A nagy pizza teszt!

2019. október 02. 11:51 - GastroGuide

Egy év eltelt és tovább kerestük a legjobb és legújabb pizzákat! Nagyon sok új és jó pizzázó nyílt, és elhoztuk nektek a 10 legjobbat! 

 

1. Pizza Excellence

 

e2f14c24-bc08-4367-953d-784fffb0fe40.jpeg 

A Pizza Excellence több dolog miatt is lett első a listán. Az egyik ilyen ok az, hogy nem régen nyitottak és már rekordokat is tudhat maga mögött. Nem egyszer fordult elő, hogy a pizzák elfogytak még zárás előtt, növelniük kellett a kiszállítás területet, mert egyre több helyen kíváncsiak a pizzáikra. A cukrászuk Magyar Barbara, az egyik legtehetségesebb magyar cukrász lett, és a vendégek büszkén fogyasztják kedvencük desszertjeit. A pizza pedig hagyományos olasz recept alapján készül hála Massimonak. Mindent összevetve ennyire jól összerakott pizzázót manapság keresni kell. A másik fantasztikus dolog pedig az, hogy ezt a külvárosban lépték meg, ahol pedig a legjobbak lettek, és azóta a környékbeliek csak itt pizzáznak. Azt nem is mondtam, hogy a városból pedig kijönnek a pizzák miatt, meg azért a sok szeretetért, amit itt kapnak a vendégek.

 Pizza Excellence címe: 1048 Budapest, Megyeri út 205.


 

2. Riso Ristorante & Terrace

 

5ca18700-74b9-40a2-b686-dcfeb07609bb.jpeg

Most, hogy beköszöntött az ősz , válasszuk a teraszt, hiszen még mindig jó az idő, és élvezhetjük, ahogy a Vár tövében, csodálatos panorámával fűszerezve élhetjük át az olasz és hazai gasztronómia ízeit a RisoRistorante & Terrace étteremben. A belső kialakítás teljesen modern, mégis letisztult, az olasz éttermek hangulatát idézi. A mediterrán konyhában pedig kiváló az igazi kemencében sült pizza választék, de fantasztikus tészták is vannak az étlapon. A magyar konyha ízekeit is meglehet találni a menüben, ha éppen egy kis hazait ennénk. Egy jó tanács: érdemes foglalni mielőtt jövünk!

Riso Ristorante & Terrace címe: 1012 Budapest, Lovas út 41.3. Raffaello étterem és pizzéria 

 3ba842dc-1576-4930-9527-077b1fd72683.jpeg

 A Raffaello egy igazán családias, mediterrán étterem Újbuda szívében, ahol autentikus olasz ételeket lehet enni. Az étterem olaszos belsővel büszkélkedhet, ha beül az ember, egy római pizzériában érezheti magát. A teraszon még így ősszel is érdemes kiülni és élvezni a környezetet. Itt hétköznap is nagy a forgatag, egyik vendég a másiknak adja a kilincset, jó látni azt, amikor valami működik. A pizzák kemencében készülnek igazi olasz alapanyagokból, a tésztája vékony és könnyű; a hamisítatlan olasz tészták nagy része pedig házi készítésű változatban is kapható. A kiszolgálás színvonalas, maga a hely pedig hangulatos, ha erre teszitek a voksot, akkor jó választás. 

Raffaello étterem és pizzéria címe: 1113 Budapest, Karolina út 72.4. Tommy Di Napoli

 

d9d5203c-77de-42d8-af94-5ac4268d76b4.jpeg 
Nem szeretnék senkit befolyásolni, de nekem az egyik nagy kedvencem és favoritom ez a pizzéria! Nekem ez a pizza jött be a legjobban mind ízében, mind állagában, friss nem gumis a tészta, a paradicsomot nem sajnálják, és az ár-érték arány nagyon rendben van. Az étterem inkább mondható lokációs helynek, de az autentikus ételek miatt simán jönnek messzebbről is a vendégek. A személyzeten látszik, hogy profi és összeszokott. A megközelíthetősége szintén jó, van parkoló, és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Mindent összevetve, nekem ez lett a legjobb pizzás hely, csak ajánlani tudom!

Tommy di Napoli címe: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 8.

 

5. Digó Pizza

 468ce617-722a-4b50-8297-dfa2f66887bd.jpeg


Mára Budapest egyik meghatározó pizzázója a Digó Pizza. Megtalálhatóak a Sziget, a BalatonSound, Gourmet Fesztivál, és még sok más fesztiválon is, de az Akvárium előtt lévőhelyszínen is. Nápolyi pizzájuk már legendássá vált, és a fiatalok szinte mind ismerik a Digó Pizza kiváló pizzáit. Pizzáik kemencében sülnek és a legjobb feltéteket tartalmazzák, aki nem kóstolta annak ajánlom, tényleg nagyon finom.

Digó pizza címe: Akvárium Deák tér 6. Impasto Pizza

 

1554de36-92c6-4053-b6b5-b3ba69d6413b.jpeg 

Egy, a gasztronómia területén feltörekvő lokációban, a Mester utcában található egy légtérben a fagylalt-szigettel az Impasto Pizza. A környéken élők ma már nem is tudnákelképzelni, hogy ez a hely ne legyen, hiszen délben Renato pizzáira mindenki kíváncsi. A legfantasztikusabb és egyben a legnépszerűbb feltétekkel találkozhat az idelátogató, hiszen itt mindenki megtalálja az ízlését, kiindulva a Margaritától egészen a Pármai sonkásig. A tésztája pedig valami fantasztikus, a szélén buborékokkal, jól átsütve; fantasztikus! Fontos még, hogy hosszan érlelik a tésztát: minimum 24, maximum 48 órát, ettől lesz olyan lágy és könnyen emészthető. Annak ki kell próbálni, aki szereti az olasz ízeket.

Impasto pizza címe: 1095 Budapest, Mester u. 40-447. Pizza & Beer

 

 

Ez a trendi, abszolút mai hely, nem a kimondott pizzéria kategória, hanem inkább egy esti találkahely, és pihenő! A szórakozóhelyek közé zárva, mint egy sziget várja a töltődni vágyókat a Pizza & Beer. Aki először tér be hozzájuk, annak csak az ugrik be, hogy egy divatos, minden sallangtól mentes helyen van, rengeteg szín mindenhol, kicsit olaszos a hangulat, és ha ez nem elég még az orrunkba csempészi magát a friss pizza illata is. Minden pizza egy 3 aknás kemencében készül. Itt nem csak a szokványos ízeket találjuk meg, hanem teljesen egyedi is őrült kreálmányokat is, amik nekem egy kicsit már kiütik az ízlésküszöbömet, de az idejárók nem tudnak betelni vele. Ilyen a Calzone vagy az ananászos pizza is, vagy az alap nélküli sajtos. Szóval aki idén nem jut el Olaszországba, akkor érdemes elbandukolni 18:00 óra után a Pizza & Beerbe, egy szelet vagy egy egész pizzára, ha kedve van hozzá, arról nem is beszélve, hogy itt akár reggel 6-ig lehet enni.

Pizza & Beer címe: 1073 Budapest, Akácfa utca 51.8. Pizza Me

 

bb4e96fb-8a06-439a-8d26-56dcc57c8c02.jpeg 


Aki pedig rajong a szelet pizzákért azoknak a Pizza Me üzleteit ajánljuk, ahol a már jól megszokott pizzák mellett megtalálhatóak a havi ajánlatok is. Az igazi pizza rajongók lassan mindent ízét kipróbálják a Pizza Me-nek. Hiszem nem véletlenül lett a szelet pizzák Rolls-Roys-a. Az ár 500-550 között mozog, de ha igazi olasz pizzát szeretnénk, akkor ezt be kell vállalni. A Pizza Me Magyarországon már mindenki számára ismert és közkedvelt márka, és a pizzáikat pedig nagyon .

Pizza Me címe: Budapesten már 14 helyen 

 

9. Jamies Oliver pizzeria Budapest 

 

 Jó hely ez a Jamie Oliver rajongóknak akik kiváncsiak a Jamies pizzákra. Már két helyszínen is ehetik kedvenc pizzáikat, sôt házhoz is tudják rendelni. A pizzák mellett lehet választani hét héten keresztül vegetáriánus ételeket. Én a vargányás tésztát kóstoltam, és meglepôen finom volt és ízletes, nem lett benne túltolva a gomba. Aki pedig a pizzákat választja, fog találni olyat ami az ízlése.

Jamies Pizzéria Budapest: 1072 Budapest, Király utca 13.Gozsdu Udvar 

 

10.  IlPasta Io Budapest 

 d09079b5-0cd9-4a9a-847e-aa6d1f12330a.jpeg

 Végül pedig egy igazi belvárosi csemege ez az étterem, én már többször is teszteltem, mert szeretem az olasz kajákat, és az itt akad bôven. A pizzát pedig nagyon tudom ajánlani, a séf már nagyon sok olasz helyen volt pizzákat tesztelni, így itt nem csak a megszokott ízeket fogjuk megtalálni hanem egészen különlegeseket is tudunk kóstolni. 

Il Pastaio Budapest címe: 1051 Budapest, Vörösmarty tér 2.

 

+1 tipp PizzaRicca

 

 Ez a hely tényleg olyan mintha valahol Olaszországban lennénk. Azt ajánlom, aki ki szeretné próbálni valamikor délután látogasson el ide és tesztelje az egyik rusztikus pizzát, igazi bivaly mozzarellával, és nem fog csalódni. Délután, este felé sok olasz jön ide, enni és beszélgetni, és a hely átváltozik, és olyan mintha Nápolyban lennék valamelyik pizzázóban. Mindenki finom pizzát eszik, és közben csak olasz szöveget lehet hallani. Mindenképpen ki kell próbálni, a hangulat miatt is!

PizzaRicca címe: 1072 Budapest, Klauzál tér 10.

Címkék: top guides

Top 5 budai étterem

2019. június 01. 15:41 - GastroGuide

A gasztronómia pezsgése nem csak a belvárosban van Pesten, hanem a budai oldalon is lehet találni nagyon jó éttermeket! De nézzünk meg miket is ajánlunk nektek. 

 

 

Raffaello Restaurant & Pizzeria 


4f02377d-2a65-4b71-9827-6be30859aeba.jpeg

A Raffaello egy igazán családias, mediterrán étterem Újbuda szívében, ahol autentikus olasz ételeket lehet enni. Az étterem olaszos belsővel büszkélkedhet, ha beül az ember, egy római pizzériában érezheti magát. Nyárestéken, a hangulatos teraszon, egy kellemes ital társaságában igazán meghitt vacsorákat lehet eltölteni. Itt hétköznap is nagy a forgatag, egyik vendég a másiknak adja a kilincset, jó látni azt, amikor valami működik. A pizzák kemencében készülnek igazi olasz alapanyagokból, a tésztája vékony és könnyű, a hamisítatlan olasz tészták nagy része pedig házi készítésű változatban is kapható. A kiszolgálás színvonalas, maga a hely pedig hangulatos, ha erre teszitek a voksot, akkor jó választás. 

9c10c60a-4457-4a22-ba2f-dfb959ba9ff4.jpeg

Raffaello Restaurant & Pizzeria címe: Karolina út 72. 

 

 

Riso Restaurant & Terrace

e5198e98-76ec-4c4a-a6ab-2aa0643c3795.jpeg

Most, hogy beköszöntött a tavasz, válasszuk a teraszt, és élvezzük ahogy a Vár tövében, csodálatos panorámával fűszerezve élhetjük át az Olasz és hazaí gasztronómia ízeit a Riso Ristorante & Terrace étteremben. A belső,kialakítás teljesen modern letisztult, az olasz éttermek hangulatát idézi. A konyha alapban mediterrán, jó hír annak aki szereti a risottót, ugyanis kíváló a  választék, de van kemencében sült pizza is vagy tészták, akinek pedig még ez is kevés választhat a magyar konyha közkedvelt ételeiből. Rendezvények helyszínének is kítűnő választás, legyen az  Esküvő vagy éppen üzleti ebéd, minden alkalomra szerintünk tökéletes választás! Egy jó tanács, nagyon ajánlott foglalni mielőtt jövünk! 

5d3bd97c-ad38-4125-88ad-ecc3b6f0f8e2.jpeg

 Riso Ristorante & Terrace címe: Lovas út 41.

 

 

 Planet Sushi Allee Bevásárlóközpont

7614a981-c52c-40c0-8154-ae060df1a501.jpeg

 A Planet Sushi budai étterme 2017-ben nyitott az Allee Bevásárlóközpont földszintjén. Az étterem belső megjelenése teljese egyedi. A fa elemek, tágas belső tér és a modern design ötvözése a tradicionális jegyekkel elegáns környezetet kölcsönöz a helynek. Két szinttel, egy földszinti terasszal és egy emeleti nyitott Lounge terasszal a Planet Sushi étterem tökéletes helyszínül szolgál üzleti megbeszélésekhez, könnyed munka utáni kikapcsolódáshoz, illetve családi és baráti összejövetelekhez.

Planet Sushi - nem csak sushi! Az étterem gondolt a hagyományos ízek szerelmeseire is. A széles sushi választék mellett közkedvelt grill ételek, tészta fogások, rámen levesek és különleges desszertek és megtalálhatók az étlapon. Az alsó és felső Lounge terasz ital ajánlatai között minden beérkező vendég ízlése szerint élvezheti a klasszikus, valamint az ázsiai italok gondosan összeállított választékát.

 Á la carte étel és ital ajánlatok mellett minden hétköznap ebéd menüvel és szezonális ital ajánlatokkalvárja a Planet Sushi vendégeit. Az étterem házhozszállítása 11.00-22.45 óra között várja a vendégek rendeléseit.  

Amit mindenképp érdemes megkóstolni: Spicy Tonkatsu Ramen leves, Tokio Bay Hotto Maki és a legkedveltebb makiból összeválogatott Prémium Szett.

ff863862-7516-41d0-b818-65a901f8a70b.jpeg

Cím és elérhetőség: Planet Sushi Allee 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 8-10.

Allee Bevásárlóközpont, földszint, Tel.: +361 249 4550 www.planetsushi.hu/etterem/allee

Házhozszállítás: www.planetsushi.hu/hazhozszallitas

www.facebook.com/planetsushiallee/

 

 

Kiscsillag Étterem

ad5cfb1a-40fa-44fa-bbf9-0ca39e6fe396.jpeg

A Kiscsillag étterem a harmadik kerületben a lokáció családi vendéglôjét testesíti meg! Ahol a környékről nem csak a hétvégékre és estékre látogatnak el a vendégek, hanem a déli menüre vagy szerdán és pénteken igazi olasz kemencés pizza miatt is.. Az étlapon megtalálhatjuk házi kedvenceinket, mint a Gulyás levest, a madártejet vagy éppen a mákos gubát, és szerintem majdnem úgy, ahogy a nagyi készítette. Viszont itt is szükséges a foglalás mielőtt elhatározzuk, hogy ellátogatunk az étterembe.. 

4ff804c6-2621-4d62-b5f6-19d6f23d0135.jpeg

Kiscsillag Étterem címe: Szentendrei út 317.

 

 Meat Boutique

7550c002-4ee3-4698-973b-d68c47abc407.jpeg

A várnegyed alatt,  találjuk a Meat Boutique-ot. A teraszról pazar á kilátás, az étterem  kellemesen trendi, és lazán elegáns a dizájn, egyáltalán nem feszengős, baráti csevejre és üzleti tárgyalásra egyaránt alkalmas. A konyhára finom húsos fogások a jellemzőek, de a külföldi turisták miatt a magyar ikonikus ételek is megtalálhatók. A vacsora kifejezetten hangulatos a teraszról, ahogy a pislákoló gyertya megvilágítja asztalunkat és gyönyörködünk az est fényeiben. Az adagok pont akkorák, hogy egy átlag ember jóllakik és nem kell még elmenni máshová enni. Szezonban ha nem szeretnénk meglepetést, akkor foglaljunk asztalt, a weboldalon segít a restu.hu ! 

0cb2805e-b749-40a4-ad7b-e4416e8458e7.jpeg

 Meat Boutique címe: Lánchíg utca 7.

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: guides

Top Valentin napi éttermek Budapesten

2019. február 10. 16:44 - GastroGuide

 Hamarosan Valentin nap  02.14./ Bálint nap, ahogy mi ismertük / ilyenkor mindenki igyekszik valamivel kedveskedni szerelmének, párjának. Most annak jártunk utána, melyek a legmenőbb helyek és mivel készülnek. Annyira nagy a választék, hogy az ember tényleg zavarba van, mit is próbáljon ki. Azért sikerült így is nektek párat bemutatni. 

 

 

Seasons Bistró Budapest 

a85434cc-e3fe-468e-a58e-2d2cedc0ab27.jpeg

 Lepd meg szerelmed egy emlékezetes 4 fogásos vacsorával miközben a Liszt Ferenc tér és a Zeneakadémia lélegzetelállító kivilágítása a díszlet! A séf erre az alkalomra egy különleges menüt készített el, hogy ez a romantikus vacsora örök emlék maradjon. Ennél romantikusabb Valentin napot nem is adhatunk kedvesünknek. 

0b3cee15-a714-475b-a6e1-8d3f619ad7d9.jpeg

Seasons Bistro Budapest címe: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 7.

Asztalfoglalás: +36-1-709-24-68, reservation@seasonsbistro.hu

 

 

Winestone Budapest 

ce1dd341-ebd1-4655-b38d-f3c0d77d6f78.jpeg

A Winestone különleges  menüvel várja a vendégeket, amikre az afrodiziákum a jellemző, érdemes tehát itt tölteni a Valentin napot, ha el szeretnénk varázsolni párunkat! Február 14-én a párok még meglepetésben is részesülnek.

Avokádósaláta bivalymozzarellával és házi pesztóval
- Avokádósaláta garnélarákkal és shrimp-pel

- Kakukkfüves sült lazac, grillezett spárgával és petrezselymes parázsburgonyával
- Sáfrányos-citrusos csirkemell, zöldséges bulgurral
- Rozé kacsamell, grillezett bébirépával, sütőtökkel és bok choy-jal

- Erdei gyümölcsös pavlova
- Passiógyümölcsös panna cotta epervelővel
- Vörösboros epres pohárdesszert

3a69bef7-4455-4a3a-9084-2156c804ebc3.jpeg

Winestone Budapest címe: 1052 Budapest, Váci u. 20.

 

Japanika 

eca0a5da-351e-4b8b-b91d-1db61e0b46fb.png

A sushi az egyik legromantikusabb étel, arról nem is beszélve, hogy bizonyos összetevők komoly afrodiziákumként hatnak az emberi szervezetre. A Japanika a Szent István Bazilikára nyújt pompás kilátást, ami eleve bámulatba ejti az embert, arról nem is beszélve, hogy idén is, mint minden évben a város egyik legsokszínűbb Valentin napi menüjét kínálják. 

Levesek:
-Miso leves
-Pho leves marhahússal és zöldségekkel
-Zöldség duo (zeller és édesburgonya) krémleves szarvasgombás wontonnal

Előételek:
-Házi libamájpástétom ropogós rizstészta lapon rózsasziruppal tálalva
-Sajtos tavaszi tekercs
-Tempurában sült rákfalatok zöldfűszeres majonézzel
-Bélszín carpaccio chilis-mangó salátával

Főételek:
-Wokban sült zöldség bélszín csíkokkal, indonéz mogyorómártással és párolt jázminrizzsel
-Makaou udon csirkével (vegetáriánus változatban is elérhető)
(zöld curry, kókusztej és zöldfűszerek kombinációja)
-Zöldséges-Tojásos sült rizs friss gyömbérrel és pirított lazaccal (vegetáriánus változatban is elérhető)
-Torikatchu (Pankómorzsában sült csirkemell)

Sushi:
-Valentin napi VIRÁG kombináció
-Valentin napi fekete GENTLEMEN kombináció
-Pink LADIES Salmon Cheese (sült sushitekercs)

Desszertek:
-Passion fruit Panna cotta gyömbéres eperpürével és sós mákmorzsával
-Nut Chococaramell
(mogyorós tejcsokoládé mousse, közepén sós karamell bombával)
Welcome drink: Hungária Grande Cuvée
Minden vendéget egy szál rózsával és egy kis valentini meglepetéssel várnak. Igazi romantikus választás!

 

257af79f-7862-4f4c-86dc-13e17970d616.png

Japanika címe: 1051 Budapest, Szent István tér 7.

 

La Fabbrica

3d600418-a6b2-4556-ad93-03e7057c544f.jpeg

A La Fabbrica Budapest legújabb, legizgalmasabb mediterrán étterme, ahol az igazi mediterrán, déli szokások szerint egy az édes életet hirdető, intim vacsorára várnak titeket, ahol érdemes az aznapra készülő speciális fogásokat és gasztronómiai élvezeteket egytől egyig megosztani egymással. Különleges borok, koktélok, tradicionális olasz és mediterrán fogások, desszert meglepetések várnak titeket ezen az estén, ahol érdemes megkóstolni az alkalomra készülő Valentin-napi koktélt is, férfi és női változatban egyaránt.

d2cf6880-8991-4aeb-95e9-389294b76d1e.jpeg

La Fabbrica címe: 1051 Budapest, Sas u. 8.

 

BB’z bár & grill 

d9a08cff-4be8-4318-b92a-14763870843c.jpeg

Ha a lazább környezetre és egy kedves páros vacsorára szavaztok feszengés nélkül, a BB’z-ben ezt mind megtalálod Budapest legelevenebb környékén, a Király utcában, közvetlenül a Gozsdu udvar mellett. Bármi is legyen a mai terv, Február 14-én este egy szuper, egy estés vacsora- és koktélsorral várnak titeket, hogy megünnepeljük a szerelmet és szeretetet magát, romantikus vagy épp játékos hangulatban, ahogy jól esik, az egymás szeretetétől az életbe való szerelemig.

 

eddd1993-5053-4b31-9c61-cd08d0c5ac37.jpeg

BB’z bár & grill címe: 1075 Budapest, Király u. 15.

 

Baraka Budapest

116eed4c-f2e9-47c9-920c-c70749febbe5.jpeg

A Baraka éttermet nem véletlenül tettük utoljára, hiszen az egyik legvarázslatosabb Valentin napi meglepetéssel Ők készülnek. Mind a hely, mind a menü abszolút alkalmas arra, hogy egy igazán felejthetetlen napot okozzunk párunknak. Ez egy igazi élmény amit itt kapunk, stílus, elegancia, varázslat és csúcsgasztronómia. Tegyük hát felejthetetlenné ezt a napot!  

c4d662a0-7b3c-47f5-a119-16b03b37ed28.jpeg 

 

Baraka Budapest címe: 1051 Budapest, Dorottya u. 6.

 

Ajánljatok nekünk éttermet: hello@gastroguide.hu email címre! 

Még több gasztrotartalomért pedig katt ide: GastroGuide 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: guides

Top pizzák a városban

2019. február 09. 16:31 - GastroGuide

 Mostanában sok pizzát teszteltünk, hogy tudjunk ajánlani nektek párat, ahol tuti nem fogtok csalódni, sem a pizzákban sem a helyben. A következő helyekben egy közös, a jó pizza, és valami plusz az a hely varázsa, mindegyiket ajánljuk. 

 

Raffaello Étterem és Pizzéria

71eae565-44fa-48ae-aed2-2461c6fb4b0e.jpeg

A Raffaello egy igazi családi, mediterrán étterem, ahol fantasztikus pizzákat lehet enni. Az étterem igazi olaszos belsővel büszkélkedhet tényleg mintha egy romai pizzériában lennénk. Itt hétköznap is van forgatag, egyik vendég a másiknak adja a kilincset, jó látni azt amikor valami működik. A pizzák kemencében készülnek igazi olasz alapanyagokból, a tésztája vékony és könnyű. A legjobban a Margarita fogy, ami természetesen hiszen aki szereti a pizzát annak ez jön be elsőnek, és utána a többi íz. A kiszolgálás színvonalas, maga a hely pedig hangulatos, ha erre teszitek a voksot, akkor jó választás. 

ec0dcf6a-d42e-4a82-a4ed-787481ffa447.jpeg

Raffaello Étterem és Pizzéria címe: 1113 Budapest, Karolina u. 72.

 

Local Korner

 1499eb84-9942-473d-a519-46061b5ff48a.jpeg

Három gyerkkori barát közös ötlete, hogy megalkossák Budapest kultikus pizzázóját!
Immáron a srácok második üzletüket nyitották  meg 2018 nyarán a Semmelweis utcában, ami  35-40 fő leültetésére alakalmas. 
Az egyedi menürendszerrel, az egyedi dekorációval és a különleges vendéglátással a vendégek az első perctől kezdve úgy érezhetik magukat, mintha csak a saját barátaikhoz érkeztek volna.
A csapat többi tagja is, a három ötletgazda gyerekkori jóbarátja.
A jó hangulat mellet, elengedhetelen a kiváló olasz alapanyagokból készült pizzájuk.
A rendszer nagyon egyszerű és praktikus, a vendégek saját maguk állíthatják össze a pizzáikat, melyet frissen készítenek a szakácsok, és míg várakoznak, hogy elkészüljön a fogás, addig sem unatkoznak. Az üzlet falán van egy hatalmas vaktérkép, arra felírhatják a nevüket, van közösségi asztal, ahol akár más vendégekkel is szóba elegyedhetnek, vagy akár elolvashatják a Local Korner történetét képregény formájában. 
Aki szeretné otthonában is élvezni az igazi finom pizzáikat, azok sem fognak csalódni ugyanis a Wolt applikáción keresztül az üzlet 4 km-es határán belül, házhozszállítást is vállal. 
Ha valami teljesen másra vágyik és a pizza mellett élményekkel szeretne gazdagodni, annak érdemes ellátogatni a Local Korner Pizzeriába.
4124e7a2-5408-4a28-8e40-a72d2dbdd315.jpeg
Local Korner Pizzeria címeBudapest, Semmelweis utca 17.tel:06-1-796-5302

 Pizza dell’Arte Budapest

448083e4-e2a8-489a-b229-720529011710.jpeg

Eredeti olasz recept ⎮48 órán keresztül kelesztett tészta ⎮Minőségi feltétek ⎮ Moretti Neapolis kemence Isteni pizza- Szerintünk a jó pizzához három dolog kell.
Először jó alapanyagok. Ez nem mindenképpen olasz, de nekünk többnyire az vált be.
Jó recept, aminek nagyon fontos része az idő és a hőmérséklet. De főleg az idő, minimum 48 órát kelesztik a tésztákat.
Jó kemence. Itt el lehet könnyen csúszni, meg kell találni az optimális hőfokot az adott tésztához. Ez az Ô esetünkben, lévén nápolyi stílusú (de nem szigorúan, a lényeg az íz!) viszonylag magas, 400 fok fölötti. Ezt a jelenlegi csúcsmodell elektromos kemencével érik el, a Moretti Neapolis-ával. Engem meggyôztek, jók a pizzák!
3122105b-7975-485b-9357-9e2d94f7a8a4.jpeg
Pizza dell’Arte Budapest címe: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 41. 
Étterem ajánlása : hello@gastroguide.hu 

 

Címkék: guides

Top 5+2 ebédmenü Budapesten

2018. december 09. 14:45 - GastroGuide

Az ebéd az egyik legfontosabb étkezése életünknek, ezért nem mindegy, hogy mit eszünk és hol. Lehet az üzleti, vagy egy gyors ebéd az irodából, de fontos, hogy jó legyen. Mi most összeválogattunk 7-et a legjobbakból. 

 

PICK Deli & Gourmet

71e756c9-67bd-44a4-9906-19fba6fb5f13.jpeg

A PICK Kossuth téri boltja már több mint egy hétköznapi húsbolt! A magyar márka a Parlamentnél PICK Deli&Gourmet néven nyitott újra. Az irodába siető dolgozók reggeleit nem csak a vidám pultos csapat teszi színessé, de az újhullámos kávé, a helyben készült PICK szalámis szendvicsek, valamint friss finom pékárúk is. Ha reggel rohanunk, érdemes 11-től visszatérni, és megkóstolni a minőségi PICK alapanyagokból készült ebédmenüt, vagy válogatni az igazi hazai fogások között. A kétfogásos menüt 1.490-ért, a háromfogásos menüt pedig 1.990-ért dobhatjuk be. A kiszolgálás gyors, így garantáltan bele fog férni az ebédidődbe. Ha csak nagy szalámi és kolbász rajongó vagy, akkor is érdemes betérned, hiszen itt széles választékot találsz! A PICK megújult boltja már korán reggel 7-től 17 óráig, egy modern, ugyanakkor tradicionális hellyel várja a téren áthaladó fáradt és éhes dolgozókat, valamint a bóklászó, a magyar ételek iránt érdeklődő betérőket. 

e822920d-2f91-4c95-8b1f-e456a7d99524.jpeg

https://www.facebook.com/PICKDeliGourmet

https://www.instagram.com/pickdeligourmet/

http://www.pickdeligourmet.hu/

 

MOST Kortárs Bisztró

82a32569-6caf-4f33-85c7-53d03a9ec750.jpeg

 A belvárosban a Zichy Jenő utca és az Ó utca között, hatalmas bordó ajtó mögött lélegzik a MOST Bisztró. Elvarázsol a belső harmónia és a kellemes környezet, kicsit olyan mintha hazaérnél, mikor átlépsz a küszöbön.  A MOST, akkor is jó választás, ha költséghatékonyan szeretnéd megúszni a napi ebédelést és éppen egy kicsit másra vágysz, mint az általános menük, izgalmasabb ízeket és változatos kínálatot szeretnél. Nemcsak a naponta változó ebédkínálat, hanem az étlapon található választék miatt is, melyet szintén ehetsz menü árban 11:30-16 óra között.  Legyen szó akár a magyar, akár az indiai konyha kínálatáról.  Az már csak plusz pont, hogy isteni borok és egyéb alkoholos vagy szűz italok kíséretében töltheted el a délutánt, hogy aztán egy finomat vacsorázz.

63717aa4-7fa0-45b6-8bf2-fec24026e2cd.jpeg


MOST Kortárs  Bisztró címe: Zichy Jenô u 17.

 

Japanika

2779ae9a-76e9-4990-b27b-53f7a0d856cb.jpeg

 Mivel mostanában menük tesztelésébe fogtunk (tényleg sok déli ízen vagyunk  túl), valamennyi közül a legérdekesebb a Japanika, amiben kellemesen csalódtam! Ami pedig egyedülálló a lokációban, az a menü variációs lehetősége, mindössze 2590 forintér. Ugyanis a menün belül tudunk választani bizonyos ételekbôl. Az ízekről is beszélnem kell, mert, ami itt történik délben, az egy igazi ízutazás. Felülök egy Mizo levesre és az íze elrepít majdnem Japánba. Olyan dolgokat élek át a három fogásnál, amit a többi étteremben nem tudok, és itt most a déli menüről beszélek elsősorban. Ár-értéket nézve nálam abszolút a topon van, de el kell jönni és ki kell próbálni. 

89b013b0-2cef-4909-b5a1-3ec5935ca790.jpeg

Japanika címe: Szent István tér 7.

 

Sport Bisztró 

a16e55a9-8a71-4c44-b790-c3234fe7168a.jpeg

Azt már sokszor tapasztalhattuk, hogy a belvárosban rengeteg jó ár-érték arányú menüvel találkozhatunk, de arra nem számítottunk, hogy Zugló szívében egy olyan gyöngyszemre bukkanunk ebédmenü terén, mint a Sport Bisztró.

A Szőnyi úton tavaly nyitotta meg sportosan elegáns kapuit a Sport Bisztró. Az étterem a BVSC étterme, amely nagy népszerűségnek örvend a környéken. Divatos, modern és sportos hangulata bearanyozza a környéket. Az étterem nagy hangsúlyt fektet a sport szeretetére és az egészséges életmódra egyaránt, de ez nem is csoda, hiszen naponta olimpiai, világ- és európabajnokok fordulnak meg nem csak a BVSC, de az étterem vendégeiként is. Az étterem falait olyan történelmi, felbecsülhetetlen eszmei értékű sport relikviák díszítik, mint a világbajnokságot megnyerő birkózó Kiss Balázs cipője – a teljesség igénye nélkül.

4d7cd53a-f690-43a5-97c6-60382d039b30.jpeg

Az ebédmenü minden hétköznap változik, amit az étterem weblapján és facebook oldalán követhetünk nap mint nap nyomon. A Sport Bisztróban magyar alapanyagokkal dolgoznak, ráadásul olyan adagokat adnak, amivel egy férfi vízilabdázó is biztosan jól fog lakni.

A 3 fogásos ebédmenü ára mindössze 1390 forint, ami kiváló ár-érték arányról tanúskodik - ráadásul a parkolás is ingyenes. 

Sport Bisztró címe: Szônyi út 2.

 

Winestone Budapest

e34e62e7-7585-41f9-ab50-15cbbc3e516c.jpeg

Az étteremben a déli menü kinálata igen sokszínű, hiszen a legjobb magyaros fogások közül tudunk választani, amik hetente változnak. Kétszer is ettünk itt menüt, és szerintem teljesen rendben van. A menüben egyfajta levest kínálnak, viszont minden nap két főétel közül lehet választani másodikként. Az adag abszolút elég egy déli étkezésnek, és utána még az ember tud mozogni, vagy dolgozni. Üzleti ebédre is érdemes kipróbálni, és bort mindenképpen kell választani, nagyon jó a kínálat. 

a890e0b6-9d5d-4078-9370-5ddc6b52f14f.jpeg

 

Winestone Budapest címe: Váci utca 20.

 

Kiscsillag Étterem

9f8651fd-e5d1-45af-97ff-6ddbbaa0fb77.jpeg

A Kiscsillag étterem a harmadik kerületben a lokáció igazi családi vendéglőjét testesíti meg! Ahol a környékről nem csak a hétvégékre és estékre látogatnak el a vendégek, hanem akár a déli menüre is. Ugyanis a menük kéthetente változnak, amik még kiegészülnek pizza választékkal is. Köszönhetően, hogy az étteremben kemence van, ahol a kenyeret és a pizzákat is készítik. Összességében a menük a házias ízeket elevenítik föl a vendégek számára, így délben az sem véletlen, ha éppen nincs szabad asztal,ezért mindig érdemes foglalni! 

a2176310-06eb-4bc5-91d5-204c6d9e2b35.jpeg

 

Kiscsillag Étterem címe: Szentendrei u. 317.

 

Spíler 

5908fcf9-ec6d-46b5-98d5-53bef678c103.jpeg

A Gozsdu Udvar ikonikus étterme a Spíler mostantól már ebédmenüvel is várja a környék irodai dolgozóit, plusz az erre látogatókat. Kiváncsi voltam, mit lehet várni a Gozsduban egy ebédmenütôl, és kellemesen csalódtam, mert minden amit a menütôl elvár az ember, azt ôk kiszolgálják. A Spíler a maga profizmusávsal ezt is tökéletesen oldotta meg, két fogás ára 1.640HUF , amiért nagyon jó minôségû ebédet kapunk gyorsan. Tehát akinek csak 30-40 perce van az is tud végezni idôben. A plusz az ebben az, hogy egy jó ár érték arányban kapunk minôségi ebédet, de mégsem egy önkiszolgáló helyen vagyunk, hanem felszolgálótól kapjuk meg az ebédünket. Szerintünk jó választás!

 55378cb6-a036-4b23-99e8-13d479eb31f0.jpeg

 Spíler címe: Király u. 13. / Gozsdu Udvar 

 Több gasztronómia: GastroGuide

GastroGuide FB 

ajánljatok éttermet : hello@gastroguide.hu

Címkék: guides

A legjobb esemény helyszínek Budapesten

2018. december 06. 12:23 - GastroGuideHotel President Budapest 

7c468683-4155-4083-a30b-d34b4f02d3f8.jpeg

Az egyik legsokoldalúbb helyszín, amit ajánlani tudok az év utolsó részében az a Hotel President Budapest, ahol két különleges rendezvényhelyszín is bemutatásra kerül. A város talán legkülönlegesebb rendezvényhelyszíne az Intermezzo Ice Terrace, ami a Hotel President tetején található. Ez egy 110 m2 alapterületű korcsolyapálya, ahol szinte minden megtalálható az év végi ünnepi időszakhoz: forralt bor, sült kolbász, gőzgombóc, varázslatos panoráma és ünnepi hangulat. Év végi melegedő rendezvénycsomagok is elérhetők a korcsolyázás és a panoráma szerelmeseinek, további információk a dos@hotelpresident.hu email címen. A Hotel President hatodik emeletén található a körpanorámás Budapest terem, ami szintén kiváló helyszín lehet rendezvények részére. A Budapest teremből, illetve szabadtéri teraszáról olyan épületek tekinthetők meg, mint a Szent István-bazilika, a Magyar Államkincstár vagy a Citadella.

ce7f9f97-cc0b-401b-94ea-a3e6e7d770f5.jpeg

Hotel President Budapest címe: Hold utca 3-5.

 

ÖbölHáz Rendezvényközpont

 319e1104-d655-4674-a4e9-93f05d4cddda.jpeg

Van egy rendezvényhelyszín. Benn a városban. Mégis távol tőle. Hatalmas üvegfelületein át beköszön a természet, a park és a hullámzó víz látványa. Mégis: Csúcstechnológiás sötétítő rendszerének köszönhetően akár el is bújhat a külvilág elől. Itt együtt lehet azokkal, akikkel szeretne- távol mindenki mástól. Ez az ÖbölHáz Rendezvényközpont.
Az ÖbölHáz Rendezvényközpont nemcsak gyönyörű, de okos is. Azzá válik, amivé szeretné. Mindent tud, amire egy üzleti esemény vagy egy csodaszép esküvő megszervezéséhez szükség lehet. A Budapest Party Service dolga, hogy ez a élmény teljes legyen, és az együttműködés során az Önök tányérjára a legfinomabb étel kerüljön a tökéletes rendezvényhelyszínen.

a945a6c7-801f-4ce5-adbc-649860058cd6.jpeg

ÖbölHáz Rendezvényközpont címe: 1117 Budapest, Kopaszi gát 1.

 

Japanika 

90fa9b11-947e-4fba-a367-43f48202937e.jpeg

Ha születésnapban vagy kisebb céges rendezvényben gondolkodunk, akkor tökéletes választás a Japanika, ahol minden adott! Tényleg ideális helyen van, közel a Bazilikához, a Belváros legjobb szegletében. Amiben gondolkodhatunk, az kb. 20 fő, viszont az élmény örök lesz. Nem a megszokott hétköznapi környezet vár minket és az ételek tekintetében is vannak csavarok bôven. Tervezhetünk ide, akár születésnapot, akár céges eseményt, nem fogunk csalódni a Japanikában.

4d7ee46d-9ee2-4d3c-88d6-2b1a96adbfc2.jpeg

De nemcsak az ételek érdekesek, hanem az italok is, ebben is magasra tette a lécet az étterem, és a koktélokat is érdemes kipróbálni a bárban. Viszont, ami nagyon fontos, hogy foglalni kell helyet, ne csak úgy random menjünk.

Japanika címe: Szent István tér 7. 

 

Winestone Budapest

9f6a264a-e544-4ead-80b7-875a952599a6.jpeg

Az egyik legszimpatikusabb esemény-helyszín, amiben gondolkodhatunk, hiszen bent van a város szívében, közel a parkoló, és aki elfáradt, vagy messziről jön, még meg is tud szállni a szállodában. Az étterem nagyon modern, trendi, és leginkább egy borbárra hajaz, de az étterem sajátosságait is fel lehet fedezni.

83cb970c-4021-4b80-9d99-630b10de1050.jpeg

Egy elég nagy, és látványos bárpult tartozik hozzá, és persze borok mindenhol. A konyha magyaros, szóval igen, akár a gulyásleves is megtalálható. Különböző családi, baráti vagy éppen üzleti események lebonyolítására kíválóan alkalmas. Foglalni mindenképpen célszerű.

Winestone Budapest címe: Váci utca 20.

 

A la Maison Grand 

61021d74-8772-45f6-9950-4a2765098090.jpeg

A la Maison Grand event guide: Közeleg az év vége és sűrűsödnek az események is, de milyen helyszínt válasszunk egy-egy rendezvénynek, ez néha nehéz kérdés! Ha igazán jót szeretnénk, akkor az egyik megoldás a Maison Grand lehet, ami a reggelikkel szerezte meg a hírnevét, de itt nem álltak meg, ugyanis kiváló teret kínálnak céges zárópartyknak is.

b4ebfeea-d6aa-4bd3-b733-07bb7033f0af.jpeg

Aki nem a megszokottat keresi, azoknak nagyon tudom ajánlani, mert megoldható - ha nem akarunk osztozni a többiekkel az éttermen - hogy a galérián legyünk, ahol senki sem zavar! Ha az kell, akkor zártkörű eseményt is tudunk tartani, ami nem elhanyagolható. Az ételek pedig már sokszor bizonyítottak, szinte megoldanak mindent, amit szeretnénk. Fontos, hogy előre egyeztessünk és foglaljuk le idôben az éttermet, mert gyorsan betelnek!

A la Maison Budapest címe: Szervita tér 3.

 

 

Kiscsillag Étterem

6e05bdb2-6f50-451e-a046-a52cdae0aa95.jpeg

 A III. kerület közkedvelt “családi” vendéglője az egyik legjobb választás különböző családi és üzleti események megtartására. Az étterem két részből áll, így akár két különböző, de egymástól elkülöníthető rendezvényt is tarthatunk, legyen az születésnap vagy év végi záróbuli.

6645be58-08be-4f3b-b986-590d25894348.jpeg

Továbbá nagyon kiváló, akár esküvők rendezésére is. Szóval minden olyan eseményt le tud fedni, ami egy család életében előfordulhat. 

Kiscsillag Étterem címe:  Szentendrei út 317.

 

Fortuna  Boat Hotel & Restaurant 

758482f6-7d18-4d2c-b332-351ae01f3a05.jpeg

Fortuna Boat Hotel & Restaurant a Duna pesti oldalán, a Margit-szigettel szemben az alsó rakparton horgonyoz.  A hajó nyugodt, zöld környezetben, a belváros közvetlen közelében található. 

A Fortuna Hajó 4 rendezvényterme külön-külön 120, 60, 35 illetve 16 fő befogadására alkalmasak. A rendezvényhelyszínek mindegyikét élettel tölti meg a természetes fény, amelynek ablakain kitekintve a Duna, a Margit-sziget és a Mátyás-templom látképében gyönyörködhetünk. A rendezvények színvonalát emeli az éttermi szolgáltatás, bekészítés és a technikai felszerelés. Ezen felül 42 otthonos kabin áll a vendégek szolgálatában.

925b263a-bc94-44b0-8eb1-a1c774c8347c.jpeg

A Fortuna Hajó saját rendezvényeivel is várja fedélzetén az érdeklődőket, legközelebb december 31.-én egy Casino Royale tematikájú Szilveszteri bulival bontják a 2018-as év vitorláit, ahol  büfévacsora, élő rulett, DJ és James Bond Magic Show teszi felejthetetlenné az eseményt. További információk az info@fortunahajo.huvalamint a +36707700402 telefonszámon.

 

Sport Bisztró 

8caf1805-4def-409d-a7ab-076008705c69.jpeg

Zuglóban alig egy éve nyitotta meg sportosan elegáns kapuit a Sport Bisztró, amely a BVSC étterme. A hely egyből belopta magát a környéken lakók szívébe, hiszen divatos, modern és sportos hangulata energiával tölti fel a Szőnyi út vonzáskörzetét. Egészségtudatosság szempontjából teljességgel megnyugtató olyan étteremben étkezni, ahol naponta olimpiai, világ- és európabajnokok fordulnak meg nem csak a BVSC, de az étterem vendégeiként is.

b7cd4299-9204-40ad-ada2-db2c7f25c198.jpeg

A Sport Bisztró laza és fesztelen hangulata nem csak a mindennapokat aranyozza be, de családi, baráti vagy céges összejövetelekre is várja vendégeit magyaros és nemzetközi bisztrókonyhájával a szezonalitás jegyében. A Sport Bisztró terasz, bisztró, különterem és klub részekre tagolható, így kiváló helyszíne állófogadásoknak, büfé ebédeknek, ültetett vacsoráknak bel- és kültéren, egybe nyitva vagy részekre tagolva egyaránt. Nagy előny napjainkban, ha van parkolási lehetőség Budapesten, szerencsére ez a Sport Bisztróban nem okoz problémát, mert az étterem vendégei ingyen parkolhatnak a BVSC melletti privát parkolóban. Technikai adottságokban sincs hiány, egyidőben játszódó sporteseményeket több csatornán egyszerre lehet síkképernyős televíziókon és projektoron nézni. Termenként külön hangtechnika áll rendelkezésre, így zenekar és DJ is emelheti kérés szerint a rendezvények fényét.

Sport Bisztró címe: Szônyi út 2. 

 

Tereza Budapest

 

1e02ed34-0e9e-4b8c-8858-baf8ac7f57a3.jpeg

Nyáron a Nagymező utcai foghíjteleken a Tereza széles tacoés mezcal kínálatával vett le bennünket a lábáról, ugyanakkor most, hogy elfoglalta végleges helyét az egykori Bordó Bisztró épületében, a megújult étlapjuk mellett a változatos programjaik végett is érdemes lesz betérni hozzájuk.

e95f3b06-8226-4199-b201-9820aba003a4.jpeg

 December 5-én debütál a Tereza Taco Day, melyen látványos chili-evő show keretén belül Bogdán Róbert chili termesztő mindenkit képbe tesz a chili fajtákkal, felhasználásukkal és érdekességekkel. December 8-án a szörf szerelmesei járnak jól, hiszen a 9. Endless Summer rendezvénynek ezúttal a Tereza ad otthont. Az idei esemény tematikája a „van life”-ra, – azaz a lakóautós életre – épül, így aki játszott már a gondolattal, hogy négy keréken járja be a világot, ne habozzon. A december 15-ei hétvége a későn kelőké, ugyanis mexikói brunchot szerveznek, zenei és gyerekprogrammal megspékelve. Ha pedig már végleg elegetek lett a plázák ünnepi forgatagából, akkor december 22-én vegyétek feléjük az irányt, mert a Lakásvásár keretén belül mexikói zsibvásár lesz, ahová árusként és vevőként egyaránt érkezhettek. A fotográfia iránt érdeklődők figyelmébe Keith DannemillerUtcagráfia/Callegrafía c. kiállítását ajánljuk, amely a Mexikói Nagykövetség és a Tereza szervezésében került kiállításra, és december 22-éig látogatható. Az év utolsó napján pedig ha kilépnétek a megszokott kerékvágásból, vegyétek az irányt Mexikó felé – a szervezők garantálják, hogy ennél autentikusabb mexikói buli nem lesz a városban! Minden program ingyenesen látogatható, további információkért keressétek fel az étterem facebook oldalát!

Tereza Budapest címe: Nagymezô utca 3. 

 

Chess Budapest 

25b44279-ce82-422b-b705-06d43c23cd24.jpeg

A Magyar Konyha gasztromagazin által összeállított Budapest TOP10 Bisztrója listáján újdonsült szereplő lett a CHESS Budapest étterem. Vegyük hát szemügyre:
- Az étterem előnyös lokációval rendelkezik a körúti elhelyezkedésével, a belső dizájn hangulatos és egyben részletesen kigondolt.
- A magát fine-bisztrónak definiáló étterem célja a "fine dining" kiszolgálásból megtanult elegáns és igényes tálalás megtartása, az ételek részletes kigondolása, vegyítve a lazább bisztró hangulattal, adaggal és árakkal.
- Merész vállalkozás volt ez, amelyet immáron egy éve kezdett meg a CHESS. Úgy tűnik bevált, a közönség szereti. Bevallom, én is!
Egyik különlegessége az étteremnek az élő zene szolgáltatás, amit válogatott Jazz & Swing gitárzenekar testesít meg, hetente több alkalommal.
A 35 férőhellyel rendelkező CHESS Budapest tökéletes helyszíne lehet egy családi vagy éppen céges rendezvényvacsorához, hiszen nincs exkluzívabb hatás, mint egy teljes étterem kibérlése.
Az eltöltött idő így igazán hangulatos és élménydús lesz, főleg azokkal a csodákkal, amelyet Bem Ferenc séf úr kínál számunkra a decemberi ajánlatában.
A karácsonyi menükínálat és szilveszteri gála vacsora részleteiért keresse fel a CHESS Budapestet! 

 8aa2b52f-6a6d-49cb-8eef-1496bd3865e9.jpeg

 

Még több gasztronómia: GastroGuide

Címkék: guides

Top nemzetközi éttermek Budapesten

2018. december 02. 16:52 - GastroGuide

 

Japanika / ázsiai konyha 

4dd96b1c-112b-4b76-96b9-3769f63f197c.jpeg

A nemzetközi konyhák tesztelésénél akkora lehetőség azért nincs, de találni jó helyeket, ízeket. Nekem nagy élmény volt a Japanika tesztje, ami már a választásnál is adott egy pluszt, mivel a személyzet annyira kedves, hogy segít a tökéletes étel kiválasztásában, figyelve mindenféle allergiára, vagy arra, amiket esetleg nem szeretünk. Amúgy szerintem elvesznénk az ízekben, ami van itt bőven, de téved, aki azt hiszi, hogy csak japán ételek fogyaszthatók, ami aztán ki is merül a sushiban.

e790612a-69dc-4145-b7f1-1efd63602063.jpeg

Jó hírem van, aki például a grill ételekre vagy éppen a thai wok kajákra gerjed, itt azt is megtalálja, és még bőven sorolhatnám a remek ételeket. Ha a választásunk a Japanikára esik, akkor a koktélokat sem szabad kihagyni, és a desszerteket sem, viszont , ha vacsorázni szeretnénk, akkor foglalni kell, vagy az oldalon vagy telefonon.

Japanika címe: Szent István tér 7. 

 

TGI Fridays / amerikai konyha 

81182016-c74a-4e34-a0d6-ad88a3808117.jpeg

Az egyik legjobb étterem ha éppen amerikai ízekre vágyunk, hiszen itt brutálisak a burgerek, vagyis olyan méret jön velünk szembe, hogy tuti nem maradunk éhesek. De vannak az étlapon ütös steakek, Tex mex szendvicsek is, a Jack Deniels grilleket pedig érdemes mindenféleképpen kipróbálni.

789c79a6-dfe3-43d2-9810-8c697b77ddf2.jpeg

Plusz, ne felejtsük ki a desszerteket, én brownie ettem, valami mesés volt, csak ajánlani tudom. Az étterem belső dizájnja pedig abszolút hamisítatlan amerikai stílus, sok tv-vel, ahol kedvenc sportműsorainkról sem maradunk le.

TGI Fridays címe: Oktogon 3.

 

Montenegro Gurman Grill & Wine Bar / montenegrói konyha 

99345ffd-4095-4fc3-a4d6-47f849e91c24.jpeg

Ez a hely maga a húsimádók paradicsoma, hiszen a montenegrói konyha ízvilágával találkozhatunk. A Séf a tradicionális ízekre esküszik, amikkel akár a reggelinél is találkozhatunk, és megtapasztalhatjuk milyen is egy igazi házi sonkából összedobott reggeli.

7c77ea7a-abc8-4a54-b8be-1237d9249ed4.jpeg

Majd ezt az érzést csak fokozhatjuk az ebéd különleges fogásaival, amihez nagyon finom kemencében sült lepényt is adnak. Itt az étkezések élményszámba mennek, éhesen távozó embert még nem is láttam. Maga a hely egy fantasztikus terasszal is büszkélkedik, plusz a hangulatos exkluzív belső résszel.

Montenegro Gurman Grill & Wine Bar címe: Hercegprímás u. 2. 

 

A la Maison Budapest / Francia konyha 

3ec6e353-e107-4284-9841-8bec5ac97df7.jpeg

Sok helyen csak a reggelik királynőjének titulálják a Maisont, de itt nem csak a reggeli, hanem az ebéd is igen hangsúlyos. Ha valamiféle kategóriába akarnám behúzni őket, akkor azt mondanám, hogy a konyha franciás. A hely stílusa, szerintem bárhol megállná a helyét, így akár Párizsban is.

bdae59c6-7432-4b73-a9d2-60a588e50ab9.jpeg

Ugyanis letisztult diszkrét és elegáns, szinte olyan, mint egy öt csillagos szálloda lobby része. Az ebéd menüben pedig az előételtől a desszertig megtalálható minden. De egész nap tudunk a reggelikből is válogatni.

A la Maison Budapest címe: Szervita tér 3. 

 

Palace Restaurant / Magyar konyha 

aa66b2b3-feda-4e6c-b405-7c0ed68a26fa.jpeg

Az étterem tradicionális alapokra épít, hiszen igen nagy a múltja , a Palace Hotel utódjaként a Palace Restaurant vette át a helyet. Az étterem belseje fantasztikus, árasztja magából a múltat idéző művességet és eleganciát, amikor még megadták a módját az épületeknek. Így mi más lehetne a konyha, mint magyar. Az étterem az abszolút klasszikus magyar ételeket készíti el a vendégeknek, a mai kor elvárásaira szabva.

a27f2d63-0d7a-4750-a438-c4b4698a287c.jpeg

Megtalálhatjuk itt a gulyás levestől kezdve a paprikás csirkéig a legjobb ételeket, de van töltött káposzta is, szóval, aki az igazi hazai ízek szerelmese, annak érdemes itt kezdeni.

Palace Étterem címe: Rákóczi u. 43-45.

 

Még több Gasztró - GastroGuide

Gasztró + élmények - GastroGuide FB 

Ha éttermet ajánlanál tesztelésre : hello@gastroguide.hu

Címkék: guides

Legjobb streetfood helyek a városban!

2018. december 01. 10:52 - GastroGuide

Az egyik legjobban teret hodító gasztró irányzat a streetfood, jöjjenek ebbôl is azok, ahol ki kell próbálni amit csak lehet. Mi végig teszteltük és nem csalódtunk! Ha van még ötlet akkor csak ajánljatok a lenti email címen és tesztelünk! A következô guideba már olvashattok róluk! 

 

Meatology

88f6f6c7-f14b-40fc-b1c7-81e684569ae3.png

"2016 novemberében a Bazilika árnyékában megnyitott első Meatology után idén tavasztól a Haris közben is várják a minőségi húsok szerelmeseit.

Jelmondatuk: lassú kaja, gyorsan. A már-már kötelező érlelt Angus húspogácsán túl sült tarjából, ragacsos császárhúsból, vegáknak maori kecskesajtból is készítenek burgert.

A vörös angus rostélyos és hátszín mellett szárazon érlelt steaket a budapesti éttermek kínálatában ritkán fellelhető francia charolais marhából is sütnek.

7c7cd4c6-8a6c-46d4-82da-451586ce2f41.png

A szezonális fogások között malaccsülök, marhapofa vagy ropogósra sült kacsa, ami pedig mindig van: mangalicából és szürke marhából készült páros debreceni a hajdúszoboszlói Kövér-tanyáról, akár reggelire is." Full Hungarian Breakfast:

Meatology címe: Bajcsy-Zsilinszky u. 15. / Haris köz 4.

 

Chili Bar Budapest 

89761cdb-02ca-4356-9dd2-1f8e7af6a664.jpeg

A Chili bar, maga a megtestesült chill, amihez fantasztikus zene, belsô hangulat és szuper  burgerek társulnak. A Chili Burger abszolút a favoritok között szerepel! A tulajdonos a amikor teheti a vendégek között van, és mindenkinek úgy keszíti el a kedvenc ételét ahogy szereti. Szóval itt valóban vendégnek érzem magam, mindig jót kapok, a burgereket pedig tényleg nagyon szeretem. Ezt ôk is tudják, és a minôségbôl sosem engednek, amit a törzsközönség abszolút meghálál azzal, hogy újból,és újból eljönnek és fogyasztják a fantasztikus házi ételeket.

62e3e19d-afa8-40eb-b636-e54fa40a8183.jpeg

Amire még nagy hangsúlyt fektetnek azok a levesek, többféle van és folyamatosan frissül a kínálat. Azt gondolom, hogy ezt a helyet a chillt magát mindenkinek ki kell,próbálni! Aki erre jár ugorjon be egy jó étkezésre!  

Chili Bar Budapest címe: Tompa utca 7.

 

HamBika-BurgerPoint

 1bd04824-f552-41a5-9b4c-5f1b8235146b.jpeg

Az Hambika-BurgerPoint maga a streetfood- paradicsom. Nap mint nap visszatérő törzsvendégek, mindig friss alapanyagokból készült házi burgerek, és a barátságos személyzet a töretlen népszerűségük titka. Nehéz volt a választás, de végül a Hejj Burger mellett döntöttem. Összetevői: 100% marhahús, sajt, friss zöldségek (paradicsom, uborka,vecsési csalamádé, saláta, hagyma) és a különlegességét adó édesburgonya.

08b33697-369a-4c22-8f36-bd50f27c23e4.jpeg

Ugye, nem kell ecsetelnem, hogy mennyire ettem degeszre magam? Aki meglátogatja a harmadik kerületi burgerezőt, pénztárcabarát árakra és hatalmas hambikra számítson. 

Hambika-BurgerPoint cím: Óbuda, Szentendrei út 15.

 

Smokey Monkies

74fc43c6-113c-4c3b-a36e-3069744533a6.jpeg

A Smokey Monkies BBQ csapata megnyitotta harmadik éttermét a belváros szívében. Most már az Arany János utcában is találkozhattok a "füstös majmok" szendvicseivel, ha gyorsan harapni akartok valamit. Személyes tapasztalatból mondhatom, hogy ez az étterem felüdülés számomra, mert a hely atmoszférájánál már csak a kajájuk jobb. Az adagok nagyok, az alapanyagok frissek, a személyzet barátságos és mindez nagyon korrekt áron. Csak ajánlani tudom, mert egyszer mindenkinek át kell élnie, hogy Ő a legfontosabb.

092895a3-f142-4d56-8cd5-94bd1c205b56.jpeg

A marhaszegyes szendvics számomra az öröm forrása, amit „kézzel-lábbal” fogyasztok, baromi finom és menő. Amellett, hogy éttermeiket üzemeltetik a fiúk, rendezvényeket is bevállalnak, legutóbb ők csinálták a Terminátor és a Gemini Man stábjának a cateringet. Most a céges évzáró bulikra készülnek, úgyhogy, aki ebben gondolkodik, annak csak ajánlani tudom a "füstös majmokat".

Smokey Monkies címe: Arany János u. 23. / Haller u. 22. 

 

Firpo Burger 

bdfea2a4-6e4b-465f-bc02-ffb14ec07fda.jpeg

A Firpo Burger egy nem szokványos burgerezô hiszen itt minden  Bud Spencer és Terence Hill filmekrôl szól, plusz a filmekbôl vett nevek a burgereikben is visszaköszönnek. Itt jegyzem meg, aki igazi fanatikus, annak el kell jönnie és ki kell próbálnia a burgereket és tortilla-kat is.

3a798c8c-eaca-48e9-b2ca-3aabbcb31c61.jpeg

De a sörökre is ez a jellemző, hiszen ki ne szeretné a Johnny Fripo, és a Charile Fripo söröket. A burger és a hasábburi elfogyasztása után tuti senki sem marad éhes, és közben a legjobb Bud Spencer filmek zenéjét hallgathatja. De tarthatunk itt szülinapi bulit, vállalati évzárót, vagy bármit 40 fő-ig, minderre remekül alkalmas a hely. 

Firpo Burger címe:  Izabella u. 36-38.

 

+1 KAJAHU

96b34e19-b476-4674-ae06-c00d48e3a1e4.jpeg

A KAJAHU már a jövôbe mutat, és szinte minden van ami streetfood, a kíváló burgereken át a pizzáig és még tortilla is kapható. Az asztalokban elhelyezett “tableteken” lehet rendelni, a felszólgálók pedig segítenek a választásban. Mi eddig a burgereket teszteltük, de mindenképpen érdemes kipróbálni mert nagyon finomak.

73fc87b5-40b3-4806-b3fa-317b9770ffcf.jpeg

Aki pedig nem vásárolt be az otthoni fözésre akkor itt arra is van lehetôség, hiszen a “tableteken “ egy komplett bevásárlást is megtehetünk. Tehát irány a jövô, irány a KAJAHU!

KAJAHU címe: Petöfi S. u. 11.

 

Még több gasztro =GastroGuide

Mit teszteljünk, ajánljatok: hello@gastroguide.hu

Címkék: guides

Top 10 pizza Budapesten, ezeket ne hagyd ki!

2018. november 25. 15:50 - GastroGuide


Vitathatatlan, hogy a világ egyik legnépszerübb étele a pizza, amit sokan sokféleképpen készítenek el. Van ahol sütôben készítik és szögletes, van ahol pedig kemencében és kerek! Aztán léteznek még a vastag téstásak és a vékonyak, manapság pedig még sokan fogyasztják a Hawai pizzát, sok helyen pedig már csak az igazi hagyományos olasz ízeket készítik. De ez nem változtat azon, hogy legyen is édes vagy sós, de szeretjük a pizzát. Jöjjön most amiket mi ajánlunk nektek, kivétel mélkül teszteltük, és tuti jókat fogtok enni! 

  Pizza Me 

0808b0f7-1871-47cf-982c-62a06013e516.jpeg

 A Pizza Me nálam a szelet bárok “Mercedese “ , mondom ezt úgy, hogy sokszor ettem már ott, de mindig ugyanazt a magas minőséget kaptam. Jópofák az üzletek is, letisztultak, az ember jól érzi itt magát, és azt is szeretem, hogy amíg várok vagy választok, érzem azt a jellegzetesen finom pizza illatot. Igazából választani is nehéz, ezért külön jó, hogy kérhetek több fajta szeletet, így lehetőségem van akár több ízt is tesztelni. Miközben a legtöbb helyen egy egész pizzát kell vennem! 

cdf7ebe3-88f0-497b-a8a8-23427d95d055.jpeg

Aki nagy rajongója ennek a láncnak, annak jó hírem van, mert Budapesten már 10 helyen is élvezhetjük a Pizza Me pizzákat. Aki pedig az otthonában akarja élvezni az ízeket, megteheti a Wolt segítségével, akik, ha kell, akár az irodába is kiszállítják. Ha valaki egyszer eszik ezekből a pizzákból, az nem fogja tudni abbahagyni, és minden ízre kíváncsi lesz. Tudom, mert most én is itt tartok, egyszerűen csak tesztelem, hogy melyik az én ízem. Számomra egyformán finomak, még nem tudtam kiválasztani melyik a kedvencem.

 1. Király utca 20.  2. Erzsébet krt. 51. 3. Deák Ferenc tér 3. 4. Sas utca 10. 5. Margit krt. 91. 6. József krt. 86. 7. Károly krt. 25. 8. Dob utca 17. 9. Blaha Lujza tér 5. 10. Oktogon tér 4. 

 

 

 Impasto pizza 

6227691d-2804-4575-9081-d2a6a9d588f9.jpeg

Egy a gasztronómia területén feltörekvő lokációban, a Mester utcában található egy légtérben a fagylaltmennyországgal az Impasto pizza. A környékbeliek ma már nem is tudnák elképzelni, hogy ez a hely ne legyen, hiszen délben Renato pizzáira mindenki kiváncsi. A legfantasztikusabb és egyben a legnépszerűbb feltétekkel találkozhat az idelátogató, itt mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt, kiindulva a Margaritától egészen a Pármai sonkásig.

23206100-1c44-40ae-a1a1-aa12e476d275.jpeg 

A tésztája pedig valami fantasztikus, a szélén a buborékokkal, szuperül átsütve. Fontos még, hogy hosszan érlelik, minimum 24 órát, maximum 48 órát, s ettől lesz olyan lágy és könnyen emészthető. Mindenképpen ki kell próbálnia annak, aki szereti az olasz ízeket.

Címe: Mester utca 40-44.

 

 

Trattoria Gozsdu

c6417a9f-24a3-474e-b259-cf91190f24e3.jpeg

Hamisíthatatlan olasz ízekkel és tradicionális fogásokkal várja vendégeit a Trattoria Gozsdu, a belváros szívében, a Gozsdu udvarban. A folyamatosan nyüzsgő buli negyedben igazi megnyugvást kínál az ide érkezőknek családias hangulatával, laktató és finom ételeivel.

ece015c1-38c2-4759-87ea-300e701921b0.jpeg

Meghitt teraszán ülve végig kóstolhatjuk a gazdag olasz konyha különlegességeit: számtalan előétel, főétel, tésztavariációk, és ami egyetlen olasz étteremből sem hiányozhat, a pizza. És mi lehetne jobb, mint beleharapni egy szelet igazi olasz pizzába? Széles repertoárjában a legegyszerűbb Margherita-tól egészen a Frutti di Mare pizzáig kedvünkre válogathatunk a vékony tésztás, kemencében sült ínyencségek közül. 

Címe: Király utca 13.Gozsdu Udvar 

 

 

Sport Bisztró

0bde0382-d6d4-4379-b158-2f68a4b86718.jpeg

Zuglóból a Zuglóiaknak – szokták mondani a BVSC étterméről, a Sport Bisztróról.  

A mondás részben igaz, mert az ételkiszállítással is foglalkozó cég csak Zuglóba szállít a minőség megóvása érdekében, de az éttermet az egész országból felkeresik. Ez nem is csoda, hiszen egy laza, sportosan elegáns étteremről van szó, ahol szívük-lelkük beleadják a kiszolgálásba és az ételek készítésébe egyaránt. 

83e7c6d1-c6c0-45cc-8da2-14b0c3dd0713.jpeg

A pizza alapanyagait Olaszországból és hazai termelőktől szerzik. A hagyományos, nápolyi vékonytésztával készült Sport Bisztrós pizza egyedülállóan finom, de ez nem is csoda, mert tradicionálisan kovásszal készítik.  Az étterem tavalyi nyitása óta ugyanazt a kovászt használják, amit mindig az új tésztából táplálnak, így egyszerre őrzi a régi kovász kultúráját, és egyúttal hozzá is tesz az új tésztához. 
Címe: Szônyi út 2. 

Pizzo Budapest

3f0243b6-4b75-4604-b8d2-8419d1435771.jpeg

Egy új, igéretes pizzabár a Madách téren, ahol hihetetlen pizzák közül lehet választani.  A Pizzo a New York-i olasz szeletbárok hangulatát  és ízeit idézi. Maga a név több mindent is takar, esetükben a pizzaiolo kutya, Frankie teljes nevét, de jelent még kicsit, falatot, sőt, Sziciliában  a védelmi pénzt is. A tészták itt adalékmentes lisztbôl készülnek saját recept alapján, a feltetétek 

pedig mindig olasz alapanyagokból. A fô inspirációt a New York-i és New Haven-i újhullámos pizzák jelentették: a tészták itt nagyobbak és kevésbé vékonyak, mint a nápolyi pizzák,a tonda romana ropogósságával rendelkeznek, és változatosabb feltétekkel készülnek. A legnépszerübb pizzájuk természetesen a Margherita, eredetvédett San Marzano paradicsommal,többféle mozzarellával és pecorinoval, de előfordul náluk firenzei pacalos, lazacos, körtés-gorgonzolás, vagy mézes-hagymás, nyers-sonkás is. Az árak 1.550HUF -tól indulnak, de fontos például, hogy a szelet itt egy negyed pizzát jelent, ennek ára 400HUF -tól indul! 

  

50f7391b-8ae0-47e4-ad34-aa7d6f94fc80.jpeg

Pizzo Budapest címe: Madách Imre út 5. 

Pizza and Beer

c4b97dec-edbf-4e1d-b2a3-6efcc90bd959.jpeg
Jó hír azoknak, akik az Akácfa utcába járnak, hogy a Pizza and Beer kínálata folyamatosan bővül, nem mellesleg kiterjesztették az egységüket a Fogas Kert részébe is, tehát mostantól ott is elérhetitek. Ha a környéken járok egy-egy szeletre mindig beugrok, mert hiányoznak ezek a fantasztikus ízek.
74099797-9245-4f09-9abb-bda829b418b6.jpeg
Azoknak is van opció, akik nem szeretnének kimozdulni, mert már elérhetőek a Wolt és a Netpincéren keresztül is, rendeljetek bátran tőlük! És ne felejtsétek, minden nap reggel 6-ig vannak nyitva !
Ha valami őrülten jóra vágytok akkor érdemes betérni egy jót pizzázni, de a sört se felejtsétek el!
Címe: Akácfa utca 51.

Pizza Monkey

630452d6-3be0-433b-a1ef-f1c133250049.jpeg
Aki szereti otthonában élvezni az igazi finom pizzákat, érdemes kipróbálni a Pizza Monkey választékát, nem fog csalódni. Guideunk-ben is azért szerepelnek, mert itt tényleg odafigyelnek a vendégek igényeire és mindenki talál egy ízt! Hiszen pizzából mindenkinek van egy íze, kinek a Margarita, kinek a négy évszak, kinek az erős, kinek a tejfölös!
db8d5247-2b62-4fb0-8d24-2440f384c6d6.jpeg
De náluk az sem probléma, ha gluténmentest szeretnél, mert abból is van bőven választék. Akik a vonalaikra figyelnek, szintén nem maradnak éhen, mivel a szénhidrát-csökkentett, proteinnel dúsított pizzájuk is maga a tökéletes ízharmónia. A sikert pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy országosan már négy üzlettel rendelkeznek.
Rendelés : 

Pest +36/30 222-1000 |  Buda +36/30 222-9000 Nyitva: 11:00-22:00

Jamie Oliver’s Pizzeria Gozsdu 

39edbe18-45eb-4918-9121-77f0498dca3d.jpeg
Aki valami teljesen másra vágyik és szeretné cifrázni a pizzázást, annak érdemes ellátogatni a Jamies pizzeria Budapest étterembe a Gozsdu Udvarban. Több dolog miatt is szeretem ezt a helyet, az egyik, hogy itt van az egyik kedvenc felszólgálom Dani, és a pizza mellé mindig kapok egy fantasztikus szószt, amibe a pizza szélét tunkolom.
162dd87a-956d-4428-bdf6-080184c050f7.jpeg
Az egyik kedvencem a Pármai sonkás pizza, amin mindig jó sok a rukkola, és a sonka sincs lesporólva. Ajánlott mindenkinek kipróbálni, viszont hétvégén érdemes foglalni, nehogy asztal nélkül maradjunk!
Címe: Király utca 13. Gozsdu Udvar 

Kiscsillag Étterem

ff877622-ccba-471b-ad8e-005c7e675c8d.jpeg
Heti kétszer lehet pizzát enni, hogy élmémy számba menjen és ne legyen hétköznapi, így a helyiek és az idelátogatók mindig élnek is a lehetôséggel. A pizzákat válogatott alapanyagokból készítik, és kemencében sütik meg. Az alap ízek mellett az ígazi olasz pizzákat is megtaláljuk, a kemence pedig fantasztikus pluszt ad minden pizzának. 
d630c574-8106-4482-8a42-97ff03946fc8.jpeg
Kiscsillag étterem címe : Szentenrdei út 317.
624f50a2-c714-4359-80ec-57954606abbb.jpeg
Számomra az egyik kedvenc az IGEN pizzája, hozzám talán ez áll legközelebb, az alapanyagokat olszaországból hozzák és nápolyi pizza áll hozzá a legközelebb. Nemrég új helyre költöztek, ahol már nagyobb térrel várják a vendégeket. Minden maradt a régiben, így az IGEN feliratos kemencét is áthozták, ami az egyik lelke ennek a pizzának. 
0d16569e-814b-419c-a31e-6012ae6bace3.jpeg
Cím: Margit krt 60. 
FB: www.facebook.com/igenitalia 
IG : www.imstagram.com/igen_italia
5 komment
Címkék: guides

10+2 Top terasz Budapesten

2018. április 29. 16:34 - GastroGuide

A viszonylag hosszú tél után gyorsan nyár lett, és ha nyár, akkor pedig terasz! Sokat kutattunk, hogy megtaláljuk nektek Budapest legjobb teraszait, de megérte, ugyanis nagyon jókat gyűjtöttünk össze, van amelyik szerintünk bakancslistás, nem szabad kihagyni, vannak benne elbújósak ,de mi mindegyiket tudtuk élvezni! Megéri végigjárni szinte mindet, jó böngészést!

1. La Perle Noire 

436995fd-d945-4831-b10e-5cc905199e51.jpeg

Mi is lenne különlegesebb, mint a belváros fókuszából kiszabadulva, mégis közel a centrumhoz, egy kellemes teraszon ücsörögni? Ez nem más, mint a La Perle Noireigazán elegáns környezete, ahonnan páratlan kilátás nyílik az UNESCO Világörökség részét képző csodálatos Andrássy útra. Konyhájukat a  modern és a magyaros ízvilág ötvözése jellemzi, a kifinomultságáról híres francia konyhával. Az étterem ismert és elismert séfje pedig Kovács Árpád, kinek mesteri munkáival sokan találkozhattak már. Az udvarias, első osztályú kiszolgálás csak emeli a kiváló ételek által szervírozott hangulatot. Az étterem reggelivel, a tavasz ízeit bemutató kétfogásos (2900 Ft), vagy háromfogásos (3900 Ft) ebéddel, és fantasztikus vacsorával várja vendégeit.

f77cc48f-222e-427d-a916-d26a942e993c.jpeg

Érdemes birtokba venni a teraszukat, és kipróbálni azt a hangulatot, amit a profizmus és a meghitten laza környezet nyújthat számunkra. A La Perle Noire minden hét szerdájától élő zenével is ízesíti az étterem élményszerűségét: Csikós József és vendégei, Ökrös Károly (Budapest Bár), és Kuzbelt Péter (ShowderBand) minőségi dallamok szárnyán járulnak hozzá a La Perle Noire harmóniájához.

 La Perle Noire Restaurant and Lounge: 1063 Budapest, Andrássy út 111. 

 

2. Platz: nyüzsgő belvárosi terasz a Bazilikánál

5eae86b4-a22e-461c-92cd-bb629b2c0e5d.jpegA belváros szívében, a Szent István Bazilika lépcsői előtt közvetlenül található a Budapest Platz étterem áprilistól novembering nyitvatartó, közel 100 m2-es terasza. Varázslatos hely a Platz Terasz, ahol sokan azért ülnek le, hogy megpihenjenek, lelassulva szemléljék a tovasiető helyieket, a turistákat és a lüktető várost, mások számára ugyanilyen fontos szempont, hogy ők is 'látszanak' a Platzon, hiszen a főváros társasági életének egyik középpontja is egyben ez a hely.


Mind napközben, mind az esti fények mellett egyedülálló élményt nyújt a Bazilika előtti Platz Terasz, ahol közvetlen, kedves, profi felszolgálóktól kaphatjuk meg a finom ételeket, a frissen csapolt söröket, kávékülönlegességeket, vagy a nemzetközi trendeket naprakészen követő koktélcsodákat.

0686581d-1519-4cc8-bc24-017aac9d851a.jpeg

A Platz Terasz hangulata felülmúlhatatlan, legyen szó akár baráti sörözésekről, romantikus vacsorákról, születésnapokról, bulik előtti találkozóról, vagy közös meccsnézésekről. Óriáskivetítőinken  a focirajongók a 2018-as Labdarúgó-világbajnokság minden meccsét nyomon követhetik, akár a Szent István téren ülve, akár éttermünkbe betérve. A rezidens DJ szerdán, pénteken és szombaton esténként 8-tól gondoskodik arról, hogy a zenei háttér is összhangban legyen a Platz pezsgő életérzésével.

www.platz.hu1051 Budapest, Szent István tér 4-5.

3. Arany Kaviár 

cab0fdbb-a4c2-4079-9d16-a3b0262e77be.jpeg

Az Arany Kaviár állócsillagként, immáron több mint 20 éve ragyog a magyar gasztronómia palettáján - hosszú ideje méltón vannak a Top 10 étterem listájában. Ez annak az alázatos munkának az eredménye, mely a folyamatos megújulás mezsgyéjén halad. Alkalmazkodva a trendekhez, és az egyre minőségibbétteremkínálathoz, ők azok, akik megtartva a tradíciókat, képesek folyamatos magas minőséget produkálni. A kaviár és a pezsgő alapkoncepciója új szintre lépett általuk. Egyediségüket legújabban azzal is bizonyították, hogy remekbe szabott ebédmenüvel is várják a közönséget. Családi hétvégéhez, vagy baráti ebédhez teljesen ideális az ajánlat, ahol az előételek folyamatosan kerülnek az asztalra. Magának az ebédnek a jellegzetessége, hogy a Törley Chardonnay Brut pezsgő kíséri végig az ebédet. A kínálat rendszeresen változik ezeken az ebédeken, ahol mindigmeglepetésekben lehet részünk.

40c3f60a-29b1-4df5-86cb-5c0e3e8d3959.jpeg

Az étterem terasza ugyancsak egy gyöngyszem: aBudai Vár aljában, a város zajától elszigetelt, nyugodt, zöld környezet, ami fantasztikus hangulattal ajándékozza meg a vendégeket. Ahogy az étterem, úgy a terasz is az elegancia, és a minőség utánozhatatlan élményét nyújthatja.

Arany Kaviár: 1015 Budapest, Ostrom utca 19. 

4. Montenegro Gurman Grill & Wine Bar 

828ebc8c-fbac-4be7-a0e4-a01effb2ac97.jpeg

Egyediségéhez nem férhet kétség! Egyrészt a kiváló lokációja, másrészt az általuk képviselt gasztronómia miatt. Hogy mit is kell tudni róluk? Egyszerű: mindenki által szerethető balkáni konyha, melynek nincs is igazából konkurenciája. Ki ne ismerné a bureket, vagy a friss salátákat, de a nagyon finom chilis vagy sajtos grillkolbászt is? Az ellenállhatatlan csevapcsicsa és a sertéstarja pedig már tálaláskor csábítja az ízlelőbimbókat.

e453ec0a-9f97-4bcd-b41a-41f246d90ab6.jpeg

A Montenegro terasza abban egyedülálló, hogy összeköti a Deák tér forgatagát a Bazilika gasztroutcájával. Kifejezetten kellemes elbámészkodni és felfedezni a városi forgatagot, mondjuk egy jó kis grillezett brie sajt mellett, ami a vegetáriánus vendégeknek is megfelelő. Igazi montenegrói borkínálatával kellemes ücsörgésre csábító hely. De nem csak napközben, hanem este is érdemes betérni hozzájuk, mivel a terasz csalogatóan attraktív fényei kiváló hangulatot biztosítanak.

Montenegro Gurman Grill & Wine Bar: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 2. 

5. Apacuka Kávéház Étterem Varieté

f883e7d1-cc56-458c-8014-33ae4e963371.jpeg

Az Apacuka Éttermet nem kell bemutatni a nagyközönségnek, hiszen már jó ideje működnek, a Nagymező utcában a vendéglátás magasiskoláját mutatják be. Bacsa Gábor séf csodálatos ételeivel már bizonyított: remek ízek, és gyönyörű tálalás jellemzi őket. Az sem véletlen, hogy tavaly bekerültek a Top 10 legjobb gasztrobár közé.

Az étterem saját hitvallása szerint egy fine dining hely, és egy laza bár kombinációja. Esténként prémiumkonyhával várnak minket, miközben teljesen fesztelenül érezhetjük magunkat náluk öltönyben, de akár turistaként is. Az étterem rendkívüli enteriőrrel rendelkezik, a művészetek megjelenése nem csak az ételekben mutatkozik meg, hanem  modern szobrokban, és élményteli színekben káprázatos egyediséget ad a helynek.

ef62cbba-e1c6-4da5-a1b6-44118ba54e49.jpeg

 A teraszukra is az egyediség jellemző. A város szívében vannak, ugyanakkor a terasz a belső udvaron található, ami amolyan nyugalom szigete: kényelmesen elbújhatunk a város zakatolásától, és átadhatjuk magunkat a kulináris élvezeteknek. Természetesen, ha az esti koktélunkat szeretnénk elfogyasztani, vagy egy kellemes borozás mellett szeretnénk beszélgetni, abszolút alkalmas rá.

Apacuka Kávéház Étterem Varieté : 1065 Budapest, Nagymezô utca 54-56. 

6. Planet Sushi Allee

7451a4e6-6810-4bfc-81e9-66388a4c90ae.jpeg

Mióta a Planet Sushi lehorgonyzott az AlleeBevásárlóközpontban, már a budai oldal is büszkélkedhet egy igazán minőségi sushi- hellyel. Nyitásuk óta rengeteg minden történt náluk, de most aztán eljött az ő idejük!

Ez bizony terasz a javából! Nem akármilyen kiülős lehetőséggel bír az étterem, mivel kétszintes mivoltából adódóan két terasszal büszkélkedhet. A nyüzsgőbbvárosi feelinget adó földszinti teraszukon a város megannyi élménye várja a vendégeket, és ideális arra is, ha csak egy jó cappuccino-t szeretnénk elfogyasztani. A másik óriási hangulatú teraszuk már az emeleten található, mely egy nyitott lounge terasz. Kényelmes fotelekben nyúlhatunk el, és sütkérezhetünk a verőfényben, miközben a teraszon lévő bárból akár koktélt is rendelhetünk. Az étterem legújabb választékából sushi-tálak finomságait majszolva, egy teljesen tökéletes ebédet fogyaszthatunk el. Amennyiben esti lazításra térnénk be hozzájuk, romantikus hangulatot szívhatunk magunkba, ahogy a naplementében még varázslatosabb teraszukon töltjük az időt.

bc2561b1-6c5b-4ded-813b-0def6450edfe.jpeg

A Planet Sushi újabban remek kezdeményezésként elvitelre is készít sushi-tálakat, és ha az esténket otthon folytatjuk, biztosak lehetünk a vacsora sikerében! 

Planet Sushi Allee : Allee Bevásárlóközpont 

7. Grand Cafe Budapest 

 0430447a-84bd-4d47-b4fc-2cd85863c82f.jpeg

Ha Párizsban, a Champs-Élysées-n szeretné valaki érezni magát, de inkább Budapesten marad, akkor csakis a Grand Café terasza a jó választás - az Andrássy út kivételes, rendhagyó életérzése átjárja a helyet. Nem véletlen, hogy az idegenforgalom itt összpontosul, hiszen az egyedi igényeket, a város patinás épületeinek hangulatát csak itt találhatjuk meg.

4108f3fc-acc0-41a9-9f1f-bdd9a438fbc0.jpeg

A terasz jellegzetesen úgy is van felépítve, hiszen a székek az utca felé néznek, ezzel is bizonyítva a franciás feelinget. A fondue party-jairól is híres hely kínálatában megtalálható az egész napos reggeli, az ebéd, és természetesen a vacsora is. A töltött croissant, és az Illy kávé náluk alap, és azon sem kell csodálkozni, hogy egyedi, különleges süteményeket majszolhatunk. Az meg már teljesen természetes, hogy borban is széles palettával várják a vendégeket.

Grand Cafe : 1061 Budapest, Andrássy út 46.

8. Japanika

a12bfb0a-8e41-4f34-a6d2-6e1920b39d5e.jpeg

A Bazilika gasztronómiai vonzáskörzetében találjuk meg az éttermet, mely a Szent István tér színes forgatagának különlegessége. Teraszukról megcsodálhatjuk a Bazilika fenséges épületét, és felfedezhetjük ezáltal a város egyik legjellegzetesebb látványosságát.

A Japanika fiatalosan laza, megnyerő környezetébenigazi urbánus életérzés fogadja a vendéget, ezért ha a környéken járunk, érdemes náluk teraszolni. Egyértelműen a belváros legalkalmasabb helye arra, hogy kiüljünk egy igazán jó sushi, vagy kellemesenhűsítő koktél mellett, és beengedjük lelkünkbe a város nyüzsgő forgatagát.

2918b42f-72c5-4fb6-84bd-d8a8283ebafc.jpeg

A Japanika, mint nevéből is adódik, ázsiai fúziós tematikájú konyhát prezentál, és rengeteg olyan meglepetést is tartogat, amivel kedvünkre kipróbálhatjuk a térség konyhájának legízletesebb falatjait. A koktélok egyediek, a kiszolgálás korrekt és kedves, és a hely hangulata egyedi. Ha Bazilika, akkor Japanika!

Japanika: 1051 Budapest, Szent István tér 7. 

9. Bestia 

efa440c6-e30f-49ab-865a-ff678c1cf15d.jpeg

 A Bestiát már nem kell bemutatni a közönségnek, tekintve, hogy a Szent István tér egyik legmeghatározóbb helye. 2015 tavasza óta töretlen sikerrel és hedonista életszemlélettel üzemelnek. A teraszról eszméletlen kilátást kapunk Budapest egyik legszebb terére és természetesen a Bazilikára, és még a hömpölgyő turista tömeg sem tud minket kizökkenteni a fesztelen életélvezetből.

1a5a6c13-aa07-40ea-8dd1-86feff5b08a2.jpeg

A felkészült konyhatechnológiával, josperrel. rotisserie-vel, isteni húsokkal és ínyencségekkel ugyanúgy találkozhatunk, mint a sörkorcsolyákkal, ami a több, mint 30 fajta jóféle kézműves sör mellé dukál. Legyen szó akár déli ebédmenüről, munka utáni lazításról vagy egy kiadós vacsoráról, a Bestia tökéletes választás a hét minden napján - ám az asztalfoglalás erősen ajánlott. 

Bestia : 1051 Budapest, Szent István tér 9-11. 

10. Kishusom 

1a1666a5-b07b-4bed-bf8d-ad0a29a5e12a.jpeg

Fotó by Cseh Eszter 

2017 nyarán kapott szárnyra Wossala Rozina hotdog világa, a Kishusom. A Madách tér hipszter paradicsomának vibráló környezetében igazi urbánus hangulat és lazaság várja a vendégeket, áprilistól ráadásul napfényes terasszal is megfejelték a dzsungelhangulatba öltözött street food falatozót. A Kishusomban Wossala Rozina saját receptúrái alapján újragondolták az eddig hotdogokról alkotott képünket, és bizony elég magasra is tették a lécet. Szezonálisan frissülő kolbászokat helyben készült sztílókkal - azaz feltétekkel - kérhetjük.

5aff6276-662a-4468-ad92-5fbea77049af.jpeg

Ha pedig liszt- vagy gluténmentes verziót szeretnénk, akkor az összes kolbászt és feltétet kérhetjük buci nélkül, hogy ne maradjunk ki az élvezetből. Azt már mondani sem kell, hogy kézműves söröket kérhetünk a dogok mellé, és a teraszon elnyúlhatunk, szürcsölve az élet édes élvezeteit. A Kishusom terasza pontosan az a hely, ahova bármelyik napszakban beugorhatunk és lazíthatunk.

Kishusom: 1075 Budapest, Madách Imre út 10. 

+ 1 : ÉS Bisztró 

2f49590a-554f-4a3d-99f1-f9bf09d762a1.jpeg

Menő belvárosi terasz! A Kempinski Hotel ad otthont az ÉS Bisztrónak, melyet a Zsidai Csoporttal üzemeltetnek, ami a  kifinomultságot ötvözi a fesztelen, légieshangulattal. Konyhájukat a könnyed saláták, kézműves hamburgerek, egyedi steak-ek jellemzik, ugyanakkor bele lehet botlani klasszikus ételekbe is. A borjúpaprikás burgonyagombóccal, vagy a grillezett libamáj, zöldborsóval, lecsóval és gombával, mindig a vendégekrendelkezésére áll. Főként azért is, mert hétvégentevasárnapi családi ebéddel, Sunday Family Table-lelcsábítják közös időtöltésre mindannyiunkat.

1f81da20-42e2-404a-9e8a-0607538244c2.jpeg

Teraszuk, mely a Fashion Street-re néz, tényleg egyedi és trendi. Azon náluk soha nem kell csodálkozni, ha belefutunk egy-két hírességbe, vagy épp a szomszéd asztalnál falatozik valamelyik celeb. Mindezek mellettmégis olyan laza hangulatot tudnak produkálni, hogy nyugodtan beülhetünk egy jó cappuccino-ra, vagy a nyári hangulatot megspékelhetjük egy frissítő koktéllal.

ÉS Terasz: 1051 Budapest, Deák Ferenc utca 12. 

 

+2 Bubba’s Captain pub terasz:

af05b731-4ef3-432e-9b5d-92e877297da4.jpeg

Bubba's kapitány kikötött Buda szívében, egyugrásra a Szél Kálmán és a Móricz Zsigmond körtértől” - szuper megközelítéssel és az épület kerti bejáratánál ingyen parkolási lehetőségekkel.

Az étterem ötvözi a classic English Pub és a Bubbától már megszokott barátságos és otthonos hangulatát, legújabban helyben készülő autentikus BBQ fogásokkal is bővült a terjedelmes Surf & Turf étlap.

 Laza, egyedi hangulat, mely John Bull Pub alapjaiból nőtte ki magát, mindez a tenger hullámzásának ígéretével, kiváló halas ételekkel, vibráló környezetben - talán így lehetne a Bubbas-t jellemezni. Az étlapról 80 féle tengeri és édesvízi kedvenc közül lehet választani, és rákattanhatunk a seafood-, vagy marha burgerre is. Az étterem a klasszikus eleganciával várja a vendégeket, melyet elegyítettek a trendekkel. Az étterem belső terasza kellemes, zöld környezetével feledteti a BAH-csomópont forgatagát.

9bb1e9e8-88db-47bf-b29a-4fe07cefe9f2.jpeg

Családosoknak kifejezetten alkalmas a teraszon kialakított játszórésszel, melyet a kicsik birtokba vehetnek. Igazi tengerparti hangulatot sugall a bár, mely koktélozásra, sörözésre csábít, és kiváló hangulatot is áraszt. A hely teljesen olyan, mintha a saját kertünkben piknikeznénk, háborítatlan békében.

Bubba’s Captain Pub Buda: 1118 Budapest, Budaörsi út 7. 

Mindenkinek jó teraszozást! Vidám nyarat : ) 

Címkék: guides