5+1street food hely, ahová tuti vissza fogsz térni

2023. július 24. 16:23 - GastroGuide

Ha valamikor igazán pörögnek a street food placcok, akkor az a nyár! Ilyenkor kevésbé szeretünk adózni az idő oltárán egy-egy gyönyörűen megálmodott tányér fölött, hiszen annyi minden vár ránk a szabadban és olyan hamar vége a szezonnak. Ennek apropóján összegyűjtöttünk pár igazán klassz street food helyet, ahol mindig hideg a sör/fröccs, zseniális a kaja és nem kell órákat várnod, ha inkább a vízben töltenéd az időt!

 

1 Pizza Me

 

d846ea7c-9a5c-42e9-8b52-446c45049087.jpeg

 

Válogatásunk alap tematikájából némileg kiesnek, de annyi fiatal életét mentették már meg a hajnali órákban, hogy szerintünk megérdemlik a jelenlétet. Szerintetek is, nem? Akkor jó! Első üzletik egyébként kerek 10 évvel ezelőtt nyitott meg, azóta pedig gyakorlatilag eggyé váltok a pezsgő budapesti éjszakával, ahova olyan észrevétlenül térsz be két hely között, mintha csak hazamennél. A kiszolgálás pedig aligha lehetne gyorsabb – és ugye tudjuk, hogy van, amikor minden perc számít. Ennél fogva csak idő kérdése volt, hogy gomba módjára szaporodó egységeik már túllépték a főváros határát, így már Siófokon, Szegeden,Miskolcon, Pécsett és Pozsonyban is örülhetnek nekik. A mindig vékony, ropogós szélű pizzákon éppen annyi feltét van, amennyi kell, nincs roskadásig pakolva, de ők inkább a minőségi alapanyagokban hisznek, semmint a nehéz szeletekben. Amiért szerintem külön plusz pontot érdemelnek, hogy még az éjszaka közepén is akad náluk teljes kiőrlésű vagy éppen vegán pizza, így senkinek nem kell lemondani a finom tűzoltásról.Állandó szereplői a rendezvényeknek is! 

Ha kíváncsi vagy, a következő buli alkalmával, hol találod a hozzád legközelebbe eső egységet, irány a www.pizzame.hu!

 

 

Kandalló – Csopak

 

51e91a85-8199-4878-961e-0312043f0cfa.jpeg

 

A 2010-es évek eleje-közepén berobbanó kézműves hamburger-bumm egyik első, legmegbízhatóbb szereplője volt a Kertész utcai Kandalló. Hatalmas szaftos burgerek pihe-puha buciban, izgalmas szószokkal és kreatív zöldségválasztékkal megspékelve. Mi sem bizonyítja a náluk tapasztalható konstans minőséget, minthogy azóta is stabilan tartják magukat a térképen, ha burgerről vagy sörről van szó. Két évvel ezelőtt ráadásul a tulajdonos srácok voltak olyan jófejek, hogy mindezt elvitték Csopakra is, ahonnan úgy hiányzott már egy korrekt hambis, mint… hát egy korrekt falat hambi. A helyi strandtól mindössze egy kőhajtásra leltek második otthonra, ahol jó és rossz idő esetén is várják a vendégeket. Míg a budapesti bázis inkább a felnőtteknek szól, itt gyereksarokkal várják a legkisebbeket, emellett pedig dartsnak és csocsónak is jutott hely. Ugyan itt némileg szűkített étlappal dolgoznak, a környékbeli helyekhez képest hatalmas előnyük, hogy míg azok este 9 körül bezárnak, náluk 11:30-ig jól érezheti magát az ember. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy kedden és szerdán zárva vannak, decserébe 10-12-féle kisüzemi dobozos és a 3-féle csapolt sör van, amivel a legtöbb magyar ember kiengesztelhető. Az itteni ételek elkészítéséhez igyekeznek a helyi termelők alapanyagait felhasználni a garantáltan friss végeredményért, szóval, ha a környéken jártok, ne habozzatok tesztelni, hogy ugyanolyan jók-e, mint Pesten!

Cím: 8229 Csopak, Gyöngyvirág utca 1.

 

 

Johnny’s Bistro

 

d3a7a923-073a-4fbb-966c-2e016bd28f35.jpeg

 

A JohhnyBistro egy családi vállalkozás, akik immár 4 helyen (Buda, Diósd, Veszprém, Siófok) várja a tex-mex konyha legelszántabb rajongóit. A brutális méretű hamburgerekről és elképesztő shake-jeiről ismert étterem most több fronton is újított. A mexikói vonal több fogással gazdagodott, melyekből muszáj kiemelnünk a tépett malachúsos enchiladát, hétvégente szuperszaftos steakekkel készülnek, valamint a shakek között is találhattok új versenyzőket. Amiben pedig tutira egyedülállóak az a hamburgertorta evőverseny, melyet először Budán tartottak a helyben fogyasztás népszerűsítésének okán, de olyan népszerű volt, hogy gyorsan 3 másik követte. Aki lemaradt volna ne búsúljon, mert nyár végén és ősszel új kihívásokkal várják a fanatikusokat, hamburger, sör és csípőscsirkeszárny fogyasztás céljából, így mindenképp érdemes követni őket a social mediafelületeiken. Amit még fontos náluk kiemelni – ami miatt egyik szemünk sír, a másik nevet – az a kiszolgálás. Itt ezer százalék, hogy nem fogsz türelmetlen felszolgálóval találkozni, aki azt hiszi, hogy a gluténérzékenység úri hóbort. Viszont lesz helyette kedves, edukatív beszélgetés, hogy biztosan olyat kapj, amivel elégedett leszel, sőt – amiért visszajössz! Az autentikus ízek garantáltak, így ha éltek-haltok az amerikai életérzésért és megakarjátok tudni, mi is az a california dream, most azonnal foglaljatok asztalt! A Johhny’s csapat kiemelt hangsúlyt fektet a cateringre is, így, ha esküvőre, céges bulira vagy kerti party-ra kerestek jó céget, a Johnny'sCateringet nyugodt szívvel ajánljuk.

cím: 8600 Siófok, Petőfi sétány, 8. 

 

 

Komló és Tehén

 

7dcc62d8-18f9-4e68-aad6-3f2878efadd8.jpeg

 

Szeretném leszögezni, hogy mint olyan embernek, akinek a szavak és az éttermek jelentik a munkáját, kínosan lelkes tudok lenni, ha bármilyen vendéglátóhely képes magának hangzatos/frappáns/teljesen idióta vagy épp meghökkentő nevet adni. A Komló és Tehén számomra tehát már nyert helyzetből indult és akkor még fogalmam sem volt a választékról. Az idén 9. születésnapját ünneplő burger-pizza-sör mennyország alapkoncepciója az évek múltán nem változott, csak finomodott. Kezdetben főleg magyar és cseh sörökkel operáltak, azonban a fokozott érdeklődést tettek követték, így ma már közel 100-féle (igen, jól olvastátok) arany nedűből lehet náluk választani, melyből az 5-féle csapolt folyamatosan változik. A kínálat gerincét a bajor, a belga és a magyar sörök adják, de emellett valóságos kincsekre lehet náluk lelni dobozos és üveges formában egyaránt, így aki még nem járt náluk, nem nevezheti magát igazi sörrajongónak. Ami a hambit illeti, a 80-20%-os ökölszabályt osztják a marhahús-faggyú arányában, így minden pogácsájuk ennek szellemében készül, mely házi, vajas buci között lel melegágyra. Jelenleg 16-féle hamburgerből lehet választani, amik közül az ’Olasz meló’ szakmai elismerésben is részesült. Akinek inkább az olaszok (egyik) legjobb találmánya felé húzna a szíve, szintén 16-féle észvesztően finom pizzából választhat. Tészta tekintetében se római, se nápolyi pizzáról nem beszélhetünk, ők elsősorban a helyi igényeket szeretnék maximálisan kielégíteni, így legfontosabb vezércsillaguk a vendégek visszajelzése – márpedig manapság ritkaság számba mennek a közel 10 éve nyitva tartó helyek, szóval tutira megérik az utat!

Cím: 2040 Budaörs, Budapesti út 36.

 

 

Farm Burger

 

d71ce416-2f84-4762-82f8-91d2be67616a.jpeg

 

A Vác főterén található Farm Burger elnevezésű kézműves burgerező, alapkoncepciója, hogy a két állandó marha és csirke farmer alap burgerük mellett egy-egy nemzet vagy régió ikonikus ízeit, ételeit gyúrják burger formába, amelyeket városokról neveznek el. Mivel a kínálatot havonta frissítik, így 2017-es nyitásuk óta már több, mint százféle különböző burgert látott náluk a rostlap. Ennek a zseniális alapötletnek a megálmodója az üzemeltető-tulajdonos, Fodor József, a történészből lett szakács, aki több európai ország konyháján megfordult mielőtt belevágott a Farm Burgerbe. Az országban talán teljesen egyedülálló ötletességgel kombinálják a különböző textúrákat és alapanyagokat, hogy valóban visszaköszönjenek a megnevezett város egyedi ízei. Az alapanyagokkal kapcsolatban muszáj szót ejtenünk a Farm Kertről is, ami idén tölti 4. születésnapját, ugyanis Józsefnek eltökélt szándéka, hogy az alapanyagok magas minőségben, de rövid úton érkezzenek a Farm Ételműhelyben található előkészítőkbe. A legtöbb burgereshez hasonlóan náluk is a marhahúsos verzió képviselteti magát legnagyobb arányban, amelyhez az angus húspogácsát a Hortobágyi Nemzeti Park területén tenyésztett marhából, egy családi gazdaságból kapják. A csirke burgerhúsukat saját receptúra alapján, falusi jellegű magyar csirkéből szuvidálva készítik az idei évben debütáló új egységükben, a Farm Ételműhelyben. Jelenleg a tiszaadonyi kecskesajt, a nógrád megyei füstölt és rántott mozzarella adja a vegetáriánus kínálatot, viszont József megsúgta nekünk, hogy a következő fejlesztés a vegánburger pogácsa lesz, a vegán étrendet követők legnagyobb örömére. Külön piros pont, hogy rendelkeznek gluténmentes burger zsemlével is, ezzel figyelve a gluténérzékeny vendégekre.

Cím: 2600 Vác, Március 15. tér 21. 

 

 

Tó bisztró

 

32c9ebac-524d-4526-a799-2d6b622615ba.jpeg

 

Gödön, A Dunához közel, a Feneketlen tó szomszédságában található, a környék egyik leghangulatosabb terasza, mely a találó nevű Tó Bisztróhoz tartozik. Az egész helyet úgy kell elképzelni mintha a mindenki által jól ismert Kertemet leköltöztették volna a vízpartra; egyszerű, de jó ételek, minőségi alkoholválaszték, élő zene, ennek tetejébe pedig mindig tele vannak bundás pajtásokkal, akik egy kis leeső reményében adnak egy asztal alatti puszit. Aki hétvégén szeret biciklizni, az imádni fogja, mert ők a tökéletes állomás, ha már elég volt a kilométerekből és ennétek/innátok valamit az árnyékban. Az állandó kínálat mellett mindig kedveskednek heti ajánlattal is, így akkor sem lehet rájuk unni, ha a közelben laktok. Az ebédmenü nagyon barátságos 2690 forintos áron kapható és kétféléből lehet választani – viszont sajnos egyik sem vegetáriánus, így a húsmentesen étkezőknek marad az á la carte. Ott viszont egyenesen a grillről érkező gomolyából és kecskesajtból lehet szemezgetni, a mindenevők pedig elvannak kényeztetve többféle burgerrel, pulled porkkal és babgulyással, de vannak jóval kímélőbb ételek is. Ha evés közben többre értékelitek a lágy élőzenét a spotify válogatásoknál, szintén jó helyen jártok, ugyanis hetente készülnek valamilyen fellépővel, akik tökéletes aláfestést biztosítanak a balzsamos nyárestékhez.

Cím: 2131 Göd, Bartók Béla utca 6.

komment
süti beállítások módosítása