Top 10 burger Budapestről és környékéről

2021. november 27. 11:31 - GastroGuide

Egy kettévágott buci, közte húspogácsával, zöldséggel, sajttal, különböző szószokkal. Körülbelül így néz ki egy hamburger. Ugye? Csakhogy a fenti egyenletet nagyon sokféleképpen lehet variálni, kezdve a húspogácsa méretétől (ami néha nem is húsból készül) az önteteken át egészen a zöldségekig. Tíz olyan burgerezőt gyűjtöttünk össze, ahol profi módon értenek hozzá, hogyan tegyék ezt a látszólag egyszerű ételt hihetetlenül finommá, elfogyasztását pedig csúcsgasztronómiai élménnyé.

 

TGI Friday’s

 

e5e01fa2-f410-479b-ad85-3e51603c442f.jpeg

 

TGI Fridays – egy étterem mely már több mint két évtizede az amerikai konyha szerelemeseinek egyiktörzshelye. Budapesten, ha az Oktogon téren vagy a WestEnd Bevásárlóközpontban jársz a piros-fehér csíkos éttermet lehetetlen eltéveszteni. A konyha hozza az elvárt kínálatok: előételek, steak és ribs fogások és hamburgerek széles választéka mind megtalálhatók az étlapon. Az étterem november második felében egy régi kedvenccel szeretne kedveskedni rajongóinak: az Italian Stackhouse Burger visszatér az étlapra! Olaszos hamburger ropogósra sült mozzarella rudakkal, provolone sajttal, szeletelt pepperonival, rukkolával, friss bazsalikommal, marinara szósszal meglocsolva, parmezán ropogóssal megkoronázva, ropogós hasábburgonyával és marinara szósszal tálalva. Ez a hamburger egy igazi ízbomba frissítő olaszszos alapanyagokkal és fűszerekkel. Akiknek meg egy ekkora hamburger se lenne elég, jó hírünk van! Az Italian Stackhouse Burger Ultimate méretben is választható extra hússal és hagymakarikákkal!

TGI Friday's címe: Budapest, Oktogon tér 3. 

 

 

Komló és Tehén

 

56a85cbc-b4a1-4d84-b2b5-7680325ebce1.jpeg 

Talán nem fogsz annyira meglepődni, ha eláruljuk, hogy a Komló és Tehénben a söröké és a marhahúsos hamburgereké a főszerep. Utóbbit azért is szeretjük annyira, mert házi készítésű, vajas  buci közé kerül a finom húspogácsa. A marhahús sem akármilyen: a hús és a marhafaggyú aránya 80-20%, mert a Komló és Tehénben vallják: így lesz a legfinomabb a burger, amiből többfélét is árulnak, kezdve az  eccerűtől” a dupla húsoson át egészen az igazán pikáns Csípős terrier burgerig. Az ételt kérheted menüként is, hiszen alapból jár hozzá a köret és a coleslaw sali!.

Komló és Tehén címe: 2040 Budaörs, Budapesti út 36.

 

 

Spíler Buda

 

7e4182ee-6cda-4031-a1c4-d041e29438d9.jpeg 

Ha Mick Jagger és Lana Del Rey szeretnének összefutni, azt a Spíler Budában tennék, olvasható az étterem honlapján, amiből már következtethetünk arra, hogy ez igazán sajátságos stílusú, eklektikus helyről van szó. Az étterem menüjén minden megtalálható, a levestől kezdve a desszertig, így semmi sem akadályoz meg benne, hogy egy fenséges, háromfogásos ebédet költs el itt. Ha ránk hallgatsz, az étkezésed fénypontjának a hamburgerüket választod, melyek közül van vegetáriánus (kecskesajtos) is, de a mi kedvencünk a BBQ-s burger, bacon jammel, sült hagymával, ropogós baconnel, sajtmártással és természetesen házi BBQ szósszal.

Spíler Buda címe: 1123 Budapest, Alkotás u. 53. 

 

 

Grøenk Deli

 cc641eba-0582-4910-a8a5-1821e281ce08.jpeg

 

Ha Velencénél jársz, mindenképpen keresd fel a  Grøenk Delit, ami azért is egy igazán különleges hely, mert nemcsak készételeket lehet megvásárolni és megkóstolni, hanem azokat a különleges, prémium minőségű alapanyagokra is szert tehetsz, melyekből az itt árusított ételek készültek. Igaz, hogy van itt rengeteg sajt és kézműves sör, a mi kedvencünk mégis csak a hamburger. A Delinél is van szimplább és XL-es opció is, a mi kedvencünk azonban a Groenk Burger, amiben a 200 gramm érlelt marhahúshoz gorgonzolát, spenótlevelet, házi paradicsomszószt és házi hagymalekvárt párosítanak. Egészen ellenállhatatlan!

Groenk Deli címe: 2481 Velence, Tábor utca 

 

 

ÉS Bisztró

 e89639c3-b77c-4874-896d-29b30b69ce0f.jpeg

 

A belváros szívében, a Vörösmarty téri  karácsonyi vásártól két percnyi sétára található ÉS Bisztró egy remek hely arra, hogy beülj a barátaiddal borozni, vagy ha éppen olyan alkalom van, megünnepelj valamit. Az ÉS mindenkor jó választás, akár valamilyen magyaros ételre éhezel, akár egy hamburgerbe harapnál bele. Háromfajta (klasszikus, BBQ, vegetáriánus) burgerjeik közül mindet végigkóstoltuk, és egyikben sem kellett csalatkoznunk. Ha az utolsó morzsa is elfogyott, ajánljuk, válasszatok valamit az ÉS előkelő borlapjáról is.

ÉS Bisztró címe: 1051 Budapest, Deák Ferenc utca 12.

 

 

Wolf Burger

 74b59676-7198-4e7c-9972-da7d442553cd.jpeg

 

A Szigethalmon található Wolf Burger a hely tulajáról, Farkas (alias wolf) Balázsról kapta a nevét, aki többéves konyhában töltött múltja után döntött úgy, hogy saját vállalkozásba kezd, és megalkotja a környék legmenőbb, legfinomabb ételeit árusító, újraértelmezett konténerét, a Wolf Burgert, ami Budapestről is elcsábítja a hamburgerre éhezőeket. A hamburgerhúst egy szigetszentmiklósi kézműves hentestől szerzik be, ott darálják le, de a Wolfban helybenfűszerezik és gyúrják. Négy húsos és egy vega hamburgerük van, a bucit pedig lehet gluténmentes vagy teljes kiőrlésű változatban kérni. Kiadós adag, masszív ízélmény.

Wolf Burger címe: 2315 Szigethalom, Dunasor utca 

 

 

Meatology

 81958464-dfa5-41bd-bd17-a9c1ee8f0c18.jpeg

 

A Bazilika szomszédságában található Meatology egy testvérpár, Tibi és Peti szorgos munkájának eredménye. A fivérek több éves, részben külföldi tapasztalat után nyitották meg éttermüket, ahol  minden a húsról szól, így természetesen a hamburgerük esetében is isteni finom húspogácsába haraphatunk (de azért van vegetáriánus, grillezett kecskesajtos opció is.) A legemberesebb hambugerük a helyről kapta a nevét: a Meatology burgerjükbe  18 dkg érlelt angushúst, 5 dkg rougié hízott kacsamájat, burger szószt, római salátát, lilahagymalekvárt, paradicsmot, provolone sajtot és bacont zsúfoltak bele. Fontos tudni, hogy ide nemcsak ebéd- vagy vacsoraidőben érdemes jönni: reggeli menüjük is van, tele sok-sok finom hússal.

Meatology Címe: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinkszky u. 15c

 

Chili Dog amerikai étterem

 

67f0d528-44c6-430f-9acc-3468e63bce5e.jpeg 

Több minden is eszünkbe juthat az amerikai gasztronómiáról, de ami biztos, hogy a hamburgerkészítéshez nagyon értenek, ahogy a Chili Dog is! A XVIII. kerületben található étterem specialitása a hamburger, amit minőségi hozzávalókból, helyben készítenek – bizony, még a bucit is! A húspogácsa ausztrál angus húsból készült, ami már önmagában is garancia arra, hogy csakis finom lehet, amibe beleharapunk. Főleg, hogy három méretben is készítik: 220, 440 illetve a nagyon éheseknek 660 grammos változatban is kérhetik. A BBQ burgerjükattól igazán különleges, hogy sörben és barnacukorban kandírozott bacont (Bacon Candy), valamint a házilag főzött Dr.Pepper-Cherry BBQ szószt használnak hozzá. Ennyire lelkes és hozzáértő csapatot ritkán látni, mint amilyennek a Chili Dog büszkélkedhet!

Chili Dog címe: 1184 Budapest, Thököly u. 6. 

 

 

Chili Bar & Food 

 

d4fa11f8-862a-4318-8809-a7fd618c62c1.jpeg 

A Chili Bar & Food Hada Imre által médiumra sült burgereinek is nehéz ellenállni, még szerencse, hogy nem akarunk ilyesmire biztatni. Itt a Retró Burger a nagy kedvencünk, ami angus marhahúsból készült és a házi burgerszósz koronázza meg az ízélményt. A burgerek mellett, amik steak burgonyával együtt érkeznek az asztalodhoz, quesadilla és különböző pasták is találhatók az étlapon, na meg jó pár féle sör, amit szintén érdemes végigkóstolni (még ha nem is egyszerre).

Chili bar címe: 1094 Budapest, Tompa utca 7.

 

 

Input Kitchen & Bar

 

243bdbb7-e544-4e2a-b7e3-71d76d3ef7f1.jpeg 

A Ráday utcai Input Kitchen & Bar egy vidám, bohém hely, ahol nincs válaszfal a konyha és a vendégek között: itt alaposan nyomon követheted, hogyan készülnek a finomságok. Annyit már most elárulunk: gondos és precíz munka jellemzi a bisztrót, ahol a hamburgerek mellett más ételeket is lehet választani, van a la carte étlapjuk és hetente változó, háromfogásos menüjük is. De visszatérve a hamburgerekre: mi itt a dupla Input burgerre szavazunk, ami a dupla húspogácsa miatt enyhén szólva is kiadós ebéd vagy vacsora. A hamburgereket káposztasalátával és fűszeres, sült burgonyával kínálják, melyek külön-külön is ízletesek, de a burgerrel együtt mennyei ízhatást adnak. Bár sörből és borból is jócskán akad náluk, a koktéllapjuk is szembeötlő, ezért ajánljuk, hogy az Inputban inkább egy koktéllal öblítsd le a burgered.  

Input Kitchen címe: 1092 Budapest, Ráday u. 30.

 

komment
Címkék: guides
süti beállítások módosítása