



















A Márton-nap a magyar gasztronómia egyik legkedvesebb és legízletesebb ünnepe – a hagyomány szerint ekkor mindenképpen liba kerül az asztalra, és újbor a pohárba. A novemberi napok hűvös estéin jól esik egy tányér forró libaleves, egy ropogós comb vagy egy szelet flódni – és szerencsére idén is több budapesti étterem gondoskodik róla, hogy a libás finomságok rajongói ne maradjanak ízek nélkül a fővárosban.

Kevés olyan vendéglátóhely van Budapesten, amely ennyi történetet őriz a falai között, mint az Apostolok Étterem. A Kígyó utcai legendás hely 1903 óta várja vendégeit – előbb Förster János sörözőjeként, majd az „Apostolokhoz címzett söröző és borozóként”, később Pilseni Sörözőként, ma pedig Apostolok Étterem, de változatlanul a főváros egyik legrégebbi és legkülönlegesebb atmoszférájú éttermeként. A félhomályos, mozaikokkal díszített boxok egykor csendet és józanságot kívántak, ma viszont barátságos fények és nosztalgikus hangulat fogadja azokat, akik szívesen kortyolnának sört vagy boroznának a történelem árnyékában. A századfordulós elegancia ma is tetten érhető: a boltíves mennyezet, a lambéria és a réz részletek mind-mind megőrizték az étterem régi báját. A Márton-napi időszakban az Apostolok étterem méltó módon tiszteleg a hagyományok előtt – természetesen libával. Az ünnepi kínálatban gazdag libanyakleves várja a vendégeket házi lúdgége tésztával, ezt követi a konfitált kacsacomb hagymás tört burgonyával és fűszeres lilakáposztával, majd a ház specialitása, a „Márton-napi libaság” lilakáposzta-pürével és gratin burgonyávalkoronázza meg az élményt. A sort pedig az ízletes libamáj saját zsírjában zárja – klasszikus, mégis kifinomult fogások, ahogy azt az Apostoloktól megszokhattuk. Az Apostolokban a Márton-nap nemcsak a libáról szól, hanem egy falatnyi budapesti gasztronómiatörténetről is – olyan hely ez, ahol minden ételhez egy évszázados történet társul.
cím: Budapest, Kígyó u. 4-6, 1052
web: Apostolok Étterem

A VakVarjú Buda idén sem fogja vissza magát, ha Márton-napról van szó: a séfek libás fogásai egyszerre tisztelegnek a hagyomány előtt és hozzák a VakVarjúra jellemző játékosságot, bőséget és csavaros ötleteket. A menü igazi ízutazás: kezdésként füstölt libamelltatár érkezik, kapribogyóval, cornichon uborkával, pácolt mogyoróhagymával és vargánya aiolival – elegáns és mégis karakteres előétel. A libacsorba leves libamellel, ropogós füstölt libakolbászmorzsával és burgonyagombóccal a román konyha és a hazai ízek különleges találkozása. A főételek sorát a vörösboros libazúzapörkölt juhtúrós sztrapacskával, lyoni hagymával és ecetes mini dinnyével indítja, de ott a hízott libamáj zsírjában konfitált rozmaringos újburgonyával és sumachos birspürével, amely egyszerre krémes, fűszeres és felejthetetlen. A klasszikus vonalat a kemencében sült rozmaringos libacomb képviseli, aszalt szilvás pecsenyeszafttal, krumplis tészta mille-feuille-lel és pezsgős párolt káposztával – egy igazi ünnepi fogás a legszebb formájában. A gasztronómiai kalandot a fügés-balzsamecettel glasszírozott libamell sütőtökös arancinivel, friss körtével és pirított pekándióval koronázza meg, amely a modern magyar konyha egyik legszebb példája. A vacsora zárásaként pedig jöhet a klasszikus lúdláb tortaszelet – mert egy ilyen lakoma után csak így illik lezárni az estét. A VakVarjú Budában a Márton-nap nem csupán ünnep, hanem gasztronómiai élmény, ahol minden falatban ott a szeretet, a humor és a hagyomány.
cím: Budapest, Érem u. 2, 1116
web: Vakvarjú Buda

A Michelin-ajánlott Zazie november 10-től különleges Márton-napi séfajánlattal várja a vendégeket, ahol a klasszikus ízeket egy csipetnyi játékosság teszi felejthetetlenné. A menü zsírjában készült hideg libamájjal, házi kenyérrel és friss zöldségekkel indul, majd tárkonyos libalevessel folytatódik, amelybe füstölt libamell, libamáj, szőlő és zeller kerül. A főétel egy szaftos sólet, tépett libacombbal, grillezett libamájjal, babbal, gerslivel, roppanós zöldségekkel és főtt tojással – minden falatja maga a bőség. A desszert sem maradhat el: sütőtökös pite vaníliafagylalttal, Endrész-Nagy Tamás séf tolmácsolásában – igazi őszi comfort food-élmény a belváros szívében.
cím: Budapest, MOL Campus, földszint, Dombóvári út 28, 1117
web: Zazie Bistro & Bar

A Riso Ristorante & Terrace idén Márton-napkor is bebizonyítja, hogy a magyar hagyomány és a mediterrán konyhaművészet milyen szépen fonódhat össze egyetlen menüben. Az ünnepi kínálat egyszerre klasszikus és kifinomult, ahogy azt a Riso vendégei megszokhatták. A menüsor konyakos libalevessel indul, amelyben a gazdag ízeket maceszgombóc és egy csipet elegancia teszi teljessé. A libarilette savanyított zöldségekkel és házi kenyérrel igazi ínyenc előétel, amelyben a rusztikus és a modern világ találkozik. A főételek sorát a birsalma rizottó grillezett libamájjal koronázza meg – egy olaszos fogás magyar lélekkel, tökéletes harmóniában. Természetesen nem maradhat el a klasszikus sólet füstölt libamellel és főtt tojással, valamint a sült libacomb lilakáposzta-pürével és petrezselymes burgonyával, amelyek a tradíció ízeit idézik. A desszert a vacsora méltó befejezése: a házi lúdláb torta meggypürévelnemcsak Márton-naphoz, hanem minden ünnepi asztalhoz illik. A Riso Ristorante-ban a libaételekhez a finom borok, az olaszos atmoszféra és a figyelmes szerviz adják a tökéletes hátteret – igazi gasztronómiai ünnep a Gellért-hegy lábánál.
cím: Budapest, Lovas út 41, 1012
web: Riso Ristorante

A II. kerületi Gléda november 5. és 30. között egész hónapban libás táblás ajánlattal ünnepli Márton napját. Az étlapon a nagymamák konyháját idéző, házias fogások sorakoznak, amelyek egyszerre nyújtanak nosztalgiát és gasztronómiai élményt. A libaragu leves zúzával igazi lélekmelengető, a vargányás libamell házi csuszával pedig maga a komfortgasztronómia esszenciája. A ropogós libacomb sólettel minden falatban a hagyomány ízét hozza vissza, a lakoma méltó lezárása pedig a klasszikus flódni. Deli János és csapata gondoskodik róla, hogy Buda vendéglátásának legjobb arcát mutassa meg.
cím: Budapest, Mikoviny u. 2-4, 1037
web: Gléda Vendéglő

A belváros egyik legizgalmasabb borétterme, a Michelin Bib Gourmand díjas N28 november 10. és 15. között minden nap tartogat valamilyen libás különlegességet. Az étlapon a tradicionális fogások – mint a sólet vagy a ludaskása – mellett természetesen a libamáj is főszerepet kap. A séf napi déli ajánlata mindig új ízélményt ígér, a sommelier válogatott borai pedig tökéletesen kísérik a libából készült fogásokat. Az N28-ban a Márton-napi élmény nemcsak az ízekről, hanem az eleganciáról és a gasztronómia szeretetéről is szól.
cím: Budapest, Nagymező u. 28, 1065
web: N28 Wine & Kitchen

A Szekszárdi-dombság lankái között, festői környezetben bújik meg a Lajvér Borműhely, ahol a bor, a természet és a gasztronómia tökéletes egységet alkot. A birtok executive séfje, Kopis Egon a legnagyobb budapesti éttermekben – többek között az Onyxban és a Standban – szerzett tapasztalatot, mielőtt hazatalált volna a szekszárdi nyugalomba, hogy itt, a Lajvér konyháján megvalósíthassa a természetközeli, mégis modern gasztronómia vízióját. A Márton-napi hétvégére Egon és csapata különleges, kreatív libás menüvel készül, ahol minden fogásban megmutatkozik a borbirtok filozófiája: a harmónia, a szezonalitás és az élmény. Az ünnepi menü libamáj mille-feuille-lel indul, rozmaringos-citrusos sült almával és diós halvával – elegáns, mégis meghitt nyitány. A csorbaleves libából húsos töltött raviolival, tejföllel és borsikafűvel új értelmet ad a klasszikus libalevesnek. A főételek között a ludaskása – rizottó rizzsel, roston sült libamájjal, konfitált libazúzával és rozmaringos sült zöldségekkel – a hagyomány és a modern konyhatechnológia páratlan találkozása. Az igazi mestermunka a konfitált libacomb lollipop, rozmaringos jus-vel, szalmaburgonyával, aiolival és verjus-szel párolt káposztával érkezik – egyszerre játékos és kifinomult. A desszert sem mindennapi: édesburgonyás-csokis brownie mascarponés gesztenyekrémmel és meggyraguval, amely méltó befejezése a libás lakomának. A Lajvér Borműhely minden részletében a harmóniáról szól – a borok, az ízek és a természet tökéletes összhangjában. Márton-napon itt nem csupán vacsorázni lehet, hanem megtapasztalni, hogyan születik meg a hagyományból modern gasztronómiai élmény.
📍 Cím: 7121 Szálka, 07/28. hrsz
🌐 Web: Lajvér Borműhely

A Harapó Mókusban Márton-napkor igazi lakoma várja a vendégeket – olyan, amely a házias ízek szerelmeseinek minden vágyát teljesíti. Az óbudai étterem évről évre bebizonyítja, hogy a tradíció és a kreativitás tökéletesen megfér egymás mellett a tányéron. A különleges ünnepi menü libalevessel indul, amelyben maceszgombóc, levesben főtt zöldségek és tépett libahús adják meg a tökéletes alapot. Aki inkább könnyed kezdésre vágyik, annak a füstölt libamell sütőtökös-mézes salátaágyon kihagyhatatlan. A főételek között minden klasszikus megtalálható: rózsaszínre sült libamell sütőtökös rétessel és lilakáposzta-ropogóssal, sült libacomb párolt lilakáposztával és hagymás tört burgonyával, valamint a ház egyik büszkesége, a sólet füstölt libamellel és főtt tojással. És ha valaki igazán magyaros befejezésre vágyik, ott a libazúza pörkölt gránátos kockával – igazi, szívet melengető fogás. A desszert sem marad el: a flódniédes, diós, mákos és szilvalekváros rétegei méltó zárásai egy libás lakomának. A Harapó Mókusban a Márton-nap nem csupán gasztronómiai esemény – hanem egy hangulatos, óbudai ünnep, ahol minden falat a hagyományt és a vendégszeretetet dicséri.
📍 Cím: 1032 Budapest, Zápor utca 69.
🌐 Web: Harapó Mókus Étterem

A Stelázsi nemcsak a házias ízekről, hanem a bensőséges, szeretetteljes hangulatáról is ismert – és ez Márton-napkor sincs másként. A séfek ezúttal is a hagyományokból merítenek ihletet, miközben minden fogásban ott a Stelázsira jellemző aprólékos odafigyelés és finom kreativitás. Az ünnepi menüsor libalevessel indul, amelyben maceszgombóc, libahús és friss zöldségek adnak testet és lelket az első kanálnak. A klasszikusok kedvelőinek ott a sült libacomb párolt lilakáposztával és hagymás tört burgonyával – ahogy nagymamánk készítette, csak épp egy modern konyha precizitásával. Aki valami különlegesebbre vágyik, annak a rózsaszínre sült libamell szeletek sütőtökös burgonyakrokettel és birsalma raguval tökéletes választás: egyszerre elegáns és meghitt. Természetesen nem maradhat el a sólet füstölt libamellel és rántott tojással sem – igazi, időtlen klasszikus, amit a Stelázsi konyhája új életre kelt. A Stelázsi Márton-napi ajánlata minden falatban a hagyományról, a szezonális alapanyagok tiszteletéről és a közös étkezések öröméről szól. Itt a liba nemcsak finom, hanem szeretettel tálalt – pont, ahogy azt egy igazi, otthonos étteremben várjuk.
cím: Budapest, Nagyszombat u. 3, 1036
web: Stelázsi Étterem

Ha van hely Budapesten, ahol Márton-napkor igazán „libára hangolódhatunk”, az a SimaLiba Belvárosi Csárda. A név játékos, a hangulat családias, az ételek pedig a klasszikus magyar konyha legjavát hozzák – minden falatban ott a gondoskodás és a tradíció íze. A menü libalevessel indul, természetesen maceszgombóccal, ahogy azt illik. A főételek között ott a rózsaszínre sült libamell céklás jus-vel, amely egyszerre elegáns és telt ízű fogás, és a ropogós libacomb, amelyhez nem kell semmi más, csak egy pohár jó bor és a belvárosi csárda otthonos hangulata. A desszert pedig nem is lehetne más, mint a klasszikus lúdláb torta – a legédesebb módja annak, hogy lezárjuk a libalakoma minden pillanatát. A SimaLiba Belvárosi Csárda a Márton-napot nemcsak megünnepli, hanem újraértelmezi: itt a hagyomány és a modern vendéglátás kéz a kézben jár.
📍 Cím: 1052 Budapest, Piarista utca 6.
🌐 Web: SimaLiba Belvárosi Csárda

A Villányi borvidék szívében, a festői Villánykövesden található Hotel Cabernet Étterem idén is különleges Márton-napi hétvégékkel várja vendégeit. A hely, ahol a bor, a gasztronómia és a hagyomány találkozik, méltán vált a Márton-nap egyik legizgalmasabb úti céljává. A program már pénteken kezdetét veszi: a zenés, svédasztalos Márton-napi est korlátlan újborfogyasztással és élőzenével hangolja a vendégeket az ünnepre, míg napközben a „libafalatos” gourmet pincejáró túra vezet be a borvidék ízeinek világába. A hangulat, a pincesor és a Mokos Pincészet válogatott borai együtt teremtik meg azt a különleges villányi élményt, amelyhez hasonlót aligha találni. A hétvége csúcspontja a Márton-napi liba–borvacsora, ahol minden fogás gondosan megkomponált borkísérettel érkezik. A menü önmagában is egy ízutazás:
A Hotel Cabernet étterem Márton-napi kínálata nem csupán vacsora – egy egész hétvége ízeiből, borából és zenéjéből szőtt élmény, ahol a villányi borvidék hangulata minden pohárban és falatban ott rejlik.
📍 Cím: 7772 Villánykövesd, Petőfi Sándor u. 40.
🌐 Web: Hotel Cabernet & Mokos Pincészet
Ahogy a nyár lassan átadja helyét az aranyló, illatos ősznek, a város és a vidék éttermei is új arcukat mutatják. Ilyenkor minden falat kicsit melegebb, minden bor testesebb, és minden vacsora meghittebb. A GastroGuide őszi válogatásában ezúttal azokat a helyeket gyűjtöttük össze, ahol a szezon legjobb ízei, hangulatai és pillanatai találkoznak – a budai vár tövében megbújó elegáns éttermektől a vidéki borbirtokokon át egészen a városi csárdákig. Ezek a helyek nemcsak ételeikkel, hanem történeteikkel és atmoszférájukkal is elvarázsolnak – mindenhol másképp, mégis ugyanazzal a céllal: hogy jól érezzük magunkat, együtt, egy jó pohár bor és egy tökéletesen elkészített fogás mellett.

🍣 Japanika

Ha van hely, ahol a keleti elegancia, a modern városi ritmus és a gasztronómiai kifinomultság tökéletesen találkozik, az a Japanika. A Bazilika szomszédságában, Budapest szívében található étterem nem csupán egy sushi bár – sokkal inkább egy életérzés, ahol az ízek és a látvány együtt mesélnek a japán konyha precizitásáról és szenvedélyéről. Az ősz a Japanikában nem a lehalkulás, hanem a megújulás időszaka. Az étlapon a klasszikus sushi válogatások mellett megjelentek a szezonhoz igazított, melegebb fogások: gazdag ramenek, teriyaki ételek, valamint a signature Japanika rollok új verziói, amelyek friss halakkal, gyömbérrel, avokádóval és pirított szezámmaggal készülnek. A látványos, nyitott konyhán minden mozdulat a japán minimalizmust idézi – itt minden falat egyensúlyról, pontosságról és tiszta ízekről szól. A bár kínálata szintén figyelemre méltó: a ház koktéljai között megtalálható a Yuzu Spritz, a Sake Sour, vagy a klasszikus Tokyo Mule – mindezek frissítően hatnak a hűvösebb őszi estéken is. A hangulat este különösen magával ragadó: a Bazilika fényei, a japán zene és a letisztult enteriőr együtt teremtik meg a Japanika hamisíthatatlan atmoszféráját. A Japanika a hely, ahol a sushi friss, a hangulat vibráló, és minden vacsora egy kis utazás Tokió szívébe – anélkül, hogy elhagynánk Budapestet.
📍 Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 13.
🌐 Web: Japanika Budapest
🍷 Lajver Borbirtok – Két sapkás csoda Szálkán, ahol a bor és a konyha egymásra talál

A Szekszárdi borvidék lankáin, Szálka festői településén megbújó Lajver Borbirtok ma már a magyar vidéki gasztronómia egyik legfényesebb gyöngyszeme. A borbirtok étterme rövid idő alatt kivívta a szakma elismerését, és idén elnyerte a Gault&Millau két sapkás minősítést is – ami ritka és rangos elismerés egy vidéki étterem életében. A siker titka a bor és konyha tökéletes harmóniája, valamint Kopis Egon Barna executive chef személyes hangvételű, kreatív gasztronómiája, amelyben a tradíció, a modern technika és az érzelem egyesül. Az ősszel is elérhető degusztációs menüEgon saját történeteiből, gyerekkori ízemlékeiből és a Szekszárdi borvidék gazdagságából építkezik. Minden fogás mögött egy emlék, egy érzés vagy egy helyi alapanyag rejlik. Az ételekhez természetesen Lajver-borokat és pálinkákat kínálnak – a párosításokat Bányai Gábor Botond borszakértő segítségével közös kóstolások során alakítják ki, így minden vacsora egyedi és megismételhetetlen. Az élmény nem csupán egy vacsora, hanem interaktív ízutazás, ahol maga a séf kalauzolja végig a vendégeket. A fogások egy része az asztalnál készül el – például a faszenes japán grillen sült szarvas –, így a vacsora minden perce személyes és izgalmas. A Lajver Borbisztró az “Étterem Hét” keretében most különleges menüvel várja vendégeit:
Tárkonyos szarvasraguleves tejföllel – mély, illatos, klasszikus őszi fogás, tökéletes nyitány.
Sertéspofa pörkölt deszkáról szaggatott galuskával és tökmagolajos káposztasalátával – a magyar konyha lényege egyetlen tányérban.
Mákos-meggyes tarte vaníliakrémmel, mák mousse-szal, mákos tuille-lel és meggyraguval – édes, krémes, szekszárdi stílusban.
A Lajver Borbirtok bebizonyította, hogy vidéken is lehet a legmagasabb színvonalon, mégis közvetlenül és szerethetően főzni. Aki ellátogat ide, nemcsak egy vacsorát kap – hanem egy teljes, borral és emlékkel átszőtt gasztronómiai történetet.
📍 Cím: 7121 Szálka, 07/28. hrsz ép.
🌐 Web: Lajver Borbirtok
🦆 SIMALIBA Belvárosi Csárda – Libás boldogság és falusi melegség a belváros szívében

🍷 Tapas Fino – Mediterrán esték és spanyol ízek a Duna-parton

A Tapas Fino nem csupán egy étterem – hanem egy életérzés. A Belgrád rakpart elegáns szakaszán, a Duna-parton megbúvó mediterrán ékszerdobozban minden falat, minden korty és minden dallam a spanyol életörömöt idézi. A csodás panoráma a Gellérthegyre és a Szabadság-szoborra, a meleg fényekkel teli enteriőr és a halk gitárszó együttesen teremtik meg azt a hangulatot, amiben az ember elfelejti, hogy Budapesten van – és egy pillanatra Barcelonában érzi magát. Az étlap a klasszikus spanyol tapasok világából építkezik, miközben szezonalitással és aprólékos figyelemmel komponált. Az őszi kínálat a megosztás öröméről szól: a Serrano sonka sült paradicsommal és friss kenyérrel tökéletes kezdés, amit a sült Mahón sajt hagymalekvárral és mandulával követ – édes, sós és diós harmóniában. A faszénen sült padrón paprika snidlinges sajtkrémmel a mediterrán egyszerűség esszenciája, míg a Gambas pil pil, vagyis a fokhagymás, paprikás garnéla, az őszi estéket is felmelegíti, illatával az andalúz tengerpartot idézve. A főételek közül a klasszikus patatas bravas és az Ibérico sertésszűz sült céklával, kecskesajttal és kesudióvalegyszerre rusztikus és kifinomult választás: a krémes textúrák és a füstös jegyek igazi őszi párosítást alkotnak. A végén pedig elmaradhatatlan a churros csokoládékrémmel és fahéjas cukorral – forró, illatos és ellenállhatatlanul spanyol, épp úgy, ahogy lennie kell. A Tapas Fino ősszel különösen hangulatos: a hűvös esték, a borospoharak csendes koccanása és a spanyol dallamok összhangja minden alkalommal egy kis utazás a mediterrán világba – anélkül, hogy elhagynánk Budapestet.
📍 Cím: Budapest, Belgrád rakpart 19.
🍴 Asztalfoglalás: Tapas Fino
🌐 Web: Tapas Fino
🍂 Stelázsi – Őszi melegség és budai harmónia a Nagyszombat utcában

A Stelázsi Étterem a budai oldal egyik legbarátságosabb rejtekhelye, ahol az otthonosság és a kifinomult gasztronómia kéz a kézben jár. A Nagyszombat utca 3. szám alatt található étterem minden évszakban más arcát mutatja, de az ősz különösen jól áll neki: a narancsos fények, a meleg tónusok és az illatos, szezonális fogások együtt adják meg azt a harmonikus hangulatot, ami miatt mindig jó ide visszatérni. A konyha a hazai alapanyagokra épít, de modern tálalással és friss gondolatokkal dolgozik. Az őszi étlap már az első falattól elvarázsol: a vaddisznó raguleves burgonyagombóccal igazi melengető klasszikus, amelyben a vad íze és a házias textúrák tökéletesen találkoznak. A szezám kérges lazac steak répás-gyömbéres rizottóval a szezon egyik legizgalmasabb fogása – a hal frissessége, a szezám roppanása és a gyömbér pikáns melege egzotikus, mégis őszi harmóniát teremt. Zárásként a meggyes habtorta rumos csokiöntettel a desszertek királynője: édes, illatos, de nem túlzó – éppen annyira ünnepi, mint amennyire otthonos. A Stelázsi hangulatában egyszerre van jelen a vidéki konyha meghittsége és a városi elegancia. Ez az a hely, ahol az őszi hétvégék lassú ebédjei, a boros vacsorák és a családi beszélgetések természetes közegükben születnek meg. A Stelázsi nemcsak egy étterem – hanem egy kis sziget Budán, ahol minden falat a gondoskodásról mesél.
📍 Cím: Budapest, Nagyszombat utca 3.
🍷 Asztalfoglalás: Stelázsi Étterem
🌐 Web: Stelázsi Étterem
🍁 Puli és Juhász – Falusi romantika a pesti belvárosban

Ha van hely, ami képes egyetlen este alatt visszaadni a magyar vendéglátás igazi lelkét, az a Puli és Juhász.A Dob és a Síp utca sarkán megnyílt, új pesti csárda a VakVarjú étteremcsaládot is magában foglaló Semsei Gastronomy legújabb egysége: olyan hely, ahol a tradíció nem díszlet, hanem életérzés. Ahol a puli valóban az ajtóban vár, a zenész élőben húzza, és a vendég úgy érzi – egy kicsit hazatért. A belső tér egyszerre falusias és modern: festett tányérok, báránybőrök, kovácsoltvas részletek, de mindez kifinomult dizájnnal és finom humorral fűszerezve. A csárdafíling itt nem túlzás, hanem stílus – a népviseletbe öltözött felszolgálók, a csempék és a fotók mind mesélnek valamit a magyar vidékről, csak épp városi közegbe helyezve. Az étlap maga a gasztronómiai hazatérés. A hízott kacsamáj zsírjában, primőr zöldségekkel a klasszikus eleganciát képviseli: rusztikus, mégis kifinomult fogás, amelyhez egy szelet kovászos kenyér dukál. A Lillafüredi füstölt pisztráng almás zellersalátával már az őszi erdők ízeit idézi – friss, füstös és gyümölcsösen harmonikus. A végére pedig jöhet a nosztalgikus kedvenc: a mákos guba vaníliasodóval, amely a gyerekkor legédesebb ízeit hozza vissza, mégis új köntösben. A Puli és Juhász nem akar újraértelmezni semmit – inkább visszaadja, ami mindig is jó volt a magyar konyhában. Ősszel, amikor a város lassan borostyánba öltözik, különösen jó érzés betérni ide egy gőzölgő gulyásra, velős pirítósra vagy egy pohár borra. Falusi romantika Budapest szívében – ez a hely tényleg a magyar lélek melege egy tányérban.
📍 Cím: Budapest, Dob utca 44.
🍴 Asztalfoglalás: Puli és Juhász
🌐 Web: Puli és Juhász
🌰 Harapó Mókus – Három évtizedes vendégszeretet Óbudán

A Harapó Mókus már közel harminc éve az óbudai gasztronómia egyik legkedveltebb helye, ahol minden asztalnál egy kis darab történelem és rengeteg szív lapul. A Zápor utca 69. alatt működő, családi alapítású étterem 1993 óta fogadja vendégeit — és bár az évek során sokat változott, a hangulat, a vendégszeretet és az otthonos ízek mit sem veszítettek erejükből. A Harapó Mókus igazi budai vendéglő, ahol a hagyományok nem múzeumi darabok, hanem nap mint nap megélt élmények. Az őszi időszakban az étlap különösen izgalmas: a erdei gombakrémleves fácánhúsos raviolivalmaga az erdő illata egy tányérban – mély, gazdag, illatos, lélekmelengető. A főfogások közül a Wellington szarvasgerinc aszalt szilvamártással és grillezett zöldségekkel az őszi vadételek királya, amely méltó folytatása a ház híres szezonális hagyományainak, a libanapoknak és pörkölt heteknek. A végén pedig a Fekete-erdő desszert édesen zárja a vacsorát, egy csipetnyi retróval és eleganciával. A Harapó Mókus nem akar több lenni annál, ami: egy szerethető, őszinte vendéglő, ahol mindig akad egy mosoly, egy pohár jó bor és egy adag forró leves. Ősszel a nagy fákkal körülölelt, hangulatos terasza csendes menedék, bent pedig meleg fények és a házias ételek illata várja a vendégeket. Három évtized alatt a Mókus nemcsak egy étteremmé, hanem fogalommá vált Óbudán – egy olyan hellyé, ahová az ember visszajár, mert jó ott lenni.
📍 Cím: Budapest, III. kerület, Zápor utca 69.
🍴 Asztalfoglalás: Harapó Mókus Étterem
🌐 Web / Facebook: Harapó Mókus
🍂 Krém Pizzéria – Őszi olasz élmény Székesfehérváron

Székesfehérvár belvárosában, egy modern, mégis meghitt hangulatú helyen a Krém Pizzéria hozza el Olaszország ízeit – ezúttal az ősz színeiben. A város egyik legnépszerűbb pizzériája nemcsak a helyiek kedvence, hanem a szakma elismerését is kivívta: a Dining Guide idei toplistáján a legjobb hazai pizzériák között szerepel, ami önmagában is garancia a minőségre. A Krém Pizzéria nemcsak a tésztájáról és kemencéjéről híres, hanem a folyamatosan megújuló szezonális ajánlatáról is. Az őszi időszakban a séfek a szezon alapanyagaiból varázsolnak mediterrán hangulatú, mégis otthonos fogásokat. Az illatában diós, selymes gesztenyekrémleves a hűvös napok tökéletes indítása, amit követhet a sütőtökös gnocchi, amely a puha tészta és a pirított zsálya tökéletes harmóniáját kínálja. Természetesen a pizzák sem maradnak háttérben: a klasszikus margherita vagy a burratás különlegességek mellett mindig akad egy-egy szezonális verzió is, ahol az ősz ízei – például vargánya, dió, sütőtök vagy speck sonka – kapnak főszerepet. A hely hangulata barátságos, családias, mégis modern – a Krém egyszerre városi és olaszos, egy szelet Itália Székesfehérvár szívében. Ideális választás egy laza baráti vacsorához, hétvégi családi ebédhez, vagy akár egy spontán őszi estére, amikor csak egy jó pizza és egy pohár bor hiányzik a teljességhez.
📍 Cím: Székesfehérvár, Szabadságharcos út 40, 8000
🍕 Asztalfoglalás: Krém Pizzéria
🌐 Web: Krém Pizzéria
🍁 Riso Ristorante & Terrace – Olasz harmónia a Budai Vár lábánál

A Riso Ristorante & Terrace az ősz legszebb pillanatait hozza el a Budai Vár lábához. A Lovas úton megbúvó mediterrán oázis most is a napfény, a jó borok és az olasz konyha életigenlő hangulatát kínálja, de az őszi hónapokban mindezt a szezon színeivel és ízeivel fűszerezve. A meleg tónusú belső terek, a fedett terasz és a fatüzelésű kemence illata együtt idézik meg azt az olaszos könnyedséget, amiért a vendégek újra és újra visszatérnek. A Riso séfjei ilyenkor a szezonalitás jegyében alkotnak – a csülkös káposztaleves kolbászmorzsával és tejföllel igazi lélekmelengető fogás a hűvös napokra, míg a serpenyős kacsacomb kacsamájjal, burgonyapürével és meggyes párolt káposztával a magyar és olasz konyha találkozásának tökéletes példája. A desszertek között a tiroli smarni házi baracköntettel és vaníliafagyival hoz egy csipetnyi nosztalgiát – mintha csak egy hegyek közti trattoriában ülnénk. A Riso különlegessége, hogy a séfajánlat 8–9 naponta megújul, így minden látogatás új élményt tartogat. A tavaszi és nyári hónapok kedvencei – mint a buratta pizza vagy a chilis-gyömbéres rák rizottó – mellé most az ősz ízei kerülnek fókuszba, miközben a fatüzelésű kemence továbbra is meghatározó eleme a hangulatnak. Ahogy rövidülnek a nappalok, a Riso egyre inkább az ünnepi időszak előfutára: baráti vacsorák, meghitt családi ünnepek, vagy akár céges évzárók tökéletes helyszíne. Az olaszos vendégszeretet és a budai panoráma együtt gondoskodnak arról, hogy a Riso-ban minden étkezés egy kis utazás legyen – ezúttal Toszkána és a Várnegyed között félúton.
📍 Cím: Budapest, Lovas út 41.
🍴 Asztalfoglalás: Riso Ristorante & Terrace
🌐 Web: Riso Ristorante & Terrace
🌇 Port de Budapest – Kikötő a város szívében, ahol a Duna partja életre kel

🍂 VarjúVár – Őszi elegancia a Vár tövében

Ahogy a budai Vár lankáin aranyba borulnak a fák, a VarjúVár terasza és üvegfalai mögött különleges fények játszanak – itt minden pillanat a nyugalom és a gasztronómia találkozása. A Várkert Bazár szomszédságában megbújó étterem az ősz minden színét és ízét magába foglalja: a természet közelségét, a történelmi miliő eleganciáját és az otthonos vendégszeretetet. Az étlap most a szezon ajándékait ünnepli. A bazsalikomos céklakrémleves selymes textúrája és a diós kecskesajtnak is köszönhető mély aromája a hűvös napok legjobb kezdete, míg a vargányás árpagyöngy ördögszekérgombával és lassan sült fokhagymás paradicsommal igazi őszi mestermunka – friss, mégis karakteres. A főételek között a bőrén sült csirkemell sütőtökpürével, fűszeres birsalmával és pirított dióval a szezon csúcspontja, amit érdemes egy pohár fehérborral kísérni. A desszert, a Pink Velvet pohárkrém most egy jó ügyet is szolgál, amellyel a vendégek hozzájárulhatnak a Mellrákinfó Egyesület támogatásához – minden rendelés után 150 Ft-tal segítik a szervezet munkáját. Ez az édes „üzenet” méltó zárása az étkezésnek: krémes, illatos, ellenállhatatlan. A gyerekbarát hangulat, a meleg fények és a természet közelsége teszi teljessé az élményt. A VarjúVár nemcsak egy vacsorahely, hanem egy őszi pillanat, amit érdemes megélni – naplementekor különösen.
📍 Cím: Budapest, Ybl Miklós tér 4.
🍴 Asztalfoglalás: VarjúVár
🌐 Web: VarjúVár
Aki járt már a Szent István téren, pontosan tudja, hogy az egyik legélénkebb gasztropont a tér közvetlen szívében működő Japanika étterem. A hely évek óta meghatározó szereplője a budapesti ázsiai éttermi szcénának, és bár a hírnevük stabil, a koncepció folyamatosan formálódik. Az utóbbi időben nemcsak az étlapot frissítették, hanem a terasz és a belső tér kialakítása is új arcot kapott: a kényelmes, modern bútorok és a laza, „chill vibe” hangulat a nemzetközi nagyvárosok trendjeit idézik. Nem csoda, hogy hétvégente szinte lehetetlen asztalfoglalás nélkül helyet találni.

Egy hely, ahol mindig történik valami új
A Japanika ereje abban rejlik, hogy egyszerre kínál autentikus japán ízeket és friss, kreatív street food élményeket. Az étlapot átgondoltan alakították úgy, hogy a sushi-rajongók és a könnyedebb, izgalmasabb fogásokra vágyó vendégek is megtalálják a kedvencüket. A belső dizájn továbbra is a japán vonalra épít, de a modern elemek és a lazább hangulat közelebb hozzák a helyet a mai vendégelvárásokhoz.
Ízutazás a pohártól a desszertig
Teszteltük az újdonságokat, és már a kezdésnél kiderült: a Japanika tényleg ráérez arra, hogyan lehet emlékezetes gasztroélményt adni. Elsőként egy Yuzu citrom – zöld tea – kókuszvíz moktél érkezett, amely nemcsak ízében volt rendkívül frissítő, de a tálalás is külön élményt adott: a pohár úgy nézett ki, mintha egy kettétört kókuszdióból
ittunk volna.

A chef ajánlatából választott mangóleves igazi meglepetés volt. Hidegen tálalták, kókusztejes alapban úszkáló mangókockákkal és karamellizált kesudióval. A textúrák és ízek kontrasztja – a lágy, édeskés mangó, a kókusztej krémessége és a roppanó dió – hibátlan összhangot alkotott. Egy olyan fogás, ami a legmelegebb nyári napokon is instant felfrissülést ad.

A főfogás a Japanika Bao volt, amely az étterem új street food vonalát képviseli. A gőzölt bao cipóban panko morzsában sült csirkemell csíkok, jégsaláta, csípős-pikáns majonéz, japán retek, mogyoró és koriander találkozott. A végeredmény egy játékos, mégis karakteres ízvilág, ami teljesen új élményt adott – laktató, de nem nehéz.

A sort egy különleges desszert zárta: a Mango Sticky Rice pohárdesszert formájában. A kókuszos ragacsos rizs, a mangópüré és a friss eper szépen harmonizáltak, bár a thai klasszikushoz képest kicsit újragondolt verzióról van szó. Nem a megszokott ízeket hozta, de a sor végére tökéletesen illett – könnyed, mutatós és modern.

Japanika ma
A Japanika ma már jóval több, mint egy sushi-bár: igazi találkozóhely, ahol a klasszikus japán konyha és a kreatív, street food ihletésű újdonságok egymás mellett kapnak helyet. Az italválaszték, a trendi moktélok és koktélok, a fiatalos hangulat és a vendégközpontúság mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az étterem 10 év után is az élvonalban maradjon. Ha valaki egy igazán élénk, modern, mégis autentikus ázsiai élményre vágyik Budapest szívében, a Japanika továbbra is biztos pont – sőt, talán most még inkább, mint valaha.
cím: Budapest, Szent István tér 7, 1051
web: Japanika
A gulyásleves a magyar konyha egyik legikonikusabb fogása – egyszerre szimbolizálja a hagyományt, a nagyi konyháját, és azt az otthonosságot, amitől mindig jólesik még egy kanállal szedni. Bár sokan a turisták kedvencének tartják, valójában mi, magyarok sem tudunk ellenállni egy igazán jól elkészített gulyásnak. Ezért indultunk útnak Budapesten, hogy felkutassuk, hol főzik a legjobb gulyáslevest a városban. Válogatásunkban nemcsak az ízeket, hanem az árakat is feltüntetjük, hogy mindenki megtalálja a számára ideális helyet – legyen szó egy tartalmas ebédről, vagy egy barátokkal közösen eltöltött vacsoráról.
SIMALIBA Belvárosi Csárda

A SIMALIBA Belvárosi Csárda igazi gyöngyszem, ha gulyásról van szó. Itt a klasszikus bográcsgulyást kínálják csipetkével, amely minden falatban visszarepít minket a nagymama konyhájába. Az ízek mélyek, karakteresek, a hús omlós, a leves pedig pont annyira sűrű és tartalmas, amilyennek lennie kell. A csipetke külön említést érdemel: olyan, mintha tényleg otthon, a nagyi keze alatt készült volna.
Ár: 4650 HUF
cím: Budapest, Piarista u. 6, 1052
Puli és Juhász

A Dob utcában található Puli és Juhász a belvárosi csárdák hangulatát hozza vissza, mégis modern köntösben. Az étterem egyszerre autentikus és friss, így a fiatalabb vendégek is könnyen otthon érezhetik magukat. A bográcsgulyás itt is csipetkével érkezik, ízei mélyek, háziasak, pont úgy, ahogy szeretjük. A levesben minden benne van, amitől a gulyás klasszikus élményt nyújt – tartalmas, laktató és igazi magyaros fogás.
Ár: 3790 HUF
cím: Budapest, Dob u. 19, 1074
Retek Bisztró

A Retek Bisztró igazi kakukktojás a válogatásban: magyaros hangulat, de ide utcáról szinte lehetetlen csak úgy bejutni. A „fully booked” tábla gyakran fogadja a vendégeket, így mindenképp érdemes előre asztalt foglalni. Amikor mi végül bejutottunk, gyorsan kiderült, hogy megérte a várakozás. A gulyásleves itt 4150 HUF, és ízében semmiben sem marad el a legjobbak mögött – tartalmas, finom, igazi magyar klasszikus. Egyetlen apró hátránya, hogy az asztalok folyamatosan cserélődnek, így a vendég picit úgy érzi, sietnie kell. Az ízek azonban velünk maradnak – és ezért is kötelező kipróbálni.
Ár: 4150 HUF
cím: Budapest, Nádor u. 5, 1051
Stand25 Bisztró

A Stand25 Bisztró gulyáslevese igazi élmény már az első pillanattól: kis fazékban érkezik az asztalra, pont úgy, mint otthon a nagyinál. Az illata betölti a teret, és már önmagában elég okot ad arra, hogy betérjünk. Az ízek átütőek, mélyek és rendkívül tartalmasak – minden kanál nosztalgikus utazás a gyerekkor felé. Bár az ára magasabb, 5900 HUF, a minőség és az élmény miatt abszolút megéri. Egy olyan gulyás, amit egyszerűen nem lehet kihagyni.
Ár: 5900 HUF
cím: Budapest, Attila út 10, 1013
21 Magyar Vendéglő – Budai Vár

A Budai Vár szívében található 21 Magyar Vendéglő gulyáslevese szintén csipetkével érkezik, és 3840 HUF-ért kóstolható. A környezet inkább modern, mint a nagyi ebédlője – ezt inkább mosolyogva érdemes megjegyezni, hiszen itt a hagyományos ízek találkoznak a kortárs eleganciával. Az étlapon gyakran felbukkannak ritkább fogások is, például a medvepörkölt, így igazi gasztronómiai kaland várja a vendégeket. A gulyás mellett pedig maga a Vár varázslatos történelmi környezete is külön élménnyé teszi a látogatást.
Ár: 3840 HUF
Aki már unja a „kreatívan újragondolt” magyar fogásokat, és inkább úgy enne egy velős csontot, mint otthon a konyhaasztalnál, annak van egy jó hírünk: a Dob utca sarkán megnyitott Puli és Juhász pontosan azt adja, amit ígér. Hagyományt, melegséget, házias ízeket, egy kis csárda-hangulatot – és mindezt egy szokatlanul igényes, mégis oldott környezetben.
Csontvelővel nyitottunk – és már akkor tudtuk, hogy jó helyen vagyunk
Az étkezést velős csonttal indítottuk, amit házi kenyérrel és savanyított lila hagymával hoztak ki – a tálalás olyan szép volt, hogy nem álltuk meg fotó nélkül. A csont hosszában kettévágva, benne a remegős velő, amit csak ki kell kanalazni a pirítósra. A textúra és az íz is tökéletes volt – kicsit füstös, sós, zsíros, de nem túl nehéz. A savanyított hagyma frissességet és kellemes savasságot hozott a falatokba, így az előétel nemcsak szép, de ízében is jól kiegyensúlyozott volt. Hibátlan nyitány.

Szarvaspörkölt, mint vidéken – csak épp nem a nagymama főzte, hanem profik
A főételünk a szarvaspörkölt dödöllével és kovászos uborkával volt, ami egészen meglepő módon nem „éttermesített”, hanem tényleg vidéki nagyi-konyha hangulatát idézte. A hús vajpuha, omlós, ízletes, semmi száraz vagy rágós rész – a fűszerezés pedig pont eltalálva: karakteres, de nem nyom el semmit. A dödölle nagy örömünkre nem volt túllágy vagy „műköret”, hanem rendesen átpirított, tartalmas darab. A kovászos uborka pedig valóságos felüdülés volt a húsos, szaftos fogás mellett – hideg, roppanós, savas, ahogy kell.

Mákos guba, de nem akárhonnan
Az élmény megkoronázásaként egy mákos gubával zártuk a vacsorát. Külön szeretnénk kiemelni, hogy a gubához használt kifli a Dobay Cukrászdából származik – ez a tulajdonos, Semsei Rudolf feleségének a vállalkozása, és ez az apró részlet is sokat elmond a hozzáállásukról. Az édesség pont annyira volt édes, amennyire kellett, a vaníliasodó selymesen ölelte körbe a mákos kiflikarikákat. Nem nehéz, nem száraz – hanem éppen az a nosztalgikus, házi desszert, ami után csak annyit mond az ember: „Ez még jöhetett volna.”

A belső tér: csárdahangulat újratöltve
A dizájnért Oláh Nikolett és Felhő Anita felelt – és őszintén szólva, meg is érdemlik a tapsot. Nem tolakodó, nem giccses, mégis minden apró részlet a vidéki hangulatot hozza. Paprikafüzérek, hímzett terítők, bögregyűjtemény a falon, de mindez modern, letisztult stílusban. Az atmoszféra barátságos, a zene hangulatos – esténként élő muzsika is várja a vendégeket. Mi korábban érkeztünk, így háttérzenében volt részünk, de az is tökéletesen illett a hely szelleméhez.

Magyar gasztronómia – szívvel-lélekkel, elérhető áron
A Puli és Juhász nem akar többnek látszani, mint ami: egy modern, szerethető csárda a belváros közepén. Az alapanyagok hazai termelőktől jönnek, a receptek nem fúziós kísérletek, hanem ismerősen magyarosak. Nincs túltolva semmi, nincsenek túlárazott „újragondolt” fogások – helyette minőségi, otthonos ételek, amit mi is bármikor szívesen újrakóstolnánk. És ez talán a legfontosabb: itt nem csak a turistáknak akarnak tetszeni. Ez a hely a magyar vendégekről is szól – azoknak, akik szeretik az ízeket, az emlékeket, és értékelik, ha egy csárda nem csak a nevében magyar.

web: Puli és Juhász
Cím: Budapest, Dob u. 19, 1074
Nyitvatartás: minden nap 12:00–23:00
Ajánlott foglalás: Puli és Juhász
A Burger Project jóval többet ad, mint egy szimpla hamburger – egy életérzést közvetít, amelyhez egyre többen szeretnének csatlakozni. A 2022-ben alapított márka idén elnyerte a Street Kitchen Guide 2025/2026 „Év burgerezője” díját, miközben már készül a harmadik éttermük is, Budapest belvárosában, a Kálvin tér közelében. A tervek szerint 2026 végéig további egységek is nyílnak, de a fő értékek – prémium minőség, közösségi élmény és felszabadult hangulat – változatlanok maradnak.
Év burgerezője – méltán
A Street Kitchen csapata egy éven át kereste az ország legjobb burgerezőjét, a versenyben pedig a Burger Project bizonyult a legerősebbnek. Az eredményhirdetés a Dürer Kertben rendezett Foodora Selection x Street Kitchen Fesztiválon zajlott, ahol a márka food truck-ja szintén nagy sikert aratott. „Hatalmas megtiszteltetés, hogy nem csupán bekerültünk a válogatásba, hanem az élre kerültünk. A vendégek visszajelzései is igazolják, hogy az ausztrál beach-hangulat, a gondosan válogatott alapanyagok és a ’project vibe’ működőképes” – mondta Rotyik Tamás ügyvezető.

fotó: Boldog Ati
Smash helyett saját irány
Bár világszerte a smash burger hódít, a Burger Project más utat választott. Számukra nem a trendek hajszolása a fontos, hanem a kreativitás, a minőség és a laza, tengerparti életérzés ötvözése – egy kis Ausztrália, magyar köntösben. „A burger nálunk nem pusztán egy étel, hanem élmény, amiért újra és újra visszatérnek a vendégeink” – fogalmazott Rotyik Dávid, alapító és brand manager.
Új étterem, tudatos növekedés
Hamarosan megnyílik a harmadik Burger Project egység a Kálvin térnél, ahol először egy üzleti partner is csatlakozik a csapathoz. A filozófia azonban nem változik: a cél a tudatos, fenntartható növekedés. Bár a franchise iránt már most is nagy az érdeklődés, a csapat egyelőre lépésről lépésre, saját irányítás mellett halad. „Hiszünk abban, hogy csak a fokozatos építkezés garantálja a megszokott színvonalat” – hangsúlyozta Rotyik Tamás.

fotó: Connected Creative Agency
Digitális szinten is erősítenek
A fizikai bővülés mellett digitálisan is szintet léptek: a weboldal után elkészült a BURGER PROJECT APP, amely a Fruitsys szakmai támogatásával készült. Az applikáció nem egyszerű hűségprogram, hanem valódi kedvezményeket és törzsvásárlói előnyöket kínál. „Nem akartunk sablonmegoldást, az app tényleg hozzáadott értéket képvisel, és közelebb hozza a vendégeket a márkához” – tette hozzá Szedlák Máté, alapító tag.
Minőség és közösség – a jövő alapjai
A beszállítókkal kialakított stratégiai partnerségek biztosítják, hogy a prémium alapanyagokhoz a jövőben is hozzáférjenek. A Burger Project célja változatlan: minden vendég ugyanazt a minőségi élményt kapja, bárhol is járjon az országban.
Egy márka, ami közösséget épít
A Burger Project sikertörténete nem csupán a gasztronómiáról szól: fiatalos közösségi márkává vált, amelyhez egyre többen akarnak tartozni. Ha a lendület kitart, 2026-ra nemcsak Budapesten, hanem országszerte találkozhatunk vele.

fotó: Burger project
Címek:
Budapest, István út 5, 1043
Budapest, Viza u. 9, 1138
Web: The Burger Project
Ha beköszönt a jó idő, nincs is jobb program egy finom ebédnél vagy vacsoránál a szabadban. Legyen szó pezsgő belvárosi hangulatról, panorámás Duna-parti vacsoráról, erdőszéli nyugalomról vagy tengerpartot idéző ízekről – ebben a válogatásban mindenki megtalálhatja a kedvenc teraszát. 15 budapesti és vidéki éttermet gyűjtöttünk össze, ahol nemcsak a kilátás, de az étel, az ital és a hangulat is emlékezetes. Vannak köztük rejtett gyöngyszemek a természet ölelésében, fine dining élmények a város szívében, mediterrán oázisok, és olyan helyek is, ahol a friss pizzát vagy a fűszeres thai levest kortyolhatjuk el egy napernyő alatt, koktéllal a kézben. Ha egy igazán jól sikerült nyári estét keresel, vagy csak egy hűsítő fröccsre ugranál be a barátaiddal egy teraszra, ezt a válogatást érdemes végigböngészned.
Baalbek – A Közel-Kelet színei és ízei a Duna partján

A Belgrád rakpart egyik legkülönlegesebb terasza a Baalbek, ahol nemcsak a Dunára és a Gellért-hegyre nyíló panorámában gyönyörködhetünk, hanem az autentikus libanoni ízek és a meghitt, vendégszerető légkör is garantáltan elvarázsol. A vibrálóan színes, fűszeres fogások, mint a hummusz hússal vagy a friss tabbouleh, éppúgy lenyűgöznek, mint az ízléses enteriőr vagy a zaatarral fűszerezett padlizsán. A megújult étlapon bőven találunk vegán és vegetáriánus opciókat is, de a húskedvelők is gazdag ízélményekre számíthatnak. Aki egy igazán különleges, ízekkel és napfénnyel teli vacsorára vágyik Budapesten, annak a Baalbek terasza kötelező nyári célpont!
cím: Budapest, Belgrád rkp. 22, 1056
Tapas Fino – Egy estére Spanyolország a Duna partján

A Tapas Fino nem csupán egy étterem, hanem egy igazi mediterrán élménytér a Belgrád rakparton, lenyűgöző kilátással a Dunára és a Gellért-hegyre. A ragyogó teraszon spanyol gitárdallamok, klasszikus tapas fogások és gondosan válogatott borok repítenek el minket a napfényes Ibériába. Az étlap a spanyol konyha legjavát kínálja: gambas pil-pil, patatas bravas, sült Mahón sajt, Iberico sertésszűz, és természetesen a churros sem maradhat el a végén. Ez a hely több mint vacsora – egy laza, mégis felejthetetlen nyári este kulisszája lehet. Ha valami igazán különlegesre vágysz, foglalj asztalt a Tapas Finóba!
cím: Budapest, Belgrád rkp. 24, 1056
Port de Budapest – A panoráma, amiért visszajársz

A Belgrád rakparton, a Nemzetközi Hajóállomás szomszédságában található Port de Budapest az egyik leglátványosabb kilátással büszkélkedhet Budapesten. A Duna és a Gellért-hegy látványa lenyűgöző hátteret biztosít a nyári estéinkhez, legyen szó egy romantikus vacsoráról, augusztus 20-ról vagy koktélozásról vagy baráti beszélgetésről. A letisztult, friss nyári étlap, a kreatív signature koktélok – mint a Lisa vagy a Liberty – és az állandóan megújuló bar food kínálat gondoskodnak arról, hogy ne csak a szemünk lakjon jól. A terasz tökéletes választás naplementéhez, pezsgő estéhez vagy akár egy különleges esküvőhöz is. Asztalt érdemes időben foglalni!
cím: Budapest, Nemzetközi Hajóállomás, Belgrád rkp. 23, 1056
Riso Ristorante & Terrace – Olasz életérzés a Budai Vár lábánál

Az I. kerület egyik legszebb terasza a Riso Ristorante & Terrace, ahol a Budai Vár lábánál egy igazi mediterrán oázis fogad minket. A zöld növényekkel körülölelt, napfényes, tágas terasz minden nyári pillanatot emlékezetessé tesz – legyen szó egy romantikus vacsoráról vagy egy könnyed baráti ebédről. Az étterem olasz ihletésű fogásai kizárólag friss alapanyagokból készülnek, a gourmet pizzák pedig fatüzelésű kemencében sülnek, bivalymozzarellával, pármai sonkával vagy csípős nápolyi szalámival megpakolva. A változatos rizottó kínálat is kihagyhatatlan, legyen szó klasszikus vagy akár magyaros változatról. A kilátás és a hangulat már tényleg csak hab a tortán – asztalfoglalás erősen ajánlott!
cím: Budapest, Lovas út 41, 1012
SIMALIBA – A belváros legnyüzsgőbb terasza

Ha egy őszintén házias, flancmentes ebédre vagy vacsorára vágyunk Budapest szívében, a SIMALIBA Belvárosi Csárda telitalálat. A Váci utca közelében, mégis csendesebb környezetben, pár lépésre a Duna-parttól, hangulatos terasszal várja a vendégeket ez a modern csárda, ahol libából készült fogások – mint a hideg libamáj vagy a ropogós libacomb – sorakoznak „libasorban” az étlapon. A gulyásleves kis bográcsban érkezik, a krumplis tészta pedig igazi nagymamás recept alapján készül. Itt nincs feszengés, csak jóízű beszélgetések és magyar muzsika, ahogy az otthonos, vidéki vendégszeretethez illik – csupán néhány lépésre a nyüzsgő belvárostól.
cím: Budapest, Piarista u. 6, 1052
VakVarjú Beach – Nyaralásérzés a városban, a BudaPart szívében

A Kopaszi-gát bejáratánál található VakVarjú Beach a tökéletes budapesti nyári menedék: a Duna-parti terasz hajófedélzetet idéz, miközben a kilátás a Kopaszi-öbölre és a modern BudaPartra egészen Dubai hangulatot varázsol. A látványkonyhában készült ételek között találunk grillen sült specialitásokat, pulled pork quesadillát, vakvarjús rántott húst, vagy akár chilis-fokhagymás tigrisrákot is. Aki könnyedebb fogásra vágyik, ne hagyja ki a bodzakrémlevest házi túróbonbonnal, vagy a focacciás krémválogatást. Az itallapon minden megtalálható, ami egy nyári naphoz kell: klasszikus koktélok, nyolcféle limonádé, különleges alkoholmentes verziók – például epres-bazsalikomos fröccs –, így autósoknak, sportolóknak vagy családosoknak is ideális célpont. Akár nappal, akár naplementében érkezünk, a VakVarjú Beach egy igazi városi nyaralásélményt nyújt – sportprogramokkal, kertmozival és jókedvvel fűszerezve.
cím: Budapest, Kopaszi-gát 2, 1117
No7 Mansion – High luxury kínai élmény az Andrássy út szívében

Ha igazán különleges helyet keresünk Budapesten, ahol a gasztronómia és az elegancia találkozik, akkor a No7 Mansion a tökéletes választás. Az Andrássy úton, közvetlenül az Oktogonnál található étterem nemcsak a kínai fine dining új dimenzióját nyitotta meg hazánkban, hanem egyben a főváros egyik legnívósabb teraszával is várja a vendégeket. A menü valódi legendákat sorakoztat fel – mint a „Buddha átugorja a falat” leves, vagy a gyömbéres homár, a roppanós kantoni kacsa és a makaói sült hasalja. Az akváriumból akár magunk választhatjuk ki a tengeri különlegességeket, a kiszolgálás pedig finoman elegáns és közvetlen – Kárpáti László vezetésével minden részlet a vendégélményt szolgálja. A No7 Mansion étterembe megérkezett a kínai BBQ császára, 45 éve úgyanúgy süti a húsokat most megkóstolhatod a fogásait.
cím: Budapest, Andrássy út 53, 1062
Cukorborsó Buda – Kreatív nápolyi pizzák és tündéri terasz a Budapest Gardenben

A Pátyon már jól ismert Cukorborsó most Budán is hódít: a III. kerületi Budapest Garden szívében nyitották meg új helyüket, ahol a nápolyi stílusú pizzák, a barátságos kiszolgálás és a zöldövezeti hangulat együtt garantálják a nyári feltöltődést. A laza, madárcsicsergős teraszon olyan extrém pizzakreációk is helyet kaptak, mint a kimchis vagy a Piña Colada pizza, de persze a klasszikusabb ízek kedvelői is megtalálják a számításaikat – akár vegán változatban is. A kínálatban olyan különlegességek is felbukkannak, mint a szarvasgombaolajos, háromféle sajtos Cukorborsó kedvence, a kacsamell krumplipürével, vagy a grillezett pisztráng zöldségekkel. Aki szeret kísérletezni, annak a havonta változó, ital ihlette pizzák is igazi csemegék lesznek. A Cukorborsó Buda a nyár egyik legizgalmasabb gasztrohelyszíne – ahol a kreativitás, a minőség és a jó hangulat kéz a kézben járnak.
cím: Budapest, Árpád fejedelem útja 125, 1036
Korhely Faloda és Dalárda – Hangulatos magyaros nyár a Liszt Ferenc téren

A Liszt Ferenc tér mindig is a nyári budapesti élet egyik központja volt – és a Korhely Faloda és Dalárda az a hely, ahol igazi pesti életérzést kaphatunk, jó borral, karakteres magyar ételekkel és egy pohár fröccsel a teraszon. A név játékossága nem véletlen: itt a jókedv, a gasztronómia és néha még a dalolás is összetartozik. Az étlapon magyar klasszikusokat találunk modern köntösben – például gulyást, pörköltet, frissensülteket –, de mindezt igényes, mégis közvetlen stílusban. A terasz pedig tökéletes helyszín egy nyugodt ebédhez vagy egy hosszúra nyúló nyári esthez a város szívében.
cím: Budapest, Liszt Ferenc tér 7, 1061
Park Vendéglő – Családias hangulat Buda szívében, füstös grillélményekkel

A Böszörményi út végén, a 12. kerület egyik rejtett kincseként bújik meg a Park Vendéglő, amely már évek óta a környékbéliek kedvenc törzshelye. A Csörsz utca felé kanyarodó terasz csendes, árnyas menedéket nyújt a nyári napokon, ahol a gyors kiszolgálás, barátságos légkör és családias hangulat rögtön megfogja az embert. Aki csak egy jó húslevesre vagy rántott húsra vágyik, itt megkapja – aki pedig grillestét vagy smokerben sült különlegességeket keres a hétvégére, annak is érdemes asztalt foglalni. A gyereksarok miatt a családosok is szívesen választják, és ahogy egy igazi budai vendéglőtől elvárható, megbízható, megfizethető, otthonos – pont olyan, mintha Párizs egyik lakónegyedében járnánk. Egy biztos: aki egyszer betér ide, jó eséllyel visszajáró vendég lesz.
cím: Budapest, Böszörményi út 44-46, 1126
Budapest Platz – A Bazilika tövében, fiatalos hangulatban

A Szent István tér egyik legélettelibb pontja a Budapest Platz, ahol a Bazilika grandiózus látványa mellett igazán pezsgő nyári estéket élhetünk át. A fiatalos, laza helyszín a város szívében nemcsak a turisták, hanem a helyiek körében is kedvelt: péntek és szombat esténként DJ szettek dobják fel a hangulatot, miközben kézműves koktélokat kortyolhatunk a tágas teraszon. A Platz kínálatában burgerek, saláták, tésztaételek, halak és steakek is helyet kaptak, így mindenki találhat kedvére valót, de már brunchra is beülhetünk hozzájuk reggelente. A stílusos belső tér, az ikonikus környezet és a gondosan válogatott italok együtt olyan életérzést adnak, amit nyáron kár lenne kihagyni.
cím: Budapest, Szent István tér 4, 1051
ÉS Bisztró Terasz – Belvárosi nyár ötcsillagos színvonalon

A Kempinski Hotel Corvinus földszintjén található ÉS Bisztró nemcsak a magyar és bécsi klasszikusok modern értelmezéséről híres, hanem Budapest egyik legnagyobb belvárosi teraszával is büszkélkedhet. A nyüzsgő Deák tér közelében, mégis kellemesen elvonulva élvezhetjük a Tafelspitz, a tökéletes steak vagy a szezonális fogások ízeit – mindezt friss, hazai alapanyagokból. Az új séf, Bárdos Péter vezetésével az étlap izgalmas és friss, a hangulat pedig egyszerre laza és elegáns. Ideális helyszín egy nyári ebédhez, üzleti találkozóhoz vagy egy baráti borozáshoz a város szívében.
cím: Budapest, Deák Ferenc u. 12, 1052
Krém Pizzéria – Nápolyi életérzés Székesfehérváron, zöld környezetben

Székesfehérvár legjobb helyén, a strand melletti zöldövezetben várja vendégeit a Krém Pizzéria, amely a város egyik legújabb és legizgalmasabb gasztronómiai helyszíne. A pizzéria az olasz konyha autentikus ízeit hozza el a fehérváriaknak, hiszen a szakácsok Nápolyból hozták a tudást, a tésztát pedig helyben, házilag gyúrják, olasz alapanyagokkal és tradicionális technikával dolgozva. A Krém nemcsak egy étterem, hanem egy közösségi hely, ahol a kiváló pizzák mellett jó hangulat, családi beszélgetések és nyári feltöltődés vár mindenkire. Aki egyszer megkóstolja a nápolyi stílusú pizzákat, rögtön megérzi a különbséget – a vékony, ropogós szélű tészta és a minőségi feltétek harmóniáját. Ez a hely igazi nyári találkozóhely Székesfehérvár szívében.
cím: Székesfehérvár, Szabadságharcos út 40, 8000
Fenyőgyöngye – Klasszikus vendéglő a Hármashatár-hegy kapujában

Aki Budán túrázva vagy csak kirándulásból hazafelé egy jó ebédre vágyik, annak a Fenyőgyöngye Vendéglő a legjobb választás. A Hármashatár-hegy lábánál, zöld fák ölelésében megbúvó, 1935 óta működő klasszikus vendéglő mára fogalom lett a II. kerületiek és a természetjárók körében egyaránt. A házias magyar ízek, a nosztalgikus hangulat és a kerthelyiség az erdő ölelésében együtt teszik ezt a helyet valódi budai gyöngyszemmé. Aki egy jó húslevest, pörköltet vagy rántott húst keres, vagy ha különleges érzékenységű, glutén, laktóz akkor a számukra is kínálnak lehetőséget. – a vendégszeretet pedig éppolyan időtálló, mint maga az épület története. A kirándulás előtti vagy utáni étkezésre is tökéletes választás, de akár egy nyugodt, természetközeli nyári ebédhez is. Asztalfoglalás ajánlott, különösen hétvégén vagy zártkörű rendezvények előtt.
cím: Budapest, Szépvölgyi út 155, 1025
Tom Yum Thai – Autentikus thai élmény az Andrássy úton

A Tom Yum Thai Restaurant igazi különlegesség az Andrássy út szívében, ahol a forró nyári napokat hűsítő koktélokkal, illatos currykkel és frissen készült thai fogásokkal tehetjük teljessé. A teraszról figyelhetjük a belváros lüktetését, miközben olyan klasszikusokat kóstolhatunk, mint a Tom Yum leves, a pad thai, vagy a zöld curry. A hely egyszerre laza és igényes, a szerviz barátságos, az ízek pedig olyanok, mintha egyenesen Bangkokból érkeztek volna. Ideális választás egy gyors, mégis különleges ebédhez, vagy egy fűszeres, hangulatos vacsorához a nyári estében – a Tom Yum terasza garantáltan a város egyik legjobb ázsiai gasztropontjává teszi ezt a helyet.
cím: Budapest, Andrássy út 2, 1062
+ 2 ajánlás
Lajvér Borbirtok – Természetközeli elegancia és emlékezetes pillanatok Szálkán

Ha létezik tökéletes helyszín egy felejthetetlen eseményhez, akkor az a Lajvér Borbirtok. A festői Szálka lankái között elterülő birtok nemcsak kiváló borairól és különleges gasztronómiájáról ismert, hanem arról is, hogy minden adottsága megvan egy igazán különleges alkalom megrendezéséhez – legyen az esküvő, céges rendezvény, csapatépítő vagy bármilyen privát ünneplés. A modern, mégis tájba simuló épületegyüttes, a panorámás teraszok, a szőlősorokkal körbevett dűlők és a magas színvonalú vendéglátás együttese olyan élményt kínál, amely méltán emeli ki a Lajvért a hazai borvidékek közül. A helyszín egyedülálló abban is, hogy személyre szabott programokat kínál – akár elegáns vacsoráról, borkóstolóval egybekötött eseményről, vagy többnapos rendezvényről legyen szó. A professzionális csapat minden részletre odafigyel, hogy a vendégek ne csak jól érezzék magukat, hanem emlékezetes élményekkel távozzanak.
cím: Szálka, 07/28. hrsz ép, 7121
Red Carpet Lounge & Piano Bar

Ha valaha is arról álmodtál, hogy egy new yorki jazzbárban kortyolgatod a tökéletesre shakelt koktélodat, miközben élőzene szól és a város lüktetése a háttérben pulzál, akkor a Red Carpet Lounge & Piano Bar neked való. A belvárosi lokáció önmagában is erős, de amit ez a hely tud, az valódi nagyvárosi élmény. A nyárba forduló esték itt különösen varázslatosak: a légkör elegáns, mégis laza, a konyha friss és modern, az itallapon pedig igazi különlegességek sorakoznak – signature koktélok, minőségi pezsgők és gondosan válogatott borok is helyet kapnak. A zene pedig? Estéről estére élő előadásokkal teszik fel az i-re a pontot – a jazz, soul vagy épp pop-feldolgozások új életre kelnek a bár zongoráján, és kiegészítik a teraszon töltött estéket. A Red Carpet nem csupán egy bár vagy étterem – ez egy valódi városi programhelyszín, ahol minden este egy kis esemény. Szerdától szombatig 17:00 és 22:00 között várják a vendégeket – ha még nem jártál ott, a nyári szezon a legjobb időszak, hogy felfedezd.
cím: Budapest, Zichy Jenő u. 6, 1066
Magyarország vidéki gasztronómiája soha nem volt ennyire izgalmas, mint most. Az ország legjobb éttermei nemcsak a fővárosban, hanem a dombok között, a szőlőültetvények lábánál vagy éppen festői falvak szívében várják a kulináris élményekre vágyókat. Összeállításunkban öt olyan éttermet mutatunk be, ahol a séfek kreativitása, a helyi alapanyagok és a páratlan környezet találkozik – legyen szó egy degusztációs menüről, egy Michelin-csillagról vagy a bor és a gasztronómia harmonikus összhangjáról.
Platán Bisztró – Tata

Ahol a tradíció inspirál, nem korlátoz
A tatai Öreg-tó partján, festői környezetben működő Platán Bisztró méltán került a nyári válogatásunk élére. A 2024-ben Bib Gourmand-minősítéssel kitüntetett étterem nem csupán a MICHELIN Guide ajánlása vagy a Dining Guide országos TOP 20-as, vidéki TOP 6-os helyezése miatt kiemelkedő, hanem azért is, mert a kortárs magyar konyha egyik legszebb példája. Mogyorósi Donát séf vezetésével itt a hazai, ismerős ízek új értelmet nyernek – a hagyományokat nem követik, hanem újraértelmezik, modern technológiával, érzékenyen és stílusosan. A szezonális bisztróételeket László Tamás cukrászséf francia stílusú desszertjei koronázzák meg, miközben a bor- és pezsgőkínálat is gondosan válogatott. A Platán Tata kivételes világot kínál: a Platán Bisztró, a Platán Gourmet Étterem, a Platán Udvarház, valamint a saját kertészet és farm együttesen alkotják azt a fenntartható, komplex élményt, amely Tatát az ország egyik legkiemelkedőbb vidéki gasztronómiai központjává teszi.

Lajvér Borműhely – Gasztronómiai élmény a dűlők ölelésében

A Lajvér Borműhely nemcsak kivételes konyhájával, hanem a páratlan természeti környezettel is leveszi a vendégeket a lábukról. Szálkán, a tolnai dombok között, a Lajvér-birtok szívében található ez a modern, mégis természetközeli étterem, ahol Kopis Egon séf vezetésével születnek meg az évszakokra hangolt, karakteres fogások. A közeli Szekszárd borvidék nemcsak a borlapot teszi izgalmassá, hanem különleges atmoszférát is kölcsönöz a helynek. A brunch-ok itt valódi gasztronómiai események, és már elérhető a séf kreativitását bemutató degusztációs menü is, amely tökéletes választás egy hétvégi kiruccanáshoz. A helyszín emellett esküvők és privát rendezvények lebonyolítására is ideális – a panoráma, a letisztult elegancia és a professzionális csapat garantálja az emlékezetes pillanatokat.
cím: Szálka, 07/28. hrsz ép, 7121
Sauska 48 – Villány

A Villányi borvidék szívében található Sauska 48 igazi ízutazás, ahol Bicsár Attila séf konyhaművészete kel életre. A modern, letisztult terek és a szőlőtőkék panorámája különleges atmoszférát teremtenek, míg az étlap a borvidék és az évszakok inspirációját tükrözi. A helyi alapanyagokból alkotott fogásokhoz a Sauska birtok borai kínálnak tökéletes kíséretet, legyen szó egy romantikus vacsoráról vagy különleges hétvégi kiruccanásról.
cím: Villány, 048 10 hrsz, 7773
Pajta – Őriszentpéter

Az Őrség varázslatos vidékén található Pajta nemrég elnyerte első Michelin-csillagát, ezzel is bizonyítva, hogy vidéken is születhetnek nemzetközi szinten is kiemelkedő gasztronómiai élmények. A séfek a hagyományos őrségi ízeket és alapanyagokat gondolják újra modern formában, minden fogásban megőrizve a régió szellemiségét. A Pajta nemcsak egy étterem, hanem valódi gasztroélmény, ahol a természet közelsége és az alkotói szabadság találkozik.
cím: Őriszentpéter, Templomszer 7, 9941
Helka Bistro – Balatonfüred

Ha Balaton, akkor Füred – és ha Füred, akkor Helka Bistro. A part egyik legjobb fekvésű étterme este 16:00-tól éjfélig várja vendégeit, ahol a konyhát Molnár Dávid executive séf vezeti, aki már második szezonját tölti itt. Az étlapon visszaköszönnek a tavalyi kedvencek, mint a hagymás kacsamáj, a karakteres Palóc gulyás, vagy a különleges csokonyavisontai gombsajttal készült rántott sajt. Újdonság idén a nápolyi pizza, valamint a pisztáciás tiramisu, ami igazi nyári sláger lett. A Helka nemcsak a konyhában erős: trendi bútorok, vízparti terasz és hétvégi DJ-szettek gondoskodnak a felejthetetlen hangulatról. Asztalfoglalás kötelező – ez most Füred egyik legforróbb gasztropontja.
cím: Balatonfüred, Széchenyi tér 8, 8230
+1 ajánlás
Red Carpet Lounge & Piano Bar – Budapest

Ha a gasztronómiai élmények után a főváros elegáns, zenés szórakozóhelyeit fedeznéd fel, a Red Carpet Lounge & Piano Bar tökéletes választás. A pazar belső tér, a vörös-fekete színvilág és az exkluzív hangulat egy igazi hollywoodi film díszleteit idézi. Az élőzene és a zongoraszó minden estét különlegessé varázsol, a gondosan összeállított koktél- és italválaszték pedig garantálja a felejthetetlen élményt – ideális helyszín baráti összejövetelekhez vagy elegáns esti programhoz.
A belváros szívében, a Dob utcában egy olyan street food hely bukkant fel, ami nem csak a turisták kedvence lehet, hanem a magyarok szívét is könnyen megdobogtatja. A Budapest Bites egyszerre nyúl vissza a hagyományos lángoshoz és gondolja újra merészen, kreatívan. A klasszikus sajtos-tejfölös éppúgy helyet kap a kínálatban, mint a Serrano sonkás rukkolás vagy a brutális, két emberes lángosburger – amit, ha egyszer megkóstolsz, garantáltan visszatérsz. Friss, könnyed tészta, kreatív toppingok, vagány dizájn és hazai alapanyagok – a Budapest Bites nem csak egy újabb lángosozó. Ez egy élmény, ami új szintre emeli az egyik legikonikusabb magyar street foodot.

A klasszikus sajtos-tejfölös mindig biztos választás – és itt tökéletesen el is készítik. A tészta könnyed, nem úszik az olajban, nem nehéz, inkább friss és levegős, ahogy azt ma egy modern street food helytől elvárjuk. A tejföl és a sajt is rendben van, de a valódi élmény az, hogy ez az egyszerűnek tűnő lángos is új szintre kerül. Aki a retró ízekre vágyik, itt mégsem fog csalódni – sőt, meglepődni fog, mennyire más a megszokotthoz képest.
Olasz életérzés lángosban: a Serrano sonkás-rukkolás
Ez volt az egyik kedvencünk: a Serrano sonkás, rukkolás lángos olaszos karaktere remekül működik a magyar alapokon. Friss, sós, karakteres és mégis üde – nyáron kimondottan jólesik, és bizonyítja, hogy a lángos több, mint strandkajás emlék. Ez az a típus, amit egy fröccsel a teraszon elücsörögve élvezet enni – nem csak jól néz ki, de jól is van összerakva.

A lángos, ami majdnem burger – vagy pont fordítva?
Ha igazán ki vagyunk éhezve, akkor a lángosburger lesz a mi emberünk. A klasszikus, marhahúsos verzió hatalmas adag, így két embernek is bőven elég – nálunk legalábbis csak félig fogyott el, de így is nagy élmény volt. Ez nem csak „lángosba csomagolt burger” – a buci szerepét betöltő könnyű lángostészta igazán különleges hangulatot ad az egésznek. A beltartalom viszont a legjobb kézműves burgerekhez mérhető: szaftos hús, friss zöldségek, minden a helyén van.
A hely: színes, fiatalos, trendi
A Budapest Bites nem csupán az ízeivel, de a megjelenésével is felhívja magára a figyelmet. A zöld-fehér-piros színek nem tolakodóan hazafiasak, inkább elegáns utalások – egy kortárs tér, ami illeszkedik a mai belvárosi flow-hoz. A Dob utcai helyszín tökéletes választás, a hangulat laza, a kiszolgálás közvetlen, a közönség pedig vegyes: fiatal magyarok, kíváncsi külföldiek, foodiek – mindenki megtalálja a helyét.

Összegzés
A Budapest Bites nem próbál meg mindent újraértelmezni – csak éppen pont annyit változtat a megszokotton, hogy az izgalmas és friss legyen. A könnyed tészta, az ötletes toppingok és a merész lángosburgerek együtt valóban valami újat adnak a budapesti street food palettához. Mi biztosan visszamegyünk, legközelebb talán az édes verziókat próbáljuk ki – de a pulled porkos lángosburger is erősen kísért...
cím: Budapest, Dob u. 19, 1074