Végigettük az étlapot Szarvason

2024. május 15. 09:31 - GastroGuide

Lenyűgöző új étlappal várja vendégeit a szarvasi Újváros Bisztró. A progresszív magyar étterem nem most tűnt fel a hazai gasztronómiai szcénában, ám ez az étlapja mindent visz!

 

Az előételek és levesek kínálatában üde, ropogós, tavaszi zöldek és különleges alapanyagok kapaszkodnak össze izgalmas kiegészítőkkel. A polip sós citrommal és jalapenoval, a pirított kacsamáj cseresznyés balzsamecettel és brióssal, a medvehagyma krémlevesbe tojás és kolbász merül, a zellert zöldalma és dió kíséri. Csak a húsleves őrzi klasszikus jellegét, amit egyáltalán nem bánunk, és amin nem is érdemes változtatni, így szeretjük. A főteleknél fokozódik a helyzet. Elképesztő válogatás, amelyben mindenki megtalálja a kedvére való fogást.

 

257e5b78-0947-464f-8f33-7825b652039b.jpeg

 

Ebből az összeállításból a legínyencebb vendég is csak nehezen tud választani, és nyálcsorgatva sajnálkozik azon, hogy nem tudja végig enni az összeset.Szerencsére készült egy degusztációs menüsor is, ami betekintést vagy inkább belekóstolást enged az étlap 5 elemébe, deerről majd később.

 

65af2a88-c2a0-451e-985a-810ca94b9f71.jpeg

 

A főételek között minden van, ami egy „átlagos” magyar étlap összeállításában lenni szokott, de nem úgy! Halból nem ponty, hanem ördöghal és harcsa van, kacsamell mellé tárkony és répa kerül, brassói sertéstarjához parázsburgonya éstejfölös-kapros uborkasaláta jár, hogy csak egy pár ínyenc összeállítást említsek. És akkor a steakek. Best of the best, mint egy valódi parillában. Omaha hátszín és magyar tarka tomahawk a kínálat. Különleges minőségű steakek, klasszikus kiegészítőkkel. A szuperior minőségű húsoké a főszerep, így melléjük nem kell különösebb faxni, elég egy kis burgonyapüré és zöldbors mártás. Had érvényesüljenek a húsok saját aromái. Végezetül egy csokis és egy citromos. Egy magyar és egy francia kedvenc, Rigó Jancsi és citromtorta, mindkettő izgalmas kiegészítőkkel felturbózva, de eredeti karakterüket megőrizve teszik fel az édes koronát az étkezésre. Az étterem a gyerekekre is gondolt, a kétféle főétel és a desszert a gyerekszájhoz igazodik.

 

844e832d-8078-4dee-bccd-7b91574c4187.jpeg

 

Aki pedig végképp nem tud választani ennyi különleges finomság közül, az választhatja az ötfogásos kóstoló menüt, ami a gasztronómia alapelveit követve villantja fel az étlap néhány meghatározó elemét. Tartalmaz friss zöldeket bevezetésként, pirított kacsamájat az élvezetek fokozásáért, majd halat, és bárányt kínál főételként, -hogy egy lágyabb és egy karakteresebb íz is megjelenjen-, végül egy könnyed citromtortát levezetésként. Az új étlapot látva, biztosnak tűnik, hogy nem egyszeri vendég lesz, aki egyszer ellátogat az Újváros Bisztróba, mert egy ilyen összeállításból a lehető legtöbbet kell kihozni. Azaz amennyit csak lehet, meg kell kóstolni belőle.

 

19d939f8-5ad2-4fa6-af81-a55a22e49576.jpeg

 

asztalfoglalás : Újváros Bisztró 

cím: Arborétum u. 2., Szarvas

Facebook: Újváros Bisztró 

fotók: Újváros Bisztró 

komment
süti beállítások módosítása