Egyedülálló teraszok minden alkalomra

2024. június 08. 14:21 - GastroGuide

Hamarosan beköszönt a hamisítatlan budapesti nyár. Ilyenkor nincs is jobb, mint kiülni egy árnyas teraszra, élvezni a koktélokat, finom ételeket és a jó társaságot. Összegyűjtöttünk 13 teraszt, ahol garantáltan élvezetes lesz a nyár kezdete.

 

Port de Budapest

 

ac629b22-62cf-447e-88fc-54038d53a93f.jpeg

 

Ha az új kedvenc helyedet keresed a városban, legyen ez a Port de Budapest. A Duna partján, a Belgrád rakparton találod a helyet, ahol nem a szabadnapos matrózok vedelik a rumot, hanem jól öltözött, egymással beszélgető igényes vendégek kevergetik koktéljaikat, miközben a Gellért-hegy panorámájában gyönyörködnek. A széles italválaszték több mint 30 alkoholos és alkoholmentes koktélt és a G&T variációt sorakoztat fel, köztük a két legkülönlegesebb kreációt, a szolidan elegáns, de kissé szeszélyes Lisát, vagy a zabolátlan karakteres Liberty-t. Éhesen sem marad senki, a feszes étlap bisztró fogásai között mindenki találhat kedvére valót. Ezek után nincs több kérdés, ide el kell menni. A Port de Budapest íz és vizuális élményt kínál. Finom koktéllal a kezében gyönyörködhet a vendég a Dunai panorámában, a hidakban vagy a Gellért-hegyben. És akkor jön az igazi nagy dobás, vonzó hétvégi programajánlat formájában. A Sunset DJ set sorozat esténként a nyári naplementék aranyló sugarában gyönyörködő vendégeket különleges zenei élményekkel kényezteti. A Daytime DJ set napközben 13 és 17 óra között kínál zenei válogatást a koktélozó és falatozó vendégeknek. Első randevúra is kiváló választás, chillezni pedig bárkinek, bármikor jó szívvel ajánljuk.

cím: Nemzetközi Hajóállomás, Belgrád rakpart 23.

 

Platz Budapest 
8e92d80d-e9ce-456f-837a-4b09660d4172.jpeg
 
A Bazilika közelében található Platz étterem régóta a helyiek és a belvárost járó turisták kedvelt helye. A hét minden napján lehet itt reggelizni, ebédelni, vacsorázni akár egészen késő este is, hiszen a hely éjfélig tart nyitva. A kétszintes légkondicionált étterem mellé 100 m2-es terasz tartozik. Az éttermi enteriőrt az indusztriális dizájn és a vintage elemek harmonikus egysége alakítja. Külön érdemes kiemelni a színes fényekkel megvilágított, 90 szódásüvegből készült központi falat, ami jó ötlet és szép megvalósítás. Az étteremből szemet gyönyörködtető látványt nyújt a Szent István Bazilika, a kinti teraszon üldögélve pedig élvezhetjük a mindig nyüzsgő, élettel teli környéket, ami nem utolsó sorban remek fotó témákat is kínál. A Platz ételek olyanok, amilyeneket egy párizsi bisztró étlapján is megtalálunk. A kenegetősök, a lángos variációk, a klasszikus sonka-sajt tál kiváló kísérője az első pohár finom bornak, amit kiváló hazai borászatok kínálatából választhatunk ki. A főételek évszakonként megújuló választéka egyaránt tartalmaz hazai és nemzetközi kedvenceket, ízletes fogásokat, ismert salátákat, az elmaradhatatlan Cézár salátától a Budapest bélszínig. Aki a sörökre szavaz, nívós csapolt és üveges fajtákból válogathat, mellé sörkorcsolyákat ajánl az étterem. Mindezek mellett különleges koktélok és fancy rövid italok is megtalálhatók a kínálatban. A reggelit külön étlapon találják, széles választéka sokakat csábít ide egy napindító falatozásra, kávéra.  Az étterem céges rendezvények, sajtótájékoztatók, baráti borozgatások, nagy beszélgetések elsőrendű helyszíne.
 
cím: Szent István tér 4-5., Budapest

 

Tapas Fino

22da8cdb-2635-49d9-8292-0d69478f4ca8.jpeg

 

Tapaszozni jó! A Tapas Fino étterem pedig maga a tapas Mennyország. Sokunk örömére már itthon is szép számmal találunk valódi spanyol életérzést idéző apró éttermeket, bárokat, ahol a finom italok mellé könnyű, ízes falatkákat kínálnak. Mennyivel jobban esik így az iszogatás! Azt viszont már nem sok itthoni hely mondhatja el magáról, hogy teraszáról csodálatos kilátás nyílik a Gellért Hegyre és a Szabadság szoborra. Itt, a Belgrád rakparton még ez is hozzájárul a „feelinghez”. A spanyol klasszikus tapasok teljes választéka sorakozik az étlapon, melléjük a különlegesség borok és cavák közül nem is olyan könnyű a választás. Itt a falatok nemcsak ínycsiklandóan szépek, hanem ízesek és kiválóan kombinálhatók. Hazai és spanyol pincészetek legfinomabb borai mellet egy pár különleges nemzetközi tétel is feltűnik az italkínálatban. Külön figyelemre méltó a sherry választék, ami a spanyolok nagy kedvence, de itthon is egyre népszerűbb ital. Az étlapon a tapasok mellett olyan különleges Josperben sült húsok közül választhatunk, mint a steakek, az ibérico sertés, bébi csirke vagy polip. Köretekből a húsok mellé öt féle kérhető, az étterem felkészülve várja a különböző ételérzékenységekkel és intoleranciával élő vendégeket is. Érdemes még megemlíteni, hogy a borok és sherryk mellett terjedelmes a koktélkínálat és az alkoholmentes italválaszték: vannak sörök és rengeteg féle rövid ital, calvados, pálinkák, japán whisky, likőrök… tényleg mindenki megtalálja a kedvencét. Iszogatni és tapaszozni jó. Salud!

cím: Belgrád rakpart 24., Budapest

 

 

Budai Park Vendéglő

 

e47b711e-2bd8-4de3-8070-a70b1851c7f6.jpeg

 

A budai Park Vendéglő idén nyáron megújult étlappal várja vendégeit gyönyörű teraszán. A természet közelsége és a barátságos hangulat tökéletesen kiegészíti az étterem új gasztronómiai kínálatát. Az új étlap egyik kiemelt fogása a Paradicsomos rákfarok, mely ízletes és friss előételként csábítja az ínyenceket. A forró nyári napok kedvenc levesévé válik a Tejszínes eperkrémleves, amely hűsítő frissességével és gazdag ízvilágával elbűvöl mindenkit. A főételek között igazi különlegességek találhatók. A Konfitált marhapofa puha és ízletes, míg a Harcsapaprikás kapros túrós palacsintával egy igazi magyar klasszikus modern csavarral, ami garantáltan emlékezetessé teszi az étkezést. Az étkezés befejezéseként a desszertek szerelmesei sem maradnak csalódottan: a Klasszikus túrógombóc édes, könnyű és nosztalgikus finomság, ami tökéletes lezárása egy felejthetetlen gasztronómiai élménynek. Látogasson el a budai Park Vendéglőbe, élvezze a teraszos étkezés élményét, és kóstolja meg az új étlap ínycsiklandó fogásait!

cím: Böszörményi út 44-46, Budapest

 

Baalbek Lebanese Restaurant 

 

a2fa8168-3343-47e8-a7aa-0c8a70dc0f87.jpeg

 

A tágas, letisztult, jó ízléssel berendezett belső tér már belépéskor kellemes érzéseket ébreszt, a hatalmas, napfényben úszó terasz pedig rögtön elvarázsolt minket. A dunai panoráma, a méltósággal elúszó hajók lassú haladása, a Gellért-hegy zöldje és a hidak látványa olyan adottságok, amelyekkel csak kevés étterem rendelkezik. Az étlap a tradicionális libanoni ízek fergeteges választékát vonultatja fel, a kínálat pedig jellegzetes közel-keleti vendégszeretettel társul. Egy igazán autentikus étterem a Baalbek, ahol még véletlenül sem csempésztek be az étlapra egy-két full magyaros ételt, ellenben friss, kiváló alapanyagokból készülő libanoni fogást annál többet. A hideg és a meleg mezzékből lehetetlen egyet választani, többet meg kell kóstolni, közösen falatozva a színes-ízes, húsos és húsmentes fogásokból. A húsos főételek kizárólag bárányból és csirkéből készülnek, sokféle formában, hagyományos ízekben és körettel, vagy grillen sütve fűszeres szószokkal kísérve, pitával tálalva. Ezek közül sem könnyű a választás. Az édességek igazán édesek, méz, cukorszirup, rózsavíz, mazsola és pisztácia a fő összetevőik. Bőséges az italkínálat is, az alkoholos italok mellett különleges signature limonádékat, valamint tradicionális arab kávékat és teákat is kóstolhatunk.

cím: Belgrád rakpart 22, Budapest

 

Japanika

 

7ea801f6-66f0-4271-ada0-772dfbee796c.jpeg

 

Nyolcadik születésnapját ünnepli júniusban a töretlen népszerűségnek örvendő Japanika, melynek terasza a Belváros szívében, a Szent István téren szinte mindig telt háznak örvend. A születésnapi parti alkalmából megtelik a tér élettel, és bár csak egy napig tart majd a parti, az évforduló alkalmából egy héten keresztül meglepetés ajánlatokkal készülnek. Ha lemaradnánk erről a szép alkalomról, akkor se búsuljunk, akár baráti társasággal, üzleti partnerekkel vagy kisgyermekkel együtt érkezzünk, a kényelmes, szellős teraszon garantáltan jól érezzük majd magunkat. Hogy még csábítóbb legyen az amúgy is ínycsiklandó étlap, a nyári kínálatban újdonságokra és örök kedvencekre bukkanhatunk. Ez utóbbiból egyből kettőt is visszakövetelt a Japanika törzsközönsége, így újra rendelhető a hideg mangóleves karamellizált kesudióval, mely finomság talán a kókusztej utánozhatatlan lágyságának köszönhetően még édesség gyanánt is fogyasztható. A Ramen levest sem lehetett sokáig levenni az étlapról, így most újra kérhetjük a főételnek is beillő fantasztikus ízharmóniát képviselő ázsiai levest. A nyári étlapra felkerült egy párolt süllőfilé is, amit grillezett zöldségekkel kínálnak, de ha szeretjük az emlékezetes ízpárosításokat, akkor mindenképpen kóstoljuk meg a sárgarépa salátát, ahol a rizsecet, a szemázolaj és koriander együttese ad kivételes ízt ennek a friss zöldségnek. Ám az igazi bomba meglepetés a Sushi Burrito, mely nem más, mint egy kétkezes, rizspapírba töltött, választható töltelékkel kérhető óriás sushi. Igazi metropolita ebéd, amit helyben, de akár a város átszelve is elfogyaszthatunk. Érdemes az ázsiai ízvilágra hangolt koktélokat is megkóstolni, amikhez a hétvégi estéken a teljes ellazulást DJ teszi még könnyebbé. Egy biztos, a Japanikában mindenki fesztelenül érezheti magát, érkezzen akár kisgyerekkel, szerelmével, egymaga vagy társaságban, túl korai időpontban vagy túl későn. Bár hozzátesszük, a Japanikában sosincs késő egy jó vacsorához, 23:30-ig bátrán kikérhetjük kedvenc régi, új fogásainkat.

cím: Szent István tér 7, Budapest

 

Monkey Étterem

 

f96c667e-aad4-4286-a9e2-9e4c311cd47e.jpeg

 

A Várkert Bazárban található Monkey Étterem idén nyáron új séffel és megújult étlappal várja vendégeit, hogy a budai oldal teraszos élményeit még különlegesebbé tegye. A lenyűgöző panorámával rendelkező terasz nem csak a látvány miatt különleges, hanem a gasztronómiai kínálat miatt is, amely a legmagasabb színvonalat képviseli. Az új séf keze alatt készült étlap igazi ínyencségeket kínál. Kezdjük az étkezést a fácán consommé-val, amely könnyed és ízletes bevezetést nyújt a Monkey Étterem különleges világába. Az előételek után jöhetnek a főfogások, ahol a nádudvari bélszínsteak a Dembrovszky-tanyáról a hazai ízek rajongóinak kedvence lesz, míg a tenger gyümölcseit kedvelőknek a tökéletesen elkészített vajhalfilé nyújt felejthetetlen élményt. A desszertek szerelmesei sem maradnak választék nélkül: a pisztáciás málnadesszert fehércsokoládé-ganache-sal és málnaraguval, valamint a túrógombóc citrusos tejfölhabbal egy igazi ízorgia, amely tökéletes befejezése egy nagyszerű étkezésnek. A Monkey Étterem terasza nem csak a kulináris élvezetek miatt különleges, hanem a széles gin választék miatt is. A GinPánz részleg izgalmas kínálattal és különleges koktélokkal várja a látogatókat, ahol akár színváltós ginnel is elkészíthetjük kedvenc italunkat. Látogasson el a Monkey Étterembe, és tapasztalja meg a megújult étlap és a csodálatos terasz élményét, amely minden érzékszervet elvarázsol!

cím: Ybl Miklós tér 4, Budapest

 

Pavilon Kert
bbe7c19c-e4f5-4a93-a84f-3feca55e185a.jpeg
 
„Ujjé a Ligetben nagyszerű”, énekelte egykor Bilicsi Tivadar, a mindíg mosolygó színész-komikus.
A Ligetben lenni tényleg jó, pláne ha az ember meglátogatja a Pavilon Kertet is. A hangulatos kerthelyiségben van lángos, rántott hús, kürtős kalács, fagyi, zene, és vidám vendégsereg. Mi kellhet még egy tökéletes délutánhoz vagy délelőtti program utáni lazításhoz a Városligetben? „A hely mindenkinek”- így aposztrofálja magát a Pavilon Kert. És valóban, itt minden vendég jól érezheti magát. Sütnek tradicionális krumplis lángost (sokak kedvencét), van rántott hús - nem is akármilyen: Bíró Lajos Buja Disznók éttermének ide kihelyezett részlegében készül. Friss, hatalmas, ropogós hússzelet. Utána bizony kihagyhatatlan egy finom pohár bor, vagy egy jó korsó csapolt sör, limonádé vagy üdítő a bárból és persze egy kávé. Az édes finomságokért a Pavilonban Kató néni felel. Specialitása a kürtős kalács, mely a szokásos módozatokban is ellenálhatatlan, de a fagylalttal töltött verzióját egyszerűen vétek kihagyni. A jó hangulat garantált. Az evés-ivás mellett a kultúrára éhes közönségnek is kínálnak „étlapot”. Zenés esteket, szabadtéri koncerteket rendeznek, színes kulturális programoknak is helyet ad a Pavilon. Igazi közösségi tér, ahol nemcsak enni-inni jó, de a sok vidám vendég között, zenét hallgatva, lelkileg is feltöltődik az ember.
 
cím: Városliget, Állatkerti krt. 9., Budapest

 

Vogue Boat Restaurant 

 

5aa17062-0200-472a-a2d2-d32a4828a8ca.jpeg

 

A Vogue Hajó Étterem vadonatúj teraszt nyitott, ahol egy elképesztő Josper kemencében készülnek a fenséges grill ételek! Faburkolat, olasz bútorok, kellemes zene, finom illatok. Ezek az alapkellékei a Vogue Hajó új teraszának, ahol egyre többen és többen fedezik fel a varázslatos szépséget és a különleges nyári hangulatot. A vízen ringatózó állóhajón folyton szól valami zene, nyugalom és békesség kúszik az ember bőre alá, esténként amikor a pergola napernyőt elhúzásra kerülnek és a LED fények szemkápráztatóan rezonálnak a Duna felszínén. Napozhatunk, koktélozhatunk (hamarosan elkészül egy szuper koktélbár rész is odakint), vagy elbújhatunk a pergola alatt a 44 férőhelyes teraszon. A faszenes Josper kemencében ínycsiklandó grillételek készülnek, azt is megtudtuk, hogy a két közönségkedvenc a rib eye steak és a rump steak friss salátával, melyeket mi is megkóstoltunk, és elképesztően elégedettek voltunk. Kétség sem fért hozzá, miért ezek a nagy kedvencek. De kérhetünk poliplábat sült fokhagymás fűszervajjal, grillezett zöldségeket, garnélanyársat vagy bélszínt is. Csupa izgalmas finomság, amelyek kötelező elemei a nyári vacsoráknak. „Imádják a vendégek, hogy szól a zene, ring a hajó, kint ülnekés relax van.” – árulták el az étteremben. Hozzátették, a kedvezményes hétvégi brunchra is szeretettel várnak mindenkit. Ugyancsak népszerű, családok, baráti társaságok, külföldiek és magyarok egyaránt jönnek, a faszenes kemence mellett emiatt is érdemes meglátogatni a hajót. Hétvégén teljes telt ház van, ezért mindenképpen érdemes asztalt foglalni!

cím: Carl Lutz rakpart XIII/19. raszter, Budapest

 

Aranybástya Étterem 

 

8bddd048-c3e4-4f7e-8191-32b4b92a3ccd.jpeg

 

A Budai várban található Lónyay-Hatvany villa Budapest legszebb panorámája mellet az évszázadok emlékeit kínálja az ide érkezőknek. Ez a csodálatos épület ad otthont az Aranybástya Étteremnek és az Aranybástya Függőkertnek. Az étterem fine bistro fogásokat kínál, és egy válogatott magyar klasszikusokból összeállított Hungarikum menüsort. Ebben a betérő külföldi és hazai vendégek a magyar gasztronómia emblematikus fogásait találják. Olyan különleges ételek találhatók a menüsorban, mint a libamáj mousse, egri bikavér, szőregi rózsa, csabai kolbász, málnafagylalt fűszerpaprikával tétel, vagy éppen a csirkepaprikás makói hagymával a klasszikus fogások közül, így a vendégek a magyar gasztronómia legjellemzőbb ízeit kóstolhatják végig. A Függőkertben, a teraszon ülve a három „P”, a pizza-prosecco-panoráma trió kínál különleges kulináris és vizuális élményt: a fantasztikus nápolyi pizza és a kiváló koktélok biztosítják azt, hogy egy a pizzázás is egy kivételes élmény legyen a Budai várban. A teraszokról Budapest legszebb panorámája tárul elénk a Dunával, a Parlament és a Bazilika tornyával, a dunai hidakkal, a pesti oldal elegáns épületeivel. Az Aranybástya a francia Philipponnat Champagne első magyar nagykövete, mely nagy megtiszteltetést és büszkeséget jelent az étterem számára. Különleges kóstolónak lehetnek részesei azok, akik élnek az exkluzív pezsgőélmény lehetőségével. Egy palack jégbe hűtött Philipponat Royal Reserve Brut kortyolgatása közben, Szél Attila séf által készített ínyenc ételeket fogyasztva gyönyörködhetnek Budapest csodálatos panorámájában.

cím: Csónak utca 1., Aranybástya, Budapest I. kerület

 

ÉS Bisztró

 

9d4ba993-d732-475c-af1b-e2f62c2ab81c.jpeg

 

Budapest egyik legszebb szállodájának lazán elegáns étterme a belvárosi Fashion Street sétáló utcában található. Magyar és bécsi étterem, ahol a nagy klasszikusok – mint pl. a Borjú bécsi, vagy a Tafelspitz -, mellett halakat és húsokat grilleznek és itt készül a város egyik legjobb hamburgere is. A steak-választéka igazán egyedülálló, csak néhányat említve: Wagyu Flank steak, Szénával és zöldfűszerekkel érlelt rib eye vagy a Gabonán nevelt marha bélszín. Halat (balatoni fogast) és tenger gyümölcseit (óriás királyrákot) is rendelhetünk a grillről. A kellemes teraszon tavasztól őszig napernyők alatt ülve, a sétáló utca színes, mozgalmas forgatagát nézve fogyaszthatjuk a finom ételeket. Évente kétszer frissülő étlappal és háromhetente változó táblás ajánlattal várják a vendégeket. A szálloda tetején található fűszerkertjükben illatos növényeket termesztenek, amelyekkel az egyes fogásokat ízesítik. Az ételek mellé izgalmas bor- és kézműves sör kínálatból választhatunk. A stílusában és a kiszolgálásban is magas színvonalú vasárnapi ebéd búcsút int a máshol megszokott büféasztaloknak, s inkább arra ösztönzi a családokat és a barátokat, hogy maradjanak együtt az asztalnál az étkezés során, miközben az ÉS csapata kérésükre korlátlan mennyiségben felszolgálja a menüről kiválasztott ételeket, alkoholos és alkoholmentes italokat. Az ebéd ideje alatt a gyerekeket felügyelt kreatív játszósarok várja. Az autóval érkezőknek a Kempinski Hotel Corvinus őrzött mélygarázsában térítésmentes parkolási lehetőséget biztosítanak. Az ÉS Deliben az ÉS Bisztró konyhájában készülő gourmet szendvicseket, friss salátákat, csábító süteményeket kínálnak a kizárólag az ÉS Deli számára pörkölt speciality kávék mellé.

cím: Deák Ferenc utca 12./ Fashion Street, Budapest

 

Szarvas Újváros Bisztró

 

13c5b723-09e6-4aea-a26d-47cff901b8d7.jpeg

 

Innovatív, kortárs magyar étterem, ahol a kulturális és kulináris hagyományok megőrzése és ötvözése a modern trendekkel nemcsak egy szólam, hanem az étterem hitvallása. A múlt és jelen harmóniája az építészetében és a konyhában is megjelenik. A high-tech épület teraszáról a szarvasi óváros látványa tárul elénk a Milleniumi emlékművel. A konyhában ugyanakkor a 18. századi laza és elegáns bisztró hangulatot keltik életre, a mai igényeknek megfelelően. A hagyományos magyar ételek könnyedebb, modern formában, minőségi alapanyagokból, néha egy kis csavarral készülnek Piltz Zoltán séf irányításával. A hagyomány és a modernség harmonikus kettőssége nemcsak az ételek kínálatában jelenik meg, hanem végig kísér az italokonés a koktél választékon át a házi limonádékig és a különleges pörkölésűspeciality kávékig. Az Újváros Bisztró könnyed, laza és elegáns, hangulatos helyszíne akár romantikus vacsoráknak, üzleti ebédeknek vagy baráti összejöveteleknek. Új étlapja igazi nagy dobás, ahol egészen különleges fogásokat kínálnak szezonális alapanyagokra és modern konyhatechnológiai megoldásokra építve. Degusztációs menü formájában, illő borpárosítással is érdemes megkóstolni!

cím: Szarvas, Arborétum u. 2. 

 

Ciuri Ciuri Bistro 

 

b6955b55-060d-4216-a83e-b98260f8b1c1.jpeg

 

A ciuri olaszul virágot jelent, ezzel a névvel nyitott egy hiánypótló kávézó- delikatesz bolt és bisztró Máriaremetén. Ilyen „virág” tényleg nincs az egész környéken. A helyben lakó olasz tulajdonos szerint közel s távol nem találni egy rendes kávézót, így hát nyitnia kellett egyet. Kezdetben pékségként működtek, ahol pizzát is sütöttek, majd bővült a kínálat és idővel a kis pékség bisztróvá alakult, akkor kapta a Ciuri nevet.A tizenhatféle pizzán túl most már egytál ételeket, tésztákat, előételeketkészítenek. Az eredeti olasz desszertek a tiramisutól az édes ricottás caneloniighelyben készülnek, minőségi, olasz alapanyagokból. És mint egy igazi olasz kisvárosban, az utcára kitett asztaloknál ülve, vagy a hátsó zárt teraszon egy finom kávéval a kezünkben tárgyalhatjuk meg az élet apró dolgait a Ciuriban, a Máriaremetei úton. 

cím: Budapest, Máriaremetei út 116. 

komment
Címkék: teraszok
süti beállítások módosítása