

Parisi Udvar Hotel Budapest címe: 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 2-4.

 

 

Chili Dog amerikai étterem

 

b7c643ba-5d1d-4702-aad5-fe0a74389a9f.jpeg

 

Ugye egyetértesz velünk, ha azt mondjuk, a hamburgerből sosem elég? A 18. kerületi Chili Dog angus marhából készült hamburgereinél minden a kiváló minőségről és tökéletes ízkompozícióról szól. Na meg az alaposságról és gondos előkészületekről. A Chili Dog séfjei semmilyen tekintetben nem érik be kevesebbel a tökéletesnél, a brióstésztához hasonló bucijukat is ők maguk készítik és a szószokat is. A Chili Dog BBQ burgerei azért is igazán egyedülállóak, mert az angust minden nap maguk darárlják és sörben meg barnacukorban kandírozott baconjük íze annyira fenséges, hogy össze sem lehet hasonlítani semmi mással. Húsimádók figyelem: a húsokat nemcsak a szokásos, 220 grammos húspogácsával kérheted: itt húsok súlya 140/200/400/800gr

Chili Dog amerikai étterem címe: 1184 Budapest, Thököly u. 6. 

 

 

Christie’s Urban Bistro

 

3c52726a-289c-46cd-b4e0-8edc838e4627.jpeg

Ha hihetetlenül éhesen (vagy esetleg másnaposan) ébredsz, tudunk egy tuti helyet, ahol fantasztikusan finom, kiadós reggelivel csillapíthatod az étvágyat. A Christie's Urban Bistro reggeli kínálatában többféle omlett közül tudsz mazsolázni, de amit igazán ajánlunk, az a pastamijuk, aminek vegán változata is van. A húsmentesen élők nemcsak
ezt az ételt fogyaszthatják, több vegán étrendbe beilleszthető finomsággal is készült a Chrstie’s Urban Bistro. Külön plusz pont jár a Christie’s-nek azért, mert szinte mindent házilag készítenek. A bisztró reggel 8 és délután 4 között van nyitva.
Christie’s Urban Bistro címe:1077 Budapest, Király utca 53.
 

 

 

Flaska borbár

 

8cb39fc0-f4e6-4c2d-9ba6-1f723e027f63.jpeg

 

A 2019 elején nyitott Flaska Borbárt már a fárasztó napot lezáró esti vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez ajánljuk, vagy a hétvégi nagyebédekhez. A többnyire magyaros fogásokat kínáló borbár fő attrakciója nem az étel (bár ezen a téren sincs okuk panaszra), hanem természetesen a bor. Borlapjukon leginkább magyar borászok portékái találhatóak, melyek mind naturálisak, vagyis íz-, színfokozó- és adalékanyag-mentesek. A Flaska Borbárban rendszeresen vannak bor & jazz-napok, borvacsorák és bor tanfolyamok is, ami nemcsak a bor, hanem a zene szerelmeseinek is szól.

Flaska Borbár címe:1094 Budapest, Tompa utca 17/b.

 

 

Sport Bisztró

 

0e6bf7c7-300d-4337-96c9-fd3b1285bfd5.jpeg

 

A zuglói Sport Bisztró békeidőkben kiváló bisztró konyhájával, barátságos kiszolgálással, friss házi tésztákkal, magyaros ételekkel valamint havonta változó Chef Ajánlatával hívta fel magára a gasztronómia iránt fogékony közönség figyelmét. A hely egyből belopta magát a környéken lakók szívébe, hiszen divatos, modern és sportos hangulata energiával tölti fel a Szőnyi út vonzáskörzetét.  A Sport Bisztró laza és fesztelen hangulata nem csak a mindennapokat aranyozza be, de családi, baráti vagy céges összejövetelekre is várja vendégeit magyaros és nemzetközi bisztrókonyhájával a szezonalitás jegyében. A Sport Bisztró terasz, bisztró, különterem és klub részekre tagolható, így kiváló helyszíne állófogadásoknak, büfé ebédeknek, ültetett vacsoráknak bel- és kültéren, egybe nyitva vagy részekre tagolva egyaránt. Nagy előny napjainkban, ha van parkolási lehetőség Budapesten, szerencsére ez a Sport Bisztróban nem okoz problémát, mert az étterem vendégei ingyen parkolhatnak a BVSC melletti privát parkolóban. Technikai adottságokban sincs hiány, egyidőben játszódó sporteseményeket több csatornán egyszerre lehet síkképernyős televíziókon és projektoron nézni. Termenként külön hangtechnika áll rendelkezésre, így zenekar és DJ is emelheti kérés szerint a rendezvények fényét.

Sport Bisztró címe:1142 Budapest, Szőnyi út 2.

 

 

DNB Budapest

 

66a97833-f183-4ab6-aeea-88c23984035b.jpeg

 

Az ötödik kerületi DNB Budapest étlapját úgy lehetne leginkább összegezni, hogy minden, ami finom és
jó, szerepel az étlapon, a különleges húsételektől kezdve a halakon át a könnyebb fogásokig, salátákig. A szezonálisan megújuló étlapon túl az étteremnek van napi menüje, melynek létezik két- és háromfogásos változata is, előbbi 3300, utóbbi 4200 forint. Ha pedig hétvégén tévednél a Dunakorzóra, akkor is érdemes betérned a DNB-be, vasárnapi brunch-uk a korlátlan étel- és italfogyasztással a legjobb dolog, ami történhet veled a hét utolsó napján. Fenséges ízek, remek tálalás és páratlan kilátás a Dunára. Kinek kellhetne ennél több?

DNB Budapest címe:1052 Budapest, Duna Korzó

 

 

Vogue Boat Café & Restaurant

 

38178277-6635-4c7e-86a6-8c2d980d8d02.jpeg

 

Ha az étkezőkocsis vonatról nem is éppen a legjobb kulináris élvezetek jutnak az eszünkbe, a hajókon felszolgált ételekről egész biztosan áradozva fogsz beszélni, miután kipróbáltad a Vogue Boat Café & Restaurantot. A fényűzően, mégis barátságosan berendezett fedélzetről csodás kilátás nyílik a városra, de ami ennél is fontosabb, a hajón elköltött étkezéseknek olyan csodás hangulata van, amivel bármikor meglepheted szerelmed vagy családod. Természetesen az ételek tekintetében is luxuskiszolgálásban lesz részed a Vogue hajón, ami többek között annak is köszönhető, hogy egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező csapat munkálkodik azon, hogy az alapanyagokon túl
a tálalás utolsó apró részletiéig minden tökéletes legyen. Aktuális programajánlat: 2021.11.04.-én előzenés vacsoraest Bereczki Zoltánnal. Egy tipp, jegyeket már tudtok venni!

Vogue Boat Café & Restaurant címe:1137 Budapest, Carl Lutz rakpart XIII/19.

 

 

ÉS Bisztró

 

3ee03531-4ba4-4093-86b8-06254731f65c.jpeg

 

A belváros egyik legszebb utcájában, a Fashion Streeten található ÉS egy kötetlen hangulatú bisztró és steakhouse. Évente kétszer frissül az étlap, kéthetente cserélődik a szezonális táblás ajánlatuk. A magyar-bécsi tradicionális fogások, a frissen grillezett húsok és halak mellett izgalmas bor- és kézműves sörválaszték teszi teljessé a kínálatot. Mindez a sétálóutcában taláható teraszon is elfogyasztható, vasárnap kihagyhatatlan a családi ebédjük!

ÉS Bisztró címe: 1051 Budapest, Deák Ferenc utca 12.

 

 

+1 tipp

Zeya Restaurant

 

fbff8c1a-04bd-4a14-9dc5-6a30ba60bed4.jpeg

 

A megújult Zeya Restaurant méltó képviselője a Fine Dining irányvonalnak. A főváros szívébentalálható étterem nemzetközi étlapjának kifinomult fogásai közül mindenki megtalálja a saját ínyére valót,legyen az tengeri, steak, vagy magyar fogás. A  Zeya borkínálata is lenyűgöző, de spiritek, például ginek tekintetében is betárazott néhány igazán különleges fajtával. Bármilyen alkalomból is látogasson el az étterembe, maradandó élménnyel fog távozni ,akár az a’la carte akár a degusztációs menüt választja.

Zeya Restaurant címe:1051 Budapest, Sas utca 4.

 

komment
süti beállítások módosítása