5 bakancslistás vidéki étterem

2024. december 10. 11:12 - GastroGuide

Bakancslistás vidéki éttermek, amiket nem érdemes kihagyni! Ha szereted felfedezni Magyarország gasztronómiai kincseit, akkor ezt a válogatást neked találtuk ki! Különleges helyek, séfek kreatív alkotásai és felejthetetlen élmények várnak rád az ország legszebb tájain. Ismerd meg a Villányban található Sauska 48 harmóniáját, vagy kóstold meg a modern vidéki konyhát Szarvason az Újváros Bisztróban.  És ez még nem minden! Nézd meg a teljes listát, és tervezd meg a következő kulináris kalandodat! 

 

Sauska 48 Villány

 

0ecf9c62-d2d5-4f87-9ead-81b1a99250ea.jpeg

 

Villány szívében, a Sauska 48 egyedülálló gasztronómiai élményt kínál, ahol a borok és az ételek harmóniája a középpontban áll. Az étterem séfje, Bicsár Attila, híres arról, hogy a helyi alapanyagokat modern technológiákkal és kifinomult ízvilággal ötvözi. A vendégek különleges menüsorokat élvezhetnek, melyek a Sauska borászat prémium boraira épülnek. A hely hangulata elegánsan rusztikus, így tökéletes választás romantikus vacsorákhoz vagy ünnepi alkalmakhoz. Fedezd fel a borok és a fine dining találkozását egy olyan helyen, amely méltán lett a villányi régió ikonja!

cím : Villány, 048 10 hrsz, 7773

 

Újváros Bisztró – Szarvas

 

0d4abaea-80b2-42e8-b541-971a20e0d84c.jpeg

 

Szarvas legújabb gyöngyszeme, az Újváros Bisztró, modern bisztróhangulatot hoz a történelmi kisváros szívébe. Az étlap kreatív, szezonális fogásokkal csábít, amelyeket helyi termelőktől származó alapanyagokból készítenek. Az otthonos, mégis letisztult dizájn a bisztrót olyan hellyé varázsolja, ahol a családi ebédek és baráti találkozók egyaránt felejthetetlenné válnak. A konyha különösen büszke a helyi specialitások modern interpretációjára, így minden látogatás egy új ízutazást jelent. Látogass el, és tapasztald meg, mit jelent a friss, kreatív vidéki gasztronómia!

cím: Szarvas, Arborétum u. 2, 5540

 

Cukorborsó Kertvendéglő - Páty 

 

72325535-e820-4926-991a-9d6e391fff98.jpeg

 

Ha van egy hely, amit minden gasztronómia iránt rajongónak fel kell vennie a bakancslistájára, az a Cukorborsó Kertvendéglő. Ez a vidéki gyöngyszem nemcsak a helyi alapanyagokra és a családias légkörre helyezi a hangsúlyt, hanem a nemzetközi elismerést is elnyerte: itt készítik Magyarország – és a világ – 19. legjobb Margherita pizzáját. A Cukorborsó varázsa azonban nem csupán a konyhában kezdődik. Az étterem egy békés, zöld környezetben található, ahol a hagyományos vidéki hangulat és a modern gasztronómiai technológiák találkoznak. Az étterem séfje, Balázs Attila és Hornyák Olivér, nemcsak mesterei az olasz pizzák készítésének, hanem egy valódi történetmesélők is, akik minden fogásukkall újabb és újabb fejezetet írnak a magyar gasztronómia könyvébe. A Margherita pizza, amely elnyerte a nemzetközi szakmai zsűri figyelmét, tökéletes példája az egyszerűség és a minőség harmóniájának. A házi készítésű tésztát a legjobb olasz paradicsomból készült szósz, friss mozzarella és kézzel szedett bazsalikom teszi teljessé. A pizzát fával fűtött kemencében sütik, ami az ízek mélységét és intenzitását adja. Ez az étel nem csupán egy fogás, hanem egy élmény, amelyet érdemes megtapasztalni. A Cukorborsó Kertvendéglő nemcsak a pizza szerelmeseinek kínál felejthetetlen pillanatokat. Az étlapon megtalálhatók a szezonális alapanyagokból készült magyaros és nemzetközi fogások, amelyek a séf kreativitását és szakmai elkötelezettségét dicsérik. Az étterem filozófiája egyszerű: tiszteld az alapanyagokat, szeresd, amit csinálsz, és add meg a vendégeknek a legjobbat. Ha vidéken járunk, és egy olyan helyet keresünk, amely méltán került be a legjobbak közé, a Cukorborsó Kertvendéglő kihagyhatatlan úti cél. Az ízek mellett az atmoszféra és a vendégszeretet is hozzájárul ahhoz, hogy az itt töltött idő örök élménnyé váljon.
 
 
 

Krém Pizzéria - Székesfehérvár 

 

950d807c-0e0b-45e9-98d8-ac9fbf4212e5.jpeg

 

A székesfehérvári Krém Pizzéria nemcsak a klasszikus olasz ízek kedvelőinek nyújt különleges élményt, hanem azoknak is, akik értékelik a helyi alapanyagokkal készült egyedi pizzákat és tésztákat. A pizzéria tulajdonosai cukrászdát is üzemeltetnek  a városban, de a nápolyi pizza iránti szenvedélyük révén úgy döntöttek, hogy pizzériátt is nyitnak. A séfek, Roland és Patrik Nápolyban sajátították el a pizzakészítés alapjait, különös figyelmet fordítva a kovászos , előtésztás eljárású tésztára . A Krém Pizzéria különlegessége, hogy a klasszikus nápolyi pizzák mellett római stílusú pizzát is kínál, amely minimum 72 órás kelesztést követően kerül a kemencébe. A menüben olyan ínyencségekkel találkozhatunk, mint a mangalica sonkával készült "Kóstold meg" pizza, amely tökéletesen ötvözi az olasz és magyar ízvilágot. A Krém Pizzéria a város egyik legnépszerűbb helyszíne, ahol a klasszikus olasz Margherita mellett mindig találunk egy-egy szezonális, kreatív pizzát is, így minden alkalommal új élmény várja a vendégeket.
 
 
 

Essentiale - Szeged 

 

256cb1c0-d4a3-44c3-a761-cb2855bbfcab.jpeg

 

Az Essentiale Reggeliző Szeged szívében várja azokat, akik szeretik a minőségi alapanyagokból készült ételeket és a barátságos hangulatot. A hely különlegessége, hogy minden étel friss, helyi alapanyagokból készül, amit hozzáértő kezek varázsolnak tányérra. A séfek nemcsak a szenvedélyüket, hanem komoly szakmai tudásukat is beleteszik az ételekbe, így az allergén-érzékenyek számára is gondtalanul élvezhető a kínálat. A reggeli élményt a gondosan válogatott specialty kávék teszik teljessé, amelyeket profi barista készít el, garantálva a legjobb ízeket és minőséget. Az Essentiale tökéletes választás mindazoknak, akik egyedi gasztronómiai élményre vágynak a nap indításához Szegeden.
 
komment
süti beállítások módosítása