Legjobb teraszok Budapesten és környékén 2.0

2022. augusztus 20. 12:36 - GastroGuide

Folytatjuk a legjobb budapesti teraszok körképét, ezeket se hagyd ki!

 

 

Bálna Terasz

 

664624c8-e5d3-4f8d-b18d-2081b79e8ca4.jpeg 

 

A rakodópart alsó kövén ültem, néztem, hogy úszik el a dinnyehéj; egy jó hideg rizlingfröccsel kezünkbencsak fecsegtünk, a barátnőm és én – folytatódhatna így is a vers, ha a Bálna Teraszon íródik. Ha vízparti hangulatra és finom ételekre vágysz a belváros közepén, akkor irány a Duna-parti Bálna korzó! Kényelmes, színes nyugágyakban heverészhetsz, mintha csak a strandon volnál, aláfestésnek pedig kellemes hűs szellő, hullámok csobogása, sirályok éneke és finom italok járnak. Tornacsuka, bicikli, Aperol Spritz, napsütés, szabadság. Páholyból figyelheted a város nyári nyüzsgését, heverészhetsz a párnázott lépcsőkön, fényfüzérek alatt bújhatsz össze az első randin a kutyabarát helyen. A Bálna Terasz szívélyes és barátságos vendéglátásával hamar kedvenccé avanzsált, hiszenbaráti összejövetelek, munka utáni lazítások, meccsnézések, limonádézások, tesóval elköltött ebédek tökéletes helyszíne.

Bálna terasz címe: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12 

Facebook : Bálna Terasz 

 

 

N28 Wine and Kitchen

 

44a751e7-74ce-49cf-a66f-c6c4a670a432.jpeg 

 

A világhírű magyar séf, Molnár Márk 20 év után tért haza Magyarországra és kezdte el séfpatronként kialakítani az N28 konyháját. A nyári étlap pedig a csodás mediterrán ízvilágba kalauzolja el a vendégeket, a déli népek életigenlése és életöröme kerül a tányérunkra. Különleges portugál étel, hűvös spanyol leves, vagy tapasok egyaránt hívogatnak, hogy mindenképpen próbáljuk ki, a remek borok pedig csak megkoronázzák a könnyed nyári vacsorákat. Csipegetés, borozás, beszélgetés, vagy a mediterrán nyaralások emlékei felszolgálva – ezt mind kínálja az N28. Az árnyas, hűs terasz napközben is csábító, egy nyugodt kis zöld sziget a nyüzsgő zajban, mégis a városi forgatag része maradhatsz. Egyszerű, letisztult, mégis gazdag ízvilág és hangulat vár a Nagymező utcai borétteremben.

N28 Wine and Kitchen címe: 1065 Budapest, Nagymező utca 28.

Facebook: N28 Wine and Kitchen 

 

 

Planet Sushi Budapest

 

fdae364f-6aa4-416e-b3d8-4955e4d678e0.jpeg 

 

A könnyű, nyári, tengeri, halas, egészséges vonalon a Planet Sushi lett listánk szereplője. A sushi igencsak megosztó étel, valaki vagy imádja, vagy el sem tudja képzelni, hogy a szájába vegye (annak ellenére, hogy a közhiedelemmel ellentétben a nyers halas változat csak az egyik verziója, megannyi más formában is elkészíthető). Mindenesetre „nyugaton” is hatalmas népszerűségnek örvend, néhány év alatt meghódította a világot, így hazánkat is. A kreatív, szemet gyönyörködtető, friss és színes tányérok láttán még az is megkívánja, aki nem szereti. De persze nem csak sushitehetünk, a japán konyha levesei, tésztái, salátái, falatkái is szerepelnek az étlapon. Akár az Alleeban, akár az Oktogonnál ülünk be egy egzotikus ebédre, vacsorára, biztosan nem csalódunk.

Planet Sushi címe: 1117 Budapest, Október-huszonharmadika utca 8-10. 

Facebook: Planet Sushi Budapest 

 

 

Korhely „faloda és daloda

 

8f6a2608-47cf-497c-8150-ef55625dc943.jpeg 

 

Ha egy abszolút klasszikus magyaros étterembe vágysz, ahol olyan barátságos és közvetlen a fogadtatás, mintha haza mennél, és még az is előfordulhat, hogy az ismert rádiós, Rákóczi Feri viszi ki az ételedet, akkor mindenképp a Korhely „faloda és daloda” az ideális választás. Nem akarunk senkit becsapni, itt nem a könnyed, gyomorkímélő vonal dominál, inkább a testes, magyaros, húsos fogások kedvelői találják meg a számításaikat. A finom ételek mellett a felszabadult hangulat és a jókedv is állandó szereplők az „étlapon”. Nemcsak az ízek, hanem a terasz is a múlt századot idézi a hatalmas napellenzőjével, és a hosszú sorba pakolt asztalaival. Mégsem érezzük magunkat bezsúfolva, a szomszédos nagy szabadtér kellemesen kényelmessé varázsolja a kinti étkezést. Hangos nevetések, csilingelő koccintások, hatalmas kajálások, elégedetten teli bendők – ez a Korhely.

Korhely címe: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 7.

Facebook: Korhely faloda és daloda 

 

 

Spíler Buda

 

1569c575-efcc-440b-801e-940bc41068dd.jpeg 

 

Ahová a legnagyobb rocksztárok is szívesen betérnének, mert csillogás, lazaság és féktelen hangulat várja őket, épp olyan, mint Hollywoodban. Kicsit a hetvenes éveket idéző gasztrokocsma a MOM Parkban talált otthonra, és hatalmas, színes napernyőkkel tarkított, szellős terasszal várja a szabad, fesztelen, kicsit öntörvényű életérzést kereső vagy éppen képviselő vendégeket. Isteni kézműves hamburgerek, elképesztő rusztikus pizzák, superfood ételek és friss saláták, valamint a város egyik legerősebb steak választéka található a Spílerben. De ha csak iszogatni szereznénk, lazulni, bulizni, akkor is találunk kedvünkre valót, ugyanis Budapesten egyedülálló, újvilági borokra fókuszáló kínálatuk van.Amagyar dűlők finomságai mellett egészen kiemelkedő ausztrál, kaliforniai, új-zélandi és dél-afrikai borok sorakoznak, de a kézműves sörválaszték és a koktéllap is páratlan.

Spiler Buda címe: Budapest, Alkotás u. 53, 1123

Facebook: Spíler Buda 

 

 

 

Cukorborsó Kertvendéglő

 

abb7477c-bc64-4d67-9160-11b7f0cb25e8.jpeg 

 

Keveredjünk ki egy kicsit a budapesti hömpölygésből, és lássunk egy olyan éttermet, amelyet mindenképp érdemes útba ejtenünk. Pátyra utazunk, ahol (mint azt a neve is mutatja) egy hamisítatlan kertvendéglőbe látogatunk. A Cukorborsóban ennek megfelelően a gyönyörű, természetközeli fákkal körülölelt terasz télen és nyáron is fantasztikus, itt folyamatosan történik valami, nyakig benne vannak a település életében, a kulturális vérkeringésében, ha élhetek ezzel a képzavarral. Nemcsak rendezvények és események tekintetében, hanem együtt is dolgoznak a környékbeliekkel, alegtöbb szezonális alapanyagot ugyanis helyi termelőktől szerzik be, ez az összetartozás pedig a hely minden egyes centijéből árad. Félig vendéglő félig pizzéria – ennek megfelelően Balázs Attila egyenesen Itáliából hozta a tapasztalatot és olyan pizzakemencét épített, illetve és saját tésztareceptet fejlesztett ki, hogy a benne készülő ételért még a szomszédos településekről is hajlandóak eljönni.

Cukorborsó Kertvendéglő címe: Páty, Somogyi Béla út 131.

Facebook: Cukorborsó Kertvendéglő 

 

 

DNB Budapest

 

9cfa0a20-bda9-4a08-9621-8dedfa4118d8.jpeg 

 

Ha korzózás közben megéhezünk, és a mesés környezetbencsendben figyelnénk a tovaúszó hajókat, a Parlament előtt csilingelve zötyögő villamost, és a vízen csillogó napfénytakár egész nap, akkor térjünk be a DNB-be. A Marriott Hotel étterme letisztult eleganciát képvisel, ahol nemcsak vasárnapi bruncholásra van lehetőség, de élményvacsorákra is. Az évszaknak megfelelő légies ételeket kínálnak szezonális étlapjukon, mint például a betonbiztos kerti zöldségsaláta, melyetmangalica sonkával, azonban fügével, karamellizált dióval és Egri Bikavér öntettel bolondították meg az igazi gasztroélmény érdekében.

DNB Budapest címe: 1052 Budapest, Duna Korzó 

Facebook: DNB Budapest 

 

 

Beerstro 14

 

3c6c6e05-e51c-4271-9a54-bc1e8fbcce7e.jpeg 

 

Egy igazán rendhagyó és különleges teraszt mutatunk, amitől biztosan eltátod a szád! A Beerstro 14 YBL Palotában található belső terasza szökőkúttal, zöldellő növényekkel, az asztalokon illatos csokrokkal varázsol igazán különleges atmoszférát, mintha egy filmdíszletben ülnénk. Hamisítatlan pezsgő bisztróhangulatot, sőt, életérzést közvetítenek, ehhez pedig nagyszerű segédek a kraft és kézműves sörök, illetve a lehengerlő steakek, melyek akkora siket arattak a közelmúltban, hogy azóta elég komoly steak-lappal várják a vendégeiket.

Beerstro 14 címe: 1053 Budapest, Károlyi utca 12. 

Facebook: Beerstro14 

 

 

MOST kortárs bisztró

 

 dcc3da4c-fa94-46b6-80de-6d920d76de20.jpeg

 

A MOST Kortárs Bisztró egy örökmozgó, folyton mozgásban és változásban lévő, a kereteket izgalmasan feszegető bisztró a csillagok fénye alatt, a Zichy Jenő utcában. A város egyik legkülönlegesebb belső teraszán foglalhatunk helyet, ugyanis a közepén elterülő, közel 120 férőhelyes, hatalmas és fényes térre egy hatalmas üvegkupola borul. Igazi kuriózum és csoda, ahogy az ember fölnéz, és látja a csillagokat, mintha egy kis obszervatóriumban vacsoráznánk. A kinti terasz pedig tágas, szellős, fényes, kellemes. A romkocsmából könnyed eleganciát képviselő étteremmé avanzsált bisztróban indiai szakács főz, egyfajta magyaros–olasz–távol-keleti világot varázsolva a tányérokra. Izgalmas és különleges világ ez, érdemes kipróbálni.

Most Kortárs Bisztró címe: 1066 Budapest, Zichy Jenő utca 17. 

Facebook: Most Kortárs Bisztró 

 

 

Vogue Boat Café Restaurant

 

0fa8c42a-7667-458d-aa99-5e4936ff85c5.jpeg 

 

Igaz, csak rendhagyó értelemben nevezhető terasznak az állóhajó, mégis meg kell említenünk mint a nyár egyik szabadtéri slágerét. A hőségben a legjobb vízparton henyélni, finomakat enni, limonádézni vagy fröccsözni, ehhez pedig nem kell messzire mennünk, ha mindezt ízlésesen sikkes környezetben szeretnénk tenni. Budapest első állóhajója apazar kilátás mellé fine dining színvonalú fogásait kínálja, csöppet sem tolakodóan. Visszafogott, lenyűgöző hangulat, akár rendezvények, összejövetelek alkalmával is.

Vogue Restaurant Boat címe: Carl Lutz rakpart XIII/19. raszter, Budapest

Facebook: Vogue Boat Café and Restaurant 

 

 

21 A magyar vendéglő

 

ff56648c-490b-4d2e-b230-f8480ea11d86.jpeg 

 

Aprócska, ámde nagyon bájos, gömbszerű, pufók növényekkel körülvett terasszal vár a magyaros konyha kliséit kikerülni igyekvő, de azt némileg új perspektívából megközelítő hely, amely inkább klasszikus magyar vendéglőként akar köztudatban lenni. A békebeli vendéglőhangulatot idéző 21-ben Krúdy is biztosan hatalmas lakomákat csapott volna, és a kedvencei között lenne a töltött kacsamell hideg tökfőzelékkel, de biztosan nem hagyná ki a rib eye steaket sem grillezett sárgadinnyével és töltött burgonyával, ami egyébként a vendégek abszolút kedvence. Hatalmas nevetések, nagyobb fröccsök, jóllakottabb és boldogabb vendégek, páratlan élmények a 21 A magyar vendéglőben.

21 A Magyar Vendéglő címe: 1014 Budapest, Fortuna utca 21. 

Facebook: 21 A Magyar Vendéglő 

 

komment
Címkék: guides Etterem
süti beállítások módosítása