Barcelona egy karnyújtásnyira!

2023. július 22. 11:20 - GastroGuide

Budapesten számos remek étterem található, ha a spanyol életérzésre vágyunk. Az egyik ilyen hely a Vicky Barcelona, mely már 7 éve egy igazi mediterrángyöngyszem a városban. Ez a különleges étterem a spanyol, a katalán fúziós konyha és a vibráló hangulat találkozása, ahol sosem lesz két ugyanolyan estéd!

 

d3dd195f-4c40-44c6-8fc8-ec8bc704e869.jpeg

 

A Vicky Barcelona elhelyezkedése miatt kiváló választás mindazok számára, akik imádják a magyar főváros hétvégi lüktetését. Az étterem a belvár szívében található, így könnyen megközelíthető a város bármely pontjáról. Enteriőrje hangulatos és modern, melyet a mediterrán stílus és a modern dizájn elemei inspiráltak. Az elegáns étkezőtér és a barátságos környezet a tökéletes helyszínt teremt meg egy romantikus vacsorához vagy egy féktelen baráti összejövetelhez egyaránt.

A tulajdonos Daniel Berenson azzal a céllal hozta létre, hogy egy olyan helyet teremtsen, ahol a magyarok és a turisták együtt tudják élvezni az ételeket és italokat, majd közösen mulatni hajnalig. Ennek szellemében ahogy lassan belemegyünk az éjszaka, a hangerő felmegy, a fények pedig sejtelemesre simulnak. A konyha 11-kor bezár, így ezután a falhoz kerülnek az asztalok, az étterem pedig tánctérré alakul, ahol vérpezsdítő spanyol zene szól. Amennyiben őszinte szerelmesei vagytok táncnak, szerdánként is érdemes idelátogatni, ugyanis hol kétórás flamenco show-al, hol élő gitárzenével várják a vendégeket.  (ilyen nincsen csak volt régebben!!)

 

d4c09d32-f52d-4792-8f4b-2a4925304448.jpeg

 

Egy kicsi innen, egy kicsi onnan

A Vicky Barcelona fúziós konyhája igazi kulináris élményt nyújt. Mára már szakítottak a kezdetben kizárólag spanyol ételek tálalásával és inkább a különböző országok ikonikus fogásait fordítják le spanyolra, melyeket igyekeznek mindig friss és autentikus alapanyagokból elkészíteni. Így lehet például az egyik legnépszerűbb ételük a hamburguesa, mely egy marhahúsos miniburger, ananásszal és hagymalekvárral turbózva. Én a magam részéről imádom az egyre trendibbé váló „sharing is caring” – koncepciót, mely már nem csak a mediterrán konyhák körül hódít, így sokkal több dolgot lehet egyszerre megkóstolni, ahelyett, hogy egy „nagyot” ennénk. Itt jelenleg 20-25 mennyei kis ételből lehet választani, melyek közül szintén nagy kedvenc a hidegválogatás, spanyol sonkával, sajttal és persze olívabogyóval. Elmaradhatatlan a croquetas is, mely szintén kap egy kis csavart és madársalátával, kecskesajttal, valamint fügével érkezik. Aki pedig egy valódi különlegességre vágyik, az vesse rá magát az endívia toronyra! Ez a fenséges finomság feketecseresznyés vinagrettbe csavart endívialevelekből áll, melyhez kecskesajt, kandírozott pekándió és eperlekvár csatlakozik – egyszerűen eszméletlen. Az ételeket egyébként a sok törzsvendég miatt 1-2 havonta cserélik a visszajelzéseknek megfelelően, így attól nem kell tartanod, hogy itt ráunsz az étlapra!

 

d22bfed9-72af-4747-be34-ab02ee6d84f2.jpeg

 

Borban az igazság

Mit sem érne egy spanyol étterem, spanyol borok nélkül, igaz? Igaz! Ezt pontosan tudja Boros Dávid ügyvezető is, aki maga is sok-sok órát töltött már a pult mögött, így a borok és koktélok tekintetében is biztosra megy. Olyannyira, hogy kizárólag spanyol pincék tételeit tartják, sőt! A vörösborok között megtalálható, a világhírű focista, Andrés Iniesta családi borászatának egyike is (Corazón loco Selection). Aki esetleg inkább koktélozna, annak sem kell a szomszédba mennie, mert rengeteg különleges signiture ital közül választhat, amiből a legizgalmasabb talán a Picnic, ugyanis a rum, a gyömbérsör, a menta és eper mellé áfonyalekvárt is tesznek, ami szerintem még a sokat látott ivott budapesti éjszakában edzett versenyzőket is meglepheti.

Az étterem szakértő személyzete figyelmes és barátságos, kéthetente tartanak számukra képzéseket, hogy a vendégek maradéktalan kényelmét és elégedettségét biztosítsák.

Ha szeretnéd megtapasztalni a spanyol konyha varázslatát, és egy felejthetetlen estére vágysz, ne késlekedj tovább, mert a Vicky Barcelona mindig izgalmas és változatos élményekkel várja vendégeit. (Figyelem! A személyzet nagyrésze külföldi, így előfordulhat, hogy a foglaláskor vagy a rendelés leadásakor szükséged lesz a nyelvtudásra.)

 

Cím: 1072 Budapest, Dob utca 16.

komment
süti beállítások módosítása